• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 19 °C

AKP olsa da olmasa da açılım olacak

08.12.2009 14:44
AKP olsa da olmasa da açılım olacak
Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi'nde bugün görüşmelerine başlanan kapatılma davası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi'nde bugün görüşmelerine başlanan kapatılma davası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

DTP Genel Başkanıı Ahmet Türk'ün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

SALDIRILARI KINIYORUM

Bu gün demokratik dayanışma, demokrasiyi içselleştirenlerin burada bulunmasından mutluluk duyuyorum. Son günlerde yaşanan derin acıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. 2 gün önce üniversite öğrencisi polisin hedef göstermesi sonucu hayatını kaybetti. Dün Serap Eser hayatını kaybetti. Bu saldırıları kınıyorum. Yine Tokat'ta provakasyonda ölen askerlerimiz için yüreklerimiz kanadı. Bu provakasyon aydınlatılmalı.Bugün provakasyona baktığımızda 1993'leri hatırlıyor ve kamuoyunun bunları düşünmesini istiyoruz. Gün dar siyasi yaklaşımlar sürmek günü değildir. İlerde kapatma davasıyla ilgili düşüncelerimi açacağım. Demokratik açılımla ilgili görüşlerimi açıklamak istiyorum. İktidar biz engel olmuşuz gibi göstermeye çalışıyor. Verdiğimiz demokrasi mücadelesi olmasaydı. Siz bunları düşünür müydünüz. Bu halk her şey görüyor herşeyi anlıyor.

PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERİYORLAR

Türkiye'de geçtiğimiz bahardan beri mevcut sistemin değişmesini söyledik. Verdiğimiz mesajlar dış konjektörün gerekleri açılım sürecinin başlamasına neden oldu. İçeriği nedir bilmesekte de istek verdik. Güç verdik cesaretlendirdik. Cumhuriyetle yaşıt olan bu sorunla ilgili açılım nedir bizimle bir defadan başka bizimle görüşülmedi. Başbakan muhatap millettir diyor. Meclis çatısı altında milleti temsil edenler var siyasi parti var. Açılımı sekteye uğrattığımızı söylüyorlar.Partimizi hedef gösteriyorlar. Türkiye'nin sorunlarına göre projelere sahibiz tüm demokrasi sorunlarına karşılık projelere sahibiz bunları tek tek yaşadık. Yaptığımız çalışmalar demokratik bir zihniyetin ürünleridir. Demokratik çalışmalar için anayasal düzenleme adil bir düzenleme gerektiğini belirttik ve çalıştık. Bugün herkesimden yurttaşımız acil bir yerel yönetim projesinden bahsediyorsa bu bizim sayemizdedir.

DERSİM'DE YAPILAN KATLİAM AYDINLATILSIN

Kültürel haklar için hükümeti adım atmaya çağırmıştır. Kimin kimi engellediği görülür. Yer isimlerinin değişmesini parlamentoya getiren DTP'dir. Dersim'de yapılan katliam aydınlatılsın Seyit Rıza'nın mezarı ortaya çıkarıldı. Hükümet Seyit Rıza'nın sözlerini kullanıyor. Cuntacıların yargılanmasını sağlayacak olan yasa değişikliğini biz istedik.

AKP OLSA DA OLMASA DA BU AÇILIM OLACAK

Silahlı kuvvetlere darbe yetkisi veren yasanın değişimini istedik. TMK'de çocukların terörist olarak gösterildiği taş atan çocuklarla ilgili maddelerin ne kadar hukuksuz olduğu bilinmektedir. Demokrasiyi içselleştiremeyen bir hükümet açtığı açılımı kendi kapatmak istiyor ve bizi suçluyor. O kadar çözüm projesi ortaya koyarken çözüm istenmiyor deniliyor. Hükümet gerçek bir açılımdan kaçmanın yollarını arıyor. Bu halkın mücadelesi gerçek bir açılımı getirecektir. AKP olsa da olmasa da bu açılım olacak.

HÜKÜMET OLAYLARA DAVETİYE ÇIKARDI

Halkın gündeminden bu durumları kaldırmak isteyen hükümet 30 yıllık mücadeleyi tasfiye etmeye çalıştı. İnsan hakları komisyonu partimizin insan hakları ihlallerine ilişkin tekliflerimizi reddetmektedir. Son 10 günde aralarında kadın ve çocukların olduğu kişiler tutuklandı. Bir gencimiz hayatını kaybetti. Hükümet maalesef böylesi bir havada bile bile olaylara davetiye çıkarmıştır. Protestoları şiddetle kapatmaya çalışıyor. İzmir'de partimizin konvoyumuza yönelik saldırıları araştırmak yerine bizi suçladı. Hükümet sözcüsü ise DTP kendini kapattırmayı hak etti dedi. Anayasa Mahkemesi de bunu gündemine aldı. Bunların aynı zamana denk getirilmesi önemlidir. Demokrasi farklılıkları içinde barındıran çoğulcu bir anlayıştır. Bu farklılık 23. dönem meclisinde kendini göstermektedir. Halkımız DTP'ye temsiliyet hakkı vermiştir. Demokrasi, barış ve kardeşliği dile getiren partimiz yeri geldiğinde bunun bedelini de ödedik. 12 Eylül darbesinde yaka paça cezaevine atıldık.

DTP'Yİ KAPATMAK KÜRTLERİN İNKAR EDİLECEĞİ MESAJINI VERECEKTİR

Demokrasi, bedel ister cesaret ister bedel ister yürek ister. Biz bu mücadelenin neferi olduk. Çatışmalar dursun dedik, açıklamalarımız ifade özgürlüğü kapsamında olduğu halde zorla ifadelerimiz alındı. Kürt sorununda sıkıntı yaşayanlar muhatap olsun dedik, muhataplıktan kaçırıldık. DTP vesayet altına alınsın istendi bizde buna itiraz ettik ordusuyla, medyasıyla, hükümetiyle hizaya getirilmek istendik. Siyasette yoksunuz dediler. 2,5 milyon insanın oyunu alan partiyi kapatmaya çalışıyorlar. Kapatma yönünde bir karar çıkarsa bu bir yasal darbe olacaktır. DTP'yi kapatmak Kürtlerin inkar edileceği mesajını verecektir.

BAŞBAKAN TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR

Kadın erkek eşitliğini yaşatan tek çağdaş partiyiz. DTP davası Türkiye demokrasisinin önemli bir sınav olacaktır. Parti kapatmaların hiçbir faydası olmayacak. Kürtlerin partilerini kapatarak neyi durdurdunuz. Parti kapatarak ülkemizin refahı mı arttı? Bu yasakçı zihniyet çeteleri oluşturmadı mı? Bugün darbe geleneğiyle mücadele ettiğini belirten AKP zihniyeti hiçbir çalışma yapmadı. Anayasa Mahkemesi siyasi parti kapatma yetkilerinin alınmasını isterken Başbakan timsah gözyaşları döküyor. Demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. AKP mantığıyla bu ülkede hiçbir şey çözülmez kendini nimet olarak gösteriyor. Bu ülkenin demokrasi mimarları aydınlardır, Kürtlerdir, kadınlardır, Alevilerdir. DTP barışın diyalogun köprüsüdür. Bu köprünün yıkılmasına dinamitlenmesine izin vermeyin.
beyazgazete.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim