• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

ATO’NUN YENİ BAŞKANI BEZCİ’DEN, BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET

16.03.2011 15:26
ATO’NUN YENİ BAŞKANI BEZCİ’DEN, BAŞKAN GÖKÇEK’E ZİYARET
Ankara Ticaret Odası başkanlığına yeni seçilen Salih Bezci ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Ankara Ticaret Odası başkanlığına yeni seçilen Salih Bezci ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.
Bezci ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara'da 2012 yılında düzenlemeyi planladıkları “Alışveriş Festivali” ve Başkent'in aday olduğu “EXPO 2020”ye ilişkin projelerine Başkan Gökçek'ten destek istedi.
Belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Başkan Gökçek, 23 Nisan'da 70 ülkeden 3 bin çocuğun buluşacağı Dünya Çocuk Oyunları'nın hem Çocuk Olimpiyatları'nın hem de EXPO 2020'nin ilk adımı olacağını söyledi.

­-PROJELERLE GELDİLER

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarete, Başkent ekonomisinin gelişmesine yönelik projelerle gelen Salih Bezci, “Başkan olduktan sonra ilk ziyareti size yapmak istedik. Siz bir projeci başkansınız, Ankara'ya verdiğiniz hizmetler son derece fazla. Dolayısıyla biz de iki tane proje ile geldik” dedi.
ATO olarak 2012 yılında Ankara'da “Alışveriş Festivali” düzenlemek için çalışmalara başladıklarını ve bu gibi projelerle Ankara'yı Anadolu'nun cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Bezci, “Bahar aylarında düzenlemeyi planladığımız festivalin, 40 gün-40 gece sürmesini planlıyoruz. Alışveriş festivali ile Ankara ekonomisine hareket kazandırmayı ve turizme katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Festivalin, sadece alışveriş merkezleri ile sınırlı kalmayacağını ve ticaret hayatı içinde yer alan bütün dükkanlar ve mağazaların dahil olacağını ifade eden Bezci, “Ankara'ya geçen yıl 407 bini yabancı olmak üzere 922 bin turist geldi. Alışveriş Festivali ile bu sayı üçe katlanacaktır. Festival boyunca mağazalarda büyük indirimler uygulanacak” dedi. Hediye çekilişleri, çeşitli bölgelerde konserler ve gösteriler düzenleneceğini de anlatan Bezci, “Ankara Valiliği başta olmak üzere Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz ile el ele verip bu projeyi hayata geçireceğiz. Ben öyle inanıyorum ki, bu festival için Melih Gökçek başkanım 'evet' derse, bu projenin yarısı hayata geçmiş demektir” diye konuştu.
İkinci projelerini de “EXPO 2020”nin Ankara'ya kazandırılması” olarak açıklayan Salih Bezci, fuara ilişkin bilgiler vererek, “Güç birliği yaparsak EXPO 2020'yi alacağımıza inanıyorum. Ankara, konum olarak fuar merkezi olmaya çok uygun bir kent. Ankara şehir içi ulaşım, sizin sayenizde hiç sorunsuz işliyor. Ankara'nın ayrıca bu organizasyonu taşıyabileceği gücü ve altyapısı da var” dedi.
“Bugün Paris denince akla ilk olarak Eiffel Kulesi geliyor” diyen Bezci, “Bizde Ankara'da böyle bir simge yapalım. Bir kentin Ticaret Odası ile yerel yönetimi el ele verirse altından kalkılamayacak bir proje yoktur. Sayın başkan bu işin başına geçerse Ankara'nın sırtı yere gelmez” diyerek sözlerini tamamladı.

-“BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ”

Bezci'nin ardından konuşan Başkan Gökçek de özellikle festival konusundaki projeyi takdirle karşıladığını kaydederek, “Biz belediye olarak her türlü yardıma hazırız. Aynı konuda özellikle Siteler ile bir teşebbüste bulunmuştuk. Hatta Siteler esnafıyla son yaptığımız toplantıda kendilerine sitemde bulunmuştuk. 'Karar aldığımız halde böyle bir gayretin içerisine girmediniz' diye. Bu sene buna mutlaka başlayalım. Siteler'de 'Her ay başında ilk Cumartesi-Pazar gününü orada Siteler Günü olarak ilan edip, festival tarzında uygulama yapalım' demiştik. Siz tabi bunu Ankara geneline yayıyorsunuz” dedi.
İstanbul'un da şimdi buna benzer bir organizasyon içerisinde olduğunu ve böyle bir çalışmanın Ankara ekonomisine çok ciddi katkıda bulunacağına inandığını ifade eden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaz aylarında düzenlenen festivallerin bunun çok küçük bir örneği olduğunu söyledi. ATO'nun tamamen Ankara'yı kapsayacak tarzda bu festivali yapmak istediğini, bu konuda belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini yineleyen Başkan Gökçek, “Yani araç, gereç, festivalin burada yapıldığının havasını vermek için kente nasıl bir damga vurulmak istenirse onların hepsini yaparız” diye konuştu.

­-“İLK ADIM, DÜNYA ÇOCUK OYUNLARI OLACAK”

İkinci konu olarak da EXPO 2020'nin zaten müşterek hayalleri olduğunu belirten Başkan Gökçek, “Biz bu konuda bu 23 Nisan'da Dünya Çocuk Oyunları diye bir organizasyon düzenliyoruz. Dünya Çocuk Oyunları, 70 ülkeden gelecek 3 bin civarındaki yavrumuzun burada yapacağı müsabakalara ev sahipliği yapacak. Bu dünya Çocuk Olimpiyatları'nın ve EXPO'nun ilk adımı olacak. Çünkü biliyorsunuz biz EXPO'da tema olarak çocuğu seçtik. Dolayısıyla tema çocuk olduğu için EXPO'nun alt yapısını da şu andan itibaren hazırlayalım dedik. EXPO'yu, Ankara olarak alacağımıza kesinlikle, yürekten inanıyorum. İnşallah önce Türkiye'de aday il olarak biz seçiliriz, arkasından da bütün dünyada seçiliriz” dedi.

-“YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLERİ YAKINDA PAYLAŞACAĞIZ”
EXPO'da yer almak için şimdiden dünya çapında yaptıkları pek çok teşebbüs ve girişim bulunduğunu ve pek çok ülkeyle yazışmaları olduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek, “İnşallah önümüzdeki günlerde de o yazışmaları da kamuoyuyla paylaşacağız. Neler olduğunu bugüne kadar söylemedik. Sessizce götürdük bu işleri ve bir hayli de mesafe aldık. Özetle şunu söyleyebilirim ki, EXPO bizim hayalimiz ve 2020'de alacağız. 2020'de benim belediye başkanı olmayacağım kesin. Ama 2020'de EXPO'yu almak sizin de ifade ettiğiniz gibi Ankara'ya müthiş katkı sağlayacak. Ben bu yatırımların 8-10 milyar dolara kadar çıkacağını düşünüyorum. Hükümet de EXPO'nun sahibi olarak Ankara'yı yurtdışından gelenlere karşı prestijli hale getirmek için ciddi yatırımlar yapacak” diye konuştu.
“Her iki projenizi de yürekten destekliyorum. Elimden gelen her şeyi de yapmaya hazırım” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Tekrar ediyorum, tabi EXPO ile mukayese edilmeyecek bir tarzda, bu 23 Nisan'da minik bir festival tarzında bir organizasyonu inşallah Ankara'ya yaşatacağız ve göstereceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Gökçek'e hediyelerini takdim eden ATO Başkanı Salih Bezci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim