• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Ak Parti'de neler oluyor?

11.01.2010 12:40
Ak Partide neler oluyor?
Kaybedilen yerel seçimin peşine takılan dağınıklık ve parti mensupları arasında yaşanan soğuk savaş , Gölbaşı'nda AK Parti'yi parçalanma noktasına getirdi.

 

Kaybedilen yerel seçimin peşine takılan dağınıklık ve parti mensupları arasında yaşanan soğuk savaş , Gölbaşı'nda AK Parti'yi parçalanma noktasına getirdi. Gölbaşı  kulislerinde iktidar partisine mensup çok sayıda partilinin SP, DP ve TDH yolunda olduğu senaryoları konuşulmaya başlandı.


2009 yerel seçimlerinde kaybedilen seçim sonrasında sürekli kan kaybeden Gölbaşı AK Parti, yerel yönetime eleştiri yapılmaması, yapılan hizmetlerin kamuoyuna tanıtılmaması, kötü gidiş ve genel merkezin Demokratik açılımını ilçe yönetiminin partililere anlatamaması yüzünden eleştirilerin merkezi haline gelirken, Gölbaşı'nda bu tablo yüzünden yeni senaryolar üretilmeye başlandı. Ak Parti İlçe Koordinatörü Doğan Çağatay'ın dağınık bir parti yapısı olduğunu kabul ederek bunu açıklaması, partinin belediye başkan adayı Abdulnasır Haşlak'ın ve ekibinin  bazı isimler yüzünden Ak Parti İlçe binasında ki toplantılara  katılmaması iddiasıyla gündeme gelen senaryoların tümü, AK Parti'nin ciddi bir kan kaybı yaşayacağına işaret ediyor.

İktidar Partisi'ni dağılma noktasına taşıyan nedenlerin en büyüğü olarak birlik ve beraberliğin bir türlü sağlanamaması gösteriliyor. Abdulnasır Haşlak, Yakup Kurtoğlu, Ramazan Şimşek, Selim Kaymak, Doğan Çağatay ve Fatih Duruay gibi isimler arasında yaşanan soğuk rüzgarlar nedeniyle Ak Partililerin bir arada siyaset yapma olanağının sıfıra indiği ifade ediliyor.


PARTİ İÇERİSİNDE GRUPLAŞMALAR MI VAR?
Soğuk savaş yaşayan isimlerin bir araya gelmediği sürece, Ak Parti'nin Gölbaşı'nda dağılma süreci içerisine gireceğini konuşanların sayısı da yükselmeye başladı. Ak Parti'nin var olduğu dönemlerde ki yerel seçimlerde Ak Parti'nin adayına destek vermediği iddia edilen Doğan Çağatay'ın partideki varlığından rahatsız olunduğu sık sık bazı ortamlarda rahatça konuşulabiliyor. Ak Parti'den belediye başkan adayı olan ancak tercih edilmeyen Fatih Duruay ise önce belediye meclis üyesi adayı olmayacağını açıklamış, sonra ise bu fikrinden vazgeçerek, birinci sıradan belediye meclis üyesi listesinde yer almıştı. Buna rağmen Fatih Duruay'ında yerel seçimlerde kendi partisine çalışmadığı iddia edilmişti. Fatih Duruay'ın Doğan Çağatay ile birlikte hareket etmesi ve beraberlerinde bazı belediye meclis üyeleri ve parti il yönetim kurulu üyelerinin olması partide gruplaşmanın olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Gölbaşı Ak Parti kulislerinde ki iddialara göre, parti içerisinde İl Genel Meclis Üyesi Selim Kaymak'ın yapmış olduğu hizmetlerden rahatsız olan bazı belediye meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin olduğu ve bu rahatsızlıklarını açıkça ortaya koydukları ifade ediliyor. İl Genel Meclis bünyesinde yapılan hizmetlerin Selim Kaymak'ın puan hazinesine artı olarak geçtiğini savunan bazı üyeler, yerel basında yer alan bu hizmetlerde Selim Kaymak isminin geçmesinden memnun olmadıklarını rahatça basın mensuplarına ve siyasilere ifade ediliyorlar. Selim Kaymak'ın hizmet getirebilmek için aktif çalışmalarına bazı belediye meclis üyelerinin ve parti yöneticilerinin neden karşı çıktığına ise anlam verilemediği gelen bilgiler arasında.

Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'in ise bu konulara vakıf olmasına rağmen birlik ve beraberliği bozmamak ve parti içinde seslerin daha çok yükselmemesi için arabuluculuk yaptığı ifade ediliyor.

Hatta Ramazan Şimşek'in il genel meclisi düzeyinde yapılan hizmetleri bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurmak istediği ancak, Selim Kaymak'tan duyulan hizmet rahatsızlığının daha da had safhalarına ulaşmaması için, bu basın toplantısını şimdilik ertelediği iddia ediliyor.

Bu iddiaları savunanlar Ramazan Şimşek'in parti içindeki birlik ve beraberliği sağlamak için mücadele ettiğini, bu anlamda Ramazan Şimşek isminin önemli rol oynadığını ve yakında sonuç almaya başlayacağını savunuyorlar.

 

İhtimal Ne?

Gölbaşı'nda giderek taraftar kazanan senaryolarda, Abdulnasır Haşlak. Gölbaşı tarihinin en başarılı belediye başkanlığını yapan Haşlak'ı yanında bulan tarafın önümüzdeki yerel seçimlerde daha şanslı olduğunu savunanların sayısı günden güne artıyor.

Partinin kurmayları ise bu iddiaları şiddetle yalanlıyor. İktidar partisinin temsilcileri “Dimdik ayaktayız” mesajı verirlerken, Ramazan Şimşek ,küskün olan Fatih Duruay ve Abdulnasır Haşlak'ı bir araya getirmek için mücadele ederken; şu ana kadar bu çabasından bir sonuç alamadı. Abdulnasır Haşlak'ın yakın çevresine sürekli yerel seçimlerde kendisine destek vermediğini iddia ettiği Duruay ve Çağatay grubu ile bir araya gelmek ve birlikte siyaset yapmak istemediği söyleniyor.

Gölbaşı kulislerindeki iddialara göre, olası bir parçalanma Ak Parti için bir seçim hezimetine dönüşebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sevgi
13 Ocak 2010 Çarşamba 16:03
yanlış kıyas
çok yanlış kıyaslamalar yapmışsınız.Bu partide Haşlak ve Kurtoğlunun haricinde kimin veya kimlerin emeği var.Onalr herzamanki gibi istikbal zamanı gelirler.Pari zora düşse onlardan başka yine kimse kalmaz.Hepsi uçarak kaçarlar.Bunlar varın adamları.f Duruay kendi melediye başkan adayına bütük şehirde dahil olmak üzre oy vermedi. Yanındaki akıl hocası namıdeğer kordinatör zatann açık açık tam tersine çalıştı.Birde by tipleri getirip kıyas yapmışsınız çok ayıp.İnsan kıyas yaparken biraz dikkatli olması lazım.
88.254.105.140
mert
13 Ocak 2010 Çarşamba 15:16
saadet
saadet geliyorrrrr.....
88.252.192.253
samet
13 Ocak 2010 Çarşamba 15:15
nasipsizler
Yakup Kurtoğlunun geçen bir açıklamasını okudum.Bütün bu olan biteni bir güzel açıklamış.Parti münafıklara terk edilmeyecek kadar önemlidir.Haklı nasipsizlerle siyeset yapılmaz.Bunlar yanar döner adamlar.Bublarla değil siyeset yanyana bile gelinmez.İnsanlada biraz yüz olacak.Bunlarda da o olmadığına göre.
88.254.105.140
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim