• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Akıllı Sınıf Oluşturuldu

16.10.2009 19:30
Akıllı Sınıf Oluşturuldu
Gölbaşı Atatürk İlköğretim Okulu'nda, okul aile birliği ve hayırsever vatandaşların desteğiyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerden yararlanarak modern örnek sınıf oluşturuldu.

Gölbaşı  Atatürk İlköğretim Okulu'nda, okul aile birliği ve hayırsever vatandaşların desteğiyle görsel ve işitsel elektronik tekniklerden yararlanarak modern örnek sınıf oluşturuldu. Gölbaşı'nda sadece Atatürk İlköğretim okulunda bulunan modern örnek sınıfı Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin yerinde inceledi.

Okul idaresi ve okul aile birliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda oluşturulan akıllı sınıf, akıllı tahta sistemi, projeksiyon makinesi, bilgisayar ve tek kişilik verzalit sıralarla donatılarak öğrencilerin günümüz teknolojisinden yararlanmalarını sağlanıyor.

Kaymakam Raşit Zengin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut  okulda yapılan teknolojik yenilikleri yerinde inceledi. Proje ile yakından ilgilenerek akıllı sınıfın okula kazandırılmasında büyük katkısı olan Sınıf Öğretmeni Ayşin Böcekler uygulamasında  , okul idaresi ve okul aile birliği ile yapılan ortak çalışmaların, hayırsever vatandaşlar tarafından da destek gördüğünü belirtti. Bu yardım ve destekler sayesinde bütün sınıfları imkanlar dahilinde sırayla akıllı tahta, bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile donattıklarını anlatan Böcekler "Öğrencilerimizin teknolojiden yararlanarak daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak için akıllı sınıflar haline dönüştürmeye karar verdik. İlk olarak bir akıllı sınıf oluşturduk.” Dedi. Öğretmen Ayşin Böcekler  sınıfa kurulan akıllı tahtanın nasıl kullanıldığını ve özelliklerini Kaymakam Zengin ve beraberindekilere anlattı.

DESTEK OLACAĞIZ

Kaymakam Zengin akıllı sınıfların oluşturulmasında en önemli teknolojik aletin akıllı tahta olduğunu belirterek; "Akıllı tahtanın en büyük özelliği enteraktif olarak bilgisayar ekranına dönüşmesi olması. Bu tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde hemen hemen bütün dersler uygulamalı olarak görsel işlenebiliyor. Bu tahta sayesinde dersler öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olarak yer alması mümkün hale geliyor. Ayrıca öğretmen dersini işledikten sonra zaman zaman tekrar konusunda tahtayı tekrar kullanabiliyor. Bilgi ve teknoloji çağında öğrenci ve öğretmenlerimizin, teknolojinin imkanlarından yararlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımız eminim üzerine düşen görevi yapacaklardır" diye konuştu.

HER OKULDA OLMALI

Atatürk İlköğretim Okulunda oluşturulan Gölbaşı'nın hiçbir okulunda bulunmazken, Özel Okul ve Kolejlerde bile akıllı sınıfların olmadığı öğrenildi. “Eğitim Kenti” olarak adlandırılan akıllı sınıf, sadece Gölbaşı Atatürk İlköğretim Okulu'nda değil, bütün okullarda olmalı. Yaklaşık 4 bin TL gibi makul bir fiyata her okulda ilk etapta bir modern örnek sınıf oluşturulabilir. Bu konuda hem kurumlar, hem Gölbaşı Belediyesi, hem öğrenci velileri, hem de hayırsever vatandaşlar eminiz ki üzerine düşen görevi yapacaktır.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ankaralı
19 Ekim 2009 Pazartesi 12:47
Şahin Sevindeki Akıllı Tahtaya Ne Demeli
Şahin Sevin İ.Ö.Okulunda Akıllı tahta çooooook önceden var ve kullanılıyordu.Bizim okul her olumlu yeniliğin öncüsü olmuş ve olmaya devam edecek.Merak eden okula uğrasın.Diğer okullarımız da Şahin Sevini örnek alırlarsa iyi olur.
85.99.64.127
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim