• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 21 °C

-BÜYÜKŞEHİR’İN AKÇAKOCA KAMPI AÇILDI…

25.08.2014 10:15
-BÜYÜKŞEHİR’İN AKÇAKOCA KAMPI AÇILDI…
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, AKÇAKOCA'DA MTA'YA AİT UZUN YILLARDIR ATIL DURUMDA OLAN TESİSLERİ, ANKARALI ÖĞRENCİLER, YAŞLILAR VE ENGELLİLERİN KAMP YERİ OLARAK YENİDEN DÜZENLEYEREK HİZMETE AÇTI

-AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞAN BAŞKAN GÖKÇEK:- “BU TESİSİMİZDE HER YIL 5 BİN ÖĞRENCİMİZ, YAŞLIMIZ VE ENGELLİMİZ  HİÇ BİR BEDEL ÖDEMEDEN, ' HER ŞEY DAHİL' BİZDEN OLMAK ÜZERE TATİLİNİ GEÇİRECEK"

 

"BU TESİS AYNI ZAMANDA AKÇAKOCA EKONOMİSİNE BİR KATKI DEMEK. KAMP SAYESİNDE AKÇAKOCA’YI TANIYANLAR ÇOĞALINCA YAZ AYLARINDA GELEN GİDEN TURİSTLER DE ÇOĞALACAK”

 

  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Akçakoca'da MTA'ya ait uzun yıllardır atıl durumda olan tesisleri,  Ankaralı öğrenciler, yaşlılar ve engellilerin kamp yeri olarak yeniden düzenleyerek hizmete açtı

        Açılış töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bu tesisimizde her yıl 5 bin öğrencimiz, yaşlımız ve engellimiz  hiç bir bedel ödemeden, 'her şey dahil' bizden olmak üzere tatilini geçirecek. Tesis aynı zamanda Akçakoca ekonomisine bir katkı demek. Kamp sayesinde Akçakoca’yı tanıyanlar çoğalınca yaz aylarında gelen giden turistler de çoğalacak” dedi.

        Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra eşi Nevin Gökçek, Düzce Milletvekilleri Osman Çakır, Sezai Aslan, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde Nur Yoldaş ve Ercan Turgut’un seslendirdiği sevilen şarkılardan oluşan konserle başlayan açılış töreninde konuşan Başkan Gökçek, Akçakocalıların eniştesi olduğunu hatırlatarak, "Sevgili Akçakocalılar biliyorsunuz Akçakoca’nın eniştesiyiz. Enişte olduğumuz için öteden beri de her geldiğimiz zaman hangi belediye başkanı gelirse gelsin mutlaka Ankara’dan bu noktada eniştelik payını istiyor. Ankara her yerin ağabeysi. Her tarafa koşmaya çalışıyor. Taa Siirt’ten tutun Karadeniz’den, batıya, doğuya ne tarafa bakarsanız bakın Ankara’nın gücü yettiğince her tarafa eli uzuyor” dedi.

Ankara’nın güzel bir adeti olduğunu belirten Başkan Gökçek şunları söyledi :

   “Öteden beri Ankara’nın güzel bir adeti var. O da şu Ankara’nın en çalışkan takdir ve teşekkür alan çocukları her sene biz birer haftalık ücretsiz tatile gönderiyoruz. Bizim Akçay’da tesislerimiz var, ayrıca Kesikköprü’de tesislerimiz var ama Ankara o kadar büyük ki öğrencilere bu yetmiyor. Devamlı olarak yeni tesisler ararken Sayın Bakanımızdan rica ettik ve bize bu tesisleri teslim etti. Biz de kısa sürede yoğun bir çalışma göstererek tesisleri bu mükemmel duruma getirdik. Bundan sonra Ankaralı takdir ve teşekkür alan çocuklarımızı, Ankara’daki engelli kardeşlerimizi yaşlı büyük küçük fark etmeden Ankara’daki yaşlılarımızı yıl boyunca birer haftalık ücretsiz tatiller şeklinde ağırlayacağız.  Kampımızın yaklaşık 150 kişilik kapasitesi var. Bu demektir ki her yıl aşağı yukarı 5 bin Ankaralı Akçakoca’yı tanıyacak ve bu aynı zamanda ne demek Akçakoca ekonomisine bir katkı demek. Bu sayede Akçakoca’yı tanıyanlar çoğalınca yaz aylarında gelen giden turistlerde İnşallah çoğalacak.”

 

-“AKÇAKOCA KARDEŞ İLÇE”-

   Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal projelere çok önem verdiklerini belirten Başkan Gökçek, “Çocuklara, yaşlılara, kadınlara, gençlere, engellilere çok önem veriyoruz. Bütün bu saydığım gruplar için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak aynı anda uyguladığımız sosyal proje sayımız 164 tane. 164 proje aynı anda yürüyor. İşte bu proje de bunlardan birisi” diye konuştu.

   Akçakoca Belediyesi’ne her dönemde yardım ettiklerini vurgulayan Melih Gökçek, "Akçakoca  Ankara’nın kardeş ilçesi. Öyle kabul ediyoruz İnşallah. Sevgili Akçakocalılar tekrar hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

  

   -"TESİS YAKLAŞIK 25-30 YILDIR KOMADAYDI"-      

   Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise “Bugün bizler için çok önemli bir gün. Bu önemli tesis 25-30 seneden beri atıl vaziyette, adeta komada, bitkisel hayatta idi.  Akçakoca’nın tam ortasında en güzel yerinde duran bu tesisi Akçakoca’ya kazandıran, ülkemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

   Konuşmaların ardından Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'le birlikte törene katılan konuklar hep birlikte tesislerin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirerek tesisleri gezdiler.

   Açılış töreninde çocuklara top ve bebek dağıtıldı.

   Açılış töreni ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'dan getirilen başarılı öğrenciler kampın ilk konukları olarak tatillerine sevinç gösterileri ile başladılar.

 

        -AKÇAKOCA KAMPI –

   Akçakoca eğitim ve dinlenme tesislerinin açılışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin tatil tesislerine bir yenisi daha eklendi.

        Büyükşehir Belediyesi tarafından MTA’dan devralınan tesis baştan sona revize edilerek son derece modern bir tesis haline getirildi.

Ankara’ya 3 saatlik mesafedeki Akçakoca’da deniz kenarında, yepyeni ve modern tesisleriyle hizmete giren kamp, Başkentli misafirlerine doyulmaz bir tatil keyfi yaşatacak.

        Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl Başkentli başarılı öğrenciler ile yaşlı ve engelli vatandaşları ağırladığı Akçay’daki 300 kişilik kampına, 150 kişilik kapasitesiyle destek sağlayacak olan Akçakoca tatil kampında da yok yok... Futbol ve basketbol sahalarından, havuzuna, denizine, eğlenceli spor aktivitelerinden, amfi tiyatroda animasyon gösterileri ve kamp ateşine kadar pek çok etkinliğin düzenleneceği Akçakoca tesisleri de Akçay’daki tatil kampı gibi pek çok gezi ve eğlence dolu aktivitelerle unutulmaz bir tatil fırsatı sunacak.

        Büyükşehir Belediyesi’nin yine ücretsiz olarak Başkentli öğrenci, yaşlı ve engelli vatandaşları ağırlayacağı Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, açık büfe kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğiyle “her şey dahil ücretsiz” hizmet verecek.

 

-YENİ TESİSLER YOLDA –

   Başkan Gökçek, Akçakoca Eğitim ve dinlenme tesislerinin açılışının ardından gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında yeni tatil tesisleri ile de ilgili bilgiler verdi.

   Kesikköprü’deki tatil tesisinin inşaatının bittiğini belirten Başkan Gökçek,  “Bizim eskiden Kesikköprü'de de bu tür tesisimiz vardı. Kesikköprü'den su getirme çalışmaları kapsamında oradaki kampa ara vermiştik. Şimdi orasını tamamen yeniden düzenledik.  Yepyeni güzel bir tesis yaptık pırıl pırıl. Allah nasip ederse oraya da önümüzdeki yazdan itibaren başarılı öğrencilerimizi götüreceğiz" dedi.

   Yapılması planlanan diğer tatil yerleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, Akdeniz bölgesinde özel idareden geçen bir yer olduğunu belirterek, “Bir tane özel idareden bize geçti ama altıda biri bizim. Altıda beşi Konya’nın ve başka yerlerin.  Konya ortak, Adana ortak, Mersin, Kayseri ortak altı tane ortağı var. Orayı da alabilirsek, yeniden düzenleyerek Ankaralı öğrenciler, yaşlılar ve engelli kardeşlerimize kazandıracağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim