• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

BELEDİYE MECLİSİNDE PROJE YERİNE KAVGA ÜRETTİLER

07.11.2009 11:12
BELEDİYE MECLİSİNDE PROJE YERİNE KAVGA ÜRETTİLER
Gölbaşı Belediye Meclisinde Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Necip Güler'in sarf ettiği sözler meclisi karıştırdı.

BELEDİYE MECLİSİNDE PROJE YERİNE KAVGA ÜRETTİLER

 

Özcan Aydoğdu

 

 

 

Gölbaşı Belediye Meclisinde Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Necip Güler'in sarf ettiği sözler meclisi karıştırdı. Başkan Odabaşı'nın A.Nasır Haşlak döneminde işine son verilen işçilerin elinde listesi olduğunu söylemesi ise tartışmayı alevlendirdi. Mehmet Atak, Behsat Aydemir ve Benli Nalbant arasında geçen diyaloglar ise mecliste gergin saatlerin yaşanmasına neden oldu. Belediye Meclis üyeleri proje üretmek yerine kavgayı tercih etti.

 

KEYFİ UYGULAMA

Gölbaşı Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısının ikinci oturumu ilginç diyaloglara sahne oldu. CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal , ilk oturumda geçmiş dönemde yapılanların mecliste genel görüşmeye açılması için verilen önergenin  Başkan Odabaşı tarafından oylamaya sunulmadığı savunarak “Mecliste usulsüzlük oldu. 3 partinin ortak görüşü alınarak bu önerge verildi. Belediyeler yasasının 26. maddesi gereği bu öneri uygulanmak zorundadır.” dedi. Başkan Odabaşı ise yanlış bir anlamanın olabileceğini ifade etti.

 

ESNAFTAN ve HALKTAN ÖZÜR DİLİYORUM

Ak Parti Belediye Meclis üyesi Necip Güler alınacak harçlarla ilgili Başkan Odabaşı'nın vatandaştan en asgari ücretler alınacak sözü üzerine harçlara olumlu oy verdiğini ifade ederek “Sonradan inceledim ki bu harçlar en asgari fiyattan uygulanmamış. En pahalı ücreti yine köylerimiz ödeyecek. Ben iyi niyete güvenerek bu harçlara oy verdiğim için esnaf ve halktan özür diliyorum” diye konuştu. Başkan Odabaşı ise rakamların en asgari seviyede olduğunu ifade ederek “Merkezi hükümetlerde mutlaka artış oluyor. Bizde bu artışları en makul seviyeden belirledik. Belediye hizmetlerinin yürümesi için belli artışların olması gerekiyor” diye konuştu.

 

ELİMDE 15 KİŞİLİK LİSTE VAR

Güler, müdürlerin kendi istekleri ile gitmediğini gitmek zorunda bırakıldıklarını ifade ederek “Siz kendi istekleri ile gitti dediniz ancak, giden müdürler gitmek zorunda bırakıldı” dedi.

Bu ifadeler üzerine Başkan Odabaşı sinirlenerek “Madem öyle geçen dönem yıllarca çalışan işçileri neden işten çıkarıp gönderdiniz. Geçen dönem neden konuşmadınız? Elimde 15 kişilik liste var. Ben bunlara girmek istemiyorum ve bunları gündeme getirmek istemiyorum. Bu işleri ben sevmiyorum. Sözleşmeleri fesh edilen ve işten çıkarılan işçiler var. Ben bunları gündeme getirmek istemiyorum. Her yönetim kendi ekini ile çalışmak ister. Bundan daha doğal ne var ki? Biz hiç kimseyi çöp toplamak için göndermedik.” Dedi.

Necip Güler bazı gündem maddelere red oyu verdiği için kendisinin sürekli eleştirildiğini ifade ederek “Ben doğru bildiklerimden vazgeçmem. Doğruya doğru, yanlışa yanlış derim” diye konuştu.

YETKİLERİ OLMADAN İŞÇİ ALDILAR

Başkan Odabaşı yerel seçimlerden sonra A.Nasır Haşlak yönetiminin usulsüz olarak yetkileri olmadığı halde işçi alımı yaptıklarını ifade ederek “Ben bunları gündeme getirmek istemiyorum. Amacımız Gölbaşı'na hizmet. Biz burada proje üretelim doğruyu bulalım. Seçimden sonra müdür atanmış. Beş yıl boyunca müdür atayamadınız mı da, seçimden sonra müdür atıyorsunuz.” dedi. Necip Güler ise biri böbrek hastası üç Karagedikli işçinin işten bilerek çıkarıldığını ifade ederek “Bazıları haber Sabah Gazetesinde çıktıktan sonra aradılar bu işçilere yardımcı olmak için. Bizlere insanlık dersi verdiler.” Dedi.

Başkan Odabaşı ise hergün onlarca kişinin iş başvurusu için geldiğini ifade ederek “Gönül ister ki herkese yardımcı olalım. Ancak bu mümkün değil. Bunlardan bazıları özel firmalara yönlendiriyorum. Siz istiyorsunuz ki bu işçilere ayrıcalık tanıyın” dedi.

SEÇİMDE SÖZ VERDİK, SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı MHP Belediye Meclis Üyesi  Sami Özdemir ise harçlarla ilgili bilgi vererek “Şu anda çalışmalar devam ediyor. Biz bunu seçimde söz verdik. Hem başkanımız hem de belediye meclis üyelerimiz bu sözün arkasındadır. Elimizden geldiği kadar yasal çerçeveler içinde harçları en düşük seviyede tutacağız” dedi.

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ NASIL YERİNE GETİRECEKSİNİZ?

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Behsat Aydemir, MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak'ın Gölbaşı Taraf'ta yaptığı açıklamalara tepki göstererek “ Bu belediye Meclis Üyesi komisyonda şahsımın evet mecliste red oyu verdiğimi söylemiş. Bunları neden bütçede söylemedi bende ona anlam veremedim. Hesap verecek makam varsa sizler olursunuz. Bende seçim meydanlarında, insanlara verdiğiniz sözleri 5 yıl boyunca nasıl yerine getireceksiniz onu merak ediyorum” dedi.

MİLLET LEĞENDE YIKANIYORDU

Meclisten sonra MHP Belediye Meclis Üyesi Benli Nalbant Selametli Belediye Başkanı olduğu dönemlerdeki iddialarına da sert tepki vererek “Ben Selametli mezrasını belediye yaptım. 1,5 trilyon devraldığım Selametli Belediyesini 145 bin TL ile teslim ettim. Selametli'ye garaj yaptım. Suyu getirdim, imarını yaptım, önceki yönetim parselasyonu bile yapamadı. 70 yıllık tarihinde suyu Bezirhan'ye ben getirdim. O güne kadar afederseniz leğende yıkanılıyordu. Benli Nalbant belediye başkanlığı döneminde çalışmadı iddialarını kabul etmiyorum.

MEHMET ATAK “AÇIKLAMALARIMIN ARKASINDAYIM”

Ben Behsat Aydemir'den ümitliyim ve iyi çalışmalar bekliyorum. Ben açıklamalarımın arkasındayım. Orada bir yanlış anlaşılma var. Komisyonda evet dedi, bütçeyi mecliste eleştirdi ve oylamada evet dedi. Ben cevap vereceğim diye konuştum. Hesap sorulacak demedim. Gazetenin yorumu böyleydi.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
kimki
11 Kasım 2009 Çarşamba 20:35
kimki
proje denilince akla kim gelir hadi bilin
88.226.27.14
samet
10 Kasım 2009 Salı 11:07
atın bakalım
Şu meclis üyelerin bak. Seçimlerden önce mangalda kül bırakmıyordunuz.Ozaman bu kanunlar yokmuydu.Şimdi yasalr aklınıza geldi.Köylülere size özel indirim yapacağız diyen sizlerdiniz ne oldu.Neden yalıyorsunuz.Aslında o mecliste KURTOLUnu görmek isterdik.Bakalım ozaman ne söyleyecektiniz.O size gerekli cevapları verir sizde halkı böyle kandırma yoluna gidemezdiniz
85.104.129.159
bezirhaneli
07 Kasım 2009 Cumartesi 21:57
boş laflar
Sayın Necip GÜLER bey sizin meclis üyesi olarak önünüze gelen her öneri veya teklife imza atmanız gibi bir lüksünüz olmamalı.Önce okuyup anlayıp öyle hareket etmelisiniz.Hem imza atıp sonradan da çıkıp özür dilerseniz bu inandırıcı olmaz diye düşünüyorum.Saygı ve Sevgilerle.
78.165.131.197
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim