• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 17 °C

'Alo ben Maliye Bakanı Şimşek'

19.11.2009 10:54
Alo ben Maliye Bakanı Şimşek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekim ayından itibaren Türk ekonomisindeki toparlanma sinyallerinin güçlendiğini, ancak esas toparlanmanın 2010'da yaşanacağını belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekim ayından itibaren Türk ekonomisindeki toparlanma sinyallerinin güçlendiğini, ancak esas toparlanmanın 2010'da yaşanacağını belirtti.

Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığının Vergi İletişim Merkezi'ni ziyaret ederek Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gelir İdaresi Başkanı Kilci, Bakana bilgi sunarken, kamunun ilk profesyonel çağrı merkezi olan VİMER'in, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen İstanbul Çağrı Merkezi Ödülleri töreninde 3 dalda ödüle layık görüldüğünü bildirdi.

Mükellef odaklı hizmet anlayışını temel alarak hizmet veren Gelir İdaresi Başkanlığının öncelikli hedeflerinden birinin mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak olduğunu kaydeden Kilci, VİMER'in de mükelleflerin vergi mevzuatıyla ilgili sağlıklı ve standart bilgiye ulaşması için kurulduğunu anlattı.

Merkezin, 25 Aralık 2007 tarihinde Ankara'dan, 1 Mart 2008'den itibaren de tüm illerden gelen çağrılara cevap vermeye başladığını belirten Kilci, merkezde, bugüne kadar 350 binden fazla mükellefin başvurusuna yanıt verildiğini söyledi.

VİMER'in Temmuz ayından itibaren ihbar ve şikayetleri almaya başladığını da belirten Kilci, “Ankara'daki pilot uygulamanın ardından ihbar ve şikayetler tüm Türkiye'de alınmaya başlanacak” dedi.

VİMER'in yanı sıra, vergisel konularda vatandaşa yüz yüze danışmanlık hizmeti sunmak üzere Mükellef Hizmetleri Merkezi'nin oluşturulduğuna da dikkat çeken Kilci, şöyle konuştu:

“Bu merkezimizde elektronik ortamda kira beyannamesi vermek veya bu konuda yardım almak isteyen mükelleflere hizmet sunulmaktadır.
Mükellef hizmetleri yönetimini çağın gerekleri doğrultusunda modern, dinamik ve organize bir yapı haline getirmek amacıyla hizmet vermekte olan Vergi İletişim Merkezi ve Mükellef Hizmetleri Merkezimiz, Başkanlığımıza ve mükelleflerimize katkı sunmaya devam edecektir.”

24 SAAT HİZMET Sunuşun ardından değerlendirmeler yapan Maliye Bakanı, VİMER'in saat 19.00'dan sonra da vatandaşa hizmet vermesinin iyi olacağını belirtti. Şimşek, Merkeze gelen sorulara Gelir İdaresinin cevap vermesi halinde geçerli olan 72 saatlik süreyi de çok buldu ve bu sürenin aşağı çekilmesini istedi.
Bakan Şimşek, İstanbul Çağrı Merkezi Ödülleri töreninde 3 dalda ödül alan VİMER yetkililerine de birer plaket verdi.

TELEFONA BAKAN YANIT VERDİ

Mehmet Şimşek, “444 0 189” no'lu telefonla vatandaşa danışmanlık hizmeti sunan VİMER görevlilerinin bulunduğu salona da geçerek, bir süre çalışmaları izledi.
Bir VİMER görevlisine, “Mükelleflerden birine ben cevap vereyim” diyen Maliye Bakanı, ardından onun masasına oturarak, telefon kulaklığını taktı. Daha sonra da Bakan Şimşek'le Merkezi arayan bir vatandaş arasında şu konuşma geçti:
-Şimşek: 'Alo iyi günler... Adını öğrenebilir miyim?”
-Vatandaş: Mehmet
-Şimşek: Benim adım da Mehmet. Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı'yım.
-Vatandaş: .......
-Şimşek: Evet, ben Maliye Bakanı'yım. Bugün ben size cevap vereceğim.
-Şimşek: Nasılsın, nereden arıyorsun?
-Vatandaş: Kayseri'den arıyorum.
-Şimşek: Kayseri'nin merkezinden mi? Ne işle uğraşıyorsun?
-Vatandaş: Muhasebeciyim.
-Şimşek: Muhasebeci. Muhasebeci bütün mevzuatı bilir. Sen neden arıyorsun?
-Vatandaş: Varlık barışıyla ilgili...
-Şimşek: Varlık barışını ben size anlatayım. Başvuru süresi yıl sonunda bitiyor. Önümüzdeki dönem incelemeye tabi olunursa, bugün beyan edeceğin değerler matrah farkına yardımcı olacak. Daha detaylı bilgi almak istiyorsan, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde çok detaylı bilgi var. Başka bilgi istiyorsan, bizim müşteri hizmetlerimize bakan arkadaşlar size yardımcı olsunlar. Hoşçakalın. İyi günler.
Maliye Bakanı Şimşek, telefona kendisinin cevap verdiğini duyan vatandaşın ne tepki verdiğinin sorulması üzerine, vatandaşın önce biraz durduğunu belirterek, “Herhalde inanmadı. Ben tekrarlayınca da kabullendi” açıklamasında bulundu.
Şimşek, basın mensuplarının oturduğu masadaki sigara paketini göstererek, “Başbakan, sigara paketi görünce alıyor” demesi üzerine de, paketin sahibi VİMER görevlisine, “Sigarayı bırakmak için bir aşı çıkacakmış. İnşallah onu kullanırsınız” dedi.

TÜRKİYE, DAHA HIZLI VE KALICI TOPARLANMA ŞANSINA SAHİP

Maliye Bakanı Şimşek, VİMER'den ayrılmadan önce gazetecilerin ekonomiye ilişkin sorularını da yanıtladı.
Bütçe gerçekleşmeleriyle ilgili bir soru üzerine, bütçe rakamlarının yıl sonu tahminleriyle uyumlu seyrettiğini belirten Şimşek, bu nedenle şu aşamada bütçe öngörülerinde bir revizyonun söz konusu olmadığını bildirdi.

“Bizde de, Ekim'den itibaren ekonomide toparlanma sinyalleri güçlendi” diyen Şimşek, ihracat ve kapasite kullanım oranlarındaki artışa dikkat çekti.
Kendilerinin zaten yıl sonunda göreceli bir toparlanma öngördüklerini dile getiren Maliye Bakanı, şöyle devam etti:
“Esas toparlanma 2010'da ortaya çıkacak. Ben birçok sektör temsilcisine soruyorum. Mesela ambalaj sektöründe toparlanma var. Demek ki başka sektörlerdeki ekonomik faaliyetlerde artış söz konusu. Alışveriş merkezlerinde de cirolarda önemli bir artış var. Sektörlerden aldığımız sinyaller, toparlanmanın başladığına ilişkin ciddi işaretlerle dolu. Ama gerek dünya, gerekse Türkiye için kalıcı toparlanma gelecek sene. Avrupa'daki toparlanma beklenenden daha iyi. Avrupa'nın beklenenden erken ve hızlı büyüdüğü görülüyor. İnşallah bu devam eder. Zaten Asya'da ciddi bir daralma olmadı. Orada toparlanma erken başladı. ABD'de de başladı.
Toparlanmanın kalıcı olması önemli. Tabii ki bankacılık sektörünün bilanço sıkıntıları önemli bir soru işareti olarak dünyanın önünde kalmaya devam ediyor. Ama bizde bankacılık sektöründe sorun yok. Bu yatırımın desteklenmesi için önemli bir avantaj. Biz, toparlanmanın daha kalıcı ve güçlü olma şansına sahibiz.”
kaynak:www.beyazgazete.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim