• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Faaliyet raporu onaylandı

08.04.2015 20:11
Faaliyet raporu onaylandı
MHP Belediye Meclis üyesi Nevzat Dulkadir, Gölbaşı Belediyesine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Gölbaşı  Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 2014 yılı faaliyet raporu değerlendirilerek oy çokluğuyla kabul edilirken, meclise MHP’li üyelerin yaptığı eleştiriler damgasını vurdu.

1 yılda yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Fatih Duruay “Gölbaşımız hak ettiği yere taşımak, yeni Gölbaşı’nı inşa etmek şiarıyla yola çıktığımız hizmet yarışımızda ilk yılımızı hep birlikte geride bıraktık. Çağımızda asli görevleri olan altyapı hizmetlerini yapan yerel yönetimlerin yerine artık “ İnsan Odaklı “ her bir vatandaşının derdiyle dertlenen, sevincine ortak olan kısacası dokunan ve yaşayan organizasyonlar halinde olmaları kaçınılmazdır. Gerçekleştireceğimiz yatırım ve faaliyetlerimizde günü kurtaran değil şehrimizi geleceğe hazırlayan planlı bir belediyecilik anlayışını benimseyerek çalışamaya başladık.” Dedi.

Duruay sözlerine şöyle devam etti;

MOGAN GÖLÜ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Sadece Gölbaşımızda yaşayanların değil Ankara’da yaşayan tüm hemşehrilerimizin en önemli dinlenme alanlarından biri olan Mogan Gülümüzün mevcut durumu hepimizin malumudur. Göreve geldiğimiz anda ilk çalışmalarımızdan biri Mogan Gölünün temizlenmesi ve ıslahı olmuştur.Bu bağlamda Türkiye Büyük millet Meclisi başkanımız sayın Cemil Çiçek’ in koordinasyon ve himayesinde 30 Ekim 2014 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediyemizle “ Gölbaşı’nı Daha yaşanabilir Hale Getirme ve Kültürel Mirası Koruma Projesi”ne imza attık. İmzalan protokol ile öncelikle Mogan gölü dip çamuru temizliği, gölü besleyen derelerin ıslahı, göl çevre düzenlemesi işleri ile Mogan ve Eymir gölleri havzasında kirliliğin önlenmesi ve rehabilitasyonu yapılmış olacaktır. Bu işler için gerekli bütçe ayrılmış fizibilite ve ihale dosyasının hazırlanması çalışmalarına başlanmıştır.

YEŞİL ALANA ÖNEM VERDİK

Yine göreve gelmemizin ardından başladığımız 20000 m2’ lik alanda içinde dev kay kay pistinden yapay gölete kadar bir çok eğlence alanı ve donatının yer aldığı Eymir Mahallesi Parkınının yapımını tamamladık. Örencik mahallemize toplam alanı 1800 m2’den oluşan bir park daha kazandırdık.

GÖLBAŞI TURİZM KENTİ OLACAK

Merkez mahallerimizdeki bu hizmetlerimizin yanı sıra köyden mahalleye dönüşen beldelerimizden Halaçlı ve Topaklı da ki mahalle inşaatlarını da tamamladık.

İlçemizde toplam 31.998 ton sıcak asfalt kullanarak asfaltlama ve tamirat yaptık. 3293 metretül bordür, 5654 metrekare kaldırım ve 36185 metre yeni yollar açtık.

Turizm kenti olması için yoğun çaba sarfettiğimiz Gölbaşımızın yeşillendirilmesi için çalışmalarımız sadece yaptığımız parklarla sınırlı kalmadı. 2014 yılı içerinde 383.737 mevsimlik çiçek, 3250 adet ağaç diktik.

GÖLBAŞI’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Gölbaşımızın çehresini değiştiren cephe sağlıklaştırma projesinin 3. Etabını tamamladık. Kaçak yapılaşmayı önlemek, geleneksel mimariyi yaşatmak üzere devam etmekte olan “ Ankara Evleri “ projemizde 22 olan tip proje sayısını 25’e çıkardık. Bu yıl içerisinde Karaoğlan Mahallemizin gelişim ve yerleşim alanlarının parselasyonunu tamamlayarak tapularını dağıttık. 2014 yılında toplam 5866 hektarlık alanı kapsayan 36 adet imar planı ve revizyonunu tamamladık. Belediyemizin yetkileri ve imkanları çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının, eğitim kurumlarının, mezarlıkların ve camilerimizin gerek bakım onarımlarını gerekse temizliklerini aralıksız yaptık.

KURSLAR DEVAM EDİYOR

İnsan Odaklı yönetim anlayışıyla hemşehrilerimizin manevi duygularını, yetenek ve becerilerini geliştirecek, ilgi duydukları alanlarda yetkin hale getirecek Kuran-ı Kerim kurslarından Osmanlıcaya, Kumlama sanatından el sanatlarına, bağlamadan gitara kadar çok sayıda kurs açtık. Bu kurslarımıza halen 2638 vatandaşımız kursiyer olarak devam etmektedir.

ŞEHR-İ SEVDAMIZ GÖLBAŞI

Ülkemize örnek teşkil edecek Engelliler Halk Müziği Korosunu kurduk.

11. Uluslar arası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Gölbaşı Şenliğini hep birlikte coşkuyla kutladık. Bu yaptığımız çalışmalarda tüm meclis üyelerimizin desteği ve uzlaşmacı tavrı bizim en büyük desteğimiz olmuştur. Günlük politika yapmadan geleceğin Gölbaşısını dizayn etmek üzere çıktığımız bu kutlu yolda destek veren Meclis üyelerine;

7 gün 24 saat faaliyet gösteren ve yapılan her işte emeği ve alın teri olan belediyemiz çalışanlarına (– 20) derecede karlı yolları açan operatörüne, gece herkesin uyuduğu saatlerde sağlıklı ve temiz bir çevre için emek veren temizlik görevlilerine kadar tüm ekip arkadaşlarıma ve bizleri bu göreve layık gören duasıyla yanımızda olan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Yolumuz uzun, yapılacak işimiz çok. Bu güzel şehri, şehr-i sevdamız “ Gönlünüzdeki Gölbaşı’ nı hep birlikte yeniden inşa etmek dileğiyle sizlere en derin, saygı ve hürmetlerimi Sunuyorum.

MHP’DEN HİZMET ELEŞTİRİSİ

MHP Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Tunç, belediyenin rutin hizmetleri yönünde bir eksiklik olmadığını dikkat çekerken, belediyenin büyük projeler yönünde zayıf kaldığını söyledi.

Gölbaşı Belediyesi’nin 1 yıllık dönemde yapılan harcamaların resmiyete göre düzgün olduğunu ifade eden Tunç “ Mevzuatta bir şey yok herşey kuralına göre yapılıyor da, vicdanlarda uttulan envarter düzgün mü? Hata her devirde hatadır. Vicdanlarda rahat olmak gerekir. Devlet kurumları saltanat sürme yeri değildir.Hz. Ömer adaletinin lafla değil, gerçekte yaşayalım, yaşatalım.” dedi.

MECLİSTE KISA SÜRELİ POLEMİK

Söylemlerinin eleştiri olmadığının altını çizen Tunç “Bunlar eleştiri ve kıyaslayama değil” dedi. MHP’li Adnan Akagündüz eleştiri de olabilir deyince, Ak Partili Ahmet Turan Kaya ise Akagündüz’e sert çıktı. Tıuran Kaya “Eleştiri de olabilir. Yapamazsınız mı dedik. Böyle sert sert konuşmanın anlamı yok.” Şeklinde yanıt verdi.

MHP Belediye Meclis üyesi Nevzat Dulkadir, Gölbaşı Belediyesine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Faaliyet görüşmeleri esnasından söz alan Dulkadir, Gölbaşı Belediyesi’nin hükümetten gerekli desteği almadığını ifade ederken “. Seçimlerden 13 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, maalesef gerekli hizmetleri alamadık.  “ dedi.

Dulkadir, şu ifadeleri kullandı;

3’LÜ OLSUN, GÜÇLÜ OLSUN DEMİŞTİNİZ

Gölbaşı Belediyesi halkın beklentileri olan büyük proje ve yatırımlarla ilgili tatmin edici bir konumda değildir. Seçimlerden 13 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, maalesef gerekli hizmetleri alamadık.  Seçim öncesi halktan “3’lü olsun, güçlü olsun” diye oy toplayan belediye yönetimi, maalesef hükümetten gerekli desteği alamadılar.

BİLLBOARDLARA MİLYARLAR HARCADINIZ

Gölbaşı’nın girişine milyarlar harcanarak, Cumhurbaşkanına teşekkür billboardları astırılarak belediye imkanları israf edildi. Gölbaşı’nda hisseli ve tam parsellerin hangilerinin satışa çıkarılacağı konusunda meclise bilgi verilmelidir. 1 yıl önce burada bir arkadaşımız çıktı, geçen yönetimi eleştirerek “Gölbaşı’nın değeri olan, adına festivaller yapılan” andezit taşını kullanmadı denmişti. Ama şu anda caddelerde kaldırım çalışması yapılıyor ve başka taş kullanılıyor.  10 bin konutluk bir sosyal proje açıklanmıştı bu projenin akıbeti ne oldu?

Faaliyet görüşmeleri esnasından belediye yönetimine yapılan eleştirilere yanı veren Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise geçmiş döneme göndermede bulundu. Başkan Duruay şu ifadeleri kullandı;

Nevzat beyin biraz önce söylediği sıkıntıların çoğu daha önceki yıllarda olan sıkıntılardır. Biz geleli bir yıl oldu. Belediyelerin ilk yılı her zaman zor olur. Bize her hangi bir yerden de para gelmedi. Bir Yaylabağ projesi vardı, MHP’li arkadaşlarımız ilk geldiklerinde 30 milyon TL’lik nakit bir parayla geldi. Ama bizim şu anda aldığımız belediyenin 50 milyon TL borcu var. Her ayda 1 milyon TL ödüyoruz. Tabii ki eleştireceksiniz ama her şey vicdan muhasebesiyle olacak. Allah, kitap Kur-an diyoruz, bunlara da biraz rivayet edelim.

Mecliste, MHP’li Nevzat Dulkadir’in hükümetten gelen destek gelmeyişi ve totemlere milyarlarca lira harcandığı eleştirilerine yanıt veren Duruay, şu ifadeleri kullandı;

Mesele Cumhurbaşkanı için astığımızı totem. Biz o toteme para harcamadık. Daha önceki yönetimin Haymana Yolu’nda yaptırdığı ve boşta duran totemi kullandık. Devletten destek almadığımızı söyledi. Aselsan’ın Gölbaşı’na gelmesi…. Bundan daha büyük bir hizmet olur mu? Bu hizmet değil midir? Bu hükümetten gelen bir destek değil midir? Göl için harcanacak olan 120 milyon TL, Gölbaşı’na gelecek bir hizmet değil midir? Yukarıya yapılan parkı da biz devlet imkanları ile yaptık. Cephe yenilemeyi de hükümet desteğiyle yaptık. Biz kendi bütçemizle yapamayız. Bu sıkıntılar daha önce de vardı. Aylık 1 milyon TL ile hizmet üretmeye çalışıyoruz.

 

Biz bugüne kadar hiç tam parsel satmadık. Sadece vatandaşa hisseli yerleri sattık. Siz şimdi Gölbaşı’nın eksiklerini söylediyseniz, bundan önceki satılan arsalar boşuna satılmış demek ki.  Biz Gölbaşı’na hep birlikte hizmet edelim. Biz emanetçiyiz ve bu emaneti savunacağız. İsraf etmeyeceğiz.

Daha önce 14-15 kiralık araç vardı belediyede ve hepiniz biliyorsunuz. Şimdi yok. Belediyenin hangi hizmeti geriledi. Gerileyen bir şey var mı? Bundan önce 14-15 kiralık araç vardı ve aynı hizmet yapılıyordu .Demek ki israfı önlemek için bir şeyler yapıyoruz biz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim