• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 21 °C

Başarılı bir belediyeyiz

21.04.2010 14:06
Başarılı bir belediyeyiz
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek bir araya gelerek bir yılını değerlendirdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek bir araya gelerek bir yılını değerlendirdi.

Sohbet havasında geçen basın toplantısına Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Özel Kalem Müdürü İhsan Türkmen, Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Çakır ve Gölbaşı Belediyespor Muhasip üyesi Fahrettin Aydınlı katıldı.

 GEÇMİŞİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Başkan Odabaşı geçmişle ilgili konuşmak istemediğine dikkat çekerek “Biz enerjimizi geçmişi konuşmakla değil, geleceğe saklayalım.” Diyerek geçmiş yönetim hakkında konuşmak istemediğini ifade etti. Geçmişte yapılan hizmetleri takdir ettiğini söyleyen Odabaşı “Ben geçmişte Gölbaşı'na hizmet eden ve çivi çakan herkesten Allah razı olsun diyorum. Biz yönetim olarak her şeyin iyi tarafına bakıyoruz.” dedi.

 HİÇ BİR ZAMAN YAKINMADIK

Seçimden önce düzgün ve yalansız bir süreç geçirdiklerini ifade eden Odabaşı “Biz belediye devraldığımızla, borçlu aldık diye yakınmadık. Ancak bir süre geçtikten sonra durumun daha olumsuz olduğuna şahit olduk. Buna rağmen karamsar olmadık. Daha iyisini yapacağız dedik” şeklinde konuştu.

Hizmet alanının ve mahalle sayısının arttığına işaret eden Odabaşı “Mahalle sayısının artmasına bize ek bir külfet getirdi. Çünkü beldeler borçlu geldi. Bu değişime hem vatandaşın , hem de belediyenin ayak uydurması zaman alacak. Göreve geldiğimizde maaş ödeyecek bile paramız yoktu. Aracımıza koyacak mazotumuzun olmadığı gibi, kaldırım taşı arasına koyacağımız harcımız bile yoktu. Ama biz boşa giden harcamalara son verip, her birim müdürlüğünde tasarruf tedbirleri aldık. Biz onların Özel Kalem Müdürlüğü'nde 3 ayda harcadığının, altında bir harcama yaptık.” Dedi.

 FEN İŞLERİ ARI GİBİ ÇALIŞTI

Göreve gelir gelmez girilmedik mahalle olmadığını söyleyen Odabaşı “Tüm mahallelerde Fen İşleri Müdürlüğümüz talepler doğrultusunda ham, kadastro ve imar yollarını açtı. Hepsi açılmadı ama, çok büyük bir kısmı açıldı. 2009 yılında 68 km stabilize yolun yanı sıra 15 bin ton asfalt atıldı. Atılan asfalt rakamı çok büyük değil. Ama her yıl bu rakamı daha da çoğaltacağız.” Dedi.

Merkezde ASKİ'nin bozduğu yolları yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Odabaşı “Bir çok alanda hizmet vermeye devam ediyoruz. Köy mezarlıkları düzenlendi. Mezarlık içerisinde bulunan tüm otlar temizlenerek, pırıl pırıl yapıldı. İlçe mezarlığımıza da vatandaşların dinlenebilmesi ve oturması için park yaptık.” Dedi.

 SİYASETMİ YAPIYORSUN? DERNEKÇİLİK Mİ?

İsim vermeden Andezitçiler Derneği Başkanı Bayram Dursun'u da eleştiren Odabaşı “Mezarlık girişine giriş kapısı yaptık diye bir dernek başkanı tarafından eleştirildik. Şimdi soruyorum; Nevşehir bu ülkenin şehri değil mi? Biz bu kapıyı işçilikte dahil her şeyini 20 bin TL'ye yaptırdık. Şu anda yapılan ikinci kapıyı da Andezit Taşından yapıyoruz. Dernek Başkanı Andezit Taşı kullanılmadığı için eleştiriyor ama, Belediye binasında Çin'den getirilen defolu granitleri neden gündeme getirmiyor? Bu dernek başkanı arkadaş o zaman nerelerdeydi? Ramazan'da Ramazan yemeği veriyoruz tüm taşçı arkadaşlar katılıyor. Ama o İstanbul'dayım diye programa katılmıyor. Ancak bir üst katta bir siyasi partinin yemeğine katılıyor. Dernek başkanı mı, yoksa siyasi parti başkanı mı onu insana sorarlar. Andezit taşının tanıtılması için biz çabalıyoruz. Biz kimseyi dışlamak istemiyoruz. Ancak siyaset yapmak istiyorlarsa siyaset sahnesinde güreşsinler.” Diyerek Bayram Dursun'a yönelik eleştirilerde bulundu.

 HER ALANDA HİZMET VERDİK

Köy konakları ve muhtarlık binalarının bakım ve onarımının yapıldığını söyleyen Odabaşı “Biz bu anlamda Köy konakları ve muhtarlık binalarının eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Okullarımızın taleplerinin hemen hemen hepsini karşıladık. Kutsal mekanlarımız olan camilerimizin temizlenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi anlamında bir çok çalışma yaptık.” Dedi.

 

Belediye hizmetlerinin yanı sıra Yaylabağ ve Gerder'e içme suyunun getirildiğini ifade eden Odabaşı “Belediye olarak her alanda hizmet vermek için büyük mücadele veriyoruz. Oyaca'daki sağlık ocağının tadilatını yaparak temiz, hijyenik ve kullanılabilir bir hal almasını sağladık. Hallaçlı ve Velihimmetli'de bordür çalışması halen devam ediyor. Bunu her mahallemize uygulamak istiyoruz.” Dedi.

 YEŞİLE ÖNEM VERİYORUZ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün de aktif olarak çalıştığını söyleyen Odabaşı, “Gölbaşı diğer ilçelere göre yeşil alanda daha şanslı. 2009 yılında 1'si tadilat olmak üzere 4 yeni parkı ve 4 sportif sahayı Gölbaşı'na kazandırdık. Bu spora verdiğimiz öneminde bir göstergesidir. 3 yeni parkın yapımını da en kısa zamanda başlayacağız. Ağaç dikme çalışmalarına da hız verdik. Bu konuda her muhtarlığa istediği kadar ağaç veriyoruz. Dikimine de yardımcı oluyoruz. ” dedi.

ORGANİK TARIMA DESTEK VERİYORUZ

Organik Tarıma belediye olarak destek verdiklerini ifade eden Odabaşı “Çok yakında 5 dekarlık alanda çilek, 5 dekarlık alanda ise meyve yetiştirmek için çalışmalarımız sürüyor.. Bu alanda organik tarıma destek vermek için Ziraat Fakültesi ile de ortak projelerimiz olacak” dedi.

Bir yıl boyunca Kültürel faaliyetlere de önem verdiklerini ifade eden Odabaşı “Konservatuar öğrencilerimiz 2 ayrı tiyatro oyunun yanı sıra, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konseri verdiler. 45 gün süren Ramazan Şenlikleri'ne ilgi yoğun oldu. Festivalimizi düzenledik. Bu yılda aynı faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

GEZİLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Sevgi Çiçeğinin patentini almak için müracaat ettiklerini ifade eden Odabaşı “ Çanakkale gezileri düzenledik. Bu yıl 120 öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Mayıs ayında da lise öğrencilerine yönelik gezi olacak. Bunun yanı sıra imamlarımıza ve muhtarlarımızın da Çanakkale'ye gitmesi için çalışmalarımız var. Durumu olmayan vatandaşlarımız için de imkanlar dahilinde geziler düzenleyeceğiz” dedi.

 SAĞLIK ve EĞİTİME DESTEK VERDİK

Sağlık, eğitim  sosyal ve kültürel anlamda bir çok hizmet yaptıklarını ifade eden Odabaşı “Eğitime elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilere kitap yardımının yanı sıra, okullarımızın da ihtiyaçlarını karşıladık. 4 Engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye temin ettik ve işe girmelerine vesile olduk. Maddi durumu olmayan vatandaşlarımıza küçükte olsa katkıda bulunuyoruz. İftar çadırı hizmeti bu yıl da devam edecek” dedi.

 

Yapılan göz taramasında bir çok vatandaşın muayene olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Bu kontroller sonucu vatandaşlarımızın tedavisi ücretsiz yapıldı” dedi.

 MEZARLIKLARIMIZI DÜZENLEYECEĞİZ

Tüm mahallelerde bulunan mezarlıklarda düzenleme yapılacağını söyleyen Başkan Odabaşı “Bu mezarlıklarımızın düzenlemeleri ve cenaze yıkamaları için gerekli olan Gasilhaneleri yapılacak. Ancak bunları 2 yılda tamamlayabiliriz. Sineklerle mücadeleden taviz vermedik. Ancak bu sene yağışlar nedeniyle vatandaşlar sivri sinekten biraz rahatsız oldu. Alo Belediye hattı ile de vatandaşımızın istek, öneri ve şikayetlerini dinliyoruz. Biz vatandaşımıza bir telefon kadar yakınız” dedi.

 SICAK ÇORBA İLGİ GÖRDÜ

Öğrencilere sıcak çorba hizmetinin takdir gördüğünü ifade eden Odabaşı “Aslında cenazelerde yemek verilmesi yanlış. Çünkü durumu olmayan fakir vatandaşlar bu konuda mahçup oluyorlar. Bu konuyu müftü bey ve imamlarımızla görüşeceğim. Gerekirse belediye olarak biz muhtaç vatandaşlarımızın cenazesinde yemek hizmeti verebiliriz” dedi

 YAŞLI ve MUHTAÇLARIMIZIN YANINDAYIZ

Yaşlı ve muhtaçlara teknik hizmet verildiğini ifade eden Odabaşı “Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımıza belediye olarak yardımcı oluyoruz. Teknik servis hizmetinin yanı sıra , gerekirse evlerini temizler pırıl pırıl yaparız. Bu hizmetimiz şu anda başladı.” Dedi.

 ENGELLİ VATANDAŞIN YANINDAYIZ

Engelli vatandaşlara yönelik engelli otobüsünde yapımının tamamlandığını ve çok yakında hizmete gireceğini söyleyen Odabaşı “Engelli otobüsünün Türkiye'de eşi benzeri var mı bilmiyorum ama, engelli otobüsü engellileri istediği yerden alıp ,istediği yere bırakacak” dedi.

 TURİZME ÖNEM VERİYORUZ

İlçede Turizmin gelişmesi için Turizm bürosu yaptıklarını ifade eden Odabaşı “Biz Gölbaşı'nda yeni piknik alanları oluşturarak hem Gölbaşılılara yeni mesire alanları oluşturmak, hem de Ankara'dan gelen insanlarımıza farklı alternatifler sunmak istiyoruz. Bu sayede ilçenin de tanıtımına katkıda bulunuyoruz” dedi.

 EĞİTİMDE ŞANLI BİR İLÇEYİZ

Gölbaşı'nın eğitimde gelişmeye müsait bir alan olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Ben Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin bölümlerinin birleştirilerek, Mogan üniversitesinin kurulmasını çok istiyorum. Bu konuda belediye olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapacağız. “Şu anda Ufuk Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi temelleri attılar. Gölbaşı'nda faaliyet göstermek isteyen vakıf üniversiteleri ve kolejlerde var. Gölbaşı eğitim alanında gerçekten çok şanslı bir bölge.” Dedi.

 HAYVAN PAZARI KURACAĞIZ 

Canlı hayvan pazarına yönelik çalışmalarında olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Köylerde hala bu işten geçimini sağlayan insanlarında haklarını korumak için mücadele veriyoruz” dedi.

 CEPHE SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ

Konya Yolu'nun iki cephesinde dış cephe çalışmaları olduğunu ifade eden Odabaşı “Bu konuda maliyet hesabı yapılıyor. Bu konuda belediye olarak ev ve apartman sahiplerine ciddi bir destek vereceğiz. Aynı zamanda Cemal Gürsel ve Hükümet Caddesinde de bu tür çalışmalar olacak. Alt geçit yapımında ise bizim bir yetkimiz yok ama bu alt geçidin yapılması için yapılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.

 İMAR VATANDAŞLA YAPIYORUZ

“Mahallemizin imar çalışmasını vatandaşlarla beraber yapıyoruz.” Diyen Odabaşı imar konusunda oldukça hassas ve şeffaf davrandıklarını ifade etti. Odabaşı “Eğer imarda düzeltebilecek bir şey varsa kanunlar çerçevesinde yardımcı oluyoruz. Bunları da şeffaf bir biçimde yapıyoruz” dedi. İnşaat harçlarında indirim yapıldığına dikkat çeken Odabaşı “Kanun ve nizamlar çerçevesinde seçimden önce de söz verdiğimiz gibi, köy içi yerleşim yerlerinde inşat ruhsatlarında çok büyük bir indirime gittik. Büyükşehir Belediye Meclisinde köylerdeki yol katılım paylarının indirilmesi için öneri sunduk, ancak bu önerimiz reddedildi. “ dedi.

 ATATÜRK MÜZESİ KURACAĞIZ

Gazi Üniversitesi altındaki parka Atatürk Müzesi yapmayı düşündüklerini ifade eden Odabaşı “Bu müzede Ulu önder Atatürk'ün Gölbaşı'na gelişini canlandıracağız. İlerleyen günlerde bu çalışmamıza başlayacağız” dedi.

Eski Belediye binasının olduğu alanda, Belediyeye ait Petrol Ofisi Tesisleri ile ilgili de projelerin bulunduğuna dikkat çeken Odabaşı “Bu projelerimizi somut bir hale getirdiğimiz zaman, kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

BAŞARILI BİR BELEDİYEYİZ 

Gölbaşı Belediyesinin başarılı bir belediye olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Biz seçim beyannamesinde ki söylediklerimizin hepsini yapma arzusu içerisindeyiz. Şu ana kadar seçim beyannamesinde ki sözlerimizin %70-%75 'ini gerçekleştirdik.” Dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bilmitorsun konuşma
22 Nisan 2010 Perşembe 12:09
bari de bilmediğin anlaşılmasın
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
95.9.74.172
KOSAVALI
22 Nisan 2010 Perşembe 11:41
ayıp
insan hiç mi utanmaz....ne yaptın da konuşuyon...ayıp..anca milleti kandırmada ustasınız...iş yapında bizide rezil etmeyin...millet bu adama oy attırdın diye bizi suçluyolar...dahada rezil olmadan yapacak başka birine bırak..ha bide tanımadığımız ve partiye çalışmayan insanları belediyeye müdür veya başkan yaptınız ya yazıklar olsun...
85.96.234.33
vatandaş
22 Nisan 2010 Perşembe 11:29
Gökhan'a
Sor bakalım hesabını.Sen önce düzgün yazmayı öğren.Ağzı olan konuşuyor.
81.212.101.78
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim