• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 28 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 24 °C

Ankara festivali başlıyor

28.07.2017 20:21
Ankara festivali başlıyor
Başkentliler, 3 yıl aradan sonra yeniden Büyük Ankara Festivali’ne kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, festivalin yapılacağı AKM alanında, medya mensuplarına festivalle ilgili bilgi verdi.

Başkan Gökçek’in basın toplantısına, Festival’de yer alacak bazı gösteri grupları, palyaçolar ve bazı figürler de mini şovlarla katılarak, basın toplantısını renklendirdiler.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Hipodrom Alanı’na gelişinde, gösteri grupları, Ankara’nın simge kedisi Misketler, ANFA'nın K-9 köpekleri ve güvenlik atları, palyaçolar ile çeşitli gösteri grupları tarafından karşılanan Gökçek’in, “Çiçek Bahçesi”ndeki basın toplantısına medya mensupları büyük ilgi gösterdi.

“Ankara, uzunca bir aradan sonra tekrar festivaline kavuşuyor” diyerek basın toplantısına başlayan Başkan Gökçek, “7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali’ne, yarın akşamdan itibaren start veriyoruz. 9 gün sürecek festivalimizde pek çok etkinlik olacak” dedi.

Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, KKTC, Ürdün, Gana, Romanya, Ukrayna, Cezayir, Cezayir, Sırbistan, Bulgaristan ve Osetya'dan olmak üzere 13 ülkeden gelen halk dansları topluluklarının festivali renklendireceğini belirten Başkan Gökçek, bu grupların, değişik semtlerindeki amfi tiyatrolarda da gösteriler yaparak, şenlikleri Ankara’ya yayacağını söyledi.  

 

-"ÇEŞİT ÇEŞİT GÖSTERİLER VAR"

Başkan Gökçek, Festival'de pek çok gösteri grubu olacağını kaydederek, şu bilgileri verdi:

“Güçlü adamlar şov, kostüm şov, zıplayan çekirgeler, kangurular, misket kediler, donan heykeller, animasyon grupları, jonglör, pelüş kahraman, animatör, palyaço, pandomim, Maskot Bando, Lady Car, Garfield Şov, Hayal Kahvesi, zıp zıp, oyun alanı, kukla gösterisi, yüz boyama stantları, kum boyama stantları, dev panayır alanı, 15 Temmuz Sergisi, Avrupa Ödülleri Sergisi, Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Sergisi, Dericizade Eski Ankara Fotoğrafları Sergisi, Mehmet Akif Sergisi, Gazze Fotoğrafları Sergisi, Osmanlı Padişahları Sergisi ve çok önemli bir konu;  giriş kapımızda ‘15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutturmayacağız’ yazan ve özellikle o tarihte tankların altında ezilen araçların sergilendiği bir platformumuz yer alacak."

 

-OSMANLISPOR, GENÇLERBİRLİĞİ, ANKARAGÜCÜ DE FESTİVALDE

Festivale katılan pek çok ilçe belediyesi de olduğunu belirten Başkan Gökçek, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu, sivil toplum kuruluşu ve Ankara'nın spor kulüplerinin de yer alacağını, ayrıca 90 satış standı ve 20 yemek standının kurulduğunu söyledi.

 

-9 GÜN BOYUNCA, 23 SANATÇIDAN KONSERLER DİZİSİ

Başkan Gökçek, Festival'de 9 gün boyunca 23 sanatçının konser vereceğini  ve konserlerin saat 20.00’de başlayacağını bildirerek, konser programıyla ilgili şunları söyledi:

“1. Gün (29 Temmuz)  Emre Aydın, Işın Karaca; 2. gün (30 Temmuz) Uğur Işılak, Sinan Akçıl, Funda Arar; 3. gün (31 Temmuz) Azerbaycan’ın en ünlü keman sanatçılarından biri olan Maestro Ceyhun İsmailov, Ferhat Göçer ve Serkan Kaya; 4. Gün (1 Ağustos) Alişan, Ömer Faruk Bostancı, Demet Akalın; 5. Gün (2 Ağustos) Serdar Ortaç; 6. Gün (3 Ağustos) Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan ve Hüseyin Kağıt; 7. Gün (4 Ağustos) Mustafa Ceceli, İrem Derici; 8. Gün (5 Ağustos)  İsmail Türüt ve Gülşen; son gün (6 Ağustos) Nihat Doğan, Seccah Mehmedi ve Linet.”

 

-SON 2 GÜN TOPLU NİKAH VE SÜNNET ŞÖLENİ

  Başkan Gökçek, festival programının son 2 gününe, her yıl geleneksel olarak yapılan toplu nikah ve düğün şölenini koyduklarını belirterek, “5 Ağustos Cumartesi günü 2017 çocuğumuzun toplu sünneti var. Son gün olan 6 Ağustos Pazar günü de 217 çiftin evliliği var. Her sene geleneksel hale getirdiğimiz, gelin damatlarımızın programı var” dedi.

  Festival alanında mini bir hayvanat bahçesi de yerleştirildiğini kaydeden Gökçek, “Burasını Çevre Daire Başkanlığı ve ANFA müştereken hazırladı. Hayvanat bahçemizde tavuklar, Ankara keçisi, kuşlar, papağanlar, yeni gelen deve yavruları, lamalar, midilli atları, tavşanlar, taçlı turnalar ve sessiz kuğular var"  diye konuştu. Gökçek, hayvanlarının çoğunun evcil olduğunu belirterek, çocukların birebir temas edebileceklerini ve yan yana gelebileceklerini söyledi.

 

-ONBİNLERCE OYUNCAK

  Başkan Gökçek, Festival'in çocuklar için tam bir eğlence alanı olacağını, sayısız oyuncağın kurulduğunu, ayrıca on binlerce hediye dağıtacaklarını anlatarak, "Dolayısıyla çocuklarımız ve Ankaralılar hediyelere doyacak. Sadece Ankaralıların değil, inanıyorum ki televizyonlarda siz bu görüntüleri verdikten sonra, Ankara'nın çevire ilçelerinden de buraya ciddi anlamda akın olacak. Çünkü ücretsiz bu kadar güzel bir eğlenceye bir arada bulabilmek mümkün değil. İddiamız şu; diyoruz ki ‘Türkiye'nin en büyük festivali, Ankara 7. Uluslararası Festivalidir’” diye konuştu.

 

-"VALİMİZ VE EMNİYET TEŞKİLATIMIZ DA ÇOK YOĞUN GÜVENLİK

TEDBİRİ ALIYOR”

  Gökçek, Festival alanında alınan güvenlik önlemleriyle ilgili de şu bilgileri verdi:

  “Festivale 3 yıl ara vermemizin nedeni, Türkiye'nin olağanüstü şartlarıydı. Allah'a hamdolsun, şartlar düzene girdiği için tekrar festivalimize başladık. 600 özel güvenlik personeli, şu anda festivalimizde görevli. Plaka tanıma, araç ve ziyaretçi kaydı için ANFA'nın 5 mobil gözlem ve analiz sistemi var. Araçların altının görüntü kaydı için 3 görüntüleme sistemimiz bulunuyor. Tüm alanı görüntüleme ve takip için full-HD son teknoloji 58  kamera, 24 saat mevcut olan alanımızı gözleyecek. Devriye hizmeti için 2  ATV, 2 scooter motosiklet, 6 at ve binicileri görev yapacak.

  Patlayıcı madde arama ve asayiş için özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eğittiği 8 görev köpeği ve onların eğiticileri bulunacak. Ziyaretçi ve çanta arama için 6 X-ray cihazı, 20 kapı tipi metal dedektör yer alacak”

  Yani böyle bir festival alanında güvenlikte alınabilecek en üst düzeyde önlemler alınmıştır. Herkes içeri aranarak girecek, aranmadan girmesi mümkün değil. Çok sıkı güvenlik tedbirlerimiz var. Bundan da amacımız, Ankaralıların eğlenirken, güvenlik kuşkuları en ufak şekilde olmasın diye. Bu arada da Sayın Valimiz, Emniyet teşkilatımız burada özel olarak çok yoğun güvenlik tedbirleri alıyorlar. Başta Ankara olmak üzere tüm Türkiye'yi, 9 gün sürecek Türkiye'nin en büyük festivaline bekliyoruz."  

            Gökçek, ambulansların da festival alanında hazır bekleyeceğini kaydetti.

 

- ÇOK GÜZEL OLACAĞININ EN GÜZEL DELİLİ

Başkan Gökçek, bu arada  "Şeker" isimli papağanı da yanına getirterek,   omzuna koydurttu. Papağanın, gözlüğüyle oynaması üzerine, Başkan Gökçek, “Gözlüğüme taktı, ha artık bunu gösterirsiniz çaresiz. Çok güzel olacağının en güzel delili” diye basın mensuplarına seslendi.


-“EN AZ 1 MİLYON KİŞİ BEKLİYORUZ”

  Başkan Gökçek, bir gazetecinin, festivale katılım konusunda beklentisini sorması üzerine, “Ankara turizmine katkısı olacak ama özellikle Türkiye'nin olağan bir düzleme girdiğini, vatandaşlarımız eğlenmek istediğini, buraya katılımlarıyla gösterecekler. İnşallah en az 1 milyon kişi bekliyoruz. Yani günde ortalama 100 bin civarında insan bekliyoruz. Geçmiş dönemlerdeki festivallerimizde dahi bu vardı. Bu yılki ise çok daha büyük bir festival. Onun için daha fazla kalabalığın geleceğine inanıyoruz” yanıtını verdi.

 

-TOPA KAFA ATAN KEÇİ

  Basın açıklamasının ardından, topa kafa atan keçinin gösterisine gazetecileri davet eden Başkan Gökçek, “İnternette görmüştüm. Arkadaşlara 'Siz bunu niye yapmıyorsunuz' diye sormuştum. Sağolsun arkadaşlar, sürpriz yapmışlar. Onu da buraya getirmişler" dedi.

Bir gazetecinin, "Önümüzdeki sene 8. Ankara Festivali’ni, ANKAPARK'a dahil edilecek misiniz?’ sorusuna Başkan Gökçek, “ANKAPARK bu işin içinde olacak da, festivale dahil olur mu bilmiyorum. Onu o zaman düşünmek gerekiyor. Allah kısmet ederse, ANKAPARK'ı Nisan ayında açmayı planlıyoruz” dedi.

 

-AZERBAYCAN GRUBU’NDAN BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR

Azerbaycan gösteri ekibi adına Nigar İbrahimova da basın toplantısının ardından, Başkan Gökçek’e çiçek takdim etti. 

5 yaşından beri ülke ülke festivallerde gösteri yaptığını kaydeden İbrahimova, “Ankara’daki gibi coşkulu bir festival, güzel bir festival görmedim. Çok teşekkür ediyoruz, Azerbaycan grubu adına. Kardeş ülkede bir başka coşkuyla karşılanmamız ise bizi daha mutlu ediyor. Provalarımıza ve danslarımıza çok özenle hazırlanıp geliyoruz. Çünkü organizasyon çok güzel. Onun hakkını vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim