• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 18 °C

Yine İsrail,Yine Ölüm?

19.07.2014 17:14
Yine İsrail,Yine Ölüm?
Geçtiğimiz yıllarda Gazzeya saldıran ve binlerce Filistinliyi Katleden İsrail Askerleri,Yeni Bir Katliama Başladı

Yine İsrail Yine Öküm?

Geçtiğimiz yıllarda Gazzeya saldıran ve binlerce Filistinliyi Katleden İsrail Askerleri,Yeni Bir Katliama Başladı.Uluslar Arası Hukuk Kurallarının Hiçe Sayıldığı Bu Saldıroların Altında,Müslümanların Hunharca katledilmesi var.Tüm Dünyanın Gözleri Önünde Ceryan Eden Bu Katliama Dünyanın tüm süper güçleri sessiz kalarak adeta İsraile Çanak Tutuyorlar.Müslüman Ülkelerinde sessiz kaldığı bu katliamların nezaman sona ereceği ise meçhul,Türkiye'de Bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği basın açıklamalarında İsrail ve Yandaşları kınandı.Bunlardan bazılarını aşağıda Yayınlıyoruz.

ESDER: İSRAİLLE TİCARİ, SİYASİ, ASKERİ VE KÜLTÜREL TÜM İLİŞKİLER DERHAL KESİLMELİDİR!

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus İsrail'in Gazze'de Filistin halkına karşı bütün uyarılara rağmen artarak süren saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek,”İsrail'i uluslararası hukuk, insancıl hukuk ve insan hakları hukukunun ağır ihlalini oluşturan ve katliama dönüşen bu saldırıları derhal durdurmaya ve Gazze halkını yıkıma mahkum eden uygulamalarına son vermeli ve tüm ilişkiler derhal kesilmelidir” dedi.

Günün, Gazze için birlik olma günü olduğunu ifade eden Çelikus, Gazze’yi 10 gündür ağır bombardıman altında bırakan İsrail , önceki gece kara harekatına başladı. Kadın-çocuk demeden önüne gelen herkese vahşet uygulayan İsrail’in Gazze’de göz göre göre katliam yapmasına sessiz kalan, başta Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve diğer teşkilatları İsrail’in katliamlarına karşı göreve davet etti. 

“İsrail bir terör devletidir. Yıllardır işgal ettiği topraklarda ve etrafında terör estirmekte ve hiç çekinmeden terörünü sürdürmektedir. Dünden bugüne hep lanet okunulan bir ülke olduğunu, bu günlerde Gazze’ye saldırarak masum insanları öldürmesinin İsrail’in ne denli insan düşmanı bir ülke olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten Çelikus, “Mübarek Ramazan ayında her gün masum yüzlerce insanın ölümüne neden olan İsrail’i binlerce kez lanetliyor ve kınıyoruz” dedi.

Genel Başkan Çelikus bir hatırlatmada bulunarak “ Ekonomik verilere göre Türkiye’nin bu ülkeyle olan ticaret hacminin 4 yıl önce 3 milyar dolar iken 2013’te        5 milyar dolara ulaşması hükümetin paradoksa düştüğünün göstergesidir” dedi.


“SİYONİST İSRAİL’E YAPTIRIM ŞART”

Genel Başkan Çelikus bu sözde ülkeye karşı tavır ve yaptırım uygulanması gerektiğini belirterek,

“Birleşmiş Milletlerin İsrail’i görmezden gelmekten vazgeçmesi ve Ortadoğu’yu savaş alanına çeviren, güvensiz bir korku bölgesi yaratarak kendine güç sağlamaya çalışan bu sözde ülkeye karşı derhal yaptırım uygulanmasını istiyoruz. Türkiye’nin de bu coğrafyada üzerine düşen liderlik vazifesi gereği, bir an önce İsrail Devleti’nden hesap sormalı. Bununla birlikte, İsrail’le ekonomik kültürel ve askeri anlaşmaların derhal iptalini ve büyükelçimizin çağırılarak İsrail büyükelçisinin de sınır dışı edilmelidir. Biz de Esnaf ve Sanatkarlar Derneği olarak halkımızdan, esnaf ve sanatkarlarımızdan, İsrail mallarına karşı boykot uygulamasını istiyoruz. Sadece “insan” olarak bütün dünyanın İsrail mallarına uygulayacağı boykot, sözlerden ve kınamalardan çok daha etkili olacaktır. Artık herkes üzerine düşeni yapmalıdır.”

Genel Başkan Çelikus açıklamasının sonunda şu sözlere yer verdi: “Biz ESDER olarak acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda kendilerini desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz” diye konuştu.

                           TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ

                                   

                            BASIN BÜLTENİ

 

              GMK Bulvarı No: 25  06440 Demirtepe/ANKARA

Tel: (312) 231 63 00   Fax: (312) 231 30 77   www.tzob.org.tr

 

                                                                                                                      18.07.2014

 

-Filistin’de yaşanan insanlık dramını kınıyoruz

-TZOB Genel Başkanı Bayraktar:

-“Mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilen bu saldırılar,

Filistin halkına yönelik bir katliamdır”

-“TZOB, dünyanın gözü önündeki bu vahşete ‘dur’ demek

için tüm üyelerini, Filistin halkının yanında olduklarını

göstermeye davet etmektedir”

-“Tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar

kınama açıklamalarını bir tarafa bırakıp, İsrail’e karşı

caydırıcı pratik önlemler, ekonomik ve sosyal

müeyyideler uygulamalıdır”

 

Ankara - 18.07.2014 - TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, İsrail'in, Han Yunus ve Cebeliye bölgelerinden Gazze şeridine karşı başlattığı kara harekatında bazıları kadın ve çocuklar olmak üzere çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, “Mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilen bu saldırılar, Filistin halkına yönelik bir katliamdır” dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Gazze’nin büyük bir insanlık dramı yaşadığını belirtti. TZOB’un, dünyanın gözü önündeki bu vahşete “dur” demek için tüm üyelerini, Filistin halkının yanında olduklarını göstermeye davet ettiğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“Tüm dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar da kınama açıklamalarını bir tarafa bırakıp, İsrail’e karşı caydırıcı pratik önlemler, ekonomik ve sosyal müeyyideler uygulamalıdır.

Filistin ve özellikle Gazze’deki insanlar yıllardır her türlü baskı ve zulüm altında zor günler geçirmektedirler. Filistin halkı, gıda, ilaç ve barınma ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyor. Dünyadan gelecek yardımlara da rahatlıkla ulaşmaları engelleniyor. İsrail’in işlediği bu insanlık suçu ve barbarca saldırı kınanmalıdır.

Hain saldırılarda hayatını kaybeden tüm Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına taziyelerimizi sunarız.”

Bayraktar, “bu saldırı İsrail’in uluslararası hukuku ihlalinin açıkça bir göstergesi olup, teröristlik ve korsanlıkla eşdeğer, devlet tarafından sivillere ve insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, tarihte hiçbir dönemde olmadığı kadar büyük saldırganlık içinde olan İsrail devletinin işlediği bu cinayetleri ve Gazze Şeridi'nde uyguladığı insanlık dışı ambargo ve müdahaleyi kınamaktadır” dedi.

=============================TZOB Basın Ofisi========================

               Cep: 532 788 41 05 / 532 271 04 23 / 530 363 30 96 / 537 663 83 80 / 537 689 06 48

 

“Türkiye, Gazze konusunda harekete geçmeli”

 

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Zekeriya Mete, İsrail’in Gazze’ye kara harekâtıyla ilgili, “ Gazze’de şu anda bir insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye’nin bu konuda inisiyatif alıp akan kanın durması için aktif çalışmalar yapması gerekiyor” dedi.

 

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği kara harekâtı ve saldırı nedeniyle verilen sivil kayıplar dünyanın gündeminde. Türk iş dünyası da Gazze’de yaşanan insanlık dramına tepkili. İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Zekeriya Mete, “İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar ve dün akşam saatlerinde başlatılan kara harekatı sivil kayıplara neden oluyor. Kadınlar ve çocuklar yaşamlarını yitiriyor. Dünya bu konuda artık tepkisini koymalı. Türkiye de akan kanın durması için aktif olarak çalışmalar yapmalı. Gazze’de yaşanan bu vahşetin bir an önce sonlanmasını diliyorum. İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak Gazze’ye her türlü maddi ve manevi yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim