• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 22 °C

Ankara da kanlı eylem engellendi

08.10.2016 15:12
Ankara da kanlı eylem engellendi
Ankara-Haymana Yolu'nda polis ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalanacaklarını anlayan iki terörist kendini patlattı. Biri kadın diğeri erkek olan iki teröristin kimlikleri belirlendi.

unnamed-(3)-020.jpgDiyarbakır emniyetinden dün verilen istihbarat bilgilerinin yanı sıra özel bir at çiftliğinin arka tarafında tel örgülerle çevrili bir arazideki kulübede şüpheli kişilerin olduğu yönünde bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabaha kadar yapılan hazırlıkların ardından, operasyon için düğmeye sabah saat 06.00'da bastı. Operasyon sırasında emniyet güçleri kulübe etrafında güvenlik önlemi alarak içerideki teröristlere teslim ol çağrısında bulundu. Çağrıdan kısa bir süre sonra teröristler önceden hazırladıkları düzeneği ateşleyerek kendilerini patlattı. Patlamanın şiddetinden dolayı yaklaşık 200 kilogram amonyom nitratın teröristler tarafından infilak ettirildiği belirtildi.

OLAY YERİNDE 2 KİMLİK BULUNDU, BİR ŞÜPHELİ ARANIYOR

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı parçaları bulundu. Emniyet yetkilileri, patlamanın şiddetiyle her iki teröriste ait cesetlerin parçalandığı belirtildi. Emniyet yetkilileri, ihbarda 3’ncü bir teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanmasına çalışıldığını bildirdi. Olay yerine Gölbaşı Belediyesi cenaze aracı çağrılırken, teröristlerin olay yerinden toplanan ceset parçaları Adli Tıp Merkezi’ne incelenmek üzere götürülecek. Bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş 06 EB 4775 plakalı aracın da olay yerinde kimliği bulunan Harun Arslan adına bir süre önce satın alındığı ve üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Araç da kullanılamaz hale gelirken olay yerinde çok sayıda çelik bilyeler bulundu.

NÜFUS CÜZDANI BULUNDU
 

İncelemelerde PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan'ın kimliği dışında Mahide Ataş adına düzenlenen ve sahte olduğu tahmin edilen kadın teröriste ait nüfus cüzdanı bulundu.   

CAMA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR

Bombalı saldırıda kullanmak üzere hazırlanan otomobilde teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk bayrağı da olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplanarak götürüldü. Emniyet yetkilileri, teröristlerin muhtemel bir bombalı araç saldırısı hazırlığı ile 10 Ekim 2015'teki Ankara Garı saldırısının birinci yıl dönümü etkinliklerinin muhtemel hedefler arasında olduğunu bildirdi.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI: DARBE GİRİŞİMİ SANDIK 

Ankara'da Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 teröristin saklandığı ve operasyonun düzenlendiği yerin yakınında bulunan at çiftliği işletmecisi Ayşe Aldemir o anları anlattı. Sabah 06.00 sıralarında kapının vurulmasıyla uyandıklarını anlatan Ayşe Aldemir, "Bir an ne olduğunu anlayamadık. Karşımız da ZPT vardı. Görevliler vardı. Derhal çıkmamız gerektiğini ve araca binmemizi söylediler. Anlayamadık önce bir darbe girişimi zannettik. Üzerlerinde TEM yazıyordu. Neyin ne olduğunu anlamaya başladık. Biz tam uzaklaşmaya başlarken bomba patladı. Fazla geçmedi arkasından hemen çatışma sesleri duyulmaya başladı. Bizi en yakın komşularımıza sakladılar. Hayatımızın tehlikede olduğunu söylediler. Burası güvenli bir bölgedir. Ben dört yıldır buradayım. Bu çiftlikte. Daha önce böyle bir durum yaşanmadı” şeklinde konuştu. 

Daha önce şahısları görmediğini söyleyen Aldemir, " Normalde atlarla safari yapıyoruz. Hem de uzun süreler yapıyoruz. Bölgeyi çok iyi tanıyoruz. Hiç şüpheli bir durum gözümüze ilişmedi. Böyle bir şey olsaydı derhal görevlilere iletirdik. Patlama çok şiddetliydi. İki defa duyuldu. Epey bir süre çatışma sesleri duyuldu" dedi.

BEKİR BOZDAĞ: MUHTEMELEN ANKARA'YA SALDIRACAKLARDI 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında Ankara 2 canlı bombanın kendisini patlatmasıyla ilgili konuştu. Bozdağ, "Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Ancank net bilgiler geldikçe kamuoyu bilgilendirilecektir.. Korku panik atmosferi yaratmaya gerek yok. Türkiye konumu itibariyle çok kritik bir yerde. Suriye ve Irka'ta çatışma durumu söz konusu. Buradan terör doğuran kaynaklar var" dedi.

ANKARA VALİSİ: İHBAR DİYARBAKIR'DAN YAPILDI

Ankara Valisi Topaca, "Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı" dedi. Kendini patlatan 2 teröristin Harun Arslan, Mahide Ateş olduğu belirtildi.

Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Bu sabah saat 06.00 sıralarından polis ekipleri 2 teröristin yakalanması için operasyon düzenledi. 2 terörist, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

"BİZ MÜDAHALE ETMEDEN KENDİLERİNİ PATLATTILAR"

Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi, "PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı. Yapılan incelemede bazı şahısların olduğu anlaşıldı. Sabaha karşı bu mahalle gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Olumlu cevap vermediler. Bir süre geçtikten sonra, daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. 200 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi" diye konuştu.

"ARACA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR"

Ankara Valisi Topaca, "Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı
asmışlar" dedi.

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ

Ankara Valisi Topaca'nın teröristlerden birinin kimliğinin Harun Arslan olduğunun açıklamasından bir süre sonra diğer kadın teröristin kimliğinin de Mahide Ateş olduğu öğrenildi.

ANKARA VALİLİĞİ : MUHTEMEL BÜYÜK BİR FACİADAN DÖNÜLMÜŞTÜR

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama ise şöyle; "07.10.2016 Cuma günü Diyarbakır'dan gelen istihbarat ve çevredeki vatandaşlarımızın gördükleri şüpheli şahıslarla ilgili bildirimleri üzerine güvenlik güçleri tarafından çalışma başlatılmıştır. Bugün saat 06.00 sıralarında Ankara'ya 30 km mesafede bir at çiftliğine operasyon baslatan güvenlik güçlerinin 'teslim ol' yönündeki uyarılarına, bir süre sonra henüz müdahale gelmeden bir kadın bir erkek oldukları tahmin edilen iki terörist kendilerini patlatmıştır.

Yapılan incelemede Bingöl nüfusuna kayıtlı Harun Aslan adına bir kimlik, 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Duyarlı vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel büyük bir faciadan dönülmüştür." 

GÖRGÜ TANIĞI TİTREYEREK ANKARA'DAKİ PATLAMAYI ANLATTI 

Ankara'da güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarını uymayan canlı bombalar kendilerini patlattı. Olayı yaşayan bir vatandaş, "Sabah 06.00 sıralarında terör ekipleri bizi bölgeden uzaklaştırdı, silah ve patlama sesleri duyduk" dedi.

Eylem hazırlığındaki iki canlı bombanın kendini patlattığı Ankara-Haymana Yolu'nda olaya şahid olan bir vatandaş, sabah saatlerinde terör ekiplerinin kapılarını çalarak kendilerini bölgeden uzaklaştırdığı söyledi. Vatandaş, ardından silah ve patlama seslerini duyduklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim