• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • İzmir : 22 °C

“AMACINIZ MADEMKİ HİZMET, ARSA TAHSİSİNİ YAPIN”

10.08.2010 10:25
“AMACINIZ MADEMKİ HİZMET, ARSA TAHSİSİNİ YAPIN”
Bahçelievler Mahallesi Gülermak- Serken TRT Sitesi arasındaki bölgeye yapılan ve 30 Mayıs 2009 tarihinde temeli atılan Yunus Emre Camisi'nin yapım çalışmaları devam ediyor

Bahçelievler Mahallesi Gülermak- Serken TRT Sitesi arasındaki bölgeye yapılan ve 30 Mayıs 2009 tarihinde temeli atılan Yunus Emre Camisi'nin yapım çalışmaları devam ediyor. Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanı Hayrullah Başer ve dernek yönetimi yapımı devam eden Yunus Emre Camisinde bir araya gelerek bilgilendirme ve istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, MHP Meclis Üyesi Erdem Karagöz, Haymana Emniyet Müdürü Yaşar Yoldaş, Gölbaşı'nın sevilen ve saygı duyulan isimlerden Fethi Duruay, Andezit Taşcılar Birliği Derneği Başkanı Bayram Dursun, Bahçelievler Mahallesi Muhtar Satılmış Öz, Karagedik eski Belediye Başkanı Ahmet Dinç, işadamlarından, Erdoğan Yıldırım, Ercan Bilgin, Ahmet Yıldırım, Cemal Şen, Sedat Çelik Doğan, Ahmet Ahizer, Hasan Kaymak ve dernek yönetimi katıldı.

Toplantı öncesinde davetlilere yemek ikramında bulunuldu. 75. Yıl Öğretmenler Evi tarafından hazırlanan yemeğin ve yapılan sofra duasının ardından Dernek Başkanı Hayrullah Başer bir konuşma yaptı. Ramazan ayının herkes için hayırlı olması dilekleri ile sözlerine başlayan Başer, Yunus Emre Hizmet Derneğinin hizmetlerinden ve amaçlarından bahsetti.

“HİZMETİN SAHİBİ BURAYI YÖNETENLERDİR”

Başer, Yunus Emre Camii'nin yapımına katkı sağlayan ve destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, “Bugün burada bir araya gelerek, yapılan çalışmaları ve hizmetleri, hayırseverlerimizin sunmuş oldukları maddi imkânlarla ortaya konmuş olan eseri görmeniz istedim. Daha çok bu caminin yapımına katkıda bulunan hayırseverlerimizi davet ettik ve özelliklede belediye başkanımız ve eski belediye başkanlarımızı da davet ettik. Tüm belediye başkanları ile bazı yapılanları paylaşmak istedik. Gönlümüz isterdi ki burada hepsi olsun. Çünkü burada Gölbaşı'na hizmet var. Ben birine şunu söylüyorum. Biz bu hizmet için sağdıçlarız. Hizmetin sahibi burayı yönetenler” dedi.

“YENİ HİZMETLER YAPMAK ARZUSUNDAYIZ”

Konuşmasında Yunus Emre Hizmet Derneği'nin kuruluşundan bahseden Başer, “Biz bu derneği 2008 yılının sonuna doğru 22 arkadaşımızla birlikte kurduk. Derneğimizin kuruluşunun amacı Gölbaşı'na Camii, huzur evi, okul, hastane, yurt ve benzeri hizmetleri yaparak maddi katkıda bulunmak, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak sureti ile Gölbaşı'nın manevi gelişimine katkıda bulunmaktır. Çünkü ben buraya yeni yerleşmiştim. Mademki burada yaşıyoruz. Mademki burada kalıcıyız bir şeyler koymak lazım yaşadığımız yere. Yaşadığımız yere katkıda bulunmamız gerekirdi. Bu nedenle de böyle bir derneği kurduk. İlk hizmetimizde camii inşaatına başlamak oldu. Biz istedik ki yardımda bulunan insanlar yapmış oldukları yardımın meydana getirdiği eseri görsünler. Sizleri bilgilendirerek bu toplantı ile bundan sonra yapacaklarımızı da konuşalım istedik. Yunus Emre Camisini yapmakla hizmetimiz bitmiyor. Yeni hizmetlerde yapmak arzusundayız” dedi.

Yunus Emre Camisi'nin yapısında bahseden Başer, “Burası 3 katlı bir bina. Birinci kat çok amaçlı kullanım alanı. Ne için kullanacağımız belli olmadığı için de burayı böyle tutuyoruz. Çünkü nasıl kullanılacak? Diyanet İşleri Başkanlığı ile beraber karar verildikten sonra burayı tanzim etmek niyetindeyiz. 2. katta 145-150m² büyüklüğünde 2 tane lojmanımız var. Onun yanında sosyal ve kültürel etkinlikler salonu dediğimiz erkek ve bayanların kullanabileceği 2 tane kullanım alanı olan bir kısım var. 3.kat ise camiidir. Aşağıda tuvaletleri, abdest alma yerleri ve gasilhanesi var. Bu yılsonu itibari ile inşallah bu eseri tamamlama kararlılığındayız. Eksikliklerimiz ekim ayının içerisinde tamamlanmış olacak ” dedi.

“CİDDİ BİR BORÇLANMAMIZ YOK”

Başer, bu zamana kadar 850 bin TL'nin üzerinde camiye para harcandığını ancak, camii yapımı nedeniyle ciddi bir borçlarının olmadığını da vurgulayarak, “Geçen seneden kalan borcu da tavsiye etme noktasındayız” dedi. Başer, 'Buraya camii yapmak için erken davranmadınız mı?' şeklinde eleştiride bulunanlara da cevap vererek, “Bu bina bu muhite 3-5 yıl sonra küçük gelecek. Burada fabrikalar, çalışanlar, siteler var. 200 metre ileriye 2000 kişilik yurt yapılıyor. Bu camii Gölbaşı'nın aranan camilerinden biri olacak. Çünkü bizim diğer projelerimizin de bir kısmı da buraya yönelik” dedi. Bu toplantı da para mı talep edeceksiniz şeklinde düşüncesi olanlara ve bu düşüncelerini söyleyenlere de cevap veren Başer, “Bu güne kadar yaptığımız hiçbir toplantıda para talep etmedik. Biz diyoruz ki buraya yardım etmeyi aklından geçiren ve düşünen ama öteleyen, daha önceden bize taahhütlerde bulunanlar bize destek olurlarsa burası daha kısa zamanda biter” dedi.

“BAŞKAN ODABAŞI, 'HUZUR EVİNİ BİZ YAPACAĞIZ' DEDİ”

Gölbaşı Yunus Emre Hizmet Derneği'nin huzur evi yapmak için bir çalışma başlattığını söyleyen Başer, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın 'Huzur Evi'ni biz yapacağız' demesi üzerine bu projeden vazgeçtiklerini ifade ederek “Huzur evi projesini Gölbaşı Belediyesi düşündüğü için bizim huzur evi projemiz çalışmalarımız arasında şuanda yok” dedi.

“AMACINIZ MADEMKİ HİZMET, BELEDİYE MECLİSİNDEN GEÇİRİN”

Gölbaşı'na100 yataklı ek bir hastane yapmayı düşündüklerini ifade eden Başer, “Mevcut hastanemize 100 yataklı ilave yapmak istiyoruz. Çünkü şuan komşu ilçelerde dâhil bu hastaneye geliyor. Teknik donanımı çok güçlü olan bir hastane. Bir iki yıl içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın neredeyse 1 milyona yakın hastaneye yatırım yaptılar. Fizik tedavi merkezi, acil, kadın doğum, çocuk bölümleri gibi. 2009 da 600 olan hastanenin kapasitesi bugün 1300'e ulaştı. Bizde takviye yapalım diye düşündük. Hastane ile üniversite arasında 8 dönümlük bir yer var. 3.5 dönümü belediyeye ait, kalan kısmı hazineye ait. Hazineye ait olan kısım ile ilgili ben sayın bakan beyle görüştüm. İmar değişikliği ile beraber, belediyede arsa sorununu çözdüğünde biz bu işi programımıza alma durumundaydık. Ve bu konuda giden hastane baştabibimize de müracaat ettik. Ancak orada bir tıkanmamız oldu. Hatta Gölbaşılı olan ancak İzmir'de yaşan bir tüccarımız hem camiye hem de hastanemize yardım etti. Bakım yaptırdık. Ama hastaneyi projelendirip fiyatlandırırsanız haberdar edin dedi ve hastanenin yapımına talip oldu. Yani finansı hazır. Ama yine de tıkandık. Belediye Başkanı hazineyle takas yapmak istiyor. Biz tahsis istiyoruz. Amacınız mademki Gölbaşı'na hizmettir, belediye meclisinden geçirin. hastanenin yapımını bir arkadaşımız üsteleniyor. Belediye hazineye diyor ki, siz bana 3,5 dönümün miktarında yer verin, bende size orayı vereyim diyor. Bizde diyoruz ki ister belediye versin, ister hazine versin, bize şu arsayı verin biz gelecek sene hastaneyi başlatalım. Geldiğimiz nokta budur. Biz hastane yapmakta kararlıyız ama tıkanma noktamızda budur bunun bilinmesini istiyorum. Kaldı ki hastane olsa da olmasa da aşağısında okul yeri var. O okulu başlatacağız. Olay budur. Biz yurtta, okulda, camide, hastanede yapmak istiyoruz. Yani biz bu dünyadan gidiciyiz. Hutbede hoş bir seda bırakmak gayretindeyiz. Yöneticilerimiz şu tıkanan yolları açarlarsa Gölbaşı'na hizmetin geleceğinin inancındayım.” dedi.

“İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANDIR”

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de yapmış olduğu konuşmasında Yunus Emre Hizmet Derneği'ne yapmış oldukları hizmetlerden ve hayırsever vatandaşlara da katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Bu alandaki cami burada Müslümanların yaşadığına işarettir. Onun haricinde bu güzel eser burada hayırsever insanların varlığına işarettir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” dedi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Kürşat ŞAMİLOĞLU
10 Ağustos 2010 Salı 16:05
HAYIRLI İŞLERDE ACELE ETMEK
Sayın Yakup Başkan; size inanarak güvenerek teveccüh göstererek, tercihini sizden yana kullanan seçmenlerinizi ve idaresini üstlendiğiniz değerli Gölbaşı Halkının sizden beklediği sosyal projeleri hayata geçirmekte acele ediniz. Sayılı günler çabuk geçiyor. Siz ve ekibinizde önümüzdeki yerel seçimlerde seçmenlerinizin huzuruna göğsünüzü gere gere grurla anlatacağınız sosyal projelerle çıkın, aksi tadkdirde görevinizi liyakatıyla yerinize getiremediğiniz için halkın içerisine çıkacak yüzünüz olmayacaktır. Hükümet ve üyeleri tarafından size teklif edilen Gölbaşı halkına hizmet verecek hastahane vb. sosyal projelerde lütfen acele ediniz. Belediyeye ait hazine arazilerini halkin ihtiyaçları doğrultusunda projelerle değerlendirmek sizin için sorumluluk, aksisi vebaldir. Saygılar.
81.213.228.122
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim