• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 17 °C

2 PROJE VAR, HALK NE DİYOR!

07.06.2011 18:32
2 PROJE VAR, HALK NE DİYOR!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak için 2 alternatifli projeyi, Gölbaşı halkının onayına sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak için 2 alternatifli projeyi, Gölbaşı halkının onayına sundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Eski belediye alanının yanında 3 gün boyunca yapacağı anket ile Gölbaşılı Halkın bilgisinide alarak yapacakları projeyi tanıttı.
Getirilen Anket Aracı yanında projeler maket halinde halka sunularak araç içerisinde anketler yapılıp, vatandaşın görüşleri alınıyor.
Yapılan ankette “Gölbaşı içinden geçen trafiğin düzenlenmesi için yolun viyadük üzerinden geçirilmesini mi, mevcut durumdaki kademenin kaldırılarak yan yollarla hemzemin haline getirilmesini mi istersiniz?” soruları soruldu.

BU KESİNLİKLE BİR SEÇİM YATIRIMI DEĞİLDİR
Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer projeler ile ilgili “ Büyükşehir Belediyesi olarak 2 tane proje hazırlandı, bu projeler Gölbaşılı Hemşerilerimizin bilgisine sunuluyor. Gölbaşılı Hemşerilerimiz, bunlardan hangisini tercih ederlerse o proje hayata geçirilecek. Bunun teminatı da Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri yani bizleriz. Bu kesinlikle bir seçim yatırımı değildir. Bu daha önce oturulup konuşulmuş daha önce planlanmış ama bazı durumlardan dolayı biraz uzamış bu duruma gelmiştir. Seçimler göz önüne getirilip seçim yatırımı olarak değerlendirilmesi yanlıştır.

Bunun takipçisi de biziz biz Gölbaşı Halkı hangi projeyi tercih ederse, bunun yapılmasında teminat biziz. Biz 3 tane Ak Parti Belediye meclis üyesi burada seçilen projenin hayata geçirilmesi için arkasında duracağız. Bunun Gölbaşı Belediyesi'nde konuşulması gibi bir durumu da yoktur, Çünkü bu zaten Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan bir karar, Büyükşehir Belediyesi'nin ukdesinde olan bir yerdir. Zaten biliyorsunuz bununla ilgili Büyükşehir Belediyesinden alınmış olan bir yetki vardı ve bu Gölbaşı Belediyesi Meclis Toplantısın da Büyükşehir Belediyesine geri iade edildi. Gölbaşı Belediye Meclisinin böyle projeyi yapmak gibi bir isteği yok. Eğer olsaydı, zaten bu konuyu Büyükşehir Belediyesine geri iade etmezdi, onun için Gölbaşı Belediye Meclisinde de böyle bir konuyu konuşmaya gerek yok” diyerek konuştu.

HAMASİ LAFLARLA İŞİMİZ YOK
Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan konu ile ilgili “ Gölbaşı'nın bu ikiye bölünmüşlüğü ile ilgili bu proje MHP'nin seçim beyannamesinde yer almıştı. MHP'li zihniyet bilindiği gibi göreve gelir gelmez bunu hemen Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Kent Konseyine sorulup, böylelikle bir karar alınacaktı, bizlerde buna karşı çıkmıştık hatırlarsınız. Bizlerinde içinde olduğumuz Büyükşehir Belediyesi'nde, Büyükşehir Belediye aşkanımızla Ankara'nın dört bir yanına olduğu gibi, Gölbaşı'na da hizmetler harita ayrımı yapılmadan devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğüne sessiz kalmayıp bu konuyla ilgili gerçekten güzel ve anlamlı bir adım atmıştır. Biz 8.5 yıldır olduğu gibi hizmete devamda sınır tanımıyoruz. Bizim boş laflarla, hamasi laflarla işimiz yok” diyerek konuştu.

İNŞALLAH GÖLBAŞI'NIN 2 YAKASINI BİR ARAY GETİRECEĞİZ
Konuşmasına devam eden Ak parti belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan “İşimiz Hizmet Gücümüz Millet dedik. Zaten gücümüzü milletimizden aldığımızı yine burada gösteriyoruz. Yine Milletimize danışıyoruz. Gölbaşılı Bilsin, Gölbaşılı Karar versin. Allah Hayırlısını versin Gölbaşı için. İnşallah bu çalışmalar da hayırlı olur. Gölbaşılı Halkımızın verdiği kararlarla bu projeler hayata geçecek. İnşallah Gölbaşı'nın iki yakası bir araya gelecek. Bu sistem kabul edildikten sonra bir ihale süreci var. Bu ihale süreci tamamlandıktan sonra gerisi kolay zaten, Allahın izni ile bir an önce yapılıp bitirilecek. Normalde bu dönem Allahın izni ile bitiririz. Buda inşallah bizlere nasip olur ve bizler de göğsümüzü gere gere bu konuyu açarız” dedi.

GÖLBAŞI'NIN 2'YE BÖLÜNMÜŞLÜĞÜNE ÇÖZÜM GETİRİR
Gölbaşı Belediyesi Eski Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak ise “Şimdi 2 proje var. Başkanlığım döneminde de böyle bir proje hazırlamıştık hatırlarsanız. Ancak bu projeye karşı çıkılmıştı. Hemzemin projesinin kesinlikle Gölbaşı'na bir faydası olacağını düşünmüyorum. Viyadük projesi ise Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğüne çözüm getirir” diyerek düşüncesini açıkladı.


"KİMİ SICAK, AMA KİMİ İSE FAYDA GETİRMEZ" DEDİ
Yapılan ankete katılan vatandaşlar yapılacak olan projenin Gölbaşı'na hayırlı olmasını söyleyerek hayırlı olmasını dilediler. Bazı vatandaşlar ise iki projenin de fayda sağlamayacağını söyleyerek "Gölbaşı'na bir katkısı olmaz” yorum da bulundular.

HABER-RÖPORTAJ: ANILCAN KAŞKATEPE







UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
vatandaş
09 Haziran 2011 Perşembe 11:58
altgeçit
GÖLBAŞINA LAZIM OLAN ALT GEÇİT YAPILMASIDIR.ANKARANIN HER YERİNDE 2 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE ALT GEÇİTLER YAPILIYOR.GÖLBAŞI BUNUN İÇİN ÇOK UYGUN.BENCE YETKİLİLER BUNU Bİ DÜŞÜNSÜNLER.
212.156.58.26
VATANDAŞ
08 Haziran 2011 Çarşamba 20:18
BEZİRHANELİ
SAYIN HAKAN ÖZCAN SEN ÖNCE BEZİRHANE İÇİN HANİ GİDİPTE KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞÜP MECLİSTE BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEDİĞİN VE NİSANDA YAPILACAK DEYİP GÖLBAŞI BELEDİYESİNDEKİ BAZI MECLİS ÜYELERİNİ HİÇE SAYIP BİZ YAPTIRACAĞIZ DEYİPTE HALA YAPILMAYAN ÖLÜM YOLUNA ALT GEÇİTİ YAPTIR ÖNCE SADECE SEÇİMLERDE GELİP OY İSTEMEYLE OLMUYOR BU İŞLER YARIN HASAT ZAMANI BU KÖYLÜ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜR
95.15.116.36
ADNAN KANTAROĞLU
08 Haziran 2011 Çarşamba 16:20
HER İKİSİNEDE HAYIR!.. ÇÜNKÜ...
HER İKİSİNEDE HAYIR!.. ÇÜNKÜ İZMİR KÖRFEZİ GİBİ İKİ YAKASI UZAK BİR MESAFEYİ BATIRMA TÜNEL İLE PROJELENDİREN, İSTANBUL BOĞAZI GİBİ DİP AKINITILARI TERS VE YÜKSEK BİR YERDE BATIRMA TÜNELLLERLE HEM RAYLI HEM ARAÇ TRAFİĞİ PROJESİNİ BİTİRMEKTE OLAN İKTİDAR PARTİSİNE AİT BİR BELEDİYENİN GÖLBAŞI HALKININ ÖNÜNE İKİ PROJE KOYARAK, BU PROJELERDENDE HEMZEMİN PROJESİNİN DUR KALKLI TRAFİK İŞARETLERİ LE DAHA ÇOK SIKINTI VEREN BU PROJENİN YANINDA, UCUBE BİR VİYADÜK PROJESİNİ KABULLENMEK ZORUNDA BIRAKILMAK İSTEMİYORUZ. AKLIN YOLU TRAFİĞİN TÜP/TÜNEL PROJESİ İLE ALTA ALINMASIDIR. (GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDE ZEMİN ALTI SU VE BATAKLIK BAHANE OLMAMALI) KAZANILACAK OLAN GENİŞ ALANDA ANKARANIN EN BÜYÜK VE EN GÜZEL KENT MEYDANLARINDAN BİRİ KAZANILMALI, VE YEŞİ ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR. UCUBELERDEN NEFRET EDEN BİR HÜKÜMETİN YÖNETİMİNDE GÖLBAŞI’MIZA YAPILACAK BU UCUBE VİYADÜK PROJE ANKETİNİN DERHAL DURUDURLMASINI VE ÜÇÜNCÜ TÜP PROJESİNİNDE ANKETE DAHİL EDİLEREK YENİDEN OYLAMA YAPILMASINI SAYGILARIMLA,
78.166.82.196
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim