• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Belediye'de Görev Değişikliği

13.10.2011 18:01
Belediyede Görev Değişikliği
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla TSK ile ilişiği kesilen subay ve astsubaylara “üniformasız” dönüş yolunu açılmasıyla Gölbaşı Belediyesi'ndeki görevlerini bıraktılar.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla TSK ile ilişiği kesilen subay ve astsubaylara “üniformasız” dönüş yolunu açılmasıyla Gölbaşı Belediyesi'nde görev yapan Başkan Yardımcısı Haydar Davuter, Strateji Geliştirme müdürü Murat Balçık ve 3 Personel çıkan kanunla birlikte görevinden ayrıldı.

Yaklaşık 10 yıldan beri Gölbaşı Belediyesi'nde görev Yapan Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Davuter aynı zamanda Kent Konseyi'ni yönetiyordu. Haydar Davuter, Abdulnasır Haşlak döneminde de Başkan Yardımcılığı görevinden alınmış daha sonra da mahkeme kararıyla tekrar dönmüştü.

Uzun zamandır yetkilerinin alındığı söylenen fakat Gölbaşı belediyesinden ilişkisinin bir türlü kesilemediği Davuter'i devlet çıkardığı kanun ile görevinden aldı.

Bası Basın kuruluşlarında Gölbaşı Belediye Başkan yardımcısı Haydar Davuter'in görevine son verilmesi planlanıyor şeklindeki haberlerin ardından çıkan kanunla birlikte başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak geldiği askeri birliğe geri döndü.


İşte Yeni Çıkan O Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararı
12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 döneminde TSK'dan ilişiği kesilen subay ve astsubaylara dönüş yolu açılıyor. CHP'nin talebini AK Parti de benimseyip çalışma başlattı.
Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararıyla TSK ile ilişiği kesilen subay ve astsubaylara “üniformasız” dönüş yolunu açan tasarının kapsamı genişliyor. Ak Parti, CHP'nin talebine olumlu yaklaşınca, 12 Mart ve 12 Eylül darbe dönemlerinde TSK ilişikleri kesilen subay ve astsubaylara da dönüş umudu doğdu. Bu haktan, üçlü kararnameyle TSK ile ilişiği kesilenler de yararlanacak.
Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ dün TBMM kulisinde bir grup gazeteciye, 12 Mart ve 12 Eylül dönemleri ile üçlü kararname yoluyla TSK ile ilişiği kesilenlerin durumuna ilişkin çalışma yaptıklarını söyledi. “Kaç kişiyi kapsayacak, durumları nedir bunlara bakılıyor” diyen Bozdağ, bu çalışmanın sonucunda Milli Savunma Bakanlığı'nın da görüşü de alınarak tasarıda değişikliğe gidilebileceğini bildirdi. Bozdağ, YAŞ mağdurlarıyla ilgili tasarının bu çalışmanın tamamlanmasının ardından TBMM Genel Kurulu'nda haftaya görüşüleceğini belirtti.
YAŞ mağdurlarından gelen talepler üzerine tasarıda bir değişiklik de, dönüşlerine karar verilenlerin geçmişe yönelik OYAK kesintilerinin kendileri yerine Hazine tarafından karşılanması yönünde yapılacak. Dönüşlerine onay çıkmayanlara, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi yerine sivil yargıya itiraz hakkı tanınması yönündeki talep ise Anayasa engeli nedeniyle dikkate alınmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ayhan karataş
25 Ekim 2011 Salı 22:18
CCC
sayın başkanım haydar beye mudurumuz sayın murat balçık ve diyer arkadaslara yeni görevlerinde gölbaşındakı gibi başarı olmaları dileklerimle
178.233.189.71
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim