• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 23 °C

8 Milyon TL borç ödedik

06.05.2010 19:14
8 Milyon TL borç ödedik
Gölbaşı Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısının ikinci oturumunda görüşülen 2009 yılı kesin hesabı Ak Parti'li Belediye Meclis Üyelerinin red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gölbaşı Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısının ikinci oturumunda görüşülen 2009 yılı kesin hesabı Ak Parti'li Belediye Meclis Üyelerinin red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı CHP'li Yusuf Aksakal ve Ak Parti'li Behsat Aydemir'in eleştirilerine cevap verdi. Odabaşı her seferinde arsa satışıyla ilgili eleştirilerin gündeme getirildiğini ifade ederek “Biz her arsa ihalemizi değerinden ve şeffaf yapıyoruz. Biz Gölbaşı'nın bir metrekare yerini bile peşkef çektirmeyeceğiz” diyerek eleştirilere yanıt verdi.

Müteaahhitin sorunu meclisin yetkisinde değil

Belediye meclis toplantısında Ak Parti grubu tarafından verilen Müteahhitlerin sorunlarının araştırılmasını içeren önerge meclisin yetkisinde olmadığı için gündem dışı bırakıldı. Odabaşı müteahhitlerin sorunlarının araştırılmasının meclisin yetkisinde olmadığını ifade ederek, kaldırılmasını talep etti. Önerge oy birliği ile gündemden kaldırıldı.

Gölbaşı'na hizmet edilmiyor

 

2009 yılı kesin hesabı ile ilgili görüşlerini açıklayan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Behsat Aydemir, kesin hesaba bakıldığında Gölbaşı'na hizmet edilmediğini öne sürdü. Teleferik projesinin yapılmasını isteyen Aydemir sözlerini şu şekilde sürdürdü;

2009 yılı kesin hesabına baktığımızda Gölbaşı'na hizmet edilmediği açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu tablo ile Gölbaşı'na hizmet alanında yükselme döneminden, düşüş dönemine geçtiği aşikardır. Gölbaşımızı 2009 yılı içinde içe dönük bir belediye haline getirerek tanımını bile yapamadınız. Gölbaşı Belediyesine gelir kaynağı sağlamak yerine, hazır mal varlıklarını ve arsalarını sattınız.”

Teleferik Projesini hayata geçirin

“Gölbaşımızı turizm şehri yapacaksanız eğer, bir an önce iki şeyi acil yapmanız gerekir. Birincisi Ak Parti yönetiminde ki belediyeden kalan bir projesi var. Sizinde bu projeye yakın Şahin Tepesinde Mogan Parka göl üzerinden geçiş yapacağız dediniz. Eğer Gölbaşımızın esnafının yüzünü güldürecek, Gölbaşı'nın tanıtımına katkıda bulunacak ve belediyemize büyük bir gelir kaynağı sağlayacak bu projeyi neden hayata geçirmiyorsunuz. Yanılmıyorsam maketi ve projesi hazırdı. Yaptığınız Turizm Bürosuna kaç kişi gelmiştir. Gölün üzerinden bir ulaşım ağı kurarsanız, Gölbaşımızın tüm güzellikleri ortaya çıkacaktır.”

Konya yolu yan yol seviyesine indirilmelidir

“Bir diğer konu ise Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğüdür. Bunun en kolay çözüm yolu yan yollar seviyesine traşlamaktır. Bundan sonra da buraya üç trafik ışığı koymaktır. Bu da benim görevim değil senin görevin diyerek büyükşehire tekrar yetkiyi vermek, Gölbaşı halkını mağdur etmekten başka bir şey değildir.”

Belediyenin gelirleri artırılmalı

“Arsa satışlarına karşı değiliz ancak, belediye elindeki arsaları ömür boyu eksin biçsin de demiyorum. Gölbaşında insanların hakkını da kırtasiye alımı, telefon gideri, araç bakımı, vergi vs. ödeniyor ise ben ona karşıyım. Belediye gelir sağlayan, kalıcı olarak öğrenci yurtları, oteller, belediye adına iş merkezleri yapılır ise bu gelirler yukarıda ki giderlerin çoğunu karşılayacaktır.”

Bu ne tezat?

“Meclis üyeleri ve Belediye Başkanı dahil hepimiz hak, hukuk, adalet, kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz diyoruz. Gölbaşındaki arsaları satıyoruz, burada bir hak oluşmuyor mu? Çünkü bu arsalar kimsenin babası değil. Gölbaşımızda yaşayan 7'den 70'e her vatandaşımızın bu arsalarda hakkı vardır. 76 trilyonluk bütçeye hayal diyen bir başkan, bu bütçeyi 77 trilyona çıkarıyor ve bir dergide ise bütçe büyüklüğü ile övünüyor. Bu ne tezat anlamadım.”

Siz verdiğiniz sözleri yerine getirin

“Belediye Başkanı Odabaşı'nın ömrü borç ödemekle mi geçecek diyor. Şimdi arsa var satıp 15-20 yıl sonra gelen belediye başkanı böyle giderse satacak arsaları bile bulamayacak. Son olarak başkanımız hizmet ile ilgili yerler için “ 24 ayar altından yapsam, gene de derler ki neden pırlanta yapmadın derler.” Diyor. Siz altını, pırlantayı bir kenara bırakın; verdiğiniz sözleri yerine getirseniz halk sizi takdir edecektir.” Dedi.

 

Mermer ; “Giderlerimiz arttı, hizmet yapılamadı”

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer ise, kanunla 2009 yılında özel tüketim vergisinin kaldırıldığını ifade ederek, bu yüzden Gölbaşı Belediyesinin 1 milyon 350 bin TL gelir kaybı olduğunu söyledi. 2008 yılına göre harcama kalemlerini düştüğünü ifade eden Mermer “Sadece Özel Kalem Müdürlüğü'nün bütçesinde 2008 yılı harcamalarına göre %40 bir azalma var. Arsa satışlarından gelen parayla da borçlar kapatıldı. Beldelerden bir çok yük geldi. Beldelerden sadece 110 personel geldi. Personel giderleri ile İller Bankasından gelen gelir payı arasında dengesizlik var. Bu yüzden 2009 yılında istediğimiz projeleri gerçekleştiremedik. Ayrıca Gölbaşı Belediyesi'nin geçtiğimiz yıla oranla vergi gelirleri %20 artmıştır” diye konuştu.

 

Müteahhitlerin sorunu sadece birkaç kişinin değil

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal'da belediyeye gelir getirici önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek “Şu anda Gölbaşı'nda ki müteahhitlerimizin bir takım sorunları var. Müteahhitlerin sıkıntısı tüm Gölbaşı'nı ilgilendirmektedir. Şu anda ruhsat bekleyen kaç proje vardır? Bunun cevabını vermelisiniz. Gölbaşı Belediyesi'nin gelirlerini artırmadan, projelerinizi yapamazsınız.

Odabaşı; “Biz belgelerle konuşuruz”

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı kendisinin ve yönetiminin acımasızca eleştirildiğini ifade ederek “Geçtiğimiz ay yapılan toplantımızda bütün partiler fikrini söyledi. Ve şimdi de ısrarla, birileri aynı şeyleri söylemeye devam ediyor. Biz ezbere konuşmuyoruz. Elimizde belgelerle konuşuyoruz. Şu anda Gölbaşı'nın hizmet alanı genişledi. Yeni bağlanan mahalleler hizmet bekliyor. Bu konuda birim müdürlüklerimiz de çalışıyor. Bu çalışmalarda bir giderdir. Yeni bağlanan mahallelerden bize ekstra bir gelir mi geldi? Ben bunları şikayet anlamında söylemiyorum ama gerçekte bunlardır.” dedi.

30 Milyon TL'lik arsa satmışlar

Arsa satışları hakkında kendisine yapılan eleştirilere de cevap veren Odabaşı “Geçmiş yönetim 2007 yılında 14 milyon 731 bin TL, 2008'de 15 bin 746 bin TL yani toplamda yaklaşık 30 milyon TL'lik bir arsa satışı yapılmış. Biz ise 2009 yılında 11 milyon 430 bin TL değerinde arsa satışı yaptık. Zaten bunun 732 bin TL'sini biz göreve gelmeden satmışlar. O dönemde Yakup Odabaşı yoktu ki. Buna rağmen bizleri acımasızca eleştiriyorlar. 2008 yılında arsa satışlarında hariç 14 milyon 390 bin TL hazineden para gelmiş.” Dedi.

8 Milyon TL borç ödedik

Belediyeyi 22 Milyon TL borç ile devraldıklarını belirten Odabaşı “Beldelerin ve mahallelerin bağlanması ile birlikte bizlere ayrıca bir yük geldi. Göreve geldiğimizden bu yana 8 milyon TL'lik borç ödedik. Buna rağmen eleştiriliyoruz.

2010'da ilkleri yaptık

Borç öderken bir yandan da hizmet yapıyoruz. Aynı zamanda 2010 biz Gölbaşı'nda ilkleri yaptık. Alo Belediye, öğrencilere çorba dağıtımı, yaşlılar için teknik ekibi, Turizm Bürosu gibi yenilikler yaptık. Gölbaşı'nda ilk defa Aile Çay Bahçesini hizmete sunduk. Bu hizmeti daha da genişleteceğiz. Özürlü aracı projemiz, hobi bahçeleri gibi projelerimiz var. Şahin tepesi projesinin daha iyisini yapacağız. Biz boş yere para harcamıyoruz. Elimizde ki kaynakları en iyi şekilde değerlendiriyoruz.” Dedi.

Kimseye peşkef çekmedik

“Biz 20 arsa satarken, diğer yönetim 750 arsa satılmış” diyerek sözlerine devam eden Odabaşı “Biz arsa satışlarını, basın önünde herkesin önünde şeffaf olarak yapıyoruz. Biz arsaları ucuz ucuz değil, gerçek değerinden satıyoruz. Eğer gerçek değerinden alıcı bulmamışsa ben imza bile atmıyorum. Biz Gölbaşı'nın arsalarını kimseye peşkef çekmiyoruz.” Dedi.

Meclisin uyum içinde çalışması gerektiğine dikkat çeken Odabaşı “Belediye Meclisi olarak iyi olan projelerde birbirimize destek olalım. Gölbaşı'nın gelişimine katkıda bulunalım.”dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Rıza ÇELEBİ
08 Mayıs 2010 Cumartesi 13:36
LÜTFEN YAYINLAYIN
Yazı ile ilgili yorumumu lütfen yayınlayın.
85.106.148.132
Rıza ÇELEBİ
07 Mayıs 2010 Cuma 14:31
BASIN AÇIKLAMASI
Sayın Başkan;
Meclis toplantılarından basına yansıyan “acımasızca eleştiriliyoruz.” demeci ile kendinizi ve ekibinizi aciz duruma düşüreceğinize, kamuoyunu bilgilendirecek bir basın toplantısı ile sizden önceki yönetimlerin ve seçimle göreve geldiğiniz günden günümüze kadar olan hizmetlerinizi aylara yıllara ve maddi gelir-giderlere dayalı belgeler ile kıyaslayan bir açıklama yapmanız hem seçmeninizi hem de Gölbaşı halkını tatmin edecek bir davranış olacaktır. Saygılar.
85.106.148.132
Bahadır BİLGE
06 Mayıs 2010 Perşembe 21:27
BELAGAT
"HABİBİM!KULLARIMA SÖYLE,SÖZÜN EN GÜZELİNİ SÖYLESİNLER."
(İsra Suresi,53)
78.167.59.129
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim