• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Başbakan Türkiye'yi bölüyor

01.12.2009 15:33
Başbakan Türkiyeyi bölüyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis'te partisinin grup toplantısında partililere sesleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Meclis'te partisinin grup toplantısında partililere sesleniyor.

Baykal parti grup toplantısnda şöyle konuştu:

Son dönemde Türkiye'de ekonomik gidişatta tehlike sinyalleri çalıyor. 82 yılda yapılan borç 150 milyar dolar iken bu arkadaşlar 7 yılda yapılan borç 177 milyar dolar. Türkiye'de her alanda bütçe harcamaları kısıtlanıyor her türlü bütçe mevcut, sonuç. Türkiye'nin en süper kalkınması olsa bir şey demeyeceğiz.Savaş yorgunu Türkiye'nin çabaları ortadayken 82 yılda savaşlar yaşanmış, ihtilaller olmuş, bir sürü olay olmuş. O dönemde Türkiye bütün kalkınma rakamını tutturabilmişler. Ama bu dönemde hiçbir şey tutturulamamış. Elde ne var borç var. Satılan fabrikalar var onların yenen parası var. Dünyadan hızlı gerçekleşen gelişme G20 ortalamalarının altındadır. Dünya krize maruz kaldıktan sonra büyüme oranları hedeflerin altındadır. Türkiye en hızla küçülen işsizlikte de en yüksek ülkeler arasındadır.Bunu demogoji ile idare edemezsin. Anadolu insanı biliyor bunu. Bu iktidar yanlış bir ekonomi politikası yürütmüştür.

Mali disiplin bir tarafa bırakıldı. Ekonominin bu duruşu çok ciddi sorunlara yol açmaktadırlar. Memur zamları konusundaki durum ortada. Verilen zamma karşı sendika uzlaştırma kuruluna gitti. Uzlaştırma kurulu da memura destek çıktı. Sonrasında toplu greve giden memur için Başbakan yasal değil diyor. Öğrenci harçlarında protestolarda gözaltında yaşananlar protesto yasak ama bayrakla gelen teröriste hak öyle mi?.Şu anda cezaevlerinde yer kalmadı. bunların büyük çoğunluğu gençlerdir.

MİLLİ GÜN KUTLANIR GİBİ OTOBÜSLER YAKILIYOR


Geride bıraktığımız hafta içerisinde can sıkan pek çok görüntü yaşadık. Maalesef açılımın Türkiye'yi nereye götürdüğünü hep birlikte gözlemledik. Artık Türkiye'de terörle ilgili yöntemler uygulamalar. Hükümetin aciz içinde seyrettiği bir tabloya dönüşmüştür. Terör örgütünün kuruluş yıldönümü kurulduğu binada resmen kutlanıyor. Herkes biliyor devlet biliyor. Hayret verici olay milli gün kutlanır gibi kutlanıyor şerefine otobüsler minibüsler yakılıyor. İstanbul Mersin Hakkari Beytülşabap Yüksekova'da her türlü saldırı eylem gerçekleştiriliyor alın size açılım.

Karakollara polis araçlarına saldırılıyor. Türkiye'de bu saldırılar yapılırken içişleri bakanı nerede? Bu toplantılara katılan vekillerle toplantı yapıyor. Bu olayların altında terörün benimsenmesi vardır. Toplumsal kabule gidiş vardır. Şimdi bu manzara karşısında Türkiye'de çok tehlikeli tablo çıkıyor. Terörün en şiddetli olduğu dönemde elde edemediğini şimdi elde ediyor.

BAŞBAKAN TÜRKİYE'Yİ BÖLMEKTEDİR


Türkiye, terör bir çatışma olmaktan çıkıyor. Burada taraf olmayan kesimleri ilgisi olmayanları karşı karşıya getiriyor. Dağlıca'da bile kimse bir diğeri yabancı gözle bakmadık. Açılım sonrası olay değişmeye başladı. İlk kez insanlar birbirlerini de suçluyor duruma geldiler. Şimdi devlet kabul etmeye başladı. Siz onlarla iş tutmaya başladıktan sonra olay PKK olayı olmaktan çıktı.

Kimse bir diğer komşusuna arkadaşına hısıma akrabaya ne köken sordu ne kökenle meşgul olmuştur. Biz bakıyoruz şimdi kabahat onda mı bunda mı kabahat iktidarda. Vatan haini gibi sözleri kullanmayı sevmem şimdi bütün sorumluluğunu bilerekten diyorum ki Başbakan Türkiye'yi bölmektedir.

KAPAT ŞU AMPÜLÜ


Vatandaşlarımız bu konuda kesinlikle el koymalıdır. Bir an önce Türkiye'yi bölünmekten kurtarmak için bu iktidarın gitmesine ihtiyaç var. Bu iktidar ne zaman Atatürk dese aklımdan bunlar yine bir kabahat işledi diye düşünüyorum. Bu bayramda da dini bayram baktık bilboardlara 'Ay yıldızın ışığı hepimize yeter'. Eğer ay yıldızın ışığı yeterse kapat şu ampülü. Bu iktidar büyük yanlışlıkların içerisindedir. Gelinen noktanın arkasında Türkiye'nin malum yanlışı yatıyor.

PKK'NIN GÖNLÜNÜ YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN

Bu açılımı neden yapıyorsun PKK'nın gönlünü yapmaya çalışıyorsun. Bu süreçte birbirine kızmayan insan kızmaya başlıyor. Bu konuda sorumsuzluklar devam ediyor. Ak Parti grup başkanvekili diyor ki Anayasa'dan Türklük ifadesini çıkaracağız. Sorun bitti Türk ifadesini çıkarmaya kaldı iş. Hani tek milletti. Hangi millet bu?

Bu milleti inkar edeceğiz, ayrışmaya başlayacağız kim bundan mutlu olacak kim? Şimdi onları baskı altına alıp yaftalayıp yapıştırmaya senin ne hakkın var. Bundan kim kazanacak. Bu süreci yürütenler kazanacaktır ama buna aracı olanlar kaybedeceklerdir.

Eğitimde dil ayrıştığı zaman nerenin parçası olacak o çocuklar. Başbakanın konuşmasından aynen okuyorum. İnsanların anadillerini öğrenmelerini hak olarak görüyoruz. Farklı dilde yayına gerek yoktur. Devlet TV yayınını denetlemelidir diyor. İbadet konusuna gelince sen önce cem evlerine saygı göster. Bir an önce aleviler ile ilgili yanlışları kitaptan çıkar. Sivas olaylarını hallet.

O KAPININ BEKÇİSİYİZ

Geçenlerde ben alevilerden sana destek yok, başka kapıya dedim. O da bekçi sen misin diyor. O kapıyı sahipsiz mi sandın. O kapının sahibi Hz. Ali'den Atatürk'e kadar var. O kapının bekçisiyiz. Yargı işine gelen kararı almayınca her türlü saldırıyı kendine uygun görüyorsun. Yardımcısı çıkıyor bayramdan sonra Danıştay da olamayacak ben de diyor. Merak etme Danıştay 1859'dan beri var.

Türkiye'de mesleki eğitim konusunda sorun ortada. Mesleki eğitime acayip bir ihtiyaç var. Sen al ortaokulda ben mesleki alanda yetiştireceğim diye sonra değiştir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Doğru eğitim politikası değil hiçbir yerde yok. Yargıya karşı genel tavrın altını çizeceğim. Biliyorsunuz Türkiye'de hukuk savcılık aşaması ile yargılama aşaması ile güven verici ve kurallara saygılı biçimde yürütülüyor demek mümkün değil. Türkiye'de yargıda ne oluyor derken Ergenekon çıktı. Şimdi herkes oyun içerisinde oyun var diyor. Hatta bunlar diyor ki içinde Deniz Baykal'da var.
beyazgazete.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim