• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 25 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 27 °C

BAŞKAN GÖKÇEK, CNN TÜRK'TE

25.07.2016 10:22
BAŞKAN GÖKÇEK, CNN TÜRK'TE
HAFTA SONU" PROGRAMINA KATILAN BAŞKAN GÖKÇEK:

RUS UÇAĞI, DİREKT OLARAK FETÖ TARAFINDAN VERİLEN TALİMATLA DÜŞÜRÜLDÜ"

“FETHULLAH GÜLEN'İN İADE EDİLMESİ LAZIM. ÇÜNKÜ FETÖ'CÜLERİN, BREZİLYA VE ARJANTİN’DE KONUTLAR TUTTUKLARINI BİLİYORUZ. BURAYA GİTME DURUMU OLABİLİR”
 
“KILIÇDAROĞLU’NU, KIZILAY’DAKİ DEMOKRASİ TOPLANTILARINA DAVET EDİYORUM”
 

“ALDATILDIM, NİYE? ÇÜNKÜ BİZ ONLARI MÜSLÜMAN OLARAK KABUL EDİYORDUK'

"TÜRKİYE’DE YAŞANAN DARBE KALKIŞMASINA AMERİKA’NIN VE AB'NİN REFLEKSİ SON DERECE ZAYIF"
 
“ANKARA’YA BU GİBİ DURUMLAR İÇİN BİR UYARI SİSTEMİ KURACAĞIZ”
 

“TÜRKİYE’DE DARBE DÖNEMİ KAPANMIŞTIR. ARTIK HALK, YAPILACAK OLAN DARBEYE KARŞI NASIL DİRENECEĞİNİ GÖSTERDİ. BUNU ÖĞRENDİ. BİR TEK ŞEY VAR; SUİKAST YAPABİLİRLER”

"FETÖ'CÜLERİN KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE TEMİZLENDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ”  
 

            Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk Televizyonu’nda Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programına katılarak, Fehtullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

            Rus uçağının FETÖ'cü subaylar tarafından düşürüldüğünü belirten Başkan Gökçek, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile barışmadığını söyledi. Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Kızılay’da her akşam düzenlenen “demokrasi nöbet”lerine davet ederek, “Kendisini bizzat kendim takdim edeceğim” dedi.

            FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen kanlı darbe kalkışmasının ardından ilk defa canlı stüdyo konuğu olan ve açıklamalarıyla yine gündem oluşturan Başkan Gökçek, sözlerine, “Tüm Türkiye ve İslam alemine geçmiş olsun” dilekleriyle başladı. Sunucu Hakan Çelik’in, “Neden tüm İslam alemi?” sorusu üzerine de Başkan Gökçek, “Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye’nin lideri değil, tüm İslam aleminin de lideri artık” cevabını verdi.
 

"BEN DE YARIM SAATLE KURTARDIM"

            Hakan Çelik’in, kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesinde nerede olduğunu sorması üzerine, “Ben geceleri genellikle neredeyse 4’e kadar Belediye’de olurum. O gün Rusya’dan, Putin’in danışmanı olan Aleksandr Dugin  geldi. Onunla 1 saat kadar sohbet ettik. Biraz oyalandım ve uçakların havalanmasından 10-15 dakika önce Belediye'den ayrıldım” cevabını veren Başkan Melih Gökçek, şöyle devam etti:
 

“O kadar enteresan ki Sayın Cumhurbaşkanı 15 dakikayla kurtardı. Ben de Belediye'den çıkmamdan tam yarım saat sonra 2 astsubay Belediye’ye geliyor ve beni soruyorlar. Yani ben de yarım saatle kurtardım. Bu astsubayların arkasında mutlaka bir tim vardı, onlar öncelikle sordu ve çalışanlar ‘burada’ deseler, arkadan asker gelecek ve beni alacaktı. Talimat da şuydu; ‘400 kişinin alnına sıkacaksınız.’ Biri de bendim. Polis arkadaşlar söyledi bunları. ‘Karşılaşıldığı yerde sıkacaksınız alnına ve direndi diye zabıt tutacaksınız’ denmiş. Mamak’ta da toplu mezar yeri hazırlamışlar.”

 

            Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılmasının ardından eve uğradığını ve oğlu Osman Gökçek’i yanına çağırarak, uzaklaşmaları gerektiğini söylediğini anlatan Başkan Gökçek, Osman Gökçek’in Beyaz TV’ye gitmeyi istediğini söyleyip gelmediği söyledi. Kendisinin de ilk olarak Beyaz TV’ye canlı yayında bağlanıp, halkı meydanlara çağırdığını bildiren Başkan Gökçek, “Ardından da tweet attım, halkı sokaklara davet ettim. Saate bakmak aklıma gelmedi ama uçakların uçmasından yarım saat sonra falandı” diye konuştu.

            Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatından endişe ettiğini ve hemen Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a ulaştığını da kaydeden Başkan Gökçek, iyi olduğu bilgisini aldığını söyledi. Ardından, Cumhurbaşkanı’nın görüntülü telefon görüşmesiyle canlı yayına katıldığını kaydeden Gökçek, bu yayın nedeniyle CNN Türk’e de teşekkür ederek, “Gerçekten o gün CNN Türk, televizyonculuk başarısı gösterdi” dedi.
 

“ARAÇLARIMIZI, BİRER TIKAMA ARACI OLARAK KULLANDIK”

            Başkan Gökçek, kendisinin de televizyonlara bağlandığını, açıklamalar yapıp tweet'ler attığını belirterek, “5-6 arkadaşımla birlikte Öveçler tarafında, Konya Yolu’na yakın bir yerdeki bir gecekonduya gittim ve geceyi orada geçirdim… Valilik'ten ve Emniyet'ten bazı tanıdığım arkadaşlar, devamlı bizden yardım istediler. Biz de kendi karayolu araçlarımızı, bütün araçlarımızı tabiri caizse birer tıkama aracı olarak kullandık” diye konuştu.  
 

            Halen belli bazı bölgelerde Belediye araçlarının yolları tuttuğunu ifade eden Başkan Gökçek, bu girişiminin ardından da Valilik ve Emniyet’ten  destek talepleri geldiğini söyledi. Başkan Gökçek, CNN Türk’ün kapısında kendisini bekleyen Türk bayraklı vatandaşlara ilişkin soruya da, “Onların hiçbiri koruma falan değil. Şimdi artık halk bütünleşti. Dünden beri burada canlı yayın konuğu olacağımı anlatıyordum Twitter'da. Şimdi bir takım kişileri koruma ihtiyacı hissediyor insanlar. İlk defa bugün geldiler. Son olayların oluşturduğu bir duygu, başka bir şey değil” açıklamasında bulundu.

 

“ANKARA’DAKİ ALT VE ÜST YAPIDA 4 MİLYON TL ZARAR VAR”

            Çelik'in sorusu üzerine Emniyet’in kendisini koruma ekibini artırdığını, silahı bulunduğunu, ancak taşımadığını da kaydeden Başkan Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından darbe kalkışmasına ilişkin açılan davaya ilişkin soru üzerine de “Davada iki muhatap aldık. Biri FETÖ, biri de Akın Öztürk. Belediye’ye verilen zararlarla birlikte bir dava açtık. 4 milyon TL’lik bir zarar var. Alt yapıya, duraklara, yola, direklere verdikleri zarar. Tankların asfaltı perişan etmesi söz konusu. Üst geçitlere hasar verdiler. Bir ön dava açtık” cevabını verdi.
 

"YERİME GETİRECEKLERİ KİŞİYİ TANIMAK İSTERDİM"

            Darbe kalkışmasının başarılı olması durumunda İlhan Karasu’nun, kendisinin yerine Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının planlandığına ilişkin görüşü de sorulan Başkan Gökçek, “Tanımıyorum ama mümkün olsa tanışmak isterim. Belediye’yi ne kadar biliyor da yönetecekti, bunları sormak isterdim” dedi.
 
ABD'YE ELEŞTİRİ
 
            Twitter’dan ABD’ye de bir takım çağrılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Türkiye’de yaşanan darbe kalkışmasına Amerika’nın refleksinin son derece zayıf olduğunu ifade ederek, “İkiz Kulelere saldırı olduğunda, dünyanın dört bir tarafında ne kadar kişi varsa Guantanamo Kampı’na topladılar. Bizde ise yakalananlara halkın attığı iki yumruktan dolayı işkence edildiğini söylüyorlar. Bu kişiler 248 kişi şehit ettiler” diye konuştu.     
 

“ABD GÜLEN’İ TESLİM ETMEZSE, İLİŞKİLER BOZULUR”

            Başka bir soru üzerine de Başkan Gökçek, “Avrupa Birliği olsun,  ABD olsun, bizdeki darbe girişimine karşı refleksleri son derece az. Halk da böyle düşünüyor ve bunun ortadan kaldırılması lazım. Amerika, Fethullah Gülen’i teslim edecek mi etmeyecek mi? Etmezse bu fikir kesinleşir. ABD ilişkileri çok ciddi anlamda bozulur. Türkiye’de de ABD karşıtı bir nefret uyanmaya başladı ve bu artar” değerlendirmesinde bulundu.  
 

            Amerika’da herhangi bir teröristle ilgili bir talep geldiğinde iade edildiğini hatırlatan Başkan Gökçek, Fethullah Gülen ile ilgili de itiraf ve açıklamalarda bulunduğunu kaydederek, “Buna rağmen vermiyorlarsa, bir şey diyemem. Fethullah Gülen’in Kanada, Brezilya ya da Arjantin’e gitme durumu var. Brezilya ve Arjantin’de konutlar tuttuklarını biliyoruz. Buraya gönderme durumu olacak” dedi.  

“HEDEF, TÜRKİYE'NİN YALNIZLAŞTIRILMASI"
 

            Rusya Devlet Başkanı Putin’in Danışmanı Aleksandr Dugin ile görüşmesinde ne konuşulduğu da sorulan Başkan Gökçek, Tamamen siyaset konuştuk…  Rus uçağı düşürüldükten sonra ben Rusya aleyhine herhangi bir açıklama yapmadım. Hatta ilişkilerin düzelmesi gerekliliğine ilişkin tweet'ler attım. Bununla ilgili benimle görüşmek istedi” dedi. Başkan Gökçek, şunları söyledi:

            “Kalkışmanın olduğu gün, saat 5-6 arası, ‘Herhangi bir siyasetçi veya hükümet adına değil, Melih Gökçek adına söylüyorum, uçak düşürülme olayının arkasında FETÖ'cü subaylar var’ dedim. Hava Kuvvetleri Komutanı ve Sayın Davutoğlu ile o dönem konuştum. Oradaki olay genel bir emir, ‘Gerekli müdahaleyi yapın’ diye... Direkt olarak FETÖ  tarafından verilen talimatla bu uçak düşürüldü. Hedef, Türkiye’nin dünyada yalnızlaştırılması, Rusya ile bizi uzaklaştırmak, hem Rus hem de Türk ekonomisine zarar verecek bir yola girilmesi. Bu tamamen Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik bir FETÖ talimatıdır. Sayın Dugin de ‘birebir size katılıyorum, aynı şeyleri düşünüyorum’ dedi zaten.”
 

"BEN HİÇ ARAZİ TAHSİS ETMEDİM"

            Fethullah Gülen ile son kırılma noktasının ne zaman olduğuna ve herhangi bir pişmanlığı bulunup bulunmadığına ilişin soruya da cevap veren Başkan Gökçek,“Elbette var. Ama ben yaptığımdan pişman değilim. Ben tüm sivil toplum örgütlerine hukuki bir yardım istendiği zaman hep yaptım… Bize plan teklifleri geldiği zaman tüm sivil toplum örgütlerine olduğu gibi onlara da yardımda bulunduk. Ben hiç arazi tahsis etmedim. Sadece ihaleye çıktığımız arazilerden, gelip aldıkları 1-2 tane olmuştur” dedi.  
 

            Aldatıldığını düşünüp düşünmediği de sorulan Başkan Gökçek, “Aldatıldım, niye? Çünkü biz onları Müslüman olarak kabul ediyorduk. Müslüman olan insan dostunu aldatmaz, dinlemez, arkasından kuyu kazmaz, komplo kurmaz. Biz bunları beklemiyorduk. Benim iyiliklerime karşı beni dinlemişler. Seçimde benim aleyhimde çalıştılar” diye konuştu.

“(BÜLENT ARINÇ) KONUSU İÇİMDE KAPANMADI"
 

            Genel seçimler öncesi eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’la yaşanan tartışmaya ilişkin bir soru üzerine de Başkan Gökçek, şunları söyledi:

            “Bülent Arınç’la barışmadım. O dönem içerisinde benim sözlerimden sonra, bana ağır bir şekilde hakaret etti. Ben ‘Dava açacağım’ dedim. Fakat Sayın Davutoğlu beni o dönemde çağırdı ve ‘Davamız için, partimiz için bu işi unutacaksın. Senden istirham ediyorum. Ben Bülent Arınç’la da konuşacağım. O da konuşmayacak’ dedi… Konu kapanmadı, o defaatle konuştu. Ama ben söz verdiğim için konuşmadım. İçimde kapanmadı  ama partinin talimatı olduğu için kapattım. Söylediklerimde yüzde 100 haklı olduğum da ortaya çıktı. Kızı ve damadıyla ilgili açıklamalar yapmıştım o dönem. Fethullah Gülen tarafından talimat geldiğini ve FETÖ'cülerin demokrasi toplantıları ve mitinglerine katılmalarını istediğini söyledim.  Kızı ve damadı da bunun üzerine gelmişler ve bu nöbette karı koca fotoğraf çektirmişler, bana da mesaj atmışlar. ‘Melih Gökçek, böyle diyordun ama biz böyleyiz’ diye… Günaydın…” dedi. 
 
            Hakan Çelik’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde halen Paralel Yapı mensubu bulunup bulunmadığına ilişkin sorusuna da “Bulunuyor” cevabını veren Başkan Gökçek, “İnşallah kesinlikle ve kesinlikle önümüzdeki hafta içerisinde temizlendiğini göreceksiniz” dedi.  
 

            İdam cezasına ilişkin referandum yapılması durumunda “Hiç tartışmasız ‘evet’ derim” diyen Başkan Gökçek, “Amerika’da, Rusya’da ve dünyanın birçok ülkesinde var. Avrupa’da yok diye 248 tane insanı öldüren canileri af mı edeceğiz?” sorusunu sordu.

KILIÇDAROĞLU’NA DAVET...
 

            İstanbul’da bugün yapılacak olan CHP mitingine ilişkin soruya da cevap veren Başkan Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

            “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Kızılay’da her akşam yapılan demokrasi toplantılarına davet ediyorum. Demokrasi nöbetine gelmesini istirham ediyorum, açık çağrıda bulunuyorum sizin vasıtanızla. Sayın Kılıçdaroğlu gelecek olursa kürsüye çıkıp, bizzat takdimini ben yapacağım. Çünkü böyle bir olayın içerisinde, aramızdaki tartışmaların hepsini bir kenara atmamız lazım… Böyle bir olayda işbirliği yapmak, bir araya gelmek, vatanı müştereken müdafaa etmek, darbeye karşı müştereken bir arada durmak, her yurttaşın görevi. Ben de Sayın Kılıçdaroğlu ile siyasi muhalefet ve siyasi kavgayı bir tarafa bırakıp, memnuniyetle bir araya gelirim. Devletin bekası için siyasal partilerin bir araya gelmesi ayrı iş. Sayın Kılıçdaroğlu’nu yarın, ne zaman isterse çağırıyorum. Telefonla da arayıp, özel davet etmek istiyorum. CHP’nin benzer bir davetine de ben katılabilirim."   
 

ANKARA İÇİN YENİ ÖNLEMLER

 

            Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin acil durumlarda, afet ve benzeri böyle olağanüstü durumlarda vatandaşa ulaşmak için bir çalışması olup olmadığı sorusuna da“Yeni bir takım önlemlerimiz var, hazırlıklarımız var. İnşallah onları da göreceksiniz. Ankara'ya bir uyarı sistemi kuracağız inşallah” sözleriyle cevap veren Başkan Gökçek, yaşanan sürece ilişkin olarak da şöyle devam etti:

 

            “Kimse mağdur edilmez. Sadece Fethullah Gülen’le halen münasebetleri devam eden, Gülen’i kainat imamı olarak kabul edip, hiç tartışmasız itaat eden kişilerin, devlet kurumlarında artık yeri yok… Onun için bunları temizlemek zorundayız. Benim kişisel kanaatim; Özellikle suç işleyen ve ceza alan FETÖ'lerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkartılması lazım. Çünkü bu insanlar Türkiye’de emir almaya devam ediyorlar ve edecekler. Türkiye’yi karıştırmaya devam edecekler” dedi.

 

            Türkiye’de artık darbe döneminin kapandığını da kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Artık halk, yapılacak olan darbeye karşı nasıl direneceğini gösterdi. Bunu öğrendi. Bir tek şey var, suikastlar yapabilirler. Ama bunu yaparlarsa, yapan kaynağı bu devlet tespit eder, buna karşı refleksi de yapan ve yaptıranların beklemesi lazım” dedi.

"İNSANLARI ESİR ALIYOR "
 

            Başkan Gökçek, Çelik'in, Fethullah Gülen’in böyle bir kitleyi nasıl kontrol ettiği sorusuna da şu cevabı verdi:

 

            “Özellikle size komik gelecek ama enteresan bir metotla yapıyor. Üç harflilerle yapıyor. İnsanları esir alıyor. Bakın etrafınızdaki birçok insanın belli zamanlar, belli konularda esir alındığı, belli şekillerde kurtarıldığı aşikar. Böyle bir kabiliyeti var. Herkesin haşhaşiler demesinin nedeni bu. İnsanlar büyüleniyor ve esir oluyor. Biz de bunun başka örneklerini bizzat yaşadık, gördük. Ancak gücü, kudreti bunu yapıyor da nereye kadar yetiyor. Allah’ın hesabına kadar yetiyor.  Herkesin hesabı var ama Allah’ın hesabı en büyük hesap. Cumhurbaşkanı 15 dakikayla kurtuluyor. Buna Cumhurbaşkanı’nın zekası hesabı falan denmez. Ben yarım saatle kurtarıyorum. Her gün geç saatlerde Belediye'yi terk eden Melih Gökçek, darbenin yarım saat öncesinde eve gitmek istiyor. Bunun karşılığı, Allah’ın dediği en yüksek şeydir.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim