• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

2010 O'nun için parlak olmadı

05.01.2011 10:56
2010 Onun için parlak olmadı
29 Mart yerel seçimleri ile iş başına gelen Yakup Odabaşı için 2010 yılı pekte parlak olmadı.

 

29 Mart yerel seçimleri ile iş başına gelen Yakup Odabaşı için 2010 yılı pekte parlak olmadı. 2009 yılında görev başında olduğu 9 aylık zaman zarfında pekte başarılı olamayan Başkan Odabaşı, 2010 yılında rutin belediye hizmetlerinin dışında projeleri ile gündeme geldi. Odabaşı seçim öncesi eski başkan Abdulnasır Haşlak'ı arsa satmakla suçlamıştı. Ancak Odabaşı'da arsa satışlarıyla Başkan Haşlak'tan da geri durmadı.

 

2010 yılının hemen başlarında Gölbaşı Taraf'ın da gündeme getirdiği, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın seçim vaatleri arasında yer alan projeler faaliyete geçmedi. 2010 yılı içerisinde açıklanan Yaşayan Köyler Projesi, Kanal Islah Projesi, Yaşayan Köyler, Şahin Tepesi, Yarı olimpik yüzme havuzu ve Gölçep gibi projeler ise kağıt üzerinde kaldı.

 

Kısa bir değerlendirme yapılacak olursa Başkan Odabaşı, 2010 yılı içerisinde hizmet yerine daha farklı işlerle uğraşmak zorunda kaldı. Odabaşı 2010 yılında parti içi dengeleri korumaya özen gösterip, Mehmet Atak'ı spor kulübünün koltuğuna oturtsa da, Hamit Mermer'in Ak Parti'ye geçişini engelleyemedi. Seçim öncesi verilen vaat edilen prestij projeler ise hayata geçirilemedi.

Alt geçit için adım atılmadı

Gölbaşı'nın kanayan yarası olan köprülü kavşak alt geçitin yapılması seçim öncesi verilen sözlerin başında geliyordu. Seçim sonrası acele bir şekilde yapım yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilen alt geçitte, belediye tarafında herhangi olumlu bir gelişme yaşanmadı. Alt geçitle ilgili yapılan tek çalışmayı Büyükşehir Belediyesi yaptı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 alternatif proje geliştirdiği biliniyor.

Şahin Tepesinin projesi hazır

“Ha yapıldı, ha yapılacak üzerinde çalışıyoruz. En kısa zamanda yapımına başlayacağız” denilen Odabaşı'nın en önemli projesi olan Şahin Tepesi Projesi ise kağıt üzerinde kaldı. Eski başkan Abdulnasır Haşlak döneminde Şahin Tepesi için yapılan proje üzerinde çeşitli değişiklikler yapıldı. Alan meyilli olduğu için bölgede düzleme çalışmaları yapıldı. Ancak yapımına bir türlü başlanmadı. İddialara göre Şahin Tepesi projesi Büyükşehir Belediyesi tarafından engelleniyor. Ortadaki sorunlar kalkınca Şahin Tepesi'nin yapımına bir an önce başlanacak.

Göl üzerine ulaşım rafa kaldırıldı

Mogan Gölü'nden Mogan Park'a göl üzerinden ulaşım ağı kurulması , Başkan Odabaşı'nın seçim öncesi verdiği vaatlerden birisiydi. Ancak bu prestij proje ile ilgili kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmedi. Bu seçim vaadinin üzerinde durulup durulmadığı ise tam bir muamma. Göl üzerinden ulaşım ağı projesi ise rafa kaldırılmış görünüyor.

Çok katlı otopark hayal oldu

Gölbaşı'nın en büyük sorunlarında birisi de hiç şüphesiz otopark sorunu. Hızla gelişen ve büyüyen Gölbaşı'nda ise araç sayısı her gün artıyor. Araç sayısının artması ile birlikte otopark sorunu da gün ışığına çıkıyor. Başkan Odabaşı seçim öncesi çok katlı otopark vaadi vermişti. Ancak geçen 22 aylık süreçte, çok katlı otopark için herhangi bir çaba gösterilmedi.

Şehitler anıtı ve ormanı unutuldu

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, seçim öncesi şehitleri yaşatacak Bir şehitler anıtı ve ormanı yapacağının sözünü vermişti. Gölbaşı Belediyesi şehitleri törenlerde hatırlasa da ,söz verdiği gibi şehitleri anımsatacak ne bir anıta, ne de ormana imzasını attı.

 

Kentsel Dönüşüm Sürprizi

Seçimlerden önce konut sıkıntısı çeken vatandaşların ev hayalini toplu konut projeleri ile bitireceğini söyleyen Odabaşı'nın bu hayali Kentsel Dönüşüm Yasası ile tam bir hayal kırıklığına uğradı. Nitekim Kentsel Dönüşüm Projeleri artık Büyükşehir Belediyelerinin yetkisi altına girdi. Odabaşı, kanunun çıkmasının ardından hemen bir Kentsel Dönüşüm projesi geliştirdi. Örencik, Kızılcaşar, Gerder ve Karaoğlan'da bazı alanları Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan eden Gölbaşı Belediyesinin bu kararı, Gölbaşı belediye meclisinde sert tartışmalar yaşanmasına neden oldu. Talep Büyükşehir Belediyesine iletildi, ancak Kentsel Dönüşüm Talepleriyle ilgili Büyükşehir Belediyesinden hala bir yanıt alınamadı.

 

Alışveriş Merkezi için somut adım atılmadı.

Başkan Odabaşı seçim öncesi içerisinde, tiyatro,sinema ve her türlü sanat etkinliklerinin yapabileceği, ayrıca bowling, oyun parkı, giyim ve gıda her tür işyerini barındıran çok amaçlı göl manzaralı dev bir alışveriş merkezi yapılacak demişti. Ancak geçen 22 aylık süreçte yapılması düşünülen alışveriş merkezi ile ilgili somut bir adım atılmadı. Alışveriş Merkezi düşüncesi şimdilik sadece sözde ve projelendirilmiş değil. Büyükşehir Belediyesinin Samanyolu Evlerini outlet mağazalara kiralaması,Gölbaşı'nın  Ankamall, Panora, Armada diğer büyük alışveriş merkezlerine mesafe olarak yakın olması ile birlikte Gölbaşı'nın yeni ve büyük bir alışveriş kompleksine kavuşması ise hayal gibi görünüyor.

 

Atatürk evi projelendirildi

Başkan Odabaşı seçim öncesi “Ankara'nın Başkent oluşunda ne Milli Mücadele ruhunu aşılanmasında önemli yapı taşlarından olan güzide İlçemiz Gölbaşı'na Atatürk Evi yapılacak” demişti. Ancak yapılması düşünülen Atatürk evi ile ilgili projelendirilmesi dışında, her hangi bir somut bir gelişme olmadı. Şahin Tepesi rekreasyon alanı içerisinde düşünülen Atatürk evi, Şahin Tepesi projesi bitinceye kadar da yapılmayacak gibi gözüküyor.

 

O manşetten tek yapılan yarışlar

Başkan Odabaşı yamaç paraşütüne uygun alanların varlığını da dikkate alarak ilçemizde yamaç paraşütü ve kürek yarışları düzenleneceğini bu sayede hem göllerimizin hem de Gölbaşı'nın tanıtılacağını müjdelemişti. Odabaşı bu sözünü tuttu. 2009 yılına göre daha kapsamlı bir festival gerçekleştiren Gölbaşı Belediyesi, festival etkinlikleri kapsamında Kano Yarışı, Ankara Yelken Kulübü Yarışı gibi spor faaliyetleri düzenledi. Yamaç paraşütü için ise herhangi bir adım atılmadı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ahmet
06 Ocak 2011 Perşembe 14:48
Tercihimiz Gökhan KOÇAK
İllde Gölbaşılı olsun dedik Yakup Odabaşı'nı başkan yaptık.Bu sefer de içimizden biri , hemde has GÖLBAŞILI Gökhan KOÇAK'ı BBP'den denemeye var mısınız?
88.249.5.21
aynet
05 Ocak 2011 Çarşamba 14:19
göksel
göksel bu yorumu nasıl yapabiliyorsun? Arsa satıp paraları "ÖNCEKİ" dönemden kalan borçları yatıran kimdir? Sadece bunu soruyorum... Çivi Çakmak kolay da borç takmak daha kolay..
78.160.22.111
göksel güven
30 Aralık 2010 Perşembe 12:45
hizmet yok gölbaşını satmak var
belediye çalışmıyo yatıyo günde 4arsa satıyo paraları napıyo çirkin siyasetle seçim kazandılar ve çirkinliğe devam ettiler açılışı yapılan yerlerin açılışını yaptılar ak partinin yaptıklarının üstüne oturdular gölbaşına bir çivi bile çakmadılar odabaşı istifaaa umarım okursun bu yazıyı bi işe yaramıyosun bari yazı oku
95.10.200.28
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim