• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • Ankara : 5 °C
  • İstanbul : 10 °C
  • İzmir : 10 °C

BALLI; "Yakup Odabaşı'nı kınıyorum"

09.10.2010 13:51
BALLI; Yakup Odabaşını  kınıyorum
Gölbaşılar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve başkanı Münür Ballı basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Ballı “Hiçbir siyasi misyonun temsilcisi değiliz, amacımız

Gölbaşılar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve başkanı Münür Ballı basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Ballı “Hiçbir siyasi misyonun temsilcisi değiliz, amacımız Gölbaşı'na hizmet etmektir.”dedi. Münür Ballı'nın basın toplantısında Başkan Odabaşı'ndan Ak Parti İlçe Başkanına, STK'lardan Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'a kadar herkes nasibini aldı.

 

-STK'lar bizi yalnız bıraktı

Büyükşehir Belediyesinin Gölbaşı mezarlığı yetkisini almasından sonra yaptıkları eyleme de değinen Ballı “Bu eylemi yapma kararını birlikte aldığımız dernek temsilcilerinin bazıları bizi yalnız bıraktı.” Dedi. Eylemi yapmaktaki amaçlarının siyasi olmadığını ifade eden Ballı “Biz bu eylem kararını dernek başkanlarına verilen bir iftar yemeğinde topluca aldık. Ancak birlikte karar aldığımız dernekler eyleme katılmayarak bizi yalnız bıraktı” dedi.

 

-İsa Ömercan, eyleme gelmedi

Hangi dernek başkanlarının yalnız bıraktığının sorulması üzerine ise Ballı şu cevabı verdi; “En başta Göl-der başkanı İsa Ömercan orada yoktu. Protestoda okuduğumuz metin derneğimiz tarafından yazılan ve tüm dernek başkanlarının da altına imza attığı bir metindi. Bu açıklama Gölbaşılılar Birliği tarafından tek başına yazılmış bir metin değildir.” dedi.

 

-Yakup Odabaşı'nı kınıyorum

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na da tepki gösteren Ballı “Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Eylül ayı meclis toplantısında “yapılan açıklama sert olmuş, haberim olsaydı engel olmaya çalışırdım” diye bir ibare kullanmış. Eğer Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bu sözleri gerçekten söylediyse, onu da esefle kınıyorum. Çünkü eylem yapılmadan Belediye Başkanının haberi vardı. Kendisi bu eylemde Gölbaşı Belediyesinin yer almasını istemedi. Eğer bu eylemde yer alırlarsa Gölbaşında hizmetlerin aksayabileceğini söylemişti.” Dedi.

 

-Ramazan Şimşek geri dönmedi

Münür Ballı eylemi tek başına yapmadıklarına dikkat çekerek “Eğer derneğimiz bu eylemi yapsaydı oraya 300 kişi değil, 3 bin kişi toplardı. Eylem öncesi Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'te dahil olmak üzere tüm siyasi parti temsilcilerini aradım. Bir Gölbaşılı olarak bu eyleme destek olmasını istedim. Ancak kendisi bana döneceğini söylemişti. O gün bu gündür de dönmesini bekliyoruz.” Dedi.

 

-Gölbaşının iyiliği istenmiyor

Gölbaşında ki mezarlığın Büyükşehire farklı anlatıldığını ifade eden Ballı “Gölbaşında oturmayan bir meclis üyesi bile çıkıp bu konuda açıklama yaptı. Birileri Gölbaşı'nın iyiliğini istemiyor” dedi.

 

-Gökçek geri adım atmadı

Bu eylemi uzatmak ve kamuoyu oluşturmak gibi bir düşüncelerini olmadığını söyleyen Ballı “Biz bu konuyu fazla uzatmak istemiyoruz. Çünkü diğer STK'lar  konuya duyarsız kaldı. Durum böyle olunca bizde geri adım atmak zorunda kaldık. Biz demokratik olarak bu konuya tepki göstermemize rağmen, Melih Gökçek geri adım atmadı.” Dedi.

-MHP'nin yandaşı, AKP'nin  karşıtı değiliz

Gölbaşılılar birliği olarak siyasi bir misyonun temsilcisi olmadıklarını ifade eden Ballı “Gölbaşılılar Birliği ne MHP'nin yandaşıdır, ne de Ak Parti'nin karşıtıdır. Biz Gölbaşındaki STK'ların aktif olmadığı düşüncesi içerisindeyiz. Ve STK'larında siyasete müdahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz.  Yapmış olduğumuz eylem ve açıklama Gölbaşı Belediyesinin yanında yer almak için değil, mezarlığın Gölbaşı Belediyesinde kalması gerektiğine inandığımız için yapılmıştır.” Dedi.

-Gölbaşılılar ilgi göstermedi

Eylemi yapma nedenlerinin bir tanesinin de, Gölbaşı mezarlığına dışarıda ikamet edenlerin gömülmesi ihtimali olmasına bağlayan Ballı “Şu anda Gölbaşı mezarlığa dışarıdan definlerin olduğunu ispatlayın. Aynı eylemi Gölbaşı Belediyesine karşı da yaparım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ancak Gölbaşı'nda ikamet edenler ilgi göstermedi. Buna da çok üzüldük.” Dedi.

-Siyaset düşünmüyorum

-Murat Bay Balta'nın görüşü bizi ilgilendirmiyor

Münür Ballı siyaset düşünmediğini ifade ederek “Şu anda aktif siyaset düşünmüyorum.” Dedi. Şu anda Turizm Ticaret Genel Müdürü olan, yerel seçimlerde de Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olan Murat Bey Balta ile akraba olduğunu söyleyen Ballı “Murat Bey Balta'nın derneğimize destek olduğu ve siyasi misyonunu izlediği iddiaları doğru değildir. Murat Bey Balta derneğimizin onur kurulu üyesidir. Hiç kimsenin siyasi görüşü bizi ilgilendirmiyor. Çünkü biz topluma ve Gölbaşı'na açık bir derneğiz” dedi.

 

Belediyenin geleceğe yönelik projesi yok

Gölbaşı Belediyesinin rutin işlerini yaptığını ancak, geleceğe yönelik projeleri olmadığını ifade eden Münür Ballı “Gerekirse Gölbaşı Belediyesi ve Yakup Odabaşı'nı da eleştirebiliriz. Bu bizim en doğal hakkımız” dedi. Yönetim kurulunda Gölbaşı Belediyesinde görevli bir bayan olduğunun sorulması üzerine ise Ballı şu cevabı verdi; “Şu anda Gölbaşı Belediyesi ile söylediğim cümleler Münür Ballı'nın şahsi düşüncesidir. Gölbaşı Taraf'ın Derneğin Mali İşler Sekreterliğini yürüten  Canan  Uygur'a “ Birtakım siyasi etkenler sırf derneğiniz olumsuz eleştiri yaptı diye istifa et derse, istifa eder misiniz?” sorusuna ise tepki göstererek “ Sorduğunuz soru ayrıştırıcı bir soru. Ben burada siyaset yapmaya değil, sosyal anlamda Gölbaşı'na hizmet vermeye geldim. Eğer öyle bir şey olursa da kesinlikle istifa etmem. Çünkü ben bu dernekte çalıştığım kuruma zarar verecek bir şey yapmıyorum” dedi. Gölbaşı Taraf temsilcisi ise Canan Uygur'a cevaben “Kızmanızı yada sinirlenmenizi gerektirecek bir şey yok, sorduğumuz bu soru ile derneğinize olan bağlılığını sorgulamak istedik” dedi.

Münür Ballı ise yönetim kurulu üyesine sahip çıkarak “ Biri Gölabşı için benimle birlikte taşın altına bırakın elini parmağını bile koysa, her bir üyem için her şeyi göze alırım” dedi.

 

Göller ve Turizm Sempozyumu yapacağız

Gölbir der olarak Aralık ayında Gazi Üniversitesi ile birlikte  “Göller ve Turizm Sempozyumu” düzenleyeceklerin ifade eden Ballı, bu sempozyumla birlikte göllerimiz ile ilgili bir kamuoyun oluşturmak ve bu sorunu çözmek istiyoruz. Sempozyumumuza Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'da katılacak” dedi.

Gölbaşındaki üniversite öğrencilerinin Gölbaşı ile alakaları olmadığına da dikkat çeken Ballı “Buradaki öğrencileri Gölbaşında nasıl barındırabilir ve yaşatabilirizin cevabını bulmalı ve bu sorunu çözmeliyiz. Hayalimizde Mogan Üniversitesi var. Neden Gölbaşı'nın kendi dekanlığı bulunan bir üniversitesi olmasın?” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet-GÖLBAŞI
11 Ekim 2010 Pazartesi 22:12
Delikanlı
Sayın BALLI'yı öncelikle medeni cesaretinden dolayı kutluyorum.Hangi siyasi veya hangi dernek yöneticisi bir Belediye başkanına tepkisini içinden geldigi gibi ve bu kadar aşık yüreklilikle dilegetirdi.Siyaset düşünüyor diyorsunuz tabiki düşünebilir adam oturdugu yerden siyaset yapmıyor.Adam işinden gücünden ailesinden çocuklarından fedakarlık ediyor elbette ilerde bunun karşılıgını almak isteyecektir ve hak ediyorsa bu millet sayın Ballıyı çekip yukarı cıkarmasınıda bilecektir.Hiç bir emek karşılıksız kalmaz.Yapılan herşey güzeldir önemli olan bir şeylerle uğraşmaktır.Başarılar diler saygılarımı sunarım...
88.230.90.223
selçuk aktaş
11 Ekim 2010 Pazartesi 09:50
sen işine bak
bizim toplumumuz bu tip samimi çalışmalara toplum için bişeyler yapmak isteyenlere alışık değil belkide haklılar çünkü bu güne kadar hep aldatılmışlar kullanılmışlar ama sizi ben uzun zamandır takip ediyorum sende yönetimindeki arkadaşlarda canla başla mücadele ediyorlar ve enterasan olan şu ki hakikaten yönetiminde hiçbirşeye minnet etmeyen arkadaşlardan oluşuyor o nedenle siz yolunuza bakın padişahında arkasından atarlar yüzünede bişey diyemezler alla yaptıklarınızı kabul eylesin.
212.175.99.79
kır.der
11 Ekim 2010 Pazartesi 09:22
nerdeler
münir beyin yaptıgı basın toplantısını okudum mezarlık konusunda yaptığı açıklamalara katılmamak mümkün degil yalnız bırakıldık 40 bin bildiri dagıtıldı 200 kişi geldi biz yanlışyapmadık münür bey halkımız çok duyarsız onlarda anlayacak ama büyük şehir mezarlığı karşıyakaya benzeti zaman kırşehirliler derneyi olarak herzaman öncelikli olarak gölbaşının menfatleri önemli bizim için gölbaşı için negerekirse herzaman yapmaya hazırız
78.162.185.195
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim