• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 14 °C

Vay Gölbaşım, Vah Gölbaşılım

24.01.2012 13:13
Vay Gölbaşım, Vah Gölbaşılım
Vay Gölbaşım, Vah Gölbaşılım… Gölbaşı sen neymişsin, ne derdin biter, ne dertlilerin.

Vay Gölbaşım, Vah Gölbaşılım…
Gölbaşı sen neymişsin, ne derdin biter, ne dertlilerin.

Gün boyunca Gölbaşı'nın çeşitli yerlerini gezerim. Adım attığın yerde sıkıntı var. O kadar çok yapılacak haber var ki birçoğu da yapılmış aslında. Hepsi de geçmişte meslektaşlarımız tarafından kaleme alınmış, gündeme gelmiş konular. Ama çözüm yok. Ben artık çözüm nasıl üretiriz mantığı taşımıyorum. Açıkçası son zamanlarda içimi acıtan gerçekten beni üzen konulara değinmeye çalışıyorum. Çünkü artık yapmacık hareketlerden çok sıkıldım. Gerçekçi ve samimi yapılan işler, icraatlar daha çok ilgimi çekiyor.

Bazı konular var sizinle paylaşmak istediğim…

Bu aralar Gölbaşı Belediyesi'ndeki bazı yetkililer bu adam bize kafayı taktı diye düşünseler de olay onların sandığı veya düşündüğü gibi değil. Ben artık yanlışa yanlış demek istiyorum. Ne kaybedeceğim de çok önemli değil…
Doğru şeyler yapın ellerimiz patlayıncaya kadar alkışlayalım.

Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Gölbaşı'na ihale usulü ile 4 adet kule board yaptırıldı. Gölbaşı'ndan hiçbir firmanın teklifinin alınmaması zaten alıştığımız bir durum. Açık ihale usulü yapmışlar güya, ilan da verilmiş, yayınlanmış ama Gölbaşı'ndaki firmalar bunu görememiş. Ama üstü biraz kapatılmış bir konu olarak kabul ediyoruz bu konuyu. Her neyse aldın verdin yaptın maliyeti nedir?…..

87.580.00tl para harcadın reklam yapmak için… Hayır, bir getirisi de yok bunun. Bir yatırım değil bu. Çünkü Belediyenin dışında kimse kullanamayacak. Peki, Neyin reklamını yapacaksın? Gölbaşı'nın… Senin zaten 30'a yakın bilboardın vardı kendi reklamını yaptığın. Daha büyüğüne neden ihtiyaç duydun?

50.000.00tl para verip de şu yıkık virane alt geçide bir engelli asansörü yaptırmıyorsun. Engelli vatandaşları mağdur ediyorsun, gidip 87.580.00tl verip kule board yaptırıyorsun.

Önce alt geçide engelliler için bir yürüyen merdiven yaptırsaydın. Daha sonra kuleleri yapsaydın engellilerin alt geçitden yürüyen merdiveni kullandığı bir fotoğrafı da alıp kule billboardda yayınlasaydın hoş olmazmıydı? 87 bine'e yaptığın iş neye yaradı şimdi? İçinize nasıl sinecek?

Geçenlerde Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosundan gelen bir haberi sizlerle paylaşacağım. Haberin başlığı şöyle; “Gölbaşı Engelleri Aştı” birde resim var Atatürk Sahil Parkı'nda Belediyeye ait Engelli aracının tanıtıldığı. Sizden
isteğim şöyle oturun ve bir düşünün…

Gölbaşı engelleri aştıysa sorun yok biz yalan haber yapıyoruz;
Gölbaşı engelleri aştıysa engelliler boşuna her gün bir yerlerde sitem, isyan ediyor;
Gölbaşı engelleri aştıysa alt geçitten kimler geçemiyor;

Lütfen artık Gölbaşılıları yanıltmayın. Gölbaşı'nın engelleri aştığı falan yok. Ayrıca yaptığımız meslek icabı araştırmacı yönümüz dürtükledi, bazı engelli vatandaşları bularak sorular sorduk.

Geçenlerde Ak Parti Gölbaşı ilçe sosyal işler Başkanı Mehmet Aktay düzenlediği bir yemekte engellileri ağırladı. Ak Parti deki değişimle yeni kanlar çalışmalarına hız katarken birde engelliler komisyonu kurmuşlar ve engellilerin sorunları ile birebir ilgilenerek çözüm üretmeye başlamışlar. Bu haberin arkasından Gölbaşı belediyesinde bir hareketlilik başlar. Hemen üç beş engelli vatandaş evinden apar topar alınır ve Atatürk sahil parkına getirilir. Engelli aracının tanıtımı için Engellileri bir manken gibi kullanan Gölbaşı belediyesi çalışanları işlerini bitirir ve Gölbaşı engelleri aşmıştır artık.
Zaten hayatlarında bir engele takılmış, zor şartlar altında yaşamını idame ettirmeye çalışan vatandaşlarımıza mankenmiş gibi davranmak size yakıştı mı? Madem böyle bir haber yapacaksınız, Engelli vatandaşımızı engelli aracı ile evinden alırken çekseydin ya o fotoğrafı. Sahil parkında ne işin var? Daha samimi gerçekçi gelirdi beklide bize.

Yine haberde şöyle bir cümle;
“Engelli vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya devam ediyoruz, Belediyemiz, sosyal belediyecilik anlayışı gereği engelli vatandaşlarımıza her zaman hizmet vermeye devam edecek”
Sormadan geçemiyeceğim Engellilerle aranız ne zaman iyi oldu?
Daha düne kadar engelliler Gölbaşı Belediyesine Ateş püskürüyordu. Çok sevgili Kültür Müdiren Banu Revanla Atışmışlardı ve odasından kovma derecesine kadar gidilmişti. Yani siz engelli vatandaşlara dün kötü davranıyordunuz. Bunu engelli vatandaşlar verdikleri röportajda söylüyorlardı. Hatta röportaj verirken yanımızda bazı meclis üyeleri de vardı. Şimdi kalkmış dün olduğu gibi bugünde sahip çıkıyoruz diyorsunuz. Eee buna kim inanır? Hangi engelli Gölbaşı belediyesinden memnunmuş valla biz anlamadık. Çıksın söylesin.
SAYGILAR….
                                                                                          Ziya Özkan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
engelli ailesi
27 Ocak 2012 Cuma 18:44
YOLUNUZ AÇIK OLSUN
Değerli engelli kardeşim bir engelli annesi ve ailesi olarak yazdıklarının doğruluğun arkasındayım senin gibi sözleribir araya getiremessemde şunu söylerim bizim anlatamadıklarımızı söylemediklerimizi yazmışsın senin ismini çok duydum şimdiden yaptıkların ve yapacaklarınız için sana ve o engelli arkadaşlarından Allah razı olsun. Dilerim Allahtan arkadaşlarınla birlik beraberlik içinde gölbaşındaki engellilerin sorunlarını çözersini Allah hepinizden razı olsun.
94.123.83.206
Hamit HAYRAN
27 Ocak 2012 Cuma 18:14
HERŞEY BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNSE BEN VARIM...!
Vay Gölbaşım, Vah Gölbaşılım… Gölbaşı sen neymişsin, ne derdin biter, ne dertlilerin. Bu söz doğru bir söz. Ama şu çok önemli…!!! Gölbaşı varken Sincan yoktu, şimdi ise Sincan var Gölbaşı halen yok yok…!!!? Şimdi soruyorum herkez partiliciliği bıraksın elini vicdanına koysun ve konuşsun. 50 yıdır hangi parti, hangi şahıs Kişi ve Kişiler ( Bazı kişiler hariç ) sincana yapılan yatırım, kadar bölbaşına hizmet etmiş. Bunu yazarken kimseye kinim, nefretim, düşmanlığım yok. Ve kimse babamın oğlu değil…!!! Gerceği konuşmamız gerkirse 1990 yılından beri kurum kuruluş, belediye İŞ verdi elimden tutdu. Yüreği olan varsa çıksın ortaya bende ENGELLİYDİM…!!!??? Yıllarca tekbaşıma gölbaşında yaşayan engelli olarak mücadele ettim, şimdi ise gölbaşında 730 engelli kardeşlerimizin elinden tutmak, onları savunmak için ‘ Çok değerli, kıymetli arkadaşlarımla 9 ay önce yola çıktık onlardan allah razı olsun hep beraber bugüne kadar mücadele ettik ve ediyoruz, edeceğizde…’ Bakın gölbaşındaki enllelilerin kimki elinden tutmuş, sorunları çözmüş ve söz vermiş sözünü tutmuşsa O KİŞİLERDEN ALLAH RAZI OLSUN. Mesela Gölbaşı Kaymakam’ımıza, Emniyet Müdürümüz ve Trafik şube Amirimize, Gölbaşı Hasvak hastanesi Başhekimine, Diş sağlık merkezi Başhekimi, ve Müdürümüze, Bizim için önerge verip önergelerin takipçisi olan meclis üyelerine, Göreve yeni gelmesine rağmen bizim ve gölbaşılılar için çalışmalarına başlayan AKP Gölbaşı ilçe bakanı Osman karaaslan ve yönetim kuruluna, Sayın Selçuk Dağdelener’e, Gölbaşılılar Birliği Derneği Başkanı Münür Ballı yönetim kuruluna, Göl – Der Başkanı İsa Ömercan yönetim kuruluna, Gölbaşı PTT Müdürümüze ve yıllarca saygı duyduğum artık herşeye orjektif bakıp, herşeyi net gören, artık yeter sözünü esirgemeden doğruları konuşan, Gölbaşında 730 engelli olduğunu duyup sorumluluğunu bilen değeri GÖLBAŞI HALKINA ENLELLI ARKADAŞLARIM ADINA sonsuz saygı ve selamlarımı sunarım…

Şu çok önemli değerli ZİYA kardeşim ne anneler var, ne babalar yıllardır acılar çekiyorlar kimsenin haberi yok, yalan haberlerle ortaya çıkan, engellilerin dertlerini bilmeden biz şu hizmetleri yaptık diyenler 3 aralık engelliler gününü kutlanmışmı çıksın ortaya yürekleri varsa…! Biz engelliler ve aileleri şunu istiyoruz. Kalıcı söz, hizmet, kurum ve kuruluşlara, derneklere, verdiğimiz 12 kalemlik sorunumuz olan,
GÖLBAŞI’NDA YAŞAYAN ENGELLİ’LERİN SORUNLARI
1. Gölbaşı’ndaki tüm kaldırım rampalarının yeniden düzenlenerek maksimum 30 derecelik açı olacak şekilde yeniden düzenlenmesi.
2. Gölbaşı’ndaki bankaların, SGK’nın ve diğer kamu kurumlarının giriş rampası olmayan yerlere rampaların yapılması.
3. Gölbaşı’ndaki Parklara, Aile Yaşam Merkez’lerine engelli araç park yerlerinin yapılması, araç park lavha’larının konulması.
4. Gölbaşı’ndaki Parklara, Aile Yaşam Merkez’lerine engelli araç park yerlerine rampaların önlerine park yapan araçlara “ Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yapılması”.
5. Gölbaşı Belediye önüne (2) iki araç’lık park yerinin ayrılıp araç park lavha’larının konulması.
6. Engellilerin Atatürk Sahil Parkı’na otomobilleri ile giriş yapmaları için müsaade edilmesi, araç park yerine (2) iki araçlık levhanın konulması.
7. Engellilerin özel sektörde çalıştırılmasının teşvik edilmesi.
8. Engellilerin vefatı halinde adli tıp, morg, gasil işlemlerinin ve defin işlemlerinin yapılması.
9. Spor aletlerinin olduğu alanlarda, engellilerin spor yapabileceği aletlerden konulması.
10. Engellilere ekonomik destek hizmetleri verilmesi.
11. Gölbaşı Engelliler Aile Yaşam Merkezi’nin biran önce açılması…!
12. Gölbaşı’nı ikiye bölen E-90 Devlet Karayolu’nun alt veya üst geçitlerde Engellilerin, Yaşlıların Annelerin rahat geçebilmeleri için biran önce düzenlenmesi...!
Sorunlarımızın, ele alınmasını, bir an önce çözümünü istiyoruz. Bu isteklerimiz çokmu ALLAH aşkına. Ne hikmettirki bu isteler yüzünden makamlardan’da kovulduk. Ben şunu anlayamadım kimlerle toplantı yaptıysam, kimlerle konuştuysam kendim için değil tanımadığım engelliler ve aileleri, yaşlılar, anneler için konuştum, aksini ispat eden varsa, 730 engellilerinin adına ne yapılmış ne yapılmamış konular için tüm yerel basının, gölbaşılıların huzurunda doğruları konuşmak medeni şekilde tartışmak için aslen Kırşehirli olup 50 yıldır gölbaşında oturan HAMİT HAYRAN olarak ben her yerde her zaman hazırım…! Yalnız kişi ve kişiler, CAM KADAR ŞEFFAF, AYNA KADAR NET OLACAKLARSA…!!!?

BAK DEĞERLİ BASIN MENSUBU ZİYA ÖZKAN KARDEŞİM ve DEĞERLİ GÖLBAŞILILAR Evini bir parti sonrası temizlemek için saatlerce uğraşıyorsan, Bir çok arkadaşın var demektir...? Faturalarını ödeyebiliyorsan, Bir işin var demektir...? Pantolonun biraz sıkıyorsa, Aç kalmıyorsun demektir...? Gölgen seni izliyorsa, Güneş ışığını görüyorsun demektir...? Otobüsten indiğin yerden işyerine yolu uzun buluyorsan, Yürüyebiliyorsun demektir...? Hükümet hakkında eleştiri yapabiliyorsan. Konuşma özgürlüğün var demektir...? Yanındaki adamın sesinden rahatsız oluyorsan, Duyuyorsun demektir...? Camları silmen, çatıyı onarman gerekiyorsa, bir evde yaşıyorsun demektir...? Doğalgaz faturan yüklü geliyorsa, Isınıyorsun demektir...? Yığınla yıkanacak ve ütülenecek çamaşırların varsa, Yığınla giyeceğin var demektir...? Çalar saatin sabahın aydınlığında çalıyorsa, duyuyorsan, Yaşıyorsun demektir...? Aksamları kendini yorgun hissediyor ve bacakların ağrıyorsa, O gün üretici olmuşsun demektir...? “ VE TÜM BUNLARIN FARKINA VARABİLİYORSAN MUTLUSUN, HARİKA BİR İNSANSIN DEMEKTİR “ Fakat bunların çoğunu yapamıyor, derdini kimseye anlatamıyorsan, sıkıntılarını anlatıyor seni kimse anlamıyorsa, her kez tatile gidiyor, sen gidemiyorsan, sağlıklı insanlar her şeyi yapıyor SEN YAPAMIYORSAN SEN ENGELLİSİN …! EVET BEN ENGELLİYİM AMA RABİME ŞÜKÜR ÖZÜRLÜ DEĞİLİM…!!! SAYGILARIMLA.
94.123.83.206
senden iyi bilen biri
26 Ocak 2012 Perşembe 17:32
gölbaşı
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
88.224.53.185
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim