• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 22 °C

ADAM GİBİ ADAM OLALIM

31.08.2010 21:54
ADAM GİBİ ADAM OLALIM
Odabaşı'na gönderme yapan Av.Hayrullah Başer “ Siyasi hedefler ve makamlar gelip geçicidir. Mülk kadıya, kadı mülke baki değildir. Ama asıl olan insana hizmettir.

Hasvak Devlet Hastanesi yönetimi ilçede bulunan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgüt temsilcilerine ve hayırseverlere iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Hasvak Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Kağan Arslan Kağan, eski belediye başkanı Abdulnasır Haşlak, Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanı Av. Hayrullah Başer, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, DP İlçe Başkanı Mümtaz Sarıtaş, SP İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu, BBP İlçe Başkanı Orhan Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Belediye Meclis Üyeleri Necip Güler, Behsat Aydemir, Dilaver Şaşmaz, Erdem Karagöz, Benli Nalbant, Hacı Kadir Yıldırım, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Deveci,Esnaf Odası Başkanı Yaşar Altun, Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun, hayırsever Fethi Duruay, Gökhan Koçak, Hasan Kaymak ve çok sayıda işadamı ile davetli  katıldı.

 

2005'te bu yana büyük değişim ve gelişim oldu

İftar yemeğinin ardından konuşan Hasvak Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Kağan Arslan Kağan, hastane ile ilgili bilgiler verdi. Arslan, 2005 yılında kurulan hastanenin hayırseverler vasıtasıyla 50 yatak kapasitesinin 75 yatağa çıkarıldığını, 12 olan polikliniğinin de 35'e çıkarıldığını söyledi.

 

Hasta haklarına büyük önem veriyoruz

Arslan, hasta haklarına büyük önem verdiklerine dikkat çekerek “Doktorlarımıza bir oda tahsis ettik. Eylül-Ekim ayı içerisinde sağlık kurulu, silah raporu ve tam teşekküllü sağlık raporu verebileceğiz. Bu bizim ve Gölbaşı için çok önemli bir gelişmedir.” Dedi.

Hastanede çeşitli tadilatlar yaptıkların söyleyen Arslan,”Toki semt polikliniğini hizmete açtık. Yakın bir zamanda tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Şu anda hastanemize başvuran hastalarımızın başka hastanelerine sevkini yüzde 30 daha aşağı çektik. Bu da hastanemiz için önemli bir gelişmedir. Şu an dahiliye ve cerrahi uzman nöbetlerimiz başladı. Acile başvuran hastalar pratisyen hekiminin yanında uzman hekimleri de görebilecekler.” dedi.

 

Evde bakım hizmeti vermeye başladık

Başhekim Arslan, hastanede ölen hastalar için malzeme ve imam hizmeti vermeye başladıklarını ifade ederek “Ölen hastalarımız artık gecenin bir vakti imam aramak zorunda kalmayacak.” diye konuştu.

Felçli olan hastalara evde bakım hizmetini yapabileceklerini ifade eden Arslan “ Hastaneye gelemeyen felçli hastalarımıza evlerinde hizmet verebilecek ekibimizi kurduk. Şu anda hastanede yangın ve soğutma ile ilgili bir çalışmamız var. Bu eksikliklerimizi kısa zamanda gidereceğiz.”

 

Yeni hastaneye ihtiyacımız var

Gölbaşı'nın cazibe merkezi haline geldiğini, bu nedenle de ilçenin nüfusunun sürekli arttığına dikkat çeken Başhekim Arslan “Şu anda hizmet verdiğimiz alanlar, artan nüfusa karşı sağlıklı ve tam randımanlı bir hizmet vermemizi engelliyor. Şu anda yeni modern hastane mimarisine uygun bir hastane planlamasına ihtiyacımız var. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz.” dedi.

 

Hazine takasa sıcak bakmıyor

Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanı Hayrullah Başer ise yapmış olduğu konuşmada, yeni hastane yeri için hazine ile arsa takası yapılmasını isteyen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na sitem ederek “ Başkan konuyu takas olarak algıladı. Gölbaşı hepimizin. Takas olayında belediyenin ve Gölbaşı'nın menfaati elbette var. Ama ben hayatımda 2 sefer takas olayına şahit oldum. İkisi de olumsuz sonuçlandı. Hazine takas olayına sıcak bakmıyor” dedi.

 

Adam gibi adam olmak lazım

Başer, İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretlerinin “İnsanların birbirine en büyük zulmü birbirinin kalbini okumasıdır” sözüne hatırlatarak “ Birbirimize destek olurken, birbirimizin kalbini okumamalıyız” dedi. Hayrullah Başer, dernek amaçlarının Gölbaşı'nı daha sağlıklı, sıhhatli ve yaşanabilir bir yer haline getirmek olduğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Biz bu hizmetleri niye yapıyoruz. Bir büyük devlet adamının ne yapmak istiyorsunuz sorusuna verdiği cevap şöyle “Adam gibi adam olmak istiyorum” O ne demek diye soruyorlar;

Oda şöyle cevap veriyor “ Kendi yaşadıklarını, başkalarına yaşatmak için mücadele etmektir. Birazda kendi için değil, birazda kendi için değil başkaları için yaşamak sanatıdır Adam gibi adam”demiş. Biz adam gibi adam olmak için çalışıyoruz.” Dedi.

 

Seçim bitti, Gölbaşı'na hizmet veriyoruz

Odabaşı'na gönderme yapan Av.Hayrullah Başer “ Siyasi hedefler ve makamlar gelip geçicidir. Mülk kadıya, kadı mülke baki değildir. Ama asıl olan insana hizmettir. Demoratik devlette siyasi partiler nasıl vazgeçilmez unsurlar ise, insan merkezli çalışmakta o kadar önemlidir. Siyaset devlet olmanın ilim olmanın sanatıdır. İhtiyaçlara çare bulma ilmidir. Yapmak istediğimiz dini manada Sadakayı Cariyedir. Yani ölümden sonrada defterin açık olmasıdır. İnsan olmak sanatıdır. Bu konuda sivil toplumu göreve davet ediyorum. Gölbaşında sivil toplumum diyenler gelin birlikte proje üretelim, gelin şu gölü temizleyelim. Siyasetçileri ve bürokratları da yanımıza alalım. Bizim derdimiz hizmet. Arzumuz ve gayretimizin hesabı Gölbaşı'na hizmete edelim. Seçim artık bitti, hep beraber Gölbaşı'na hizmet etmeliyiz.” dedi.

 

İdarecilerin ufku geniş olmalı

Eski Belediye başkanı Abdulnasır Haşlak ise yaptığı konuşmada “ Gölbaşında yaşayan insanlara olarak, insana hizmet eden kurumları geliştirmek zorundayız. Bu konuda idarecilerin ufkunun geniş olması gerekli. Ufku geniş olmayanlarda geleceği inşa edemezler. Bu hastane şu anda yetmiyor. Burada el birliği ile bürokrasi ile , belediye ile, sivil toplum örgütü ile birlikte hareket ederek bu hastaneyi yapalım. Çünkü burada herkese hizmet ediliyor. Burada siyaset yoki siyasi bir amaç ve gaye yok. Bu kuruma hepimiz geliyor. Bu hastane çok büyük bir açığı kapatıyor ama yetmiyor. Onun için bu hastanenin yapılması için bu arsanın tahsisinin yapılması gerekli.” Diye konuştu.

 

Hasvak Devlet Hastanesine yaptığı yardım ve katkılarından dolayı İzmir'de bulunan Gölbaşılı işadamı Hacı Mehmet Sarıtaş'a bir plaket verildi. Hayırsever Sarıtaş'ın İzmir'de bulunması nedeniyle plaket Eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak tarafından yakını İbrahim Özdemir'e verildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim