• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 17 °C

Başkan Gökçek'e Rus misafir

23.11.2016 14:03
Başkan Gökçek'e Rus misafir
Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında son dönemde artarak gelişen ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, Belediye Meclisi tarafından Ankara'ya davet edilen Rusya Federasyonu Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Vladimir Jirinovski ve beraberindeki milletvek

Jirinovski, iki ülke ve  iki başkent ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü desteğe hazır olduklarını, Başkan Melih Gökçek’in, iki ülke ilişkilerine zarar veren uçak düşürülme hadisesinin FETÖ’nün işi olduğu açıklamalarına da “Sözlerinize sonuna kadar katılıyorum” diyerek destek verdi. 

Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Gökçek, Jirinovkski'ye, aile fertlerinin yer aldığı fotoğrafı gösterdi.

Sözlerine, davetini kabul ettiği için Jirinovski’ye teşekkür ederek başlayan Başkan Gökçek, "Kendisiyle eskiden beri tanışıklığımız var. Liberal Demokrat Parti’nin Genel Başkanı olarak Rusya’da tanınan bir kişi kendisi. İnanıyorum ki Sayın Jirinovski’nin Türkiye ziyareti, Türk-Rus ilişkilerinde güzel anılarla anılacak” dedi.  

İlk kez bir araya geldikleri 1997 yılında çok güzel görüşmeler yaptıklarını, şimdi de bunu yine güzel bir şekilde taçlandıracaklarını kaydeden Başkan Gökçek,“Sayın Jirinovski’nin Türkiye özlemini gayet iyi biliyorum. İnşallah o özlemini de gidermiş olacak” dedi.  

 

-“SAYIN BAŞKAN MELİH BEY’E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

            Başkan Gökçek’in ardından konuşan konuk Jirinovski de sözlerine, “Sayın Başkan Melih Bey’e çok teşekkür ediyoruz” diyerek başladı. Partisinin, ülkesindeki en güçlü ikinci parti olduğunu belirten Jirinovski, Türkiye’yi hem parti üyelerinin hem de seçmenlerinin çok sevdiğini söyledi. Jirinovski, “Kadro olarak da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem iç hem de dış siyasetteki tüm icraatlarını destekliyoruz” diye konuştu.

            Konuşmasında sık sık Türkçe cümlelere de yer veren Jirinovski, iki ülkenin komşu olduğunu ve Türkiye’ye sanayi konusunda yeni projelerle destek olmaya hazır olduklarını kaydederek, "iki ülke ve iki başkent arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak adına her türlü desteğe hazır olduklarını" ifade etti.

 

-"TALİHSİZ UÇAK DÜŞÜRME HADİSESİ..."

            Geçen yıl yaşanan “uçak düşürülmesi” olayını “talihsiz” olarak niteleyen Jirinovski, “Olaydan sonra ekonomik ilişkilerimiz çok ciddi bir darbe yiyerek, rakamlar 10 kat aşağıya indi. Biz parti olarak o rakamları eski haline döndürmeye ve daha da yukarı çıkarmaya hazırız” dedi.

 

-"NE SAĞCIYIZ, NE SOLCU, FUTBOLCUYUZ FUTBOLCU..."

            2018 yılında Rusya’da düzenlenecek Dünya Futbol Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı'nı da görmek istediklerini kaydeden Jirinovski’nin, yine Türkçe olarak,“Ne sağcıyız ne solcu, futbolcuyuz futbolcu” sözleriyle , salonda neşe dolu anların yaşanmasına neden oldu.

 

-GÖKÇEK: “ İKİ ÜLKENİN ÇOK DAHA YAKIN OLMAMASI İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK"

Jirinovski’nin uçak düşürülme olayına değinmesi üzerine, Başkan Gökçek  bu olaydan Türkiye’de en çok rahatsız olan kişilerden birisinin de kendisi olduğunu belirterek, "İlk günden itibaren kendi partim içinden arkadaşlara da anlattım. Daha sonra bunu medyaya da seslendirmeye de başladım. Bu olay tamamen Türkiye’de FETÖ’cüler diye tabir ettiğimiz ekibin, özellikle Rusya ve Türkiye arasını bozmak için yaptığı bir komplodur” diye konuştu.  

Uçak pilotlarının da, emir veren komutanlarının da FETÖ’cü olduğunun ortaya çıktığını ve Türkiye ile Rusya’nın bir oyunun içine düştüğünü anlatan Başkan Gökçek, “Her iki ülkeyi yalnızlaştırma politikasından başka bir şey değildi. Bu durum anlaşıldığı için artık her iki ülkenin çok daha yakın olmaması için hiçbir neden yok. Rusya-Türkiye işbirliğinin, her iki ülkeye ve dünyaya kazandıracağı çok şey var” diye konuştu. 

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Şangay 5’lisinde Türkiye’nin yer almasına” ilişkin açıklamasına da değinen Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği, hem Rusya’ya karşı hem de bize karşı aynı davranış içinde. Bu olaylar daha çok bir araya gelmemizi, daha çok birbirimize destek vermemizi gerektiriyor, ben ona inanıyorum. Gerek Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, gerekse Sayın Putin’in karşılıklı olarak verdikleri beyanatlar da bunu gerektiriyor. Sizlerin de özellikle bu seyahatinizden sonra vereceğiniz desteklerin ayrı bir anlamı olacak inşallah.” 

 

-JİRİNOVSKİ: “SÖZLERİNİZE TAMAMEN KATILIYORUM”

            Konuk Jirinovski de “Sözlerinize tamamen katılıyorum” diyerek verdiği desteğin ardından, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik Türkçe hazırlanmış bir metni sundu. İki ülke ilişkilerinde, “Ankara için Kuzey’e, Moskova için Güney’e dönüş niteliğinde” teklifler içeren metni sunan Jirinovski,“Tarihe baktığımız zaman Türkiye olarak siz Avrupa Birliği’nin kapısındaydınız. Biz de inkılap ve devrimler sayesinde Avrupa kulübüne üye olmaya gayret gösteriyorduk. Ama 2016 yılında bunun olmayacağı ortaya çıktı” dedi.  

 

-TEVFİK FİKRET'İN SÖZLERİNDEN ALINTI YAPTI

Batı'nın hiçbir zaman kendilerinin tam üyeliğini de kabul etmeyeceğini ifade eden Jirinovski, şöyle konuştu:

"Onun sınırlarında, köşelerinde Doğulu ülkeler olarak savaşmamızı, çatışmamızı görmek isterler. Tevfik Fikret’in şiirini hatırladım. ‘Yiyin efendiler yiyin, doyuncaya kadar, tıksırıncaya kadar, patlayıncaya kadar...' Bunu Batılı devletlere aktarabiliriz. İleriye dönük ayrı bir birlik oluşturabiliriz.” 

 

-“SAYIN ERDOĞAN’I TAKDİR EDİYORUZ”

            Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Jirinovski, bir gazetecinin, 15 Temmuz darbe kalkışması ve Şangay Beşlisi'ne Türkiye’nin de dahil olması sözlerine ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine, şu karşılığı verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşunu, soğukkanlılığını son derece takdir ettik. Ona destek veren güçlerle birlikte hareket ederek bir gün içerisinde Türkiye’yi sükunete kavuşturmuştur. O gece hiç uyumadık, çok tedirgindik. Sayın Erdoğan’ın soğukkanlı simasını televizyonda gördükten sonra Türkiye’nin sağlam bir zemin üzerinde olduğunu anladık ve rahatladık. 

            Şu anda Sayın Erdoğan’ın yürütmekte olduğu temizlik çalışmalarını, değişik organlardaki FETO yanlılarını bulup ihraç etme girişimlerini çok doğru buluyoruz. Bunlar güçlü bir lider olduğunun göstergesidir.

            Biz Türkiye’de her türlü desteğe hazırız. Şangay işbirliği örgütünden daha iyi bir oluşum öneriyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri pekiştirmek için ben Türkçe konuşan olarak, Türkiye’yi sevenler olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Dostluk treninin Ankara’ya ulaşmasını diliyorum. İlişkilerin çok yönlü olmasını istiyoruz.”

 

-"SURİYE SORUNUNA, TÜRKİYE VE RUSYA ÇÖZÜM  BULMAK ZORUNDA" 

            Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Jirinovski, “Çok karmaşık bir mevzu” olarak nitelendirdiği sorun için “Suriye konusunda, ABD ile yandaşları Fransa ve diğer Batılı ülkelerden ziyade, yakın komşu olan Türkiye ve Rusya’nın da katkısıyla bu probleme hızlı bir çözüm bulmak zorundayız… Rol oynamaya çalışan ABD ve yandaşlarının bu süreçten çekilmeleri temennimiz. Bu konuda üçlü temasların çok daha verimli olacağı kanaatindeyiz. Mesela Suriye Devlet Başkanı, Türkiye Cumhurbaşkanı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı bir araya geldiklerinde daha çabuk bir çözüm bulanacağı kanaatindeyiz” şeklinde konuştu. 

           

-"SEVEMEZ KİMSE SENİ" ŞARKISINI SÖYLEDİ...

            FETÖ lideri Fethullah Gülen’in ABD’de olduğunu da ima eden Jirinovski, “Yine de darbe teşebbüsünde bulunan Fethullah Gülen’in nerede ikamet ettiği malumunuz” diyerek bitiren Jirinovski, karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardından, “Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar, sen Türkiye olmasaydın, bu hayat neye yarar” demesi, salondan büyük alkış aldı.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim