• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 15 °C

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MANSUR YAVAŞ’A “TEYYO DAYI” BENZETMESİ

14.02.2014 17:43
BAŞKAN GÖKÇEK’TEN MANSUR YAVAŞ’A “TEYYO DAYI” BENZETMESİ
YAŞAMKENT AK PARTİ SEÇİM BÜROSU’NUN AÇILIŞINI YAPAN BAŞKAN GÖKÇEK: -“LÜTFEN TELEVİZYONLARI AÇIP, ADAYLARI İZLEYİN. BİRİSİ SÜPER LİG’DE OYNARKEN, DİĞERİ AMATÖR LİGDE OYNAYABİLİYOR MU, ONA BAKIN”-“TELEVİZYONLARDA ‘TEYO DAYI’ DİYE BİRİ VARDI BİLİR MİSİNİZ? B

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Televizyonlarda  yerel seçimlerdeki rakiplerinin mutlaka izlenmesini isteyerek, “Lütfen televizyonları açıp, adayları izleyin. Birisi Süper Lig’de oynarken, diğeri amatör ligde oynayabiliyor mu, ona bakın” dedi.

Başkan Gökçek, CHP adayı Mansur Yavaş’ın sürekli olarak inanılmaz vaadlerde bulunduğunu belirterek, “Televizyonlarda ‘Teyo dayı’ diye biri vardı bilir misiniz? Bu da Ankara’nın Teyo dayısı. At atabildiğin kadar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimleri AK Parti Büyükşehir  Belediye Başkan adayı Melih Gökçek, AK Parti Yaşamkent Seçim Bürosu’nun açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Barış Aydın da katıldı. 

2014 yerel seçimleri öncesi kent genelinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezleri’nin açılışlarına katılan Başkan Gökçek, gittiği her yerde geniş kalabalıklar ve büyük sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Başkan Gökçek, Yaşamkent SKM’nin de açılışını da coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirdi.

Başkan Gökçek, burada yaptığı konuşmada Çankaya ilçesinin her zaman en çok hizmet alan bölge olmasına karşın hiçbir zaman burasını alamadıklarını belirterek, “İlk defa adayı olduğumda Ankara’da seçileceğime ihtimal veren yoktu. Ama ne oldu? Seçimi biz kazandık. Ben de aynı şekilde Barış beye aynı şeyi söylüyorum. Çünkü çok daha donanımlı ve geniş ufuklu bir arkadaşımız. İnşallah bu seçimlerde de Çankaya’yı almak bize nasip olur” dedi.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın’ın çok önemli bir özelliği olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Barış’ın annesi alevi, babası sunidir. Dolayısıyla kardeşliği açık olarak ortaya koyan bir kardeşimiz Çankaya’ya model olacak bir arkadaşımızdır. Projeleriyle Çankaya’ya inşallah birlikte çok güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS KONUSU OLAN ANI…

Başkan Gökçek, daha sonra Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders konusu olan Yaşamkent’te yaşamış olduğu bir anısını anlatırken, şunları söyledi:

“7-8 yıl kadar önceydi. Belediye olarak düzenlemiş olduğumuz bir yaz eğlencesi programına katılmıştım. Programa katılan yaklaşık 5 bin kişi vardı. Programın sonuna doğru beni de konuşma yapmam için sahneye davet ettiler. Sahneye çıkar çıkmaz bir grup beni yuhalamaya başladı. Devamlı yuhalayıp ıslık çalıyorlardı. Ben ilk önce izah etmeye çalıştım, susmadılar. O sırada biraz yaşlı biri ‘yuh’ diyor, arkasından herkes destekliyor. Baktım olacak gibi değil. Hemşerim, ‘sen gel’ dedim. Önce biraz şaşırdı, ‘gel bak bir şey olmayacak’ dedim. Sonra sahneye geldi. ‘Neden yuhalayıp ıslık çalıyorsun’ diye sordum. Bana dedi ki, ‘bize metro gelmedi, o yüzden protesto yapıyorum.’

Çayyolu insanları medeni insanlardır. Medeni oldukları için de sorular soracağım, sonra da bir anket yapacağım’ dedim. Ben belediye başkanı olmadan önce özellikle yaz aylarında Çayyolu susuzluk çekilir miydi, çekilmez miydi? Üst kotlara su çıkar mıydı çıkmaz mıydı? Çıkmazdı değil mi? Evet… Su sıkıntınız kaldı mı? Hayır… Yollarınızda kaldırımlarınız var mıydı? Yoktu... Şimdi var mı? Asfaltsız ve kaldırımsız yer kaldı mı? Kalmadı… Kanalizasyonunuz var mıydı? Yoktu... Şimdi kanalizasyonunuz yeriniz kaldı mı? Hayır…Ben belediye başkanı olmadan önce bulvarlarınızda, caddelerinize bir tek yeşil alan var mıydı? Yoktu… Ana bulvarlarınızın tamamını yeşillendirdik değil mi? Evet… Doğalgazınız var mıydı? Yoktu... Doğalgazınızı getirdik mi? Evet… Kızılay’a ulaşımınız sorundu, en büyük sıkıntınız Kızılay’a ulaşımdı. Yolları 4 gidiş, 4 geliş 8 şerit yaptık. Artık Kızılay’a ulaşımınız da rahat mı? Rahat... Şimdi Çayyolu’na metro istiyorsunuz. O zaman Keçiören’in nüfusu 700 bin, Çayyolu’nun 70 bindi. ‘Şimdi size soruyorum’ dedim. Metro ilk önce nereye yapılmalı? Çayyolu’na mı Keçiören’e mi? Şimdi beyefendi ne diyorsunuz dedim. Yüzde 90’ı ‘Keçiören’e metro yapılsın’ dedi. Ben de teşekkür ederek, ‘İşte Çayyolu bu’ dedim.”

 

  • “HİZMETE HİZMET KATACAĞIZ”

Konuşmasının devamında metro konusunda “Metroları sen mi bitirdin?” diye çeşitli eleştiriler aldıklarını dile getiren Başkan Gökçek, bu sürede 10 kilometre metro bitirebilecekken 44 kilometre metro inşaatına başladıklarını ve 1.2 katrilyon lira harcandığını dile getirdi. Murat Karayalçın’ın döneminde yapılan metroların faiziyle 4 milyar doları bulan borcunun hala ödendiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Metro işi çok pahalı bir iş. Hükümetimiz de metroların tamamlanması için sahip çıktı. Tek tek hizmete açıyoruz. Sincan’ı açtık, işletmesini de belediyemize devralacağız” diye konuştu.

“Hükümetimiz bizden, büyükşehir belediyemiz bizden, kala kala Çankaya Belediyesi kaldı. Onu da siz bize vereceksiniz” diyerek, konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, böylece hizmetlerine hizmet katmaya devam edeceklerini söyledi.

  • MANSUR YAVAŞ’A  “TEYYO DAYI” BENZETMESİ-

Başkan Gökçek, yerel seçimlerdeki rakiplerinin televizyon programlarındaki performanslarını da değerlendirdi. “Lütfen televizyonları açıp, adayları izleyin. Birisi Süper Lig’de oynarken, diğeri amatör ligde oynayabiliyor mu, ona bakın” diyen Başkan Gökçek, şöyle konuştu:

“CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş bir Ahmet Hakan’ın programına katıldı, bir de dün gece bir programa katıldı. İki program içinde bile kendi söylediklerinin ne kadar büyük tezatlar oluşturduğunu göreceksiniz. Ben de önümüzdeki hafta Ahmet Hakan’ın programına katılacağım. Bunları da tek tek göstereceğim, delilerle tek tek ortaya koyacağım. Örneğin ‘Ankapark’ın Ankara’ya yapılmasına ne gerek vardı, çok pahalı bir yatırım’ diyor. Arkasından da ‘Ankara’ya turist gelmiyor’ diyor. Şunu bilin ki, Ankara’nın makus talihini yıkacak en önemli projelerden biri Ankapark’tır. Burası dünyanın en büyük eğlence parkı olacak. Böylece Ankara’ya daha çok turist gelecek.

Ardından ‘ODTÜ yolunu, oradaki marjinal gruplara sorarak yıkacağım’ diyor. Zaten CHP demek yıkmak demek.  5 tane metro yapacağım diyor. Soruyorlar ‘ne kadar süre içinde yapacaksın’ diye. ‘5 sene içinde yapacağım’ diyor. Televizyonlarda ‘Teyo dayı’ diye biri vardı bilir misiniz? Bu da Ankara’nın Teyo dayısı. At atabildiğin kadar.”

 

-MANSUR YAVAŞ’IN TUTARSIZ AÇIKLAMALARI

Televizyonlarda çıktığı programlarda “belediye başkanı olur olmaz ilk yapacağı işin su ve otobüs ücretlerini ucuzlatmak olduğunu” söyleyen Mansur Yavaş’ın, daha sonra bu konuda da tutarsız açıklamalar yaptığını vurgulayan Başkan Gökçek, “İlk televizyon programında ‘su tarifesini yüzde 30 indireceğim’ dedi, ikincisinde yüzde 25’e çekti. ‘Otobüsleri ücretsiz yapacağım’ diyor, sonra da ‘gelince bir inceleyeceğim’ diyor. Her an karar değiştiriyor” dedi.

Mansur Yavaş’ın daha önce Beypazarı Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki uygulamalarını hatırlatan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Belediye Başkanı olduğunda ilk önce Beypazarı’nda bugünkü parayla 13 kuruş olan su fiyatını bir ay içinde 25 kuruşa çıkardı. Yani yüzde yüz zam yaptı. Şimdi televizyonlarda belediye başkanı olduğunda ‘işçileri çıkarmayacağım, onların başına bir şey gelmeyecek’ gibi ifadeler kullanıyor. Tabi ki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde 26 bin çalışan var. Bunların da kendilerine oy vereceklerini düşünüyor. O yüzden böyle söylüyor. Ama Beypazarı Belediye Başkanı olduğunda belediyede çalışan geçici işçilerin özürlü, engelli demeden hepsini işten attı. Anlayacağınız tam tezatların başkanı.”

-ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konuşmasını “En büyük başkan bizim başkan” tezahüratları arasında sürdüren Başkan Gökçek, belediye başkanlığında tecrübenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “4 dönemdir teveccühlerinizle belediye başkanı oluyorum. 5’inci dönem kısmet olursa bu dönemin içinde de çok büyük işler yapmaya devam edeceğim. İnanın ki insan tecrübeli olunca yapacağı işler de daha farklı, daha büyük oluyor. Bizler sizlere layık

olmak için elimizden geleni de yapacağız. Barış kardeşimle Çankaya’ya çok güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Başkan Gökçek, konuşmasının son bölümünde ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler de yaptı. AK Parti iktidarında Türkiye’nin nereden nereye geldiğini; hastane, toplu konut, baraj, eğitim gibi alanlardaki yatırım rakamlarıyla anlatan Başkan Gökçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve AK Parti’nin başarılı icraatlarının uluslar arası alanda pek çok derin güç tarafından tehdit olarak görüldüğünü kaydetti.

Vatandaşlardan çocuklarının geleceği için oy vermelerini isteyen Başkan Gökçek, “Bu oyunu 30 Mart’ta siz bozacaksınız. Bu seçimleri genel seçimler olarak düşünüp AK Parti’nin oylarını yüzde 50’nin üzerine çıkaracağız inşallah” dedi. 

Konuşmanın ardından Başkan Gökçek, Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın ile birlikte Yaşamkent Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesini kesti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim