• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Ak Partili belediyelerden birşeyle öğrenin

08.04.2010 13:55
Ak Partili belediyelerden birşeyle öğrenin
2009 yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde AK Parti gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, MHP'li yönetime yüklendi.

2009 yılı Faaliyet Raporu görüşmelerinde AK Parti gurubu adına söz alan Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, MHP'li yönetime yüklendi. AK Parti döneminde yapılan hizmetleri tekrar tekrar açıyorsunuz diyen Özcan, sert eleştirilerde bulundu. Özcan, faaliyet raporunun siyah beyaz olduğunu, hizmetlerden fotoğraflara yer kalmayacak şekilde! çok ucuza mal edildiğini ifade ederek, “2008 yılının faaliyet raporu ile 2009 yılının faaliyet raporu kıyaslandığında, hatırlarsanız MHP meclis üyelerinden bir şahsın yapmış olduğu ağır eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu görürsünüz ve yaptığı eleştirileri, suçları kendisine bir sene sonra aynen iade ediyoruz” dedi.

“ÇATISI GÜNEŞ GÖRMEMİŞ EVLERİ GÖRDÜK”

Özcan konuşmasında CHP'lilere de göndermede bulunarak, “CHP'nin Gölbaşı'nda 10 yıllık iktidarını gördük. Çatısı güneş görmemiş evleri de gördük. Taklit edilmek suç değildir. MHP ve AK Parti'nin değil, CHP'nin ve MHP'nin ikiz kardeş olduğunu tüm Türkiye bilmektedir” dedi.

“GÖLBAŞI KASABA GİBİYDİ”

AK Parti'ye yönelik suçlamalara cevap veren Özcan, “2004 yılında MHP'li yönetim ile yönetilen Gölbaşı Belediyesini devir aldığımızda 11 trilyonun üzerinde borç, 20 yıldır ödenmemiş SSK primleri, arazi geleceği olmayan, 2003 yılı 9 trilyon gerçekleşen bütçesiyle Gölbaşı bir kasaba gibiydi. Maaşları bile elden ödenen kurumsallaşmamış bir belediye. Çivi çakılmamış, siyasi entrikalarla boğuşan bir ilçeydi. 2004 yılında MHP'den devir alınan belediye ile 2009 yılında MHP'ye devredilen belediye arasında kuzey ile güney, doğu ile batı arası kadar fark vardır. 2003 yılı ve 2009 bütçesi ortadadır” dedi.

“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR”

Gölbaşı'nda çamur at izi kalsın anlayışının devam ettiğini dile getiren Özcan, “Ama şunu hep unutuyorsunuz. Güneş balçıkla sıvanmıyor. Seçim propagandasını hep doğru olmayan şeylerle bina ettiniz. 'Köylere dört kat vereceğiz' dediniz, 'İmarlarda ruhsat harçlarını yarı düşüreceğiz' dediniz. '2000-3000 kişi arası işçi alacağız' dediniz, 'Gölbaşı'nı Gölbaşılılar yönetecek' dediniz, 'Altgeçidi gerekli görüşmeler alarak yapacağız' dediniz,  'Gölbaşı'nı hep satıyorlar' diye bir önceki döneme suçlamalar yaptınız” dedi.  

“BİZ O ARAÇLARI ALMASAYDIK ADIM DAHİ ATAMAZDINIZ”

MHP'li belediyenin 22 trilyon borçla devir aldık sözlerinin doğru olmadığını ifade eden Özcan, “ '22 Trilyon borç bıraktınız' diyerek doğruları söylemediniz.. Akıllarda şüphe kalmasın. Gelelim gerçeklere. AK Partili belediye olarak size devir ettiğimiz borç miktar 7 trilyon civarı. Bunu açacak olursak. Sadece 2009 yılında 9 trilyonluk asfalt döktük. Asfalttan 4 trilyon civarı borç kaldı. 50 civarında araç aldık. Onlarında görev süreci içerisinde çoğu ödendi. Yaklaşık 1.5 trilyon borcu kaldı. Biz o araçları almasaydık adım dahi atamazdınız. Bakalım siz ne kadar ilave edeceksiniz. Yaklaşık 2 trilyonluk borçta kültür merkezlerinden kalan borçtur” dedi.

“AÇTIĞIMIZ YERLERİ YENİDEN AÇIYORSUNUZ”

AK Parti'nin açılışını yaptı yerlerin, MHP'nin tekrar açılışını yaptığını söyleyen Özcan,  2009 yılı faaliyet raporunda bunun açıkça görüldüğünü ifade ederek, “Bizim dönemizde yapan Muhsin Yazıcıoğlu Gençlik Merkezi'ni sizler yeniden açtınız. Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi çok güzel, ama siz buranın açılışını tekrar yaptınız. AK Partili belediyenin yaptıklarını bir çıta olarak görüp yükseltmeyi bırakın, taklit etmeyi de bırakın” dedi.

“SİZLER GİBİ HAZIRA KONMADIK”

AK Parti'yi arsa satmakla suçlayan MHP'li belediyeye 'Sizler gibi hazıra konmadık' diyen Özcan, “Gayret ettik, çalıştık, imar yaptık, arsaları değerlendirip, 5 yılda 26 trilyon arsa sattık. Hazineden satılanları söylemiyorum. Onlar size de geliyor. 2008 yılında yapmış olduğumuz yatırım 38 trilyon. Yani 5 senede satılan arsa bedeli, 1 yıllık yatırımı karşılamadı bile. Siz bunlarla önceki dönemi suçladınız. Önceki dönemin yaptığı imarlı arsaları sattınız. Sadece bir senede 11 trilyon civarı arsa sattınız. Hem de hazırdan, imar yapmadan. Eğer ki önceki dönem bu imarları yapmasaydı, siz şuan maaş dahi ödeyemezdiniz. Siz zengin babanın hayırsız evladı gibi, üzerine koyacağınıza hazırları satıyorsunuz” dedi.

“TOPU SÜREKLİ TACA ATIYORSUNUZ”

Konuşmalarında MHP'ye ağır eleştirilerde bulunan Özcan, adına festivaller düzenlenen ve Gölbaşı'nda bir marka olan Andezit taşı yerine mezarlıkta Nevşehir taşının kullanılmasının da doğru olmadığını vurguladı. Ya Büyükşehir'i ya da eski yönetimi suçlayan MHP'nin topu sürekli taca attığını kaydeden Özcan, “Kendi getirdiğiniz müdür yarımcınıza soruşturma açılıyor, ağır eleştirilere maruz kalıyor, oda bu yönetim şekline dayanamayıp istifa ediyor. İşçiler konusunda hep sıkıntılar yaşandı. İlk önce maaşlar gecikti, sonra parti ayrımı yaparak bayan işçileri dahi en uzak yerlere verip bezdirmeye çalıştınız” dedi.

MHP'li yönetime Konya yolu projesini de hatırlatan Özcan, “Seçim beyannamenizde 'Kent konseyi ile görüşüp, yapacağız' dediniz. Ama ne yaptınız? Hemen ilk toplantıda topu yine Büyükşehir'e attınız” dedi.

“BELEDİYEDE KAÇ ODABAŞI SOY İSİMLİ KİŞİ VAR?”

Ali Atsız yönetimindeki Gölbaşı Belediye Spor yönetiminin neden istifa ettiğini de soran Özcan, “Bu yönetim daha bir yılı dolmadan neden istifa etti? Ne oldu? Mezarlıklardan bahsederken, Örencikteki mezar yerinin kime satıldığını buldunuz mu? Bir önceki dönemi eleştiriyordunuz? Soruyorum şimdi araştırsınlar, kaç Odabaşı soy isimli belediyede çalışan kişi var. Odabaşı Özel Kalemde, Fen İşleri Müdür Yardımcısı Odabaşı, Aşevi'nde Odabaşı, Şoför Odabaşı. Bir de bir önceki döneme bakalım. Haşlak soy isimli bir kişi varmış çalışan. Oda işten çıkartılmış” dedi.

AK PARTİ'DEN BİRŞEYLER ÖĞRENİN

Ak Parti olarak yapılan güzel işlerin yanında olacaklarını ifade eden Özcan "Biz yapılan yanlışlıklara sessiz kalmayacağımız da söylemiştik. Bu söylediklerimize istinaden bir Gölbaşılı olarak bu faaliyet raporuna red oyu veriyoruz. Şahsım ve grubum adına temennimiz odurki, bundan sonraki yıllarda hiç olmazsa az önce örnek verdiğim Ak Partili belediye sisteminden biraz olsun birşeyler öğrenerek güzel hizmetler yapmanız" dedi.

AK PARTİ'DEN 'RED'

AK Partili Meclis Üyesi Hakan Han Özcan, konuşmasının sonunda grubu adına faaliyet raporuna 'RED' oyu verdiklerini ifade ederek sözlerini bitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Special Pencil
09 Nisan 2010 Cuma 02:27
Helal Olsun...
Helal olsun Başkanım çok güzel konuşmuşsunuz.. en çokda Chp ve mhp ikiz kardeşliğini vurgulamanıza sevindim.. seçim öncesi vaadlerini hepimiz gördük lakin gölbaşını şehir kimliğinden arındırıp köy olma yolunda ilerletiyorlar yazık.. işcilerin maaş alamaması kendilerininin beyler paşalar gibi yaşaması hiç hoş değil.. Bayan personeli yıldırmak için köy köy sürgüne yollamaları hiç belediyecilik ahlakına uymadı.. Bu ekibin görüp görebileceği makam bu bir dahaki dönem esameleri bile okunmaz bence.. Sizi konuşmalarınızdan ötürü tebrik ediyorum.. Sayın Başkanım DURMAK YOK YOLA DEVAM:))
78.162.136.232
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim