• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 23 °C

BAŞKAN GÖKÇEK, A HABER’DE

15.11.2016 11:05
BAŞKAN GÖKÇEK, A HABER’DE
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz darbe girişimini engellemek için adeta bir destan yazan ve 150’ye yakın şehit veren Ankara’ya “gazilik” unvanı verilmesi gerektiğini söyledi.

A Haber Televizyon Kanalı’nda Zeynep Bayramoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen “Kadraj” programının canlı yayın konuğu olarak gündemdeki soruları yanıtladı.

Bayramoğlu’nun, ABD’de yaşanan başkanlık yarışından galip çıkan Donald Trump’a ilişkin görüşlerini sorması üzerine Başkan Gökçek, “Seçilmesini bekliyordum” dedi. Trump’ın ardından Türkiye ile ilişiklerin değişmesini ümit ettiğini dile getiren Başkan Gökçek, Trump’ın açıklamalarının da bu yönde olduğunu, ancak ABD’deki derin yapılanmanın buna müsaade edip etmeyeceğini bilemediğini belirterek, “Trump, Amerika için Recep Tayyip Erdoğan gibi bir figür olursa, dinlemez bunları. Ümit ediyorum olur. Bunu da zaman gösterecek” diye konuştu.

            Başkan Gökçek, Hillary Clinton’u destekleyen Soros’un, tüm dünyadaki Gezi eylemlerini organize eden kişi olduğunu, ABD’deki eylemlerin arkasında da Soros olduğunu ifade ederek, Trump’ın bir takım tavizler verip, bu eylemlerin önüne geçebileceğini söyledi.

ABD seçimlerinde Clinton’ın 60 milyon dolar topladığını, bunun 2 milyon dolarının da doğrudan doğruya FETÖ’cülerden geldiğini belirten Başkan Gökçek, yasal miktar olan 2 bin 500 dolar bağışın ayrı ayrı FETÖ mensupları tarafından yapıldığını, bağış yapanların listesini de gösterdi.  

 

-“ADİL ÖKSÜZ, BENCE HALEN TÜRKİYE’DE”

            FETÖ mensubu firari Adil Öksüz’ün halen Türkiye’de olduğu düşüncesini de paylaşan Başkan Melih Gökçek, “Biraz gayret edilirse yakalanır. Yüzde 99 kanaatim, bu yönde” diye konuştu.

            FETÖ’cülerin Beyaz Saray ile yakınlığını fotoğraflarla ortaya koyan Başkan Gökçek, yeni seçilen Trump’ın beyanatlarını da“olumlu” bulduğunu kaydederek, “Bir açıklaması var; ‘15 Temmuz darbe girişimi, Erdoğan sayesinde başarısızlığa uğradı’ şeklinde. Sayın Cumhurbaşkanımızı takdir eden ifadeler kullanıyor” şeklinde konuştu. 

            Gökçek, FETÖ lideri Gülen’in iade süreciyle ilgili olarak, “Çok sıkıştırılırsa oradan tüyüp gidecek” dedi. Gökçek, Gülen'in kaçabileceği ülkelerin de Güney Afrika, Kanada, Mısır, Kırgızistan ve Arnavutluk olabileceğini söyledi.

 

-“ FETÖ, CIA TARAFINDAN İDARE EDİLEN BİR KURULUŞTUR”

Gülen’in ABD’den çıkmasıyla birlikte, dünyadaki FETÖ yapılanmasının da ciddi bir çöküntüye gireceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Trump yanlıları, şu anda FETÖ’nün Türkiye’ye tesliminden yana gözüküyor. İnşallah bu laf askıda kalmaz” dedi. 

            Başkan Gökçek, FETÖ’nün ABD yönetimiyle ilişkilerini belgeleyen video ve fotoğrafları da izleyenlerle paylaşarak,“Vatandaşlarımız şunu da bilmeli, maalesef FETÖ olayı, CIA arasından idare edilen bir kuruluştur. CIA teslim eder mi, etmez mi tartışması vardı. Kendisinin ortaya çıkartıp büyüttüğü FETÖ’yü Türkiye’ye teslim edecek olursa, tüm dünyadaki ajanlarını da kaybeder. Çünkü itibar kalmaz” diye konuştu.   

            Türkiye ile ABD arasındaki “iade” sürecinin büyük bir sıkıntıya dönüşmesi halinde ABD’nin 2 seçenek arasında kalacağını, bunların, “yurtdışına kaçmasına izin vermek” veya “Gülen’in öldürülmesi” olabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Düne kadar bunu söylemiyordum ama şimdi söylüyorum. Korkarım ki, şu anda CIA, FETO’nun Türkiye’ye sağ gelmesini istemez. Ama umarım ki Trump onu sağ olarak teslim eder. Biz de burada adaletin karşısına çıkartırız” şeklinde konuştu. 

           

-HDP’Lİ VEKİLLERİN TUTUKLANMASI

            Gökçek, HDP’li vekillerin, teröre destek ve yataklık yapmak gibi suçlardan tutuklanmalarına ilişkin soruya da önce CHP’nin ortaya koyduğu tavrı eleştirerek başlayan Başkan Melih Gökçek, şunları söyledi:

            “Hemen aleyhte bir kamuoyu meydana getirilmeye çalışıldı hem Türkiye’de, hem de dünyada. Şunun bilinmesi lazım; Selahattin Demirtaş ve milletvekili arkadaşlarının herhangi birinin durup dururken hapsi söz konusu değil. PKK ile işbirliği ve yataklıktan dolayı yargılanıyorlar. Hatta tahrik etmekten yargılanıyorlar. Yani savcılar, milletvekillerini durup dururken alıp içeri atmadılar” değerlendirmesini yaptı. 

            HDP’li vekillerin, PKK’lı teröristlerin cenazelerine katıldığı veya terörist eylemlere yönelik yaptığı açıklamalarının gazete kupürlerini ve görüntülerini de izleten Başkan Gökçek, “Bu ifadeleri kullanan kişilerin masum birer milletvekili olduğu ve PKK ile iç içe olmadığını diyecek bir kişi ortaya çıkabilir mi?” sorusunu sordu.

 

-“GÜNEYDOĞU’DA ARTIK PKK BİTMİŞTİR”

Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşların da bu konuda çok tepkili olduğunu, görüntüler eşliğinde kanıtlayan Başkan Melih Gökçek,“Artık Güneydoğu'da PKK bitmiştir. Kalan teröristleriyle, bir takım işleri yapmaya çalışıyorlar… Devlet gücünü gösterdi ve bu gücü Kürt kardeşlerimiz gördü, devletinin yanında olmaya başladı. Bugün PKK’nın lider kadrosunun büyük ekseriyeti Ermeni’dir… Bunların Kürtlüğü falan kesinlikle yok” diye konuştu.   

 

-"ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK’ÜN İSMİ, ANKARA’DA YAŞATILACAK"

            Gökçek, terör örgütünün elebaşlarından olan Murat Karayılan'ın, kayyum atanan belediye başkanlarına tehdidinin arkasından, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün makam odasına bomba konulup patlatılarak şehit edildiğini ifade eden Başkan Gökçek,“Bu ismi ben de Ankara’da bir yere vereceğim. Ona layık” dedi.  

           

-“GÜNEYDOĞU’DAKİ 7-8 İLÇEYE YATIRIM YAPIYORUZ”

            Kayyum atanan belediyeler sayesinde bölge halkının hizmetle tanışacağının altını çizen Başkan Gökçek, “Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 7-8 ilçeye yardımlar yapıyoruz. ‘Sizin ne işiniz var orada’ diyorlar. Ama Türkiye bir bütün, bunlar Doğu ve Güneydoğu'yu mahvettiler. Biz onların da kardeşimiz olduğunu göstermeye mahkumuz. Devletin bekası için bu yatırım ve yardımlarımız çok önemlidir” diye konuştu.

            Başkan Gökçek, CHP’li vekillerin, HDP’li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili attıkları tweet'leri de göstererek eleştirdi ve “CHP, artık Atatürk zamanındaki parti değil. Artık tamamen HDP’nin kuyruğuna takılmış, siyasetini ona göre yapan bir parti”değerlendirmesini yaptı.

 

-“ATATÜRK SAĞ OLSAYDI CHP'LİLERİ SOPAYLA KOVALARDI...”

            CHP’nin, Yenikapı Mitingi’ne halkın baskısı sonucu katılmak zorunda kaldığının da altını çizen Başkan Gökçek, “ABD ve FETÖ’cü tehdidi gelince, adam fabrika ayarlarına döndü ve eskiyi aratır hale geldi. Millet de bunu tasvip etmeyecek ve seçimlerde bir darbe yiyecek” diye konuştu. “Sola yeni bir parti lazım artık” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

            "HDP yanlısı milletvekillerinden arındırılmış yeni bir sol partiye ihtiyaç var. Benim gibi CHP’liler de bunu düşünüyordur eminim. Kim olursa olsun, derli toplu sloganlarla çıkarsa, tutacağına inanıyorum. Başındaki adamın ciddi olması lazım. Muharrem (İnce) gibi birisi olursa olmaz. Akıllı uslu birisi olmalı. CHP böyle devam ederse, ilk seçimde barajı aşamaz. Türkiye artık bir sol partiye gebe. Atatürk sağ olsaydı, bunların hepsini sopayla kovalardı.” 

 

-“BAYKAL, MECLİS BAŞKANLIĞININ İNTİKAMINI ALIYOR HERHALDE"

            Başkan Gökçek, Deniz Baykal ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu:

            “Ben Sayın Baykal’ı severim, o da beni sever. Sayın Baykal ile  Kılıçdaroğlu’nu bir teraziye koyduğunuz zaman Baykal ağır basar. Ama son günlerde demeçlerine hayret ediyorum ve anlamakta müşkülat çekiyorum. Sayın Baykal’ı kimler, nereden sıkıştırdı öğrenmek istiyorum.  "7 Haziran'da uzlaşma olsaydı, darbe olmazdı’ demiş.  Ben şunu biliyorum; Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanı’ndan gidip Meclis Başkanlığı’nı İstemişti. Bunu gayet iyi biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu vermedi. Bunun intikamını alıyor herhalde. Meclis Başkanı olsaydı ve CHP’yle de koalisyon kursaydık, AK Parti kalmazdı şu anda"

 

-“MHP İLE KOALİSYON, MİLLİ BİRLİK İÇİN ŞART”

            Açıklamalarına, “Bir koalisyon yapılacaksa, MHP ile yapılması gerektiği” sözleriyle devam eden Başkan Gökçek, “Sayın Bahçeli, adı gibi devlet adamı. Devletin bekası söz konusu olduğunda, ağırlığını koyuyor. Her zaman da bu adımlarıyla kaybetmiyor, kazanıyor ve güçlenerek geliyor. Son zamanlarda da Anayasa değişikliği konusunda AK Parti ile  işbirliği içine girecek. Daha önce ben, ‘Biz MHP ile koalisyon yapmalıyız, hatta seçimde ittifak bile yapmalıyız' demiştim. Türkiye’de milli birlik ve beraberliğin, PKK ve FETÖ üzerinde de çok etkili olacağına inandığım için" şeklinde konuştu. 

 

 

 

-“REFERANDUM YAPIP, AB HİKAYESİNİ BİTİRELİM”

Avrupa Birliği’ne ilişkin de değerlendirmeleri sorulan Başkan Gökçek,  “Anladık ki Avrupa bizimle, kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Evlilik yapma gibi bir niyeti yok. İngiltere’den bir darbe aldı. Trump’ın da ciddi tavırları olursa, -ki öyle görünüyor- ondan sonra Avrupa kendi derdine düşecek . Benim kanaatim de Cumhurbaşkanımız gibi halka soralım. Ben yüzde 70’lerde ‘hayır’ denileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bunu böyle yapıp, AB hikayesini kapatmamız lazım” dedi.

            Almanya, Belçika ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde FETÖ ve PKK yapılanmalarına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Gökçek, ABD ve Avrupa ülkelerindeki Türkiye aleyhine propagandalarla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Bizim de çok ciddi bir propaganda yapmamız gerekiyor. Elemanlar yetiştirip, göndermemiz gerekiyor” dedi.

 

-“15 TEMMUZ’U TÜM DÜNYAYA GÖSTERECEĞİM”

            Gökçek, 15 Temmuz olaylarıyla ilgili hazırlattığı videoyu yabancı gazetecilere izlettiğini ve brifing verdiğini, hepsinin de olayın iç yüzünü burada öğrendiğini kaydederek, “Hazırlık yapıyorum, 15 Temmuz Ankara’yı tüm dünyaya yeniden göstereceğim. Bazı hanımlar fena olacaklar ama insanlar FETÖ nedir, bariz ve net olarak görecekler. Avrupa bunun tesirinde kalıyor, biraz daha çalışmamız gerekiyor” uyarısını yaptı. 

 

-CUMHURİYET VE ZAMAN GAZETELERİNİN ORTAK MANŞETLERİ

            Cumhuriyet Gazetesi operasyonu ve eski Genel Yayın Yönetmeni  Can Dündar ile ilgili düşünceleri de sorulan Başkan Gökçek, Cumhuriyet Gazetesi’nin FETÖ tarafından ele geçirildiğini kaydederek, Zaman ve Cumhuriyet gazetelerinin aynı günlere ait benzer başlıkların yer aldığı gazete kupürlerini, izleyenlere gösterdi. Gazetenin PKK ile ilgili attığı övücü başlıkları da gösteren Başkan Gökçek,“Bu konuda gürültüyü koparanlar da maalesef  CHP’liler" dedi.  

 

-“YÜZDE 80 İDAM İSTİYOR”

            “İdam geri gelsin” söylemlerine ilişkin değerlendirmesi de sorulan Başkan Gökçek, “Bence Sayın Cumhurbaşkanı idamı direkt imzalamamalı, referanduma gitmeli ve tüm dünya, 'Türkiye ne düşünüyor' görmeli” dedi. 

            Twitter hesabından dün yaptığı anketi de izleyenlerle paylaşan Başkan Gökçek, “bir rekor” olarak nitelendirdiği katılım sayısının 24 bin 204 olduğunu bildirerek, anket sonucunda yüzde 80 oranında “idam” istendiğini, bu rakamın daha da artabileceğini söyledi.          

Terör suçlularının vatandaşlıktan çıkarılmasıyla ilgili olarak da FETÖ’cüler içerisinde belli cezaları yiyen kişilerin vatandaşlıktan atılması gerektiğini söyledi.

 

-“ANKARA’YA GAZİLİK UNVANI VERİLMELİ”

            15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da kısaca anlatan Başkan Gökçek, o gece Ankara’da da bir destan yazıldığını, ardından Kazan’a“kahramanlık” unvanı verildiğini belirterek, "Ankara’ya da bir gazilik unvanı verilmesi lazım. 150’ye yakın şehit verildi ve Ankara bunu hak etti bence” diyerek isteğini dile getirdi. 

           

-"BAĞDAT CADDESİ'NDE TANKLARI ALKIŞLADILAR"

            CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun o gece havaalanının önünden tank geçmesi üzerine, İstanbul'da bir ilçe belediye başkanının evine giderek, oradan olayları takip ettiğini söylediğini kaydederek, Kılıçdaroğlu’nun, halkı meydanlara davet etmek yerine televizyon başında olayları izlediğini belirtti. Başkan Gökçek, “15 Temmuz'da Bağdat Caddesi'nde maalesef birçok CHP'linin tankları alkışladığını biliyoruz. Darbe olsun diye bekliyorlardı. Ancak, CHP’lilerin sağduyuluları da bizimle birlikte hareket edince, Kılıçdaroğlu mecburen bizim yanımızda oldu. Yenikapı Ruhu da bunun baskısıyla oldu. Sağduyulu olan hangi partili olursa olsun oradaydı”şeklinde konuştu.

 

-“BAŞKANLIK İNŞALLAH OLACAK”

            Başkanlık sistemine ilişkin soruya da “İnşallah başkanlık da olması lazım, olacak da zaten" diye cevap veren Gökçek, "Bizim belediyede uyguladığımız başkanlıktan çok farklı bir şey değil. Meclisten karar çıkmadan uygulayamam. TBMM’den karar çıkmadan da başkanın uygulama imkanı yok. Çift başlılık sıkıntılı. Bu yüzden başkanlık sistemi gelmeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim