• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 27 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 25 °C

Belediye Gündemi

06.06.2012 14:09
Belediye Gündemi
Gölbaşı Belediyesi Son Bir haftadaki programları

Başkan esnafı dinliyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ilçe esnafı ile düzenlediği sohbetli sabah kahvaltıları devam ediyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, eczacılar ve berberlerle buluşmasının ardından elektronik, beyaz eşya, perde-çeyiz ve mobilya sektöründe hizmet veren esnaflarla sabah kahvaltısında buluştu. Gölbaşı Belediyesi Mogan Aile Çay Bahçesinde esnaflarla sabah kahvaltısında bir araya gelen Başkan Odabaşı, sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yaptığı konuşmada Gölbaşı esnafının daha fazla gelişmesi ve iş yapması için gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam edeceklerini söyledi. Odabaşı, “Nüfusu hızla artan Gölbaşı’mız her geçen gün hızla büyümektedir. Gölbaşımıza yeni dükkân açacak olan esnaf arkadaşlarımıza her türlü konuda gerekli yardımları gösteriyoruz” dedi.
ESNAF, VİYADÜĞE KARŞI ÇIKTI
Gölbaşı esnafı da kahvaltıda Başkan Odabaşı’na sıkıntı ve sorunlarını aktardı. İlçeyi ikiye bölen Konya yoluna çözüm bulunmasını beklediğini söyleyen Gölbaşılı esnaflar, yapılması planlanan viyadüke karşı çıktıklarını açıkladılar. Esnaflar, “Viyadük, Gölbaşı’nın iki yakasını bir araya getirmez tamamen böler” diyerek Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan destek istediler.

Başkan Odabaşı da, vatandaşın istediği doğrultusunda Gölbaşı’na en uygun, en yakışanın yapılması için sonuna kadar mücadele vereceklerine dikkat çekerek “Eğer vatandaşımız bir şeye karşıysa onu değerlendiririz” diye konuştu.

Gölbaşı’na alkış

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara İl Genel Meclisi’nde yaptığı sunum tüm parti temsilcilerinden büyük alkış aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara İl Genel Meclisi’nde yaptığı sunum tüm parti temsilcilerinden büyük alkış aldı. Gölbaşı’nı anlatan Başkan Odabaşı, “Gölbaşı; hızla gelişim gösteren, geliştikçe, doğal güzellikleri, endemik değerleri, yöresel ürünleri daha fazla tanınıp hafızalara kazınan, gerek eğitim alanında, gerekse turizm alanında bir marka kent olan kıymetli bir ilçemizdir” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin Başkentin güneyinde saklı kalan bir cennet olduğunu söyledi. Odabaşı, “Biz Gölbaşı Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, değerlerimizi, doğru bir şekilde tanıtabilmek, Gölbaşı’nı kalkındırabilmek adına birçok çalışmaya imza attık” diye konuştu.

Son yıllarda atılan dev adımlarla Gölbaşı’nın Ankara’nın parlayan yıldızı haline geldiğini söyleyen Başkan Odabaşı, yaptığı sunumda özetle şunları söyledi:

GÖLBAŞI HIZLA BÜYÜYOR

“Hızla büyüyen bir Gölbaşı’nda yaşıyoruz. Gelinen noktada nüfusu hızla arttıkça, ihtiyaçları da aynı hızla büyüyen bir Gölbaşı var artık. Bu nedenle hızla büyüyen ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte araç parkımızı genişlettik. Park ve bahçe düzenlemelerine özen göstererek, Başkentin oksijen deposu olmaya devam ettik. 3 yılda 33 bin fidana can suyu vererek ‘Daha Yeşil Bir Gölbaşı’ emelimizi hayata geçirecek adımlar attık. Çok geniş bir mücavir alana sahip olan Gölbaşı’nı temizlikte de örnek şehir yapmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik.

Bizler, bu kentin idarecileri olarak, bu sorumluluğun gönüllü yüklenicileri olarak, geçmişten aldığımız birikimi, eserlerimiz ve hizmetlerimizle, daha iyi, daha güzel, daha ferah, daha kaliteli hale getirebilmek için azimle gayret ediyor, hız kesmeden çalışıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimize, mutlu ve müreffeh bir Gölbaşı armağan etmeye çalışıyoruz.”

Konuşmasının sonunda Ankara İl Genel Meclisi’nin Ak Partili, CHP’li ve MHP’li üyeleri, Başkan Odabaşı’nı tebrik ettiler.

Bu arada Başkan Odabaşı, Ankara İl Genel Meclisi üyelerini 22 Haziran’da başlayacak ve üç gün devam edecek Gölbaşı Göller, Andezit Taşı ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde buluşmaya davet etti.

Öğrenciler önce ağaç dikti Sonra Mogan’ı temizledi

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gölbaşı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden 150 öğrencinin katılımı ile çeşitli etkinlikler düzenledi.

İlk olarak Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonunda, İTC firması yetkilisi Suna Ercan ve Türkiye Geri Dönüşümcüler Federasyonu Başkanı Mükerrem Levent tarafından öğrencilere geri dönüşümün önemi, çevre haftası ve çevrenin önemi konusunda bilgi verildi. Daha sonra Gölbaşı Belediyesi tarafından oluşturulan Bahçelievler Mahallesi’ndeki ağaçlandırma alanına 150 öğrenci tarafından 150 fidan dikildi.

MOGAN’DA BAŞKANLA BULUŞTULAR

Fidan diken öğrenciler daha sonra Mogan Gölü kenarında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile bir araya geldiler. Başkan Odabaşı öğrencilere, Gölbaşı’nın Ankara’nın en güzel çevresine sahip bir ilçesi olduğunu belirterek “Bu güzel ilçemizi siz öğrencilerimiz ve gençlerimiz ne kadar temiz tutup, ne kadar korursak geleceğe daha güzel bir Gölbaşı bırakırız” dedi.

Öğrenciler daha sonra Mogan Gölü çevresinde temizlik yaptıktan sonra Gölbaşı Belediyesi tarafından ikram edilen yiyecekleri yediler.

Soğulcak’ta şenlik günü

Soğulcak’ta geleneksel olarak her yıl düzenlenen şenlikte mahallelileri Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yalnız bırakmadı

Gölbaşı’nın Soğulcak Mahallesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğe Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da katıldı.

Mahallede düzenlenen şenliğe Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın yanı sıra, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Soğulcak Muhtarı Halil Polat, mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’na teşekkür etti.

“GÖNLÜMÜZ SİZLERLE...”

Başkan Odabaşı, şenlikte yaptığı konuşmada; ilçe merkezine kilometrelerce uzak bir mahalle olan Soğulcak’lılar arasında olmaktan mutlu olduğunu belirterek “Bizim gönlümüz sizlerle. Sizler beni çağırdınız, ben de sizleri mutlu etmek için buradayım. Bizler hep birlikte Gölbaşı ailesiyiz” dedi.

Şenlikte Soğulcak Mahallesi halkı, ikram edilen yemeğin ardından sazlı sözlü eğlendiler. Soğulcak Mahallesi Muhtarı Halil Polat ise, misafirlerine Ulu Önderimiz Atatürk için yazmış olduğu şiiri okurken herkesi duygulandırdı.

Sertifikalar Başkan’dan

Makina nakış kurusunu bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı ve el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi

Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezinde “Makina nakış” kursu öğrencileri sertifikalarını Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’ndan aldılar.

Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezinde Gölbaşı Belediyesi, Atatürk Toplum Merkezi ve Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kursun sona ermesi dolayısıyla sergi ve sertifika töreni düzenlendi.

BAŞKANDAN KADINLARA DESTEK

Programda bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı; “Kadınlarımızın ne kadar marifetli olduklarını yaptıkları el emeği göz nuru ürünleriyle görüyoruz. Kadınlarımızın başarısını her zaman desteklemişimdir. Gölbaşı Belediyesi olarak bu tür kurslara belediye olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Törende Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, kursiyerlere sertifikalarını verdi. Program kadınların yaptıkları ürünlerin sergisini gezilmesinin ardından son buldu.

Sergi açılışına Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, eşi Seher Odabaşı, Gölbaşı Halk Eğitim Müdürü Oğuz Yücel, Gölbaşı Atatürk Toplum Merkezi Müdürü Mizyel Zorluğolu ve çok sayıda kursiyer ve katılımcı katıldı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim