• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

Aksakal'dan şok iddia "YOLSUZLUK" var

15.10.2010 18:29
Aksakaldan şok iddia YOLSUZLUK var
Gölbaşı Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının son oturumuna CHP'li üye Yusuf Aksakal'ın “Yolsuzluk yapıyorsunuz” şeklindeki sözleri damga vurdu. Meclis Başkanvekili Hamit Mermer, CHP'li üye Yusuf Aksakal'a söz vermek istemeyince mecliste gergin anlar y

Gölbaşı Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısının son oturumuna CHP'li üye Yusuf Aksakal'ın “Yolsuzluk yapıyorsunuz” şeklindeki sözleri damga vurdu. Meclis Başkanvekili Hamit Mermer, CHP'li üye Yusuf Aksakal'a söz vermek istemeyince mecliste gergin anlar yaşandı.

Bütçe görüşmeleri sona erdi

Gölbaşı Belediyesi 2011 yılı tahmini bütçe görüşmelerini tamamladı. Günlerdir süren bütçe görüşmeleri 2011 yılı için 79 milyon 150 bin olarak, Gölbaşı Belediye Meclisinde kabul edildi. Meclis Başkanvekili Hamit Mermer, tahmini bütçenin Gölbaşı'na, Gölbaşı'nda yaşayan insanlara ve millete  hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Komisyonda farklı, mecliste farklı sunuluyor

Hayırsever Melek İpek'in İncek'te yaptıracağı ilköğretim okulunun yapılabilmesi için Belediye Meclisine gelen plan değişikliği ise tartışmalar neden oldu. AKP'li İmar Komisyon üyeleri Hayati Çal ve Engin Çelik, komisyonda ilköğretim okulunu n yapılması için yapılacak olan plan değişikliğinin, komisyonda daha farklı olduğunu ifade ederek “Komisyonda bize anlatılan ile bugün önümüze gelen komisyon raporu farklı. İmar müdürü İsmail Bilici bundan sonraki komisyon toplantılarına katılsın” dedi.

 

Hiç kimseye gayrimeşru kazanç sağlamıyoruz

İmar Müdürü İsmail Bilici, İncek'te yapılacak olan ilköğretim okulu için böyle bir plan değişikliğine gittiklerini ifade ederek “İncek'te daha öncede problem vardı. Hayırsever Melek İpek kurumumuza başvurarak, İncek mahallesinde bir okul yapmak istediğini söyledi. Bir ay içerisinde de bu okulun inşaatına başlayarak, temeli atmak istiyor. Eğer bu plan değişikliği onaylanmazsa, okul inşaatının başlaması 7-8 ayı bulacak. Melek İpek hanımefendi de bu konuda çok aceleci davranıyor. Olmazsa başka bir ilçede ilköğretim okulu yapacağını söyledi. Bizde eğitime yapılan yatırımların önünü açmak için yardımcı olmak istiyoruz. Hayırsever Cemil Yıldırım ve Hacılar'da yapılacak olan okullar içinde müdürlük olarak risk aldık. Buradan hiç kimseye şahsi bir menfaat sağlanmayacak. Hiç kimseye kazandırılacak gayrimeşru bir kazanç'ta yok.” dedi. Planda olan yolun zaten fiiliyatta olmadığını söyleyen Bilici “Biz kurum olarak plan ile parselasyonu bir uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

 

Evet veriyoruz ama hak sahipleri mağdur edilmesin

CHP'li Yusuf Aksakal imarla ilgili konuların komisyonda görüşüldükten sonra gelmesi gerektiğini savunarak “İmarla ilgili görüşmeler meclise yansıyor. İmar komisyon raporunda da yuvarlak ifadeler kullanılmış. Burada hak sahibi vatandaşların mağduriyetinin nasıl giderileceği  açıklığa kavuşturulmamış. CHP Grubu olarak eğitim adına yapılan girişimlere destek veriyoruz, okul yapılmasına da karşı değiliz, komisyon raporuna da okul yapılacağı için kabul oyu vereceğiz, ancak burada hak sahiplerinin de mağdur edilmemesini istemiyoruz” dedi.

Oy çokluğu ile kabul edildi

AKP'li Necip Güler kanunen böyle bir yetkileri olmadığını düşündüğünü ifade etti. Yapılan oylama sonucu İncek 112325 adanın güneyinde yer alan 7 metrelik yolun iptal edilmesini öngören komisyon raporu AKP'li Necip Güler ve Behsat Aydemir'in karşıt oy vermesine rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi.

İnşaat alanı yükseltiliyor

Taşpınar mahallesi 77 ada 5 parsele ait imar planında değişiklik yapılmasını öngören komisyon raporu görüşmeleri esnasında ise sert tartışmalar yaşandı. CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Ercan Şimşek rapor hakkında görüş bildirerek, bu raporun daha öncede meclis gündemine getirildiğini ifade etti. Şimşek daha önce meclise getirilen bu raporun, eskisinden daha vahim bir durumda şu anda önlerine sunulduğunu ifade ederek “Daha önce 1 parsel için onay vermediğimiz inşaat alanı artışı, şu anda ada üzerinde bulunan tüm parseller için geçerli olacak. Eski haliyle 6 bin m2 olan inşaat alanı şu anda 18 bin m2'ye kadar yükseltilmiş. Bu rakam 24 bin m2'de olabilir.” dedi.

Daha önce iade etmiştik

İmar Komisyon üyelerine de seslenen Şimşek, bu raporun daha önce meclis gündeminde olmadığı halde neden acele bir şekilde başkanlık yazısı olarak meclise sunulduğunu ve neden hemen ertesi günü komisyonun toplanarak 24 saatte karara vardığını sordu. Şimşek, oylama yapılırken meclis üyelerinin çok dikkatli olması gerektiğini ve iyi düşünmesi gerektiğini ifade ederek “Kanuna göre kot altında kalan yerler emsale dahil edilerek, bütün adaya dahil edilemez. Daha önce komisyona iade ettiğimiz bir rapor neden şimdi önümüze tekrar geliyor? Burada bahsettiğimiz yer özel mülkiyet ve dolayısıyla şahsa ait. Benim meclis üyelerinden ricam bu raporun daha detaylı görüşülmek üzere tekrar komisyona iade edilmesidir.” dedi.

Art niyet aramayın

Meclis Başkanvekili Hamit Mermer ise bu raporun altında bir art niyet aramanın yanlış olduğunu ifade ederek “Bu talep Gölbaşı Belediyesinden, Büyükşehir Belediyesinden geldi. Sonuçta kamu yada şahısın olması önemli değil. Mevzu bahis yer sosyal tesis alanıdır.” dedi.

Bırakında bazı şeyleri size sormayalım

İmar Komisyonu Başkanı MHP'li Nizamettin Çakır ise CHP'li üyelerin itirazlarına anlam veremediğini ifade ederek “ Bu rapor daha önce Büyükşehir'den görüş almadığımız için geri çekildi. Yoksa arkasında bir şey olduğundan değil. Bu konu Büyükşehir belediyesinin yetkisinde olan bir konu.” dedi.

MHP'li Nizamettin Çakır, CHP'li üyelere tepki göstererek “Biz komisyonda size sorarak bu işi yapmıyoruz. Bu konuda bırakında bizimde insiyatifimiz olsun” dedi.

 

Bu işin altında yolsuzluk var

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal konu hakkında görüşlerini bildirmek için söz hakkı istedi. Meclis Başkanvekili Hamit Mermer ise rapor hakkında bir leyhte, birde aleyhte söz verdiğini ifade ederek, Aksakal'a söz hakkı tanımak istemedi. Kendisine söz hakkı tanınmayan meclis üyesi Yusuf Aksakal ise Mermer'e tepki gösterdi. MHP'li Kadir Yanık ve Hamit Mermer ile sert tartışmalara giren Aksakal meclis gündemine damgasını vuracak sözler söyledi. Bu işin altında yolsuzluk olduğunu ifade eden Aksakal “Konuyu basın mensupları ile paylaşacağız. Bu işin altında yolsuzluk var. İnşaat alanı yükseltilen arsa sahiplerinin kim olduğunu isim isim kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

 

Aksakal sinirlendi, Atak güldü

CHP'li meclis üyesi Yusuf Aksakal'ın tartışma esnasında çok sinirli olduğu gözlenirken, tartışmayı ayırmak isteyen Mehmet Atak'ın ise kendine hakim olamayarak yaşanılan tartışmaya gülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ÇİFTÇİ
18 Ekim 2010 Pazartesi 14:38
yorum
kardeş gönderdiğim yorumları niye atmıyosun
88.228.56.187
ömer ulubey
18 Ekim 2010 Pazartesi 08:48
hasan oguza
hasan bey siz bi toplantıları kurtlar vadisi olarak degerlendirmeniz bence yanlış vadi izleyicilerine haksızlık oluyo bence bu olsa olsa hababam sınıfı olabilir...
95.15.242.164
Hasan OĞUZ
16 Ekim 2010 Cumartesi 08:24
Kurtlar vadisi gölbaşı
Evet sevgili gölbaşılılar aydan aya izlediğiniz kurtlar vadisi gölbaşı dizisinin ekim bölümü sona erdi gene gölbaşılı polat alemdar gölbaşını kurtaramadı ama vatan millet sakaryayı oynadı rolünü iyi yaptı başbakanın yani belediye başkanının olmadığı vadide pardon mecliste polat yani aksakal memati yani şimşekle beraber vatanını savundular diger oyunculara yönetmenin suçu galiba dizi başına az para alıyorlar yada rollerinde yetersizler zaza yani atak yine vurdum duymaz görev adamları dostlarım güler ve aydemir inandıkları yolda davasına devam sessiz yol arkadaşları ile can siperhane savunmada anlayacağınız gölbaşılı seyirciler kasımdaki vadide neler olur bunu kestirmek çok zor ama bir gerçek var oda bu dizi tutulmaz tv ekranlarından ve vizyondan kalkar çünkü dizide insiyatatif alan kişiler çok az silahlarıda yok kimse kimseyi vurmuyo biz millet olarak vurdlu kırdılı dizileri severiz bu vadide işler böyle gitmez icraat lazım oda yok köy kahvesi gibi ancak car car car konuşmalar rütüke şikayet edeceğim bu diziyi kaldır diye ama oda daha zamanı var deyip beni sallayacak anlaşılan 2014 e kadar seyredeceğiz bu diziyi o zaman belediyeye dilekce vereyim çekirdek mecliste serbest olsun diye bir tek su ile olmuyor inşallah gelecek bölüm hetecanlı olur diyerek kasımda görüşmek üzere şimdilik hoşca kalın
81.214.248.97
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim