• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 24 °C

Başkent Parklarıyla SONBAHAR'da bir başka güzel

18.11.2009 17:52
Başkent Parklarıyla SONBAHARda bir başka güzel
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yapımını Gerçekleştirerek Başkentlilerin Hizmetine Sunduğu 7 Dev Rekreasyon Alanındaki Eğlence Mekanları, Piknik Alanları Ve Yeşilliğiyle Ankara'ya Bir Başka Güzellik Kazandırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yapımını Gerçekleştirerek Başkentlilerin Hizmetine Sunduğu 7 Dev Rekreasyon Alanındaki Eğlence Mekanları,  Piknik Alanları Ve Yeşilliğiyle Ankara'ya Bir Başka Güzellik Kazandırıyor
-Tüm Sosyal Donatı Alanlarıyla Her Mevsim Ayrı Güzel Başkent, Sonbaharda Da Farkını Ortaya Koyuyor

Bazı şehirler, bulundukları bölge, tarihsel konum veya sahip oldukları iklim nedeniyle bir takım avantajlara sahiptir. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkent'i olarak ortaya çıkan Anadolu'nun ortasındaki bozkır Ankara ise yeşil olma özelliğini yıllar içerisinde gösterilen çabalarla kazanmıştır. Kentlerde yaşayan ve kent kültürünü soluyan her insan teknolojiden, mimarinin son gelişimine, ulaşımdaki kolaylıktan yaşam standardının yükseltilmesine kadar giderek artan taleplerinin yanı sıra daha yeşil daha sağlıklı bir kent ortamına sahip olma arzusunu da her adımda dile getirmektedir.  
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını gerçekleştirerek Başkentlilerin hizmetine sunduğu Mavi Göl, Göksu, Harikalar Diyarı, Dikmen Vadisi, Altınpark, Mogan ve Gençlik Parkı gibi 7 dev rekreasyon alanı; eğlence mekanlarıyla,  piknik alanlarıyla, yeşilliğiyle Ankara'ya bir başka güzellik kazandırmaktadır. 
Her Ankaralının nefes alabileceği; yeşilin, çiçeğin keyfine varabileceği mekanlar giderek çoğalırken, Başkent'te yaşayanlar her mevsimin tadını çıkarabileceği daha pek çok alana sahip bulunmaktadır.
Kış kapıyı çalmadan park ve yeşil alanları dolduran vatandaşlar, Sonbahar'ı Başkent parklarında yaşamanın ayrıcalığını bir kez daha tadıyor. Özellikle hafta sonları cıvıl cıvıl bir görünüm kazanan parklar ise  yerlere düşmüş sarı yapraklarıyla, koşu yollarıyla, kışlık çiçeklerle bezenmiş bahçeleriyle mevsime daha bir hazır görünüm sunuyor.
  
-“BAŞKENT'İN ŞEHİR TERASI” VAR!
Hava mı almak istiyorsunuz yoksa Ankara'yı yüksekten mi seyretmek?  İşte tam isteğinize göre bir yer: “Başkent'in Şehir Terası.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen 50. Yıl parkı, Cebeci sırtlarında. Avrupa'nın en yüksek bayrak direğinde tam 110 metre yükseklikte dev Türk Bayrağı dalgalanıyor. 
Bölgede eskiden oturanların Çamlık adıyla da bildiği, 130 bin metrekarelik bu güzel park, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yılında yapılmış. Zamanla özelliğini kaybeden park, Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'ya yeniden kazandırıldı. Gecesi farklı, gündüzü farklı işte bu güzel park, buraya gelenlere en güzel ve en geniş terasından kuşbakışı şehir manzarası sunuyor.
50. Yıl Parkı'ndan aşağıya Celal Bayar Bulvarı'na indiğinizde, Kızılay'a doğru biraz yürüyün. Yemyeşil bir güzel park daha karşılar sizi. Çiçekleri ve küçük ormanıyla kentin merkezinde nefes aldıran  Kurtuluş Parkı, sanki 50. Yıl ile Gençlik Parkı arasında bir köprü vazifesi görüyor.

-GENÇLİK PARKI YENİDEN
Gençlik Parkı… Ulus'ta şehir merkezinde yer alan bu dev rekreasyon alanının eski görkemli günlerine kavuşmasını, Başkentlilerin ve şehir dışından Ankara'ya gelen konukların yeniden eğlence merkezi haline gelmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı'nı yeniden düzenleyerek Başkent'e kazandırdı.
Büyükşehir Belediyesi 70'li yıllardan bugüne ailelerin korkulu rüyasını, artık rüyaları süsleyecek bir alan haline dönüştürerek, muhteşem bir rekreasyon alanına daha imza attı. Yeşillikler ve dev havuzun arasında geziden, lunaparkta eğlenceye, oluşturulan kafe-restoranlarda yiyecek içecek keyfinden, oturma gruplarında muhabbete, özel olarak inşa edilen tiyatro salonu, kültür merkezi, gençlik merkezi ve bilim merkezinde kültür ve sanat dolu saatlerden, birbirinden ilginç ve değişik gösterilere kadar her türlü imkanın bir arada sunulduğu dev rekreasyon alanında Başkentliler, Ankara'da yaşamanın farkını bir kez daha tadıyor.

-TRENLE GÖL TURU, HAMAKTA SALINCAK, OYUN ALANLARINDA EĞLENCE KEYFİ
Ankaralılar, Mogan Park'ta mini trenle göl turu yaparken, Göksu Park'ta kurulan hamaklarda salıncak keyfi yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent'in dört bir yanında düzenlenen  parklardan kendilerine en yakın yerde bulunan rekreasyon alanına koşan vatandaşlar, mangal keyfinden, bisiklet turuna, çeşitli oyunlardan, çocuklar için oluşturulan oyuncaklardaki çoşkuya kadar her türlü eğlenceyi tadıyorlar. Başkentliler mevsimin son günlerini doyasıya yaşarken, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  alanların gerekliliğini de bir kez daha teyit ettiriyorlar.

-BAŞARILI BİR DÖNEM
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin park ve yeşil alan çalışmaları konusunda çok başarılı bir dönem geçirdiğini bildirdi.
Sadece 2008 yılında toplam 1 milyon 81 bin metrekarelik 23 parka imza attıklarını kaydeden Hatice Akgül, parklara bu yıl Dikmen Vadisi 3. Etap, Keçiören Uyanış Parkı ile ilçelerdeki sayısız park ve yeşil alanı da eklediklerini kaydetti.

-HEDEF BAŞKENTLİ AİLELER
Başkentlilerin ailece zamanlarının büyük bölümünü geçirdiği parkların yapımına çok büyük önem verdiklerine dikkat çeken Hatice  Akgül,  vatandaşlara bu parklarda yaş, yetenek ve gelir durumları ne olursa olsun, hem boş vakitlerini değerlendirme hem de spor yapabilme olanağı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Başkent'te son yıllarda sayıları giderek artan rekreasyon alanları, parklar, yeşil alanlar, yaya ve koşu yolları, spor alanları, bayanların spor yapma olanağı bulabildikleri hanım lokalleri, 6 yıldır başarıyla sürdürülen bahçıvanlık kursları gibi tüm çalışmalar büyük ilgi görüyor.
Vatandaşların yoğun ilgisini çeken ve sosyal dünyasına da hitap eden bu çalışmalar sonrasında Başkentliler, hem dinleniyor, hem spor yapıyor, hem çevre bilinci kazanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
çetin akliman
19 Kasım 2009 Perşembe 10:42
açık sarı
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
78.165.155.234
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim