• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Ankara : 17 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

Kızılay Meydanı yine doldu

27.07.2016 14:17
Kızılay Meydanı yine doldu
Ankara'daki demokrasi nöbetinin 11. gününde, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda, yabancı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, sporcular, sanatçılar ve onbinlerce vatandaş, mitinge katılıp destek verdi.

Başkent’teki demokrasi nöbetlerinin merkezi haline gelen ve adı darbe girişiminin ardından, "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olarak değiştirilen alanda, yine onbinler biraya geldi.

 

 

         Nöbetin 11. gününde, dost ülke Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki milletvekillerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, sporcular, yeni evli bir çift ile 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı çıkarak tankların önünde yatan ve tankları darbeci askerlerin elinden alan demokrasi kahramanı vatandaşlar katıldı.   

 

 

         Meydanda oluşturulan platforma çıkarak vatandaşları selamlayan konuklar kısa konuşmalar yaparken, gecenin en renkli anları ise yaşları 5 ile 11 arasında değişen çocukların, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okumaları oldu. Ayrıca gecede engelli bir genç kızın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı şiiri okuması da büyük alkış aldı.

 

 

       

 

 

-ÖZHASEKİ:"KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLAR, BİZİ KANDIRDI"

 

 

         Vatandaşlara hitaben konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kuzu postuna bürünmüş kurtların yıllarca kendilerini kandırdıklarını belirterek, 15 Temmuz gecesinde de bu kişilerin bir ihtilal denemesinde bulunduklarını söyledi.

 

 

         O günkü darbe girişiminde 250 insanın canının verdiğini ifade eden Bakan Özhaseki, şunları söyledi:

 

 

         “Aslında ilk önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmek istiyorlardı. Çünkü o ölürse, tespih taneleri gibi dağılacaktık. Amaçları ülkede iç savaş çıkarmaktı. Allah’a şükürler olsun ki başaramadılar. Çünkü göğsünü tanklara siper edecek sizleri tahmin etmiyorlardı.”      

 

 

          

 

 

-ELVAN: “15 TEMMUZ'DA DEMOKRASİ KAHRAMANI OLDUNUZ”

 

 

         Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kızılay Demokrasi Meydanı’ndan, yüreği Türkiye aşkıyla, demokrasi aşkıyla ve milli irade aşkıyla çarpan herkesi sevgi ve saygıyla selamladığını belirterek, “Sizler 15 Temmuz akşamı demokrasi kahramanı oldunuz. Ülkemizin birliği için, vatanımız için, geleceğimiz için, devletimiz için ay yıldızlı bayrağımız için göğsünüzü tanklara ve silahlara siper ettiniz ve demokrasi kazandı” dedi.

 

 

         Bakan Elvan, 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya Türk milletinin ne kadar güçlü ve demokrasi aşığı olduğunu gösterdiklerini, ancak dünyanın bunu görmediğini, FETÖ’nün ihanet şebekesini görmek istemediğini kaydetti.         

 

 

      

 

 

-GÖKÇEK: "TÜM VİDEO VE FOTOĞRAFLARI GÖNDERİN”

 

 

         Başkan Gökçek de darbe gecesinin ardından Kızılay Meydanı’nı her gece hınca hınç dolduran 7’den 70’e her yaştan ve meslekten demokrasi aşığı on binlerce vatandaşı, yalnız bırakmıyor.

 

 

         Her gece vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Başkan Gökçek, konuşmasında, darbecilerin, darbelere katılmadıklarını kanıtlamaya çalışarak kurtulmaya çalıştıklarını ifade ederek, vatandaşlardan, 15 Temmuz gecesine ait ne kadar çekilmiş video veya fotoğraf varsa, 0 533 051 72 74 no'lu whatsApp numarasına vermelerini istedi.

 

 

         Başkan Gökçek, bu görüntülerin kendileri tarafından savcılara teslim edileceğini, dolayısıyla orada olan hainlerin, ‘darbeye katılmadık’ deme şansının kalmayacağını söyledi.

 

 

         Uluslararası Af Örgütü'nün, işkence için Türkiye’ye heyet göndereceğine dair haberlerin yer aldığını kaydeden Başkan Gökçek, “Önce bu darbeciler için bir heyet göndersenize. Bu, Batı'nın bize karşı vicdansızlığıdır. Ne biçim bir tutumudur? Darbeyi yapan onlar. 246 kardeşimizi katleden alçaklardan hesap sormuyor. Bu alçaklara işkence yapılmış mı, onun için geliyor. Bunlar Türkiye’ye düşmanlığı meslek haline getirdiler” dedi.

 

 

 

 

 

-“FETÖ, OKULLARI OLDUĞU PEK ÇOK ÜLKENİN DE BAŞINA BELA”

 

 

         Başkan Gökçek, FETÖ’nün Türkiye’ye teslim edilmesi gerektiğini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

 

 

         “Bu sadece bizim başımıza değil, pek çok ülkenin başına beladır. Şöyle ki, pek çok ülkede, tıpkı Türkiye’deki gibi kendi okullarında da o ülkede yetiştirdikleri çocukları üst seviyelere getirdiler. Yarın o ülkelerde de darbe yapacaklar, bütün dünyanın bunu bilmesi ve uyanması lazım. Uyandıracağız inşallah.”

 

 

       

 

 

 -“BATI, İKİ YÜZLÜ DAVRANIYOR”

 

 

          Batı ülkelerinin darbe karşısında iki yüzlü davranmaya devam ettiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

 

 

           “İngiliz Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri olan kişi diyor ki;     'Olağanüstü halden kaygı duyuyoruz”... Darbeden endişe duysanız ya... Yine BBC televizyonunda SKY News diploması editörü konuşma yapıyor ve diyor ki; ‘Darbecilerin en büyük hatası, Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmüş olmamalarıdır’. Ben bunu görünce demem mi şimdi, bu darbede bu ülkelerin desteği var... Eğer böyle dememizi istemiyorlarsa, bu şerefsizi sustursunlar. Biz sadece nefs-i müdafaa yaptık. Allah böyle bir şey göstermesin ama böyle bir şey olursa, kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz.”

 

 

           Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başkan  Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Meydanlardan çekilin" diyinceye kadar her gece bir araya geleceklerini, bayrak için, vatan için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

 

 

           Demokrasi mitinginden önce de Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ve beraberindeki milletvekilleri, Başkan Gökçek'i ziyaret ederek, darbe girişiminden dolayı "geçmiş olsun" dileğinde bulundular.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim