• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 20 °C

Basın Danışmanından Başkana Sansür

26.04.2011 12:28
Basın Danışmanından Başkana Sansür
Gölbaşı İlçesi koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Yönetimi bugün saat 09.00'da gölbaşı Öğretmenler Evinde Yerel Basın ile bir araya geldi. Düzenledikleri program ile ilgili konuşan ve soruları cevaplayan GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan sitem etmek

Gölbaşı İlçesi koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Yönetimi bugün saat 09.00'da gölbaşı Öğretmenler Evinde Yerel Basın ile bir araya geldi. Düzenledikleri program ile ilgili konuşan ve soruları cevaplayan GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan sitem etmekten kaçınmadı.
Güzellikleri Paylaşalım Diye Geldiler
GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan “Derneğimizin düzenlemiş olduğu “ 2010 Gölbaşı'na hizmet edenler ödül töreni ve türkü şöleni” ardından yapmış olduğunuz olumlu ve olumsuz değerlendirmeler için teşekkür ederim. Derneğimizin amacı İlçemizde sosyal sorumluluğu paylaşan insan sayısını arttırmak ve bu insanları onurlandırmaktır. Gecemize katılan misafirlerimiz ve Gölbaşılı hemşerilerimiz bizim için çok değerli, Gölbaşı'nın sorunlarına duyarlı ve onurlu insanlardır. O gün gecemize katılan insanlar bir menfaat karşılığı gelmediler. Onlar, Gölbaşı için güzel şeyler oluyor, bunda bizim de katkımız olsun, bu güzellikleri paylaşalım diye geldiler” diyerek konuştu.
Biz Kimseyi REZİL Etmedik
Başkan Ömercan organizasyonu olumsuz eleştiren basın mensuplarına sitem ederek “Organizasyonda aksaklıkların olması, ne katılımcıların ne de bizlerin amacını gölgeleyemez. Bu tür aksaklıklara rezillik denemez. Bazı basın mensubu arkadaşlar, yapılan iyi şeyleri gölgeleme gayreti içindeler. Gölbaşı'nın saygın ve değerli insanlarının yer aldığı bir geceye REZİLLİK diyen arkadaşımız, zannediyorum kendi beceriksizliklerini, GÖL-DER'e gece üzerinden vurarak kapatma gayreti içerisinde. Tabii biz onu da anlıyor ve hoş görüyoruz. O koltukta oturmak zor zanaat.
Değerli kardeşlerim, detaylara takılır kalırsanız Büyük Fotoğrafı kaçırırsınız. Hemen hemen hepimiz, gecedeki ödül töreninde yaşanan karmaşaya takılmışsınız. Hâlbuki ödüle layık görülen insanların mutluluğundan, öğrencilerin sevincinden, öğretmenlerin gururundan hiç söz edilmemiştir. Biz siyasi bir organizasyon değiliz. STK'lar da görev almanın ne kadar zor olduğunu ya da görev yapacak insan bulmanın ne kadar zor olduğunu sizler, bizlerden daha iyi biliyorsunuz” dedi.
Danışmanların Söylememiştir ama Ben Söyleyeyim Sayın Başkanım
Sitemlerine devam eden Ömercan “Gecenin katılımının az olduğu yazılıp, çizildi. Bunu yazmak bizim hedeflerimizden vaz geçmemizi gerektirmez. Esas sorulması gereken soru, 100.000 nüfusa ulaşmış olan Gölbaşı'nda koloniler halinde ki yaşamı sosyal hayata nasıl katabiliriz. Gölbaşı'nda 10.000'e yakın Üniversite öğrencisi, 20.000'e yakın TOKİ Eymir konutlarında 4.000–5.000 TEK Lojmanları 3.000 Polis Akademisi ve sayısız kooperatiflerde ikamet eden vatandaşımızı Gölbaşı2nın sosyal, ekonomik, kültürel hayatına nasıl kazandırırız? Bu konularda en büyük görev yerel yönetime düşmektedir. Tabii vizyon sahibi, engin deneyimi ve tecrübesi ile Belediye Başkanımıza ışık tutan güzide basın danışmanımız, bu konularla ilgili projeler geliştirerek sayın Başkanımızı aydınlatıyordur herhalde.
Bir Diğer Eleştiri konusu yapılan memleketin güzide sanatçısına bir platform kurdurup da üzerine çıkartamadılar diyor. Arkadaş Belediye ile bizi karıştırıyor. Evet, platform kiralayamadık, bu bir eksiklik ise bizim eksikliğimiz” dedi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na göndermede bulunan GÖL-DER Başkanı Ömercan “Bunları danışmanların söylememiştir ama ben söyleyeyim Sayın Başkanım.
1. Her türlü imkânınız varken belediye olarak bu tür sosyal etkinliklerde kullanılmak üzere bir platform imal edemez misiniz, Her seferinde kiralık kullanıyorsunuz?
2. Spor Salonunda değerli sanatçılarımızın oturabileceği düzgün soyunma odası yok.
3. Soyunma odaları ve WC'lerin yenilenmesi gerekmektedir. Görsel açıdan da, Kültürel açıdan da Gölbaşı'na yakışmamaktadır. Mescidin her zaman temiz ve düzgün olmasına dikkat edin ( en azından diğer odalardan farklı boyanabilir)” dedi.
Rüzgâra Karşı Birileri Sürekli Duvarlar Örüyor
Gölbaşı'nda yaşayan Gençlerin sorunlarından da bahseden ve ödüller fazlaydı diye yorum yapanların eleştirilerine de değinen İsa Ömercan “Bir diğer eleştiri konusu ödüllerin fazlalığı. Aslında ödüller planlanan zaman içerisinde dağıtılmış ancak takdir edersiniz ki 54 adet İlk ve Orta Öğretim Okulu ile yaklaşık 27.000 öğrencinin olduğu bir İlçede verilen ödüller az bile. Verile ödüller ya da belgeler gereksiz diyebileceğimiz bir neden yokken kıyasıya eleştirmek Bindiğimiz Dalı Kesmektir. Bundan yaklaşık 11 yıl evvel İbrahim Pakoğlu diye yiğit bir adam çıktı ve Gölbaşı'nın gençlerinin sosyal hayatını değiştirebilecek, Üniversite gençliği ile merkezdeki gençliği kaynaşmasını sağlayacak bir kafe açtı. Büyük çaba ve emek sarf etti ama sonuçta her şeyi siyasi düşünen beyinlere takıldı. Beklediğini ya da umduğunu bulamadı sonunda oda usandı. Arkasında durulsa yardımcı olunsa bu gün Üniversite gençliği İlçemiz için daha faydalı durumda olurdu. Rüzgâra Karşı Birileri Sürekli Duvarlar Örüyor, Birileri de İbrahim Bey gibi Yel Değirmeni Kurma Çabası içindeler. Bizim dileğimiz bizim umudumuz Yel Değirmeni kuranların çoğalmasıdır” dedi.
Program sonunda Basın Mensuplarının sorularını yanıtlayan GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, o dönem Milletvekili Aday Adayı olan Özgün Ökmen'e ödül verildi fakat Eğitim için çalışmalar yapmış ve fayda sağlamış bir kişi olan Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü ve o dönem AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan Ümit Karabulut'a neden ödül verilmedi sorusuna cevap olarak “ Tamam bu bizim eksikliğimiz olabilir, fakat biz bu programda Gölbaşı'nda eğitime gönülden hizmet verenlerin seçilmesi konusunda bizlere yardımcı olunması için STK'lara bildiri ve öneri formu verdik ama bize tekrar geri dönüş olmadı ve geri dönüş olan bildirilerde de ismi yoktu” dedi.
Başkan Ömercan Protokolde yaşanan koltuk krizi konusunda “ Protokole koltuklarını gösteren görevli arkadaşımızın eksikliğinden dolayı olmuş olan bir sorun olabilir ama tabiî ki terk etmeyi gerektirmiyordu, herkes kendine yakışanı yapar” diyerek konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hasan OĞUZ
28 Nisan 2011 Perşembe 10:35
GECENİN BÜYÜSÜ
Bir gece düzenlendi,göl der tarafından gündem düşürmek mümkün deyil ne oldu gölbaşınımı kurtardınız.isa başkan gecenin tek çalışan adamı misafirlerini karşıladı.elinden geleni yaptı ama eksiler artıların önüne geçti.artısı böyle geceleri düzenlemek zor iş.bunu yaptı ödül dağıttı.müzik şöleni yaşattı bu kadar.eksileri o kadar çokki burda hedef tahtası oldu.geceyi aydınlatan seyirci yoktu seyircisiz futbolcu top oynamaz sanatcı parçasını istiyerek söylemez.gölbaşı halkını nasıl davet ettiniz.etseydiniz gelirdi eksi.hatayı kabul etmekte bir erdemliktir o erdemliği gösterin kabul edin burda kapatın.kabahati başkasında değil kendinizde arayın........................
81.214.248.97
h.yımaz
26 Nisan 2011 Salı 17:22
eleştiri
onlar önce yüzbin nüfusa yaklaşmış bir ilçede belediyenin kuruluş yılını nasıl kutlamışlar önce ona baksınlar seni ve ekibini teprik ederim ekside olsa siz dernek onlar blediye
88.254.241.45
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim