• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 25 °C

1 AĞUSTOS’A KADAR KAPATMALIYIZ”

17.07.2009 18:45
1 AĞUSTOS’A KADAR KAPATMALIYIZ”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucu Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'ndaki Başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi.

1 AĞUSTOS'A KADAR KAPATMALIYIZ”

 

         Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucu Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'ndaki Başkanlık makamında basın toplantısı düzenledi.  

         Başkan Melih Gökçek, çok sayıda gazeteci ve televizyon kanalının katıldığı toplantıda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yıllar öncesinde Çankaya'daki Akay Kavşağı'nı yaptıklarını ve burası inşa edilirken Çankaya Belediyesi tarafından dava açıldığını ifade ederek, “Bu dava uzun seneler sürdü. Biz Akay Kavşağı'nı bitirdikten uzun bir süre sonra dava neticelendirildi. Davanın neticesinde plan iptali oldu. Plan iptalinin gerekçesi de 1/2000'lik plan yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olmamasıydı. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu çıktıktan sonra bu yetki bize geçti. 2007 yılında Büyükşehir Belediye Kanunu'na dayanarak Akay Kavşağı'nın planını yaptık. Bu planlamayı yaptıktan sonra Çankaya Belediyesi tekrar Akay Kavşağı'nın iptali konusunda bir dava açtı. O dava da geçtiğimiz günlerde neticelendirildi, bize de 1 Temmuz itibariyle tebliğ edildi” dedi.

 

-“2007'DE AÇILAN DAVA YENİ SONUÇLANDI”

Mahkeme kararlarının uygulama süresinin sadece 1 ay olduğunu hatırlatan ve bir ay içerisinde kavşağın kapatılması gerektiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Yeni plan da yapamıyoruz. Çünkü yeni bir plan yaptığımız zaman aynısını yapacağız. Kavşağın şekli standart” diye konuştu.

 

-“MAHKEME BAŞKANI DA LEHİMİZE KARAR VERMİŞ”

Şu anda da yeni Belediye Kanunu'na dayanarak yetkinin kendilerine geçmesiyle ve planının iptal edildiği tarih olan 2007'de yeni planı yapan Büyükşehir Belediyesi'nin Akay Kavşağı'nı hayata geçirdiğini anlatan Başkan Gökçek, “Ama Çankaya Belediyesi ikinci bir dava açtı. Dilekçe önümde. 7-6-2007 tarihinde açıyor davayı. Bu dava da maalesef 3. İdare Mahkemesi'nde görüldü ve 2'ye 1 ile aleyhimizde karar çıktı. Başkan Vekili Sayın Bedrettin Işıldak, davada belediyenin lehine muhalif kaldı. Buna rağmen ikiye bir kararla mahkeme, Akay Kavşağı'nın maalesef planlarının iptal edilmesine karar verdi” dedi.

 

-“KARARI UYGULAMAZSAM SUÇLU OLURUM”

         Mahkeme kararlarını uygulamaması halinde kendisinin sıkıntıya gireceğini ve suçlu konumuna düşeceğini anlatan Başkan Melih Gökçek, Amerikan Büyükelçiliği'nin önündeki trafik babaları ve atkılarıyla ilgili daha önce davayı kazanmış olmasına rağmen, önceki mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle yargılandığını söyledi.

 

-“KAVŞAK KAPATILINCA TRAFİK FELÇ OLACAK”

         Başkan Gökçek, “Yargı kararını uyguladığımız zaman maalesef Ankara'nın trafiği alt üst olacak, felç olacak. Bu iki kere iki dört. Tabi bu özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Çankaya Belediyesi'nin şehircilik anlayışını ortaya koyması açısından son derece önemli. Onların gayesi halka hizmet etmek değil maalesef, halka eziyet çektirmek” dedi.

        

-“HER TARAFTA İLAN EDİP DUYURACAĞIZ”

“Ankara halkından özür diliyorum” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Her tarafta bunları ilan edeceğiz önümüzdeki haftadan itibaren. Gazetelere ilan vereceğiz. Hiç olmazsa kapatıldıktan sonra vatandaş mağdur olmasın diye. Özellikle böyle bir uygulamanın Ankara için tam bir felaket anlamına geldiğini de bir sefer daha ifade etmek istiyorum. Ama yapılacak herhangi bir şey yok. CHP ve CHP'li Çankaya Belediyesi, yaptıkları ile iftihar etsinler, benim diyeceğim bu” dedi.

 

-“KONUYLA İLGİLİ İTİRAZIMIZI YAPIYORUZ”

Bir gazetecinin “Yapılacak bir şey yok mu?” sorusu üzerine Başkan Gökçek, “Benim girişimde bulunma hakkım yok. Sadece bir üst mahkemeye yani Danıştay'a bu konuyla ilgili itirazımızı yapıyoruz. Ama Danıştay'dan bu karar ne zaman çıkar, yürütmeyi durdurma kararı verir mi, onu bilemiyorum. Danıştay'dan bir yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa sorun kendiliğinden hallolmuş olur” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin “Çankaya Belediye Başkanı 'biz Yeni planlar ve yeni bir çözüm noktasında her şeyi yapmaya hazırız' diyerek beyanatta bulundu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna da Başkan Gökçek, “Oranın planını yaptık, ikinci plan da iptal edildi. Üçüncü bir plan yapsak bile ikinci planın aynısı yapabiliriz. Yani mahkemenin iptal ettiğinin aynısını yapacağız . bu da mahkemenin kararını uygulamadığımız anlamına gelir. Çankaya Belediyesi gider Danıştay'a dilekçe verir. 'Ben davamdan vazgeçiyorum ve hata yaptım' diye. Bizim kararın kalkmasına ilişkin itirazımıza, Çankaya Belediyesi de dilekçe yazar ve 'daha önceki yönetimin yanlı bir uygulamasıdır , bu davadan vazgeçiyorum' derse bu bize de güç verir. Bu dava da kalkar” cevabını verdi.

Başka bir yolun da bölgeyi kullanan vatandaşların, bazı hastanelerin, polikliniklerin ve bu kapatmadan direk zarar görecek vatandaşların İdari Mahkemelere açacağı dava olduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi burayı kapatıyor ama bizim şöyle mağduriyetimiz var, burayı kapatmasın' diyerek, vatandaşlar da yürütmeyi durdurma kararı alırsa, bu da çözümdür” dedi.

 

-“ARTIK HERKES KENDİ YOLUNU BULACAK”

Akay Kavşağı'nın kapatılmasıyla yolun sadece üst kısımdan akacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Başka bir alternatif yok. Alt kavşağı bariyer koyarak, kapatacağız. Giriş noktalarına bariyer konulacak. Artık herkes kendi yolunu bulacak. Bunu CHP'lilere ve bu davayı açanlara soracaksınız, 'nasıl bulacağız yolumuzu' diye” diye konuştu.

 

-“BAŞKENT'İN ENFARKTÜS NOKTASINI KAPATIYORLAR”

 

         Kararın her halükarda uygulanmak zorunda olduğunu anlatan Başkan Gökçek, “Duyurmak zorundayız vatandaşa. Orayı kapatıyorsan ve mahkeme kararını uyguluyorsan, bunu vatandaşa bildireceksin. Orayı kapatınca herkes kendine bir güzergah seçmek zorunda. Ankara felç olacak. Ankara'nın bir takım enfarktüs noktaları vardır trafikte. Bir numaralı nokta burasıdır, iki numara mesela et balık diye adlandırılan Migros'un bulunduğu yerdir. Biz bu enfarktüs noktalarını çözerek başladık bu işe. Enfarktüs demek, trafik krizini meydana getiren noktalar demek. Dolayısıyla burada da bu krizi bu alt geçitle çözdük biz. Ve estetik ve mükemmel bir şekilde çözdük biz. Ama CHP zihniyeti ve Çankaya Belediyesi zihniyeti güzel şeylere karşı çıktı. Onlar hiçbir zaman olumlu bir iş yapmazlar. Olumlu işleri nasıl engelleriz, nasıl karşı çıkarız hep bununla uğraşmışlardır. Şu anda CHP ve Çankaya Belediyesi'nin de yaptığı budur” diye konuştu

 

-“İZMİR VE ESKİŞEHİR'İ ARAŞTIRIN”

Bir gazetecinin Mahkeme kararlarının kasıtlı olarak böyle bir karar verip vermediği konusundaki düşüncesini sorduğu Başkan Gökçek, “Asla böyle bir iddiada bulunamam” diyerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Elbette biz de hata yaparız, hatasız kul olmaz, hatasız Belediye Meclisi de olmaz. Mutlaka kararlarımızda hata da olur. Ama Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin imar ile ilgili almış olduğu kararların yüzde 98'ini kaybediyoruz. Aynı davalar İzmir'e de açılıyor. Gazeteci olarak, İzmir'e açılan imar davalarının son 5 yılda yüzde kaçı idare aleyhine iptal edilmiş, Ankara'nın kaç tane iptal edilmiş. Tahminen söylüyorum bizimki yüzde 98 oranında iptal ediliyor. Geçen gün Denizli Belediye Başkanı gelmişti onunla konuştum onunki de yüzde 95 oranında iptal ediliyormuş. Lütfen bir de İzmir ve Eskişehir'i bir inceleyin. Ben hiçbir şey söylemiyorum. Ben tespitimi söylüyorum. Bu manada bir araştırma yapın, çok daha objektif olarak kendi sualinizin cevabını kendiniz bulun ve takdirinizi kullanın. Ben hiçbir zaman mahkemelerimizin yüzde 98 aleyhimizde karar verilmesine rağmen önyargılı davrandığını söylemedim, söylemem de.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim