• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 24 °C

Asker Delege Polemiği

04.01.2015 14:21
Asker Delege Polemiği
MHP kongresi olaylı geçti. Kongreye asker delege polemiği damga vurdu.

014 yerel seçimlerinde sandıktan umduğunu bulamayan ve Ak Parti’nin adayı Fatih Duruay’ın karşısında belediye başkanlığını kaybeden MHP’nin adayı Yakup Odabaşı, ilçe teşkilatının 9. Olağan kongresinde yaptığı konuşmayla şimşekleri üzerine çekti.

Ülkücülerden, MHP yöneticilerine, il teşkilatından, ilçe teşkilatına ve Gölbaşı Yerel basınına kadar birçok kişi ve kişileri hedef alan konuşmasıyla Odabaşı kongrenin önüne geçti. “Sadece ilçe kazanmak için asker delege yazmanın doğru olmadığına inanıyorum” ifadeleri kullanan Odabaşı, İlçe Başkanı Mahmut Aksoy başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın da tepkisini çekti.

Zaman zaman sinirlerine hakim olamayan ve konuşmasında sert ifadeler kullanan Odabaşı’na, kongreye katılım sağlayan bazı üyelerden de tepki geldi.

İşte aylar sonra ilk defa konuşan Odabaşı’nın o tepki çeken konuşması; MHP birlik ve beraberlik içerisinde devam etmeli Aday olan arkadaşlara cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum, başarılı olmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu kongrede kazanan ve kaybedenin olmayacağını, burada ki sonuca göre de Gölbaşı’nın ve MHP’nin kazanacağına inancım tamdır. Bunun içinde kim olursa olsun kazananın Gölbaşımız olması ve MHP’nin olmasını birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmesini canı gönülden arz ediyorum.

Türkiye’nin MHP’ye ihtiyacı var… Hepiniz biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük sıkıntılar içinde, büyük zorluklardan geçmekte. Adeta Türk milletinin sabrı ölçülmekte. Tabi bu zor şartlarda her zamankinden çok daha fazla MHP’ye ve ülkücülere görev düşmektedir. Çünkü bu milletin gerçek sahibi, gerçek bireyi MHP’dir. Bunun için MHP hiçbir zaman nemalanma, iş bulma birilerine imkân sağlamaya yeri değildir. Bir takım menfaat kurumlarına çıkar sağlama yeri hiç olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır.

MHP’li olmak, ülkücü olmak her şeyden önce özveri ister, bu ülke toprakları için gerektiğinde canını seve seve vermeyi gerektirir. Onun için diyorum ki dünden bugüne MHP’ye ihtiyaç vardır.

Mücadele verdik…

Siyasi kariyerinden bahseden Odabaşı, Gölbaşı Belediye başkanlığı döneminde namuslu bir iş yaptığını vurgulayarak; “2009-2014 yılları arasında belediye başkanlığı görevimi burada namusluca, onurluca bir ülkücü duruşun olması gerektiği şekilde yapmaya çalıştım. Birçok Gölbaşılı hemşerilerim ve dava arkadaşlarım bilir ki biz, Gölbaşı Belediyesi’ni aldığımızda gerçekten çok büyük sıkıntılar vardı. Şunu söylemek gerekirse en azından maaşını ödemekte çok zorlanan bir belediye, birçok zorluklar, engeller ve birçok sıkıntı vardı ama bunları hiç dert etmedik. Önce biz Cenabı-ı Allah’a inandık” dedi.

Belediye başkanlığı döneminde birçok projeye destek olanlara ve yanında olanlara da teşekkürlerini ileten Odabaşı; “Gölbaşı’nda ülküdaşlarım, vatandaşlar bize hep destek verdi, onların desteği ile birçok projeyi gerçekleştirdik. Biz bu projeleri yaparken, bir MHP’nin onurlu başkanı ve üyesi olarak hep dava adamı olarak Gölbaşı’na nasıl eser kazandırırız bunun mücadelesini verdik” ifadelerini kullandı. Hedefinde yine basın vardı… Odabaşı konuşmasında 2014 yılında kaybettiği belediyenin günahını da basın mensuplarına da yükleyerek; “Biz 2009 yılında Cenabı Allah’ın başta bize takdir ettiği bu görevi 2014 yılında noktaladık.

Türkiye’yi yönetmek için her yola başvuran iktidar partisi, Gölbaşı’nda da genel seçimlerde %60 civarında oya sahip. Buna rağmen topu ile tüfeğiyle büyükşehri, parasıyla puluyla, “her yol mubah” anlayışıyla Gölbaşı’na tabir-i caizse saldırdı. Hiç korkmadık. Bizim inancımız, imanımız vardı. Her yol mubah diyerek, her yerde paralar pullar, bunun yanı sırada iftiralar, yalanlar dolanlar, bir takım satın alınmış basın mensupları ile saldırdılar. Ben şimdi diyorum ki hodri meydan. Hani saldırıyordunuz ya, hani yalan, iftira atıyordunuz ya, Cenabı Allah bunun sorumlusunu bu dünyada olmazsa öbür dünyada verecektir. Biz inanmış bir avuç arkadaşımız, saygı ile andığım çok hanımefendi saygı değer kadın mensuplarımız ve gönüllü arkadaşlarımızla Gölbaşı’nda mücadele verdik” dedi. Bir takım Ülkücüler ve MHP’li geçinenler … Bir takım ülkücüleri de hedef alan konuşması ile Odabaşı kongre salonunda gerginlik yarattı. Odabaşı, Gölbaşı’nda rant olduğunu ve bunu da bazı ülkücülere ve MHP’lilere yükleyerek; “Gölbaşı’nın rantı vardı. Bu ranta göz dikmiş, pay alanlar vardı Yakup Odabaşı onlara engeldi. İşte bu rant sahipleri de maalesef içimizde MHP ve ülkücü geçinen bir takım çıkar odakları ile işbirliği yaparak onlara oy verdiler. Milliyetçi Hareketçi olup, ülkücü olup başka partinin bayrağını asanlar, başka partiye oy verdim diye seçimlerde meydanda dolaşanlar, toplantı yapanlar, tabanca atanlar, helva şölenleri yapanlar ile ilgili MHP’nin tüzüğünde ne yazıyorsa onun cezasının verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu partinin üyesi olmaktan, delegesi olmaktan onur duymuş olanlara saygılarımı sunuyorum. Biz birlik olmazsak bu iktidara karşı nasıl mücadele ederiz.

Biz birbirimize destek olmazsak bazı şeyleri başarmamız zor olur. Hiçbir zaman inancımızı kaybetmiyoruz” dedi. “Asker delege” polemiği İlçe delegeleri için “asker ” ifadesi kullanan Odabaşı salondakilerin tepkisini aldı. Odabaşı ilçe kazanmak için asker delege yazılmasını eleştirerek; “Sadece ilçe kazanmak için asker delege yazmanın çok doğru olmadığına inanıyorum” demesi üzerine Genel Başkan Yardımcı Mevlüt Karakaya’nın müdahalesi ile karşılaştı. Sözlerinin geçmişten ders almak olduğunu ifade eden Odabaşı, salondan gelen seslere de kulak asmadığını belirterek; Onları dinlemiyorum, duymuyorum "Unutmayalım, burada bizim amacımız hiçbir arkadaşımızı kırmak, üzmek değil, geçmişten ders almaktır. Bu bizim şahsi meselemiz değil çünkü. Şunu unutmayalım Gölbaşı’nda MHP her zaman onur duyduğum bir parti. Seçimlerde %42 civarında oy aldım. Bunu azımsamayalım, neden biliyor musunuz? Çünkü bu gelecekte de Gölbaşı burçlarına 3 hilalin dikilebileceğinin önemli bir işaretidir. Benim esas gayem bu onuru vurgulamak için bazı şeyleri söylemek istedim” diyen Odabaşı’na salondan gelen tepkiler üzerine, “Müdahil olan arkadaşlara bir şey demiyorum, onları dinlemiyorum, duymuyorum” diyerek gelen tepkilere aldırış etmeden konuşmasına devam etti. Benim niyetim kavga değil Gölbaşı’nda yaptığımız bu 5 yıllık icraatta, eserlerin mimarı Yakup Odabaşı değil, sizin içinizden gelen imanla, inançla mücadele etmiş bir ülküdaşın gurur tablosudur. Bu hepimizindir. Benim niyetim kavga değildir. Onun için geçmişten ders almak, geleceğe de imanla bakmak, inançla mücadele etmek gerekir. Hepimize düşen görevde destek olmak, birlik beraberli içerisinde olmaktır” dedi. Aksoy sinirlendi, Karakaya Odabaşı’na müdahale etti… Odabaşı’nın ‘Asker Delege’ ifadelerine sinirlenen MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, “Kimmiş o delegeler bir açıklasana’ diyerek tepki gösterdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, Odabaşı’nın bu sözleri üzerine salondakilere de söz hakkı doğabileceğini belirterek, kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu söyledi ve “Burada bir kongre yapıyoruz. Kimsenin MHP’nin güzel başlamış, tek hedefi iktidar olmak için yapılan kongreyi sabote etmeye hakkı da yok.” İfadelerini kullandı. Odabaşı’na uyarıda bulunan ve ‘küçük hesaplarla vakti geçirmeyelim’ diyen Karakaya, “Bırakın yanlış yapanlar kendi vicdanları ile hesaplaşsınlar. Ama ne olursunuz şu iktidara giden yolda, iktidara koştuğumuz yerde bu kongrelerin amaç ve hedefi budur. Küçük hesaplarla, geçmişte yapılan hesaplarla oyalanmayalım” dedi. Bu laf Ülkücü harekete hakarettir. MHP MYK Üyesi İbrahim Çifti Odabaşı’nın ‘Asker Delege’ benzetmesine şu sözlerle yanıt verdi: “Türk çocukları, ülkücüler ihtişamlı Türk İmparatorluklarını Türk Cihan hakimiyetini gerçekleştirme yolunda daha büyütmek ve dünya hakimi olmak için cephelerde harp ettiler, asker oldular, can verdiler, can aldılar. Ama hiç kurşun asker olmadılar. Kurşun asker olamayız biz. Bu laf ancak ülkücü harekete hakaret olur.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim