• BIST 8742.68

Ali Yıldızlı Basın açıklaması yaptı

05.05.2010 11:02
Ali Yıldızlı Basın açıklaması yaptı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, Başbakanın İsmet İnönü'ye hakaret etmesi üzerine yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başbakana ve Ak Parti'ye yüklenen Yıldızlı basın açıklamsında şu cümlelere yer verdi;

"Kendisine tescil edilmiş isminin kısaltması ile dahi hitap edilmesinden büyük rahatsızlık duyan Adalet ve Kalkınma Partisi, Ülkemizi getirdiği ''ÜMMET-MİLLET'' tartışmasında bir kapı daha açtı. Korku ve paranoyanın günbegün yaygınlaştığı bu süreçte; Neredeyse Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka hiçbir kurum ve kuruluşun sesi duyulmuyor. Sesi çıkması muhtemel Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'a doğrudan müdahale etmek için sistemli ve topyekun çabaların en yüksek seviyede devam ettirildiği bugünlerde, CHP'ne saldırıların da doğal olarak dozu arttırılarak, yöntemleri çeşitlendiriliyor. Karşılaştığımız tüm bu suçlamalar ve saldırılar, Partimizi ve Bizleri inanınız, şaşırtmıyor. Ayrıca merak etmeyin, bu filmin devamı da gelecektir.
Bugüne kadar ülkemizde 500'e yakın değişik parti kuruldu. Ama yaklaşık bir asırdır sadece Cumhuriyet Halk Partisi varlığını sürdürdü. Bunun sebebi ise; CHP'nin, Hepinizin çok iyi bildiği laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin varlık değerlerine ödünsüz sahip çıkması ve sahip olmaya devam edeceğini her koşulda açıklamış olmasıdır. İşte Cumhuriyet Halk Partisi ve partimizin geçmişteki Genel Başkanlarının, sürekli AKP ve aynı düşüncedeki kişilerin hedeflerinde olmaları da bu yüzdendir. Ancak 2 Mayıs 2010 Pazar günü çok ilginç bir durum meydana geldi. Zira AKP bu güne kadar Partimize ve yetkililerine o kadar çok şey söyledi ki; artık sözleri bitti diyorduk. Fakat birden sayın Başbakan, ikinci Genel Başkanımız, İstiklal Savaşı Kahramanı ve Türk demokrasisinin mimarı merhum İsmet İnönü'yü “badem bıyıklı” ve “milli şef” sıfatlarına dayanarak Hitler'e benzetti. Böylece Atatürk'e bugün için söz söyleyemeyenler CHP'nin ilk döneminin yanı sıra İnönü'yü de gündemlerine almış oldular. Biz, İnönü'nün şu sözünü bir kez daha ve önemle hatırlatmak istiyoruz:

"BİR MEMLEKETTE NAMUS ERBABI, EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA O MEMLEKET İÇİN KURTULUŞ YOKTUR!"

Ayrıca, İsmet İNÖNÜ'YÜ bilmeyenlere, bilip de bilmezden gelenlere ve yalanın adına takkiye diyenlere bir çift sözümüz var: İsmet İNÖNÜ;

§ Atatürk'ün 15 senelik Cumhurbaşkanlığının 13,5 yılında Başbakanlık yapan kişidir.

§ Batı Cephesinin, Fevzi Çakmak'tan önceki komutanı ve ilk Genelkurmay Başkanıdır.

§ Büyük zaferden sonra Mudanya Mütarekesini imzalayan temsilci ve Lozan Kahramanı'dır.

§ Ankara'nın Cumhuriyetin başkenti olması önergesinin altında imzası olan kişidir.

§ C.H.P'nin Birinci Olağan Üstü Kurultay'ında partinin “değişmez genel başkanı” seçildi. Ayrıca merhum Celal Bayar'ın da içinde bulunduğu komisyon tarafından kendisine, “milli şef” sıfatı verildi. Ancak sonradan yine kendisi bu sıfatını kaldırdı.1946 CHP Kurultay'ında yine bizzat kendi önerisiyle değişmez genel başkan sıfatını da kaldırtan kişidir.

§ 2. Cumhurbaşkanı ve dünyada bir örneği daha bulunmayan biçimde özgür iradesiyle tek partili düzenden çok partili yaşama geçen kişidir.

§ Kaybettiği 1950 genel seçiminden sonra “en büyük zaferimdir” diyerek iktidarı kazanan partiye devreden kişidir.

Türk Halkı bu güne kadar hiçbir şeyi unutmamıştır. Kimsede unutturmaya çalışmasın. Biz Cumhuriyet Halk Partisinin ışığını taşıyan ellerin sahipleri olarak, hep olmamız gereken yerde olacağız, durmamız gereken yerde duracağız. Çünkü Bizler, aydınlıktan korkmayan bu vatanın sahipleriyiz.

Ali YILDIZLI

CHP ANKARA İL BAŞKANI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.