• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Gölbaşı Belediyesi 53. yaşında

26.03.2018 12:13
Gölbaşı Belediyesi 53. yaşında
Gölbaşı Belediyesi, kuruluşunun 53. yıldönümü düzenlediği programla kutladı.

Gölbaşı Belediyesi, kuruluşunun 53. Yıldönümü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde programla kutladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın ev sahipliği yaptığı kutlama gecesine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Eski Belediye Başkanları; Erdal Eren, Mümtaz Sarıtaş, Dr. Cevdet Kara, Nasır Haşlak katıldı. Etkinliğe ayrıca; Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik, İYİ Parti İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Gölbaşı Belediyesi’nin eski ve yeni üyeleri, Başkan yardımcıları, Belediye birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri bürokratlar, muhtarlar ve birçok davetli katıldı.

TSK’nin Afrin de terör odaklarına yönelik düzenlediği Zeytin dalı harekâtı nedeniyle marşlar ve ilahiler okunan etkinlikte, Ankara Kulübü Seğmen alayı davetliler tarafından büyük alkış aldı.

 “ANKARA’NIN BAŞKENTİ GÖLBAŞI’DIR”

Gölbaşı Belediyesi’nin 53. Yıldönümü etkinliğinde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay: “Örencik mahallesinde bir han ile başlayan ve zaman içerisinde Türkiye’nin en çok gelişen ilçesi olmuştur. Her zaman ifade ediyorum Türkiye’nin başkenti Ankara, Ankara’nın başkenti Gölbaşı’dır” dedi. İşte Duruay’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

MOGAN GÖLÜ ESKİ BERRAKLIĞINA KAVUŞACAK

Göreve geldiğimiz günden bu yana Mogan Gölü’nün temizlenmesi, Konya Yolunun alta alınması ve Gölbaşı’na layık bir kent meydanı yapmak en büyük idealimizdi. Çok şükür önce Cenab-ı Allah’ın yardımı, sonra Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteği ile bütün sözlerimizi tuttuk.

Gölbaşının yıllardır kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Önce 25 yıldır temizlenmeyi bekleyen üzerine sempozyumlar yapılan ancak bir netice alınamayan Gölbaşımızın incisi Mogan Gölü’nün temizlenmesi için düğmeye bastık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığımızın desteği ile dünyanın en büyük ‘iç su temizleme Projesinden bir tanesine imza attık. 63 milyon gibi devasa bütçe ayrılan projeyle, an itibariyle Gölümüzün yüzde kırkını temizledik.

‘GÖLBAŞI’NIN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELECEK’

Duruay,  15 Nisan’da başlayacak olan Gölbaşılıları sevindiren ‘ Konya Yolunun Alta alınmasına’ ilişkin ise şu sözleri söyledi “Malumunuz Konya Yolu’nun alta alınmasıyla ilgili hepimizi sevindiren müjdeli haberi bizzat Başbakanımız Binali Yıldırım verdi. Gölbaşını iki parçaya bölen, şehir içerisinde üzücü trafik kazalarına neden olan  ‘Konya Yolunun Alta Alınması’ bizim söz verdiğimiz, üzerinde önemle durduğumuz bir diğer projeydi. Çok şükür hükümetimizde bu projeyi sahiplenerek her türlü maddi ve manevi desteği verdi. Bizde belediye olarak 700 bin TL Bütçe ayırarak zemin etüt çalışmasını üstlendik. Konya Yolunun alta alınmasıyla artık Gölbaşımız iki yakası bir araya gelecektir. Gölbaşı’nda yaşanan üzücü kazalar en aza inecek hem de, şehrimiz daha estetik bir görünüme kavuşacaktır.

_dsc0660_450x299.jpg

15 Nisan’da başlayacak   ‘proje öncesi hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Proje öncesinde, proje güzergâhında olan ağaçlardan birinin dahi zarar görmemesi için Orman ve Su işleri Bakanlığımızdan ağaçların deplase edilmesi (yer değiştirmesi)  için gerekli izinleri aldık, çalışmalarını başlattık. Çevre duyarlılığı ile hareket ederek, mevsiminde budadığımız ağaçları Belediyemiz sınırları içerisindeki ağaçlandırma alanlarına taşıyoruz.”

“GIPTA İLE BAKILACAK KENT MEYDANI İNŞA EDİYORUZ” 

Kadim şehirler meydanları ile anılır.  Kentler bir şehrin meydanı şehrin ruhunu, estetiğini yansıtır. Görevi devralmadan önce verdiğimiz bir sözde Gölbaşına layık bir Kent Meydanı yapmaktı. Bu projeye ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığımızla imzaladığımız protokolle ilk somut adımı da attık. Kent meydanı ve eğitim kampusu projesi kapsamında yaklaşık 26200 m² alanda yer alan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve yanında yer alan eski okul yapıları yıkılıp, Bahçelievler Mahallesinde daha modern bir eğitim kampusu oluşturulacağız. ‘Kent Meydanı’ projesiyle Gölbaşımıza nefes aldıracağız. Kent Meydanı projesinin içerisinde kütüphaneler, sevgi çeşmesi, saat kulesi, kafeteryalar, dinlenme ve eğlence alanları, anfi tiyatro, kapalı otopark ve spor alanı inşa ederek Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğiz. Kent meydanı projesi ile Gölbaşı’nın çehresini değiştiriyoruz. İnşallah Konya yolunun yer altına alınması ile oluşturulacak yeşil alan, eski belediye meydanı, Atatürk Sahil Parkı ve okullar bölgesini kapsayan toplam 152.000 m² alanda gıpta ile bakılacak yeşil alan ve kent meydanı oluşturacağız” dedi.

_dsc0681_450x299.jpg

_dsc0684_450x299.jpg_dsc0712_450x299.jpg

_dsc0630_450x299.jpg

“ŞEHİR PARKI’NI HALKIMIZA ARMAĞAN EDECEĞİZ”

Gölbaşı’nda Mogan Gölü’nün temizliği, Konya Yolu’nun Alta Alınması ve Kent Meydanı inşası gibi mega projeleri Gölbaşı’ndaki sosyal ve kültürel tesislerle taçlandırklarını ifade eden Duruay, Şehir Parkı’nın bu alanda Gölbaşı’nın çok önemli bir açığını tamamlayacağını ifade ediyor.

Gölbaşı’da Eymir, Seğmenler ve Şafak Mahallelerinin birleşim noktasında 117 bin metrekare gibi dev bir alana kurulan Şehir Parkı, Yemyeşil doğasıyla 7’den 77’ye herkese hitap ediyor.

Şehir Parkı içerisindeki macera parkı, köprülü ada, kamp ve oyun alanları, pentatlon alanıyla ağaç oyun evleriyle çocuk ve genç ziyaretçilerini bekliyor. Park içerisinde kurulacak olan Eymir ve Mogan Gölleri’ni panoramik olarak gören 42 metrelik dönme dolap sadece Gölbaşılıların değil bütün Ankaralılar için görsel şölen imkanı sunuyor.

Başkentin en çevreci parkı olan ‘Şehir Parkı’ park içerisinde kurulan 1536 adet güneş paneliyle, kendi enerjisini kendi üretecek. Şehir parkı bu yönüyle Türkiye de bir ilktir.

_dsc0644_450x299-002.jpg

MEVLANA SPOR MERKEZİ İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Genç nesillerin zamanlarını daha iyi değerlendirmesi ve spor faaliyetlerini kolay yapabilmeleri amacıyla Gölbaşı Belediyesi’nin yapımını başlattığı Mevlana Spor Merkezi inşaatı hızla ilerliyor.

Mahallelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yatırım yapmayı amaçlayan Gölbaşı Belediyesi, Mevlana Spor Merkezi ile de Bahçelievler Mahallesi ve yakın mahallelerine hizmet vermeyi amaçlıyor.

Özgün bir mimari yapıya sahip olan ve iki kattan oluşan spor merkezi içerisinde, yüzme havuzu, spor salonu, sauna, Türk hamamı ile çocuk oyun ve bakım birimleri bulunuyor. 

2018 yılı içerisinde hizmete açılmasını planlanan Mevlana Spor Merkezi inşaatı tamamlanma aşamasında.

_dsc0660_450x299.jpg

SEĞMENLER MAHALLESİ PAZAR YERİ

Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezinin hemen yanına yapılan Seğmenler Pazar yeri vatandaşlar hem rahat alışveriş yapabilecekler hem de, 200 araçlık kapalı otoparkı sayesinde otopark sıkıntısı yaşamayacak. Seğmenler Pazar Yeri’nin alt katında yer alacak olan kapalı otopark, aynı zamanda Gölbaşı trafiğini rahatlatacak. Seğmenler Kapalı Pazar yeri yaklaşık 4078 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Pazarcı esnafının ve vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülerek projelendirilen Seğmenler Kapalı Pazar yeri; bölge halkının pazar ihtiyacını daha hijyenik bir ortamda karşılamasına olanak sunuyor.

‘KADINLARA YÖNELİK SPOR TESİSİMİZ ANKARA’DA BİR İLK'

Konuşmasında Gölbaşı Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarına da dikkat çeken Duruay: “Belediyemiz olarak Kadınlarımızın sosyalleşmesi ve hoş vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.2018 yılı içerisinde hizmete açacağımız ve Mevlana Spor Merkezi’ni sadece kadınlara tahsis edeceğiz. Ve bu alanda bir ilke imza atıyoruz. Ayrıca Zübeyde Hanım Sosyal tesisinde hanımlara yönelik hanımlar lokali yapıyoruz. Böylece Gölbaşı’nda bu konuda önemli bir açığı dolduruyoruz”

BAŞKANLARA ANLAMLI HEDİYE

 53. Yıl dönümü programı sonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay eski başkanlara  “zırhlı yeniçeri minyatürü” hediye etti. Başkan Duruay hediyeyi taktim ederken “ Meclis olağan üstü kararıyla eski belediye başkanlarızın adını yaşatmak için İlçemizdeki parklara isimlerini verdik. Kendilerine Gölbaşına yaptıkları hizmetlerden dolayı minnettarız. Kendilerine asıl hediyemiz budur” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim