• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

BAŞKAN ODABAŞI ÇAYIRLI DA KENT MEYDANI TARTIŞMALARINI CEVAPLADI

28.11.2011 10:05
BAŞKAN ODABAŞI ÇAYIRLI DA KENT MEYDANI TARTIŞMALARINI CEVAPLADI
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Çayırlı Mahallesi Mahallelerini ziyaret etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Çayırlı Mahallesi Mahallelerini ziyaret etti.

Yapılan bu ziyarete Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Belediye Başkan Yardımcılarından Erol Gündüz, Belediye Meclis Üyelerinden Nazım Kaşkatepe, Sami Özdemir, İmar ve Şehircilik Müdürü Merih Karayol ve Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Ersin Pehlivan katıldı.

Başkan Odabaşı bu mahallelerde yapılan imar çalışmalarından ve çevre düzenlemelerinden bahsederek mahalle sakinlerinin de sıkıntılarını dinledi. Odabaşı Mahallelileri yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirerek yapılacak çalışmaları da anlattı.

Çayırlı Mahallesi Muhtarı Nejdet Ökmen'in evinde toplanan mahalle sakinleri yemekler eşliğinde sohbetler etti. Başkan Odabaşı kent meydanı yapılması için tartışmaların yaşandığı eski belediye binasının arsasını satılıp satılmayacağına dair çıkan tartışmalarla ilgili “O arsayı bizden almaya kimseni gücü yetmez, gerçekten normal değerini bilmiyorum ama yüksek bir fiyatı olan bir yer” dedi.

Çayırlı mahallesinde ki imar çalışmaları esnasında Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı, eski belediye binasının arsasının satılmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

“BİZ ORTAOKULDA LİSEDE ORALARIN ÇAMURUNU ÇİĞNEDİK”

Bu konuyla ilgili akıllardaki soru işaretlerini cevapsız bırakmayan Başkan Odabaşı “Meclise birkaç tane hisseli parsel ve birkaç tane de daha önceden satış kararı alınmış ve o arsaların yapısında bir değişme olmuş ve ondan dolayı da onları güncellemek için satış kararı alındı. Belediyeni yeriyle de ilgili bir karar çıktı, orada da şöyle bir durum var. Satılabilir diğer arsaları kastediyor, proje yapılabilir gibi genel bir ifade var. Burada sanki belediyenin eski yerinin satılabilirliği gibi bir şey olmadı. Öyle bir düşünce de yoktu. Ama sanki orada cımbızla çekilip kamuoyuna lanse edilmeye çalışılıyor bunu yadırgıyorum.
Yani ben şunu söyleyeyim, Gölbaşı Belediyesi'nin eski arsasını satmak gibi bir niyetimiz yok. Öyle bir düşüncemiz de yok. Satış kararı almak ayrı bir şey, satış ilanı çıkarmak ayrı bir şeydir. Genel ifadenin içinde öyle bir karar çıktı. Ama biz belediyenin yerini satacağız diye bir şey yok bizim öyle bir ifademizde yok. Hiç kimse böyle bir beyanatımız olduğunu da ifade edemez. Zaten orayı almaya kimsenin gücü de yetmez.
Çünkü oranın maddi değerinden öte gerçekten büyük bir manevi değeri de var Gölbaşı için. Yani birileri duyarları olduğunu zannediyorsa, bizler onlardan çok daha duyarlı olduğumuz söyleyebiliriz.
Biz ortaokulda, lisede oraların çamurunu çiğnedik. Oralarda zor şartlarda geçtik. Sonradan bir takım şeyleri görüp de kahramanlık yapmanın gereği yok. Biz Gölbaşı'na layık, ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Ama bunu günü gelince söyleyeceğiz. Bizimde planımız, programımız var” diyerek konuşmalarına devam etti.

“GÖLBAŞI'NIN MEYDANA İHTİYACI YOK MU?”

Konuşmasına devam eden Başkan Odabaşı “Biz belediyenin orayı satacağız falan demedik. Hiç kimse bunu da söyleyemez bize. Ama birileri bilerek ya da kasıtlı olarak böyle bir imaj yaratmaya çalışıyoruz. Dünyanım hiçbir yerinde de 3600 m2 kent meydanı oluşmuş. Meydan olmasını iddia edenler imar planını yaparken, daha geniş alanda bir meydan da alanı bırakmaları gerekiyordu. Biz orayı kucağımızda bulduk. Dolayısıyla kimseyi de kötülemiyoruz. Oranın zaten etrafı çevrilmiş.

Gölbaşı'nın meydana ihtiyacı yok mu? Tabii ki var. Biz çok daha geniş alanlar için çalışmaları başlattık. Gölbaşı'na yeni alanlar kazandırmak için uğraş veriyoruz. Bizim eski belediye binasının arsasını satma gibi bir niyetimiz hiç yok, olmadı da. Siyaseten bunu birileri kullanıyor diye onların keyfine göre de hareket edemem. Bizim eski belediyenin yerini satma gibi bir niyetimiz da hiç olmadı. Olmazda.. Orasını almaya hiç kimsenin gücü de yetmez. Bizden eski belediyenin yerini de almaya bırakın Türkiye'de, dünyada alabilecek sermayesi yoktur hiç kimsenin. Gücü yetmez kimsenin. Bizim için o kadar değerlidir ve önemlidir. Biz oraya Gölbaşı'na layık ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KOD ADI ZAMAN
01 Aralık 2011 Perşembe 14:41
ZAMAN I GELİNCE
ODABAŞI CUMHURİYETİNİ KURANLAR GÜNLER İLERLEDİKÇE DAHA DOĞRUSU SONLARI YAKLAŞTIKÇA ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRECEKLERDİR GÖLBAŞIMIZI PERŞİANLIK HİZMETTEN YOKSUN HALE SOKANLAR ELBETTE BUNLARIN HESABINI HALK TARAFINDAN ALACAKLARDIR.ŞİMDİLERDE SALTANATIN TADINI ÇIKARTANLAR SEÇİMİ KAYBETTİKLERİNDE KAFALARINI ÖNE EĞİP SOKAĞA ACABA ÇIKABİLECEKLERMİDİR.SAHŞİ GÖRÜŞÜM ASLA NE SOKAKTA NEDE MALUM YERLERDE ONLARI GÖRMEK HAYAL OLACAKTIR.
85.105.99.174
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim