• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

AKP'den demokrasi dersi

03.01.2011 18:32
AKPden demokrasi dersi
2011 yılının ilk belediye meclis toplantısı Gölbaşı Belediyesi meclis toplantı salonunda yapıldı.

2011 yılının ilk belediye meclis toplantısı Gölbaşı Belediyesi meclis toplantı salonunda yapıldı. Meclis toplantısında 2011 yılında kurulacak denetim kurulu üyeleri de belli oldu. Sami Özdemir, Nazım Kaşkatepe, Ali Atsız, Behsat Aydemir ve Duran Özkan denetim kurulu üyeliğine seçildi.

Biz görevimizi yapıyoruz

Başıboş köpeklerle ilgili verilen bir önergeye sözlü cevap veren Başkan Odabaşı “Köpek barınağı Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde. Ancak bizde yetki bulunmamasına rağmen biz bu işe sahip çıkıyoruz. Geçen yıl Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında köpek barınağının, ilçe merkezi dışında daha büyük bir yere yapılması ve taşınması kararı alınmıştı. Ancak şu ana kadar bir gelişme olmadı. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” diyerek Büyükşehir Belediyesine sitem etti.

Güler; Halka zorluk çektiriliyor

Belediye hissesi olan arsaları bulunan vatandaşlara hisse satışlarında kolaylık tanınması hakkında verilen önerge esnasında da çeşitli tartışmalar yaşandı. Başkan Odabaşı “Bu konuda duyarlıyız” derken Ak Partili Necip Güler ise takdir komisyonunun, Başkan Odabaşı ile aynı fikirde olmadığını, halka zorluk çıkardığını öne sürdü.  Necip Güler, takdir komisyonu üyeleri Kadir Yanık ve Yüksel Özbek'in vatandaşın sesine kulak vermediğini ifade ederek “20 liralık yerler, 50 liraya kadar çıkartılıyor. Yanık ve Özbek doğmadan bu insanlar o topraklar üzerinde yaşıyorlardı” dedi.

Hata varsa düzeltilir

Odabaşı, takdir komisyonunun kanunlara uymak zorunda olduğunu ifade ederken “Bazı hatalar olabilir. Hepimiz insanız bu hatalar düzeltilir” demekle yetindi. MHP'li Yüksel Özbek ise fiyat belirlenirken, yerlerin yerinde tespit edilip görüldüğünü söyledi. Özbek “Necip Güler konuşurken daha dikkatli konuşmalı” diyerek Necip Güler'e tepki gösterdi.

 

Başkan Odabaşı, Kent Konseyi hakkında verilen bir önerge hakkında da şu sözleri sarf etti. “Kent Konseyinde bazı istifalar oldu. Ocak ayında Gölbaşiı Kent Konseyi yeniden yapılandırılacak.” Dedi.

Ak Parti'den demokrasi dersi

Denetim komisyonu seçimlerinde ise Ak Parti gurubu büyük bir centilmenlik göstererek, CHP'li Yusuf Aksakal'ı önermek istedi. Ak Parti Grup Başkanı Fatih Duruay “Biz bu dönem CHP'li bir arkadaşımızı da bu komisyonda görmek istiyoruz. Çoğunlukları yetmediği için biz Ak Parti gurubu olarak, komisyona seçeceğimiz bir üyeden feraget ediyoruz. CHP'li Yusuf Aksakal'ı öneriyoruz.” dedi.

Başkan Odabaşı, CHP'nin aday gösteremeyeceğini ifade ederek “Ben kanunlara göre hareket ediyorum. Şu anda böyle bir şey yapmamız kanunlara aykırı olur” dedi. CHPli Yusuf Aksakal ise geçen dönemde aynı tartışmanın yaşandığını ifade ederek “Bu kanun maddesi bizim seçilmemize engel değil” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
tolga gençer
04 Ocak 2011 Salı 15:02
kanunsuzluk dersi
yusuf beyin aday olamıyacağı belediyeler kanunun 25. maddesinde ve belediye meclisi yönetmeliğinin denetim komisyonu ile ilgili maddesinde açıklanmıştır.akp genel siyasette de demokrasi dersi vere vere memlketi bu hale getirdi,kanun tanımaz anti demokrat,konuşan ya ergenekonda,ya balyozda.geçtiğimiz genel seçimler öncesi "at mhp'ye gitsin chp'ye" bildirileri dağıtanların chp'ye bukadar yanaşması da manidar.bu seçimde anlaşılan ya akp'ye atılan chp'ye gidecek ya da chp'ye atılan akp nin işine yarıyacak,bdp'ye atılan oyun da akp'ye gittiğini en son referandumda gördük,hal böyle olunca elbette yüzde kırkbeşleri ellileri hesaplarlar,uyan milletim uyan bu saatten sonra pazarlıklar oy üzerine değil bu defa pazarlıklar direk vatan toprağı üzerine.
88.224.201.57
denız
04 Ocak 2011 Salı 14:15
zaten
Zaten baskan kendı uyelerıne hakım degıl kım nerde kımınle ne yapıyor kım saf degıstırıyor bellı degıl bıde ustune 2 yıl gectı hala mudur kadroları bellı degıl bırılerını bır yerlere getırmeyle zaman gecıyor yusuf aksakalın neden gelmıyecegı maddeyı acıklarsa bızde sevınırız ama malum işler yogun banu hanım ozel kalem muduru olmalı
88.228.219.121
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim