• BIST 8742.68
  • Altın 3027.519
  • Dolar 34.1864
  • Euro 36.9902
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 23 °C

Aksakal'dan Bombardıman...

06.04.2012 15:38
Aksakaldan Bombardıman...
Gölbaşı Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumunda 2011 yılı faaliyet raporu görüşülürken CHP gurubu adına sözü Yusuf Aksakal aldı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Nisan ayı 2. oturumunda 2011 yılı faaliyet raporu görüşülürken CHP gurubu adına sözü Yusuf Aksakal aldı.

Doğruya Doğru Yanlışa Yanlış
Faliyet raporunu açıklayan Başkan Odabaşı’nın konuşmasının ardından CHP grubu adına söz alan Yusuf Aksakal, Odabaşı’nın kanal projelerinden övgü ile bahsederken, kanal projesi üzerindeki eksiklikleri de bir bir sıraladı. CHP olarak doğruları takdir edip, yanlışları da eleştirdiklerini belirten Aksakal, “2011 yılında Gölbaşı Belediyesi birkaç tane ciddi çalışmalara imza attı. Bizimde muhalefet partileri olarak doğruya doğru yanlışa yanlış demek görevimizdir. 2011 yılında yapılan kanal çalışması çok güzel, yerinde proje ancak çok dikkatli yapılması lazım. Tartışılması konuşulması gerekir. Kanal projesi kapsamında anayol üzerindeki taklar hiç o projeye yakışıyor mu? Kent girişleriyle, caddeleriyle kentin güzelliği ortaya çıkar. Gölbaşı’nın güzelliği hepimizin güzelliğidir. O kanaların çalışması bitmeden biran evvel önlem alınmalı ve düzeltilmelidir” dedi.

Dere Yatağına Kültür Merkezi Yaptılar
Gölbaşı ve mahallelere yapılan kültür merkezlerinin yerinde kararlar olduğunu belirten Aksakal, “Kültür merkezleri çok iyi. Biz CHP olarak her şeye muhalefet değiliz, güzellikleri de takdir ederiz. Örneğin Virancık Kültür Merkezi. Virancık’a kültür merkezi yapılırken, dere yatağı hiç hesaplandı mı? Dere yatağının su ve sel baskınlarına yol açacağı düşünülmedi mi? Hâlbuki daha güzel alanlar var.burada araştırma ypılarak daha uygun bir yer nulunabilirdi”dedi.

Başkan Vekili Makamda Ağladı
Geçtiğimiz günlerde yoğun yağışların ardından Spor Salonu’nu su basmasını, suların üzerinde kayık yüzdürerek protesto eden Aksakal, “Geçtiğimiz günlerde Spor Salonu’nu su bastı bende çıktım kayık yüzdürdüm. Bu olay Ulusal kanallarda da yer aldı. Gölbaşı’nın güzelliklerini dünyaya duyurmamız gerekiyor. Ancak o spor salonunu yapanlar projeyi iyi hazırlamamış yada iyi bir çalışma yapamamış olabilir. olabilir. Bunu kim yaptı diye tartışmıyoruz. O yapmışsa sende kanalı yap. Belediyeler, makamlar ağlama yeri değildir. Başkan oturmuş ağlıyor; “Bu ne zor işmiş”…

Totemler Dikilirken Söküleceği Hiç Hesaplanmadı Mı?
Kaynakları idareli kullanmak gerekir, çarçur etmemek gerekir diyoruz. Biliyorsunuz ki totemler yapıldı. Haşlak’ı en çok eleştirdiğim konu bu idi. Gölbaşı Belediyesi, başkanların fotoğraflarını sergileme yeri değildir, her sokakta caddede kocaman resimler, küçük Gölbaşı Belediyesi yazıları. Bu totemler tabelalar koyulurken söküleceği hiç hesaplanmadı mı? Bunlardan çıkan para kimin parası? O tabelalar totemler mesela Atatürk Sahil Parkı’nın girişinde kullanılabilir tanıtım amaçlı. Totemlere yatırılarak çöpe atılan paralar sahile yatırılamaz mıydı? Dikkat etmemiz lazım, idareli olmamız lazım” diye konuştu.

3 Yılda Kültür Merkezini Bitiremediniz
Tepeyurt Mahallesi’ne yapılan kültür evinin yarım kaldığını dile getiren Aksakal, “Tepeyurt Kültür Merkezi’nin 2010 ve 2011 yılı taslağı şu an elimde. Kültür evi 2010 yılında yapılmış, 2011 sayısında ise çim ekilmiş, bu faaliyet raporu sayısına da onun resmini koymuşlar. 2012’de de tel örgü çekip onun resmini mi koyacaksınız? Projeyi doğru düzgün yapacaksınız.” diyerek eleştiri de bulundu.

Virancık İmarında Hak Haybı Oldu
Ayrıca Aksakal, “Faaliyet Raporu üzerinde imarla ilgili sayfalar doldurulmuş, çoğaltılmış. Ancak 2011 yılı Gölbaşı’nda inşaat açısından felaket yılı olmuştur. Gölbaşı memur ve işçi kentidir. İnşaat olmasa ekonomi durur.

Virancık imarı taslaklarda var. Virancık imarında hak kaybı oldu. Virancık imar değişikliğinde kotlar kaldırıldı. Vatandaş, %40’a çıkacağını beklerken, kotlar da ki daireler de ellerinden gitti. Büyük sıkıntı yaşandı.

1 Yıldır 74 Parsel Gündemde
Aksakal eleştirilerinde 74 parsel sorununa da değinirken, “1 yıldır 74 parsel gündemde. Ama halen 74 parsel için biz meclis üyelerine düşünceleri sorulmadı, bizim de fikirlerimiz vardır. 50 yıldır orada oturan insanlar vardır. Hala gecekondudalar. Bir an önce sıkıntının çözülmesi gerekiyor.

Bir diğer konu 72 ada 5 parsel Taşpınar Mahallesi sanki yüz akı gibi faaliyet raporuna koyulmuş. Kamunun malı olan yer 1 milyon 300 bine satılmıştır. Mahkeme devam ediyor bizde yargıya gittik, en azından buraya koymayın bir şekilde birilerini rezil etmek için kullanılmasına bizler de hak vermeyelim. Tek Bahçeli’yi de ağzımıza yüzümüze bulaştırdık. 3-4 sefer geldi gitti meclise, büyükşehirden döndü. Bu da bir eksikliktir.

2011 yılı performansına baktığımızda Atatürk evi, Kadın ve Çocuk Sığınma evi, Şahin tepesi projeleri var çok güzel projeler. Ama bakıldığında bu projelere dokunulmadı. 2011 yılında 3-5 sefer meclise gelen Konya Yolu cephe yenilemesi vardı. Projenin taslağı da var ama nedense 5-6 aydır hiçbir adım atılmadı.

Gölbaşı’naYeni Hastane İhtiyacı Var
Sağlık konusuna gelince belediye başkanımız anlattı. Ama sağlıkla ilgili bişiler yapmak için önce sağlık personelinizin olması lazım. Hemşireler çıkarıldı alınmadı. Sağlık ocaklarında hemşire, yardımcı eleman yok. HASVAK ise Gölbaşı’nı kaldırmıyor. Önceleri nüfus az iken yeterli geliyordu ancak, şimdi 102 bin nüfustayız. Yeni hastane ihtiyacı var. Hiçbir çözüm yok. Hastane yanındaki arsa için inatlaşılmasın yeni bir hastane için o arsa uygun.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Esat
08 Nisan 2012 Pazar 14:02
Hamit iyi konuşur iyi temsil ederdi...
Yusuf kayığı iyi yüzdüremiyorsun.Laf ola beri gele konuşuyorsun.. Orada konuşması gereken AK Partiden Hamit vardı..o da önce MHP' den seçildiği için konuşmuyor zannederim.Şu marketçi lise mezunu beceremiyor onun yerine hazırlansan da sen konuşsan ne var dı Hamit kardeş...
88.231.42.137
erkan
06 Nisan 2012 Cuma 22:42
agladıkcaa
sımdı sızınle karsılıklı tartısmıyamı gırelım aksakal bey zamanında bu golbası sız ın partınızıde gordu karsılıklı tartısma ortamamı yaratalım o bahsettıgın seyler koskoca buyuk sehır beledıye baskanı ve hasır efendı ıle yapılamamıs sen hangı ruyalar alemınde yasıyosun bunlar okadar basıt seylermı sen sonrakı secımlerde adaylıgını koy!!! sana oy atalım laf olsun torba dolsun!!!
88.224.9.193
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim