• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 25 °C

On iki saatte Türkiye'de neler yaşandı

10.08.2015 17:05
On iki saatte Türkiye'de neler yaşandı
Türkiye yeni haftaya üst üste yaşanan saldırı haberleriyle uyandı.

Gece saatlerinde Mardin ve Tunceli'de başlayan saldırılar gece saatlerinde İstanbulSultanbeyli'ye sıçradı. İstanbul'da Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından olay yeri incelemesi yapılırken teröristler polise ateş açtı. Meydana gelen çatışmada iki terörist öldürüldü, 1 polis şehit oldu. Bu olayın şoku yaşanırken İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na saldırı düzenlendi. 51 yaşındaki kadın saldırgan bacaklarından vurularak yaralı olarak ele geçirildi. Bu olaydan sonra bir şehit haberi de Şırnak'tan geldi. Askeri helikoptere ateş açıldı. Terhis olan bir er şehit oldu. Günün en acı haberi ise Silopi'den geldi. Bir süredir çatışmaların devam ettiği kentte yola döşenen mayına basan polis aracındaki 4 özel harekat timi polisi şehit oldu.

İşte dün geceden şu ana kadar yaşananlar...

SAAT: 00.18

MARDİN'DE PKK'LI TERÖRİST YAKALANDI

Midyat'ta polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ı şehit eden PKK’lılardan S.K.,  güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirildi. 

SAAT: 00.20

TUNCELİ'DE KARAKOLA SALDIRI

Tunceli'de jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 

SAAT: 01.09

İSTANBUL'DA KARAKOLA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 polis memuru ve 7 vatandaş yaralandı. Üç katlı polis merkezine düzenlenen saldırıda binada, kısmi çökme meydana geldi. Binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu. Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın da söndürüldü.

MARDİN'DE TIRLAR YAKILMAK İSTENDİ

Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK yandaşları, gündüz saatlerinde İpekyolu'nda anahtarlarını gasp ettikleri 4 tırdan birine gece saatlerinde molotofkokteyli atarak yakmak istedi. Saldırıda tırın şoförün bulunduğu kısım alev aldı. Bu sırada araç içinde bulunan sürücü ise son anda kendini dışarı atarak yanmaktan kurtuldu.

EL YAPIMI BOMBA İLE SALDIRI

Siirt'te Ülkü Mahallesi'nde, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, yola barikat kurarak trafiğe engellemek istedi. Arada grubun içinden bazı kişilerce polis zırhlı araçlarına atılan el yapımı patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı veya yaralanma olmazken, gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

KURTALAN JANDARMA KOMUTANLIĞINA SALDIRI

Siirt'te bölücü terör örgütü PKK mensupları, Kurtalan Jandarma Asayiş Komando Bölüğü Komutanlığına roketatarla saldırdı. Önce roketatarla, hemen ardından da uzun namlulu silahla saldırı yapılan saldırıda nöbetçinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçtı.

SAAT: 01.40 

SİİRT'TE EL YAPIMI BOMBA İLE SALDIRI

Siirt'te, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale eden polise el yapımı patlayıcı atıldı.  Mardin'de bölücü terör örgütü PKK yandaşları, anahtarını gasbettiği tırlardan birini molotofkokteyli atarak yakmak istedi. Saldırı sırasında Tır'da bulunan araç sürücüsü, kendisini son anda araç dışına atarak yanmaktan kurtuldu.

SAAT: 06.45

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Fatih Polis merkezinin çevresinde bekleyen güvenlik güçlerine ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı.

SAAT: 07.15

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Sultanbeyli'de patlamanın yaşandığı polis merkezi önünde polise ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir vatandaş yaralandı.  Sultanbeyli'de polis merkezine düzenlenen bombalı saldırının ardından sabah saatlerinde hareketlilik yaşandı. Patlamanın yaşandığı bölgede bulunan polis ekiplerine teröristlerce ateş açıldı. Özel harekat polisleri de saldırıya ateş açarak karşılık verdi. 

SAAT: 07.30

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AÇILDI

Sultanbeyli'de polis merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerince inceleme yapan polis ekiplerine ateş açıldı. Polis ekiplerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü.

SAAT: 07.40

İSTANBUL'DA ABD KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

İstanbul Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çatışma çıktı.

SAAT: 08.30

İSTANBUL'DA ABD KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI

İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu’na kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Konsoloslukta görevli güvenlik görevlilerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken yaralanan güvenlik görevlisi olmadığı öğrenildi. Şahısları yakalamak için polis ekipleri çevrede geniş çaplı çalışma başlattı. Kadın saldırganın saklandığı evin etrafını çeviren polis ekipleri eve operasyon yaptı. Operasyona Bomba İmha Uzmanı da katıldı.Yaralı olarak sedye ile evden çıkartılan kadın saldırgan ambulansa alındı.

SAAT: 09.08

İSTANBUL SULTANBEYLİ'DE POLİSE ATEŞ AÇILDI

İstanbul Sultanbeyli’de polis karakoluna yapılan bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Sultanbeyli'de Fatih Polis Merkezi'ne yönelik bombalı saldırının ardından sabah saatlerinde de çatışma çıktı. Petrol Yolu Caddesi'nde özel harekat polisleri açılan ateşe karşılık verdi. Çatışmada bir terörist öldürüldü. Başka bir terörist ise polise bomba atmaya çalışırken, elindeki bombanın patlaması üzerine öldü.

SULTANBEYLİ'DEKİ SALDIRIDA BİR POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Sultanbeyli'de bombalı saldırının düzenlendiği bölgede yaşanan çatışmada bir polis şehit edildi. 2 teröristin ise ölü olarak ele geçirildi.

SAAT: 09.25

KONSOLOSLUK ÖNÜNDEKİ PAKET PATLATILDI

İstanbul İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırının ardından konsolosluk önündeki şüpheli bir paket de fünye ile patladı. Saldırganların konsolosluk önünde bıraktığı düşünülen bir çanta da bomba uzmanı ekip tarafından fünye ile patlatıldı. Çantadan herhangi bir patlayıcı çıkıp çıkmadığı yönünde bilgi verilmedi.

SAAT: 09.28

ŞIRNAK’TA ASKERİ HELİKOPTERE SALDIRI: 1 YARALI

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde personel dağıtımı yapan skorsky helikoptere dokça ve roketatarla silahlı yapıldı. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 asker ağır yaralandı.  

SAAT: 11.42

ŞIRNAK'TA MAYINLI SALDIRI: 4 ŞEHİT

Şırnak'ın Silopi ilçesinde seyir halindeki polis aracı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 4 polis şehit oldu. 

SAAT: 14.15

LİCE'DE EŞZAMANLI SALDIRILAR

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, PKK’lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından, olay yerinden araçla uzaklaşan bir grup, ilçe merkezinde kaza yaptıktan sonra, aracı bırakarak, kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim