• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • İzmir : 23 °C

Kimi Kandırıyorsunuz?

13.10.2012 14:18
Kimi Kandırıyorsunuz?
Vatandaşı kandırmak için yapılan yanlış haberleri ve bilgileri basını bir aracı olarak kullanan yetkilileri kınıyoruz.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; sigortacılık, optikçilik, mali müşavirlik, kuyumculuk ve veterinerlik dallarında uğraş veren esnaflarla sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Düzenlenen toplantıyla ilgili Gölbaşı Belediyesi Basın bürosundan gelen habere göre “Esnaftan Odabaşı’na Dış cephe teşekkürü” şeklinde bir açıklama olduğunu belirtildi.

Haberin yayınlanması için yerel ve ulusal gazetelere servis eden Basın Bürosundan çıkan haber birçok gazetenin internet sitesinde yer alırken Gölbaşı Taraf Gazetesi olayın perde arkasını araştırdı. Programa katılan birçok esnafla görüşen gazete temsilcilerimiz haberin Yalan olduğunu ortaya çıkardı.

Vatandaşı kandırmak için yapılan yanlış haberleri ve bilgileri basını bir aracı olarak kullanan yetkilileri öncelikle kınıyoruz.

Vatandaşı kandırarak yapılmayan ve gerçek olmayan şeyleri halkın duygularıyla oynayarak sadece ve sadece bir oy uğruna böyle bir çirkin davranışı sağlayan veya sağlatan belediye başkanına bunun yakışmadığını üzülerek ifade ederiz. Bundan sonra katılmadığımız hiçbir programın haberini girmeyeceğiz ve gazetecilik gereği görmediğimiz ve olmadığımız şeyleri de araştırarak yapacağız.

Gölbaşı Taraf gazetesi temsilcilerimizin edindiği bilgilere göre Ankara Caddesi’ne yapılmakta olan Dış cephe kaplamasıyla ilgili hiçbir konunun görüşülmediği programda neler konuşuldu.

Gölbaşı’nda sigortacılıkla uğraşan esnaflarında katıldığı programda bazı sigortacılar Başkan Odabaşı’na tepki gösterdi.

Sigortacılardan Rant İddiası

Sigortacılar Gölbaşı Belediyesi’ne ait araçların trafik sigortası ve kaskolarının yaptırılması hususunda ciddi bir rant olduğunu iddia etti.  Yetkisi olmayan bir sigorta acenatası’na verildiği iddia edilen ihaleyle ilgili usulsüzlük yapıldığı iddiasına Başkan Odabaşı sert yanıt verdi. Odabaşı Biz ihale yapıyoruz ancak siz takip etmiyorsanız sizin sorununuz diyerek misafirlerini azarladığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Eski parayla Yaklaşık 8 trilyonluk bir rant iddiasını ortaya atan sigortacılar biz ihale falan görmedik bize ihale şartnamesi gelmedi dediler. Önceki belediye yönetiminde konu ile ilgili ihalelerden haberdar olduklarını belirten sigortacılar hiçbir yere asılmıyor el atından yapılıyor ve uyduruk teklifler hazırlanıyor. İhaleyi alan firmaların yetkisinin bile olmadığını iddia eden sigortacılar Başkan odabaşı ile tartışmalı zamanlar geçirmiş olduğu bilgisi de yine edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı ile sabah kahvaltısında buluşan esnaflar Konya yoluna yapılması planlanan projelerle ilgilide görüş belirtti.

Odabaşı Melih Gökçek’i suçladı

Viyadük ve Alt geçit projesine karşı olduklarını belirten esnaflar tıraşlama yapılmasını istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine Başkan Odabaşı topu büyükşehir’e atarak sıyrılmaya çalıştı. Büyükşehir belediyesi önümüze engeller koyuyor diyerek konuşmasını sürdüren Odabaşı, Konya yolunu biz yapmak istiyoruz ama bize müsaade etmiyorlar diyerek Büyükşehir belediyesi Başkanı Melih Gökçek’i suçladı.  Büyükşehir Belediyesi’nin suçlandığı programda Ak Parti Gölbaşı Eski İlçe Başkanı ve sigortacı Ramazan Şimşek’in sessiz kalışı ise dikkatlerden kaçmadı.

%50 AVM,%50 Kent Meydanı

Eski Belediye’nin yerine ne yapılacağı merak eden bazı esnafların soru sorması üzerine görüş bildiren esnafların %50’si AVM,%50’si Kent meydanı istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine Başkan Yakup Odabaşı Eski belediye yeri için ihale aşamasına geldiklerini çok yakında ihale yapacaklarını belirterek son noktayı koydu.

Gölbaşı’nda Göz doktoru ile ilgili sıkıntılar olduğunu belirten Gözlükçüler göz doktorunun 1 tane olduğunu hastaların haftada 2 kez muayene günü olduğunu ve bunun yetersiz olduğunu ifade etti.

Sen Yalan Söylüyorsun

Karagedik’li bir vatandaşın neden bizim yollarımız yapmıyorsunuz sorusuna sinirlenen Başkan Odabaşı vatandaşla tartışmaya girdi. Karagedik’te yollarla ilgili sıkıntı olduğunu dile getiren bir vatandaşa, Odabaşı Ben muhtarınıza sordum sorun yokmuş sen yalan söylüyorsun diyerek tepki gösterdi. Başkan Odabaşı vatandaşa sert çıkış yapanca vatandaş sinirlenerek ortamı terk etmek zorunda kaldı.

Saat 09:30’da başlayan program saat 13:30’da bitti.

Programa katılan esnaflar Dış cephe konusunu hiç açmazken başkan Odabaşı kendisi anlattı. Belediye Basın Bürosundan gönderilen haberin tam aksine Çoğu esnafta dış cepheyle ilgili sıkıntılarını belirtti.

Tabelaları küçülecek ve bazılarınınki kaldırılacak diye dış cephe konusuna olumsuz bakan esnaf teşekkür etmek yerine karşı çıktı.

İşte Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosundan Gelen Yalan Haber;

Esnaftan dış cephe teşekkürü

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; sigortacılık, optikçilik, mali müşavirlik, kuyumculuk ve veterinerlik dallarında uğraş verenlerle yaptığı toplantıda, esnaftan dış cephe güzelleştirme projesinden tam not aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı sigorta, optik, mali müşavir, kuyumcu ve veteriner esnafı ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başkan Odabaşı, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı çay bahçesindeki kahvaltıda 3 yıl boyunca Gölbaşı’na yapılan hizmetleri değerlendirirken esnaflara bilgi verdi.

Başkan Odabaşı yaptığı konuşmada, Gölbaşı’nı güzelleştirmek ve değiştirmek adına göre geldiğinden bugüne önemli hizmetler yaptıklarına dikkat çekti. Odabaşı, “Gölbaşımız ne kadar güzelleşir ve değişirse bu değişim siz değerli esnaflarımıza yansıyacak” dedi. İlçeye hizmet veren esnaflarla bir araya gelerek görüşlerini aldığını söyleyen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, en faydalı hizmetleri sağlamak için bir ve beraber olacaklarını bildirdi.

DIŞ CEPHE PROJESİNE TAM NOT

Kahvaltıda esnaflar yaptıkları değerlendirmelerde Gölbaşı’nda başlayan çok hızlı değişime dikkat çektiler. Özellikle dış cephe projesi ile Gölbaşı’nın yüzünün değiştiğini, sanki yeni bir yerde yaşamaya başladıklarını ifade eden esnaflar şunları söylediler:

“Dış cephe projesi Gölbaşı esnafına çok iyi katkı sağlayacak bir proje. Bunun için de Gölbaşı Belediyemize ve Başkanımız Yakup Odabaşı’na teşekkür ederiz.

Ayrıca inşaatı tamamlanarak hizmete açılan yarı olimpik kapalı havuz, Bahçeli Parkı, kültür evleri, şelale ve kanal projeleri ilçemiz için birer prestij projeler olarak dikkat çekiyor.”

Gölbaşılı esnaflar Başkan Yakup Odabaşı’na Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Konya Yolu Viyadük Projesine karşı olduklarını belirterek, Gölbaşı’nın beton duvar ile ortadan bölüneceği görüşünü savundular ve Gölbaşı Belediyesi’nin bu konu ile yakından ilgilenmesini istediler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hakan
15 Ekim 2012 Pazartesi 14:38
Kandırkçı Odabaşı
Vay yalancılar vay. 2009 seçimlerinde de bizi bu yalanlarınızla kandırmıştınız. Seni gidi kandırıkçı Odabaşı seni, bir daha senin bu yalanlarını hiç yutarmıyım?
88.231.239.159
kadir
15 Ekim 2012 Pazartesi 08:13
subaşılı
ben bu belediyenin belediyecilik işinden bişey anlamadımki scime 1 yıl kalınca göz boyamak için bişeyler yapmaya calışılıyor... milleti kandırmak kolay olsa gerek bunlara ve bu cephe kaplamak belediye kendi yapıyormuş gibi reklamlarda cevre bakanlığına ait bir reklam yok bu proje cevre bakalnlığı tarafından desteklendiğini biliyorum parasınıda cevre bakanlığı ödüyor bizim gölbaşı belediyesinin tek yaptığı şey şudur calışan işçilere gölbaşı belediyesi üniforması giydirmek ve tabelalara gölbası belediyesi yazıp sağa sola koymaktır. akp neden bu konuda hükümetin reklamını yapmıyor
95.9.74.252
Remzi
14 Ekim 2012 Pazar 17:24
Hanedanlığın yalanı
Gölbaşı halkını kandırmaya çalışan Odabaşı ve hanedanlığının 2009 seçimlerinden beri devam eden yalan ve iftiralarından birini ortaya çıkardığınız için Gölbaşı halkı adına basın olarak size teşekkür ediyorum. Seçimlere yaklaşıldığı şu günlerde hanedanlığın bizi bir kere daha kandırmaması için bu yöndeki çalışmalarınızın artarak devamını diliyorum.
88.231.230.196
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim