• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Gölbaşı’nda Ramazan Bir Başka Güzel

29.07.2011 10:56
Gölbaşı’nda Ramazan Bir Başka Güzel
Gölbaşı Belediyesi'nin her yıl düzenlemiş olduğu Ramazan Şenlikleri bu yıl bir başka güzel olacak.

Gölbaşı Belediyesi'nin her yıl düzenlemiş olduğu Ramazan Şenlikleri bu yıl bir başka güzel olacak. 5 -29 Ağustos tarihleri arasında Atatürk Sahil Parkı'nda düzenlenecek olan etkinlikler iftardan hemen sonra başlayıp gece 24.00 de kadar devam edecek. Sahil parkında kurulan stantlar da yöresel ve kültürel , yemekler ,takılar,hediyelik eşyalar vs.. sergilenecek.TRT Anadolu “Anadolu'da Ramazan Manzaraları” programı ile 29 gün boyunca Mogan gölü kıyısından canlı yayınla etkinliklere ayrı bir renk katacak. “Gelin bu Ramazan gecelerinde Gölbaşı'nda beraber olalım” diyen Gölbaşı belediye başkanı Yakup Odabaşı sadece Gölbaşı değil tüm Ankara halkını Atatürk Sahil parkına davet ediyorum. dedi

5 Ağustos 2011 Cuma günü 'Hoş geldin Ramazan' adı altında başlayacak olan Ramazan şenlikleri her günü dolu dolu eğlence olacak. Türkülerle Anadolu, açık hava sinema günleri, DJ eşliğinde Ankara oyun havaları, Kerkük ilahi grubu, Kültür Bakanlığı sanatçıları, Dağıstan Halk oyunları, fıkralarla Türkiye, Kırşehir Abdallar topluluğu, Kıbrıs Halk dansları, Özbekistan halk dansları, Çocuklar için; orta oyunu, meddah, Hacivat-karagöz gibi etkinlikler sergilenecek. Ayrıca söyleşi ve konserler, Tasavvuf müzikleri sunulacak.

Ramazan ayı boyunca çocuklar için lunapark hizmet verecek. Her akşam camilerde şerbet dağıtılacak. Her gün bir mahalleye fermancılar çıkarılarak manilerle halkı sahil parkına davet edecekler.

Oğuz Yılmaz Sünnet Şöleninde konser verecek

Gölbaşı Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği sünnet şöleninde, yine imkânı olmayan ailelere çocuklarını sünnet ettirme olanağı sunuluyor. Sünnet şöleni 27 Ağustos 2011 tarihinde düzenleyecek. Ankara'nın oyun havalarının vazgeçilmez sanatçılarından olan Oğuz Yılmaz sünnet şöleninde konser verecek. Tüm Gölbaşı halkı Oğuz Yılmaz'ın şarkılarıyla doyasıya eğlenecek.

Ramazan şenliklerinde TRT Anadolu kanalı 'Anadolu'da Ramazan Manzaraları' program ile her gün iftardan önce ve sonrasında, Gölbaşı'ndaki ramazan günlerini, Mogan gölü kıyısından yapacağı canlı yayınla dünyaya yansıtacak. Hafta sonları konserler, halk dansları, belediye kültür merkezlerinde iftar yemekleri verilirken, Salı ve Pazar günleri Gölbaşı halkı sıcak yaz gecelerinde açık havada sinema keyfi yaşayacaklar. Sahil parkına gelen vatandaşlar stantları gezip alış veriş veya Mogan gölü kenarı da yıldızlar altında çay ve kahve keyfini doyasıya yaşama imkânı bulacaklar.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim