• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

-ÇAYYOLU METROSU HİZMETE AÇILDI

13.03.2014 13:50
-ÇAYYOLU METROSU HİZMETE AÇILDI
-KIZILAY-ÇAYYOLU METROSU BAŞBAKAN ERDOĞAN, BAKANLAR VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK’İN KATILDIĞI MUHTEŞEM BİR TÖRENLE AÇILDI-HAT ÜZERİNDE İLK TREN SÜRÜŞÜNÜ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN YAPTIĞI ÇAYYOLU METROSU BİR HAFTA ÜCRETSİZ OLACAK-BAŞBAKAN ERDOĞAN:

­

 

 

Başkent toplu taşımına büyük rahatlık kazandıracak olan ve Ankara’yı toplu taşımda da örnek bir şehir haline getirecek raylı sistemlerden Kızılay-Çayyolu Metrosu da hizmete girdi.

Koru İstasyonu’ndan Milli Kütüphane’ye kadar ilk sürüşünü Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Çayyolu Metrosu’nun, buradaki açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, bürokratlar ve çok sayıda Başkentli katıldı.

            Metronun açılış töreninde kürsüye, “Hizmetin, ilklerin öncüsü, kalkınan, büyüyen, gelişen Türkiye’nin mimarı” olarak davet edilen Başbakan Erdoğan konuşmasına, “Değerli Ankaralılar, çok değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ankara, bugün yine anlamlı bir açılış töreninde tarihi bir gün yaşıyor” sözleriyle başladı.

 

-“MELİH GÖKÇEK’İ VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

Ankara’nın yıllardır özlemle beklediği Kızılay-Çayyolu Metrosu’nun açılışını gerçekleştirdiklerini ve metronun hem ülkeye hem de Ankara’ya hayırlı olması dileklerini ileten Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı, yüklenici firma ve emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından, “Metro projesini başlatan ve daha sonraki aşamalarını da yakından takip ederek, bu güzel hizmetin Ankara’mıza kazandırılmasını temin eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’i ve ekibini tebrik ediyorum” dedi.              

 

-KIZILAY-ÇAYYOLU 25 DAKİKA

Çayyolu Metrosu’nun öngörülen zamandan 10 ay önce tamamlanarak hizmete sunulduğunu ve Ankaralıları daha fazla bekletmemek için firmaların, gecelerini gündüzlerine katarak, açılışı erkene aldıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, “Çayyolu’ndan metroya binen bir kardeşimiz 25-30 dakika içerisinde trafiğe takılmadan, hiçbir engel ve sıkıntıyla karşılaşmadan Kızılay’a ulaşabilecek. Bu hat üzerindeki 11 durağın 5’inde geniş kapasiteli otoparklar bulunuyor. Çevrede oturan kardeşlerimiz, araçlarıyla bu istasyonlara gelip, araçlarını bırakıp, metroyla arzu ettikleri yere gidip, sonra da aynı şekilde kolayca evlerine ulaşabilecekler” diye konuştu.

 

-TANDOĞAN-KEÇİÖREN YILSONUNDA TAMAM

Daha önce 12 Şubat’ta Batıkent-Sincan Metrosu’nun açılışını gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Batıkent-Sincan hattını da öngörülen zamandan 11 ay önce tamamlayarak, hizmete aldık. Geriye kaldı Keçiören-Tandoğan Metrosu. Onun inşaatı da süratle devam ediyor. İnşallah bu yılsonuna kadar Keçiören-Tandoğan metrosunu da tamamlayarak, önce test sürüşlerini başlatacak. Ardından da hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Böylece söz verdiğimiz 3 metro hattını da Ulaştırma Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle, fedakarlıklarıyla Ankara’mıza kazandırmış oluyoruz” dedi.

            Ankara’da Batıkent-Sincan hattı devreye girene kadar 23 kilometre raylı sistemin hizmet verdiğini, bu hatla 13,5 kilometre daha eklendiğini, Çayyolu metrosuyla da 16,5 kilometrenin daha ilave edildiğini ve Başkent’teki toplu raylı sistem uzunluğunun 55,5 kilometreye ulaştığını da anlatan Başbakan Erdoğan, “Keçiören-Tandoğan’ı da ilave ettiğimizde bu uzunluk 67.5 kilometreye çıkacak” diye konuştu.

-“ANKARA, TOPLU TAŞIMADA ÖRNEK ŞEHİR OLACAK”

“Bu projeleri sonuçlandırdık diye ‘tamam’ demiyoruz. Yeni projeler, yeni çalışmalar içerisindeyiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, “Şimdi gündemimizde Kızılay’dan Esenboğa Havalimanı’na giden Ulus’un, Siteler’in, Kuzey Ankara Projesi’nin, Pursaklar’ın, Saray Fuar Alanı’nın da güzergahında bulunduğu 29 kilometre uzunluğunda bir metro hattı projesi var. Kızılay’dan Gar’a yine bir başka metro hattı projesi üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bunların da hayata geçmesiyle birlikte Ankara’nın toplu taşıma konusunda örnek bir şehir haline geleceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bütün bu metro hatların Ankara’mıza, Başkentimize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşehrilerimizin bu metro hatlarında huzur içinde, sağlık içinde, güven içinde, ağız tadıyla yolculuk yapmasını temenni ediyorum.

Değerli kardeşlerim, 25 Şubat’ta Ankara’da 1071 Malazgirt Bulvarı’nın, köprülerin, alt geçitlerin, çevre düzenlemelerinin açılışını gerçekleştirdik. Biliyorsunuz daha önce de Ankara’da Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin temellerini atmıştık. Hükümet olarak, belediyelerimiz olarak Türkiye’nin, şehirlerimizin çehresini değiştiren dev projeleri, önümüze çıkartılan tüm engellere rağmen, azimle, kararlıkla, basiretle başlatıyor, neticelendiriyor ve hizmete alıyoruz. Çünkü bizim siyasetimiz, eser siyaseti, hizmet siyaseti.

Her yerde söylüyorum ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Görüyorsunuz eşekten bile bir eser kalıyor, semer. Biz diyoruz ki; insan olarak eser koy eser. Bunlar laf üretiyor laf. Eser var mı bunlarda? Yok. Bugüne kadar oldu mu? Yok.”

-MUHALEFETE SESLENDİ

 “Ortaya öyle projeler koyun ki inandırıcı olsun. Öyle kuru lafla bu işler olmaz” sözleriyle muhalefete de seslenen Başbakan Erdoğan, bedava raylı sistem, su ve otobüs vaadinde bulunanların, bunu hangi parayla yapacaklarını sorarak, “Bu ülkeyi neyle idare edeceksin, bu personelin maaşını neyle ödeyeceksin? Öyle doğru konuş ki, inandırıcılığı olsun, siyaset dürüstlük üzerine bina edilir, yalan üzerine değil. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki yatsı olmadan söndü” dedi. 

            2023 yılına Türkiye’yi hazırlamanın mücadelesini verdiklerini, çocuklara 2053 hedeflerini bırakmanın çabası içerisinde olduklarını da ifade eden Başbakan Erdoğan, kendisini sloganlarla alkışlayan kalabalığa “ODTÜ’de olduğu gibi biz çocuklarımızın eline Molotof kokteyli vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline taş sopa vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline sapan, bilye vermiyoruz. Biz çocuklarımızın eline tablet bilgisayar veriyoruz, kalem, kitap veriyoruz. Bizim farkımız bu, onlardan ayıran bu. Onun için milletimiz bu oyunlara gelmesin diyorum, bu oyunları bozalım diyorum” diye seslendi.

            İstanbul’da Seçim Koordinasyon Merkezi binalarına yapılan saldırılara da değinen Başbakan Erdoğan, “Hani siz demokrattınız. Hani siz özgürlükçüydünüz. Bunlar sahtekar, sahtekar. Ne doğrusu, ne dürüstü, bunların demokratlıkla bir alakası yok. Bunlar sandığa inanmıyor. Ve geleceklerini de görüyorlar. 30 Mart’ı şimdiden görüyorlar. Gördükleri için de artık diyorlar ki ‘ne yapalım, kargaşa çıkaralım da acaba bu kargaşadan netice alır mıyız?’ Ama alamayacaklar. 30 Mart’ta sandıkta gereken cevabı Ankaralı kardeşlerim de Türkiye’de yaşayan kardeşlerim de verecek” dedi.

-“ANKARA’DA YAŞANAN DEĞİŞİM”

            Başkent Ankara’da son 20 yılda yaşanan değişime de değinen Başbakan Erdoğan, “Sadece Ankara’da yaşanan değişim, Ankara’da yaşanan dönüşüm bile başlı başına bir başarı hikayesidir. Nerede 1970’lerin 1980’lerin Ankara’sı. Nerede bugünün Ankara’sı. Şu Ankara’nın bir havalimanı bile yoktu. İndiğiniz zaman bir havalimanına, bir modern havalimanına sahip miydiniz? Burası Ankara’ydı. Bu modern havalimanını Ankara’ya biz kazandırdık” dedi.

Havalimanı’ndan Ankara’ya gelişteki Turgut Özal Bulvarı’nı da Büyükşehir Belediyesi’nin kazandırdığını, yollarıyla, refüjleriyle, alt üst geçitleriyle tamamen zenginleştirilmiş modern bir şehir havasının Başkent’e kazandırıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Eskiden Ankara’dan Kuzey Ankara yolunda sağda solda gecekondular var mıydı? O gecekondular ne oldu? Kentsel Dönüşüm ile Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ birleşerek onların tamamını yıktık ve oralarda şimdi gördüğünüz gibi o modern binaları inşa ettik. Şimdi de değişik düzenlemeler yapılmak suretiyle de çok daha güzel bir hale inşallah orası da geliyor. Bugün parklarıyla, yollarıyla, alt üst geçitleriyle, raylı sistemleriyle hamdolsun Başkent unvanına, sıfatına yakışır bir görünüme kavuştu. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey’i, Ulaştırma Bakanımızı ve ekibini, mimarından mühendisine, tüm yüklenici firma mensuplarını huzurlarınızda kutluyorum. Tebrik ediyorum. 30 Mart çok daha güzel olacak diyorum. İnşallah ilk fırsatta 30 Mart’tan sonra durmak yok, yola devam diyoruz, yatırımlarımızı zenginleştiriyoruz.”

-BİR HAFTA ÜCRETSİZ-

Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek’in de sahneye davet edilmesiyle birlikte açılış kurdelesi kesildi. Kurdelenin kesimi sırasında Başbakan Erdoğan, Çayyolu Metrosu’nun bir hafta ücretsiz olacağı müjdesini Başkentlilerin alkışları eşliğinde verdi.Ankaralılar, Necatibey İstasyonundan başlayarak Çayyolu’na kadar, Çayyolu’ndan da Kızılay Ortak İstasyonu’na kadar 1 hafta süreyle metroya ücretsiz binebilecekler.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim