• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında anma

15.07.2018 21:16
Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında anma
15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında Gölbaşı şehitleri bir kez daha anıldı.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen şehitleri anma etkinliğine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Soylu tüm şehitlerin isimlerini tek tek okurken, anma etkinliğine katılan konuklardan da hep bir ağızdan 'Burda' dedi. Soylu daha sonra 'yoklama tamadır. Hepsi buradadır. Allah hepsinden razı olsun. İsmini okuyamadığımız diğer evlatlarımızı da unutmayacağız' dedi. 

Aynı zamanda şehitlerin ismi okunurkenYıldız ve Hilalin yan yana gelmesi dikkatlerden de kaçmadı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, 51 kişinin şehit olduğu Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında düzenlenen anma törenine katıldı.

Yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamayan Soylu, "Bizim derdimiz çoktur. Bu ateş ne soğur bu ateş ne küllenir. Bizi bir tek şey teselli eder, o da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, 51 kişinin şehit olduğu Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında anma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit aileleriyle birlikte şehitlerin fotoğraflarına karanfil bırakarak dua etti. Bakan soylu, dua sonrası bir konuşma gerçekleştirmek için kürsüye 6 yaşındaki Gazi çocuğu Mustafa Alp Öztürk ile çıktı. Öztürk ‘Kahramanlık’ isimli şiiri okudu. Daha sonra konuşma gerçekleştiren Soylu, gözyaşlarına hakim olamadı. Bakan Soylu, "Abi kardeş polis olmuş, aslan gibi, Ahmet, Mehmet ikizlere mi yanayım" diyen Soylu, "2,5 yasındaki bebeği yetim bırakmış, yüzü de kalbi de nur gibi parlayan gencecik yasta polis olmuş Demet anneye mi yanayım. Üniversitede maliye okumuş, şu üniformaya olan aşkından polis olmuş da yolu Mersin’den Ankara’ya düşmüş, tertemiz ay yüzlü Sevda kızımıza mı yanayım” ifadelerini kullandı.

“Bizi bir tek şey teselli eder, o da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması”

25 sene bu devlete hizmet eden, ’amirler önden gider’ diyen ve şehadete yürüyen Önder Güzel’in de adını anan Süleyman Soylu, "İmam dediğin öyle olmaz, böyle olur, su özel harekatın camisinde her vakit şehitlerimize Kuran okumuş da vakti gelince yanlarına, şehadete koşmuş, imam Mustafa’ma mı yanayım. İstifa etmiş, emekli olmuş, ama şehadetin kokusunu alınca koşa koşa buraya gelmiş Serkan’ıma mı yanayım. Yunus’uma mı, Ferhat’ıma mı, Zeyneb’ime mi, Rabbim öyle işaret buyurmuş, şehit olunca gideceği yeri kendine isim almış, Cennet Yiğit kızıma mı yanayım. Hakanlarıma, Turgutlarıma, Muratlarıma, Yasinlerime mi yanayım. Her biri destan yazmış, efsane olmuş, kimisi köprüde, kimisi külliyede, kimisi Kızılay Meydanı’nda, kimisi görev yaptığı yerleri teslim etmemek için direnirken, kimisi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde bir gecede verdiğimiz 250 şehidin hangisine yanayım. Bizim derdimiz çoktur. Bu ateş ne soğur ne küllenir. Bizi bir tek şey teselli eder, o da şu ay yıldızlı bayrağın nazlı nazlı dalgalanması. Devletin ve vatanın anahtarlarının yine milletin elinde olmasıdır. Şu güzel ülkede çocuklarımızın yarınlara huzur içinde yasamasıdır. Arzumuz, gayretimiz bunun içindir” şeklinde konuştu.

"Onlar diridirler ama siz bilmezsiniz" ayetini hatırlatan Soylu, Özel Harekat ile Havacılık Dairesi Başkanlığı şehitlerinin isimlerini tek tek okudu. Şehitlerinin ismini okurken duygulanan Süleyman Soylu, yoklamanın tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Hepsi buradadır. Allah hepsinden razı olsun. Biz bu evlatlarımızı, ismini okuyamadığımız diğer evlatlarımızı asla unutmayacağız. Bir kişiyi daha unutmayacağız. O gece güçlü bir liderlik ortaya koyan, başkomutanlık sıfatının hakkını veren, sadece Cenab-ı Allah’a ve milletine dayanıp bu melaneti basımızdan atmamıza vesile olan, diz çökmeyen, geri basmayan, dünyanın ’sözde efendilerine’ karsı dik duran ve bu milleti güzel bir geleceğe taşıyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da millet asla unutmayacaktır. Allah’a şükürler olsun biz buradayız ama hainler burada değiller."

Ankara Valisi Ercan Topaca ise, “Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize sağılık ve hayırlı ömürler diliyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Bu ihaneti de yine çok büyük bir kahramanlıkla, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çok büyük bir karşılık verdi. Bu ihanetleri ve acıları yaşamamak temennisiyle, milletimizin geleceğinin sağlık, huzur, afiyet ve barış içerisinde olmasını diliyorum” diye konuştu.

Özel Harekât Başkanı Selami Türker, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şükranlarını sunduktan sonra şöyle devam etti: “Özel Harekât Başkanlığımız kurulduğu günden bu güne kadar terörün, suçun, devlet ve millete doğrultulmuş silahın, bayrağa uzanmış kirli ellerin olduğu her yerde kararlılıkla mücadele etmiş; gazi olmuş, şehitler vermiş, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olmuş bir teşkilattır. Silah arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde her köşesinde hiç bir zorluktan yılmadan milletimizin duası ve Cenab-ı Hakkın rızasının peşinde, şehadeti nimet bilmek sureti ile görev yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Başta hain FETÖ olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden, aziz milletimizin birlik beraberliğini bozmaya çalışan her türlü suç unsuru ile mücadele etmemiz kararlılıkla devam edecektir. Bu vesile ile vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle anarken gazilerimize de Allah’tan şifa diliyoruz.” 

15 Temmuz günü Özel Harekât Başkanlığında darbe girişimine karşı mücadele ederken yaralanarak gazi olan Erol Ay da yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 gecesi istirahatteyken amirlerinden gelen bir mesajla hain darbe girişiminin bilgisini aldığını ve buraya geldiğini belirterek “Şehre inip kalkışmayı önlemek için hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Araçlara bineceğimiz sırada F16 uçaklarıyla, kahpece bize saldırdılar. Bir Özel Harekâtçı olarak gazi şehit olmak kadar onur verici başka ne olabilir ki. Bana gaziliği nasip eden Yüce Rabbime şükrediyorum. Bu ülkeyi dize getirmeyi düşünenler bilsinler ki, onları mağlup eden vatanımıza, milletimize duyduğumuz aşk ve Cenab-ı Hakkın bize verdiği kuvvettir. Mücadelemize devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Allah devletimizi payidar, milletimizi bahtiyar eylesin.” dedi. 

Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel’in eşi Yeşim Güzel ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Özel Harekât Başkanlığında bizim için maneviyatı büyük olan bu mekânda şehit olan Önder Güzel’in eşiyim. Yaşadığımız acının tarifi yoktur. Ama bizler tabii ki de bu hayatı bilerek isteyerek seçmiş, Cenab-ı Hakkın takdirine inanan, şehadet ve gaziliğin bir nasip olduğuna inanan, bunu arzu eden insanlar olarak acı ve hüzün bizim sadece içinde taşıdığımız ve yüzleştiğimiz duygulardır. Ama biz sizlerle bu gururu, bir vatan sevdasını, şehitlerimizin bize bıraktığı millî duruşu paylaşmak istiyoruz. 15 Temmuz bize göstermiştir ki terörist sadece dağlarda olmaz, teröristin eli sadece silah tutmaz; kalem tutanlardan da vatana ihanet edip terörist çıkanlar olabilir. Bir insan eline silah alır ve masum insanlara devletine askerine ve polisine kurşun sıkar ülkesine bayrağına ve vatandaşına ihanet ederse, başka ülkelere uşaklık ederse işte o insanın tek sıfatı teröristtir. Örgütünün adı hiç önemli değildir. İhaneti neyin uğruna yaptığı hiç önemli değildir. Terör terördür. Terörist teröristtir. Bizim eşlerimiz FETÖ ile mücadele ederken şehit oldular. PKK ile ve başka terör örgütü ile mücadele eden kardeşlerimizin aileleri de buradalar. Terör örgütlerinin hepsinin ambalajları farklı ama içleri aynıdır. Verdikleri zarar aynıdır. Bizlerde şehit aileleri olarak ve vatandaşlar olarak teröre karşı duruşumuzdan taviz vermemeliyiz. Siyasi görüş farklılıklarımız olabilir. İnanç ve etnik köken farklılıklarımız olabilir. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir. Ama teröre karşı bakışımız mutlaka ve mutlaka aynı olmalıdır.  Bu konu da kafamız karışmamalıdır. O gece teröristlerle onlara destek veren küresel güçler tam anlamıyla birlik olmuştur. Buna karşılık milletimiz de tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak tek yürek olmuştur. 15 Temmuz bu manada önemli bir destandır. Bizim eşlerimiz de kardeşlerimiz de bu imtihanın bir parçasıdır.” 

Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Emniyet Genel Müdür Vekili Erhan Gülveren, Ankara Valisi Ercan Topaca, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, bazı milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler ile özel harekat polisleri katıldı.

whatsapp-image-2018-07-15-at-21.11.59_450x225.jpeg

whatsapp-image-2018-07-15-at-21.12.02_450x225.jpeg

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim