• BIST 9524.59
  • Altın 2486.75
  • Dolar 32.5537
  • Euro 34.7023
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Beton borular Gölbaşı Belediyesi’nindir

29.12.2009 14:45
Beton borular Gölbaşı Belediyesi’nindir
Gölbaşı Belediyesi yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, Gölbaşı Belediyesi'nin ASKİ'nin borularını izinsiz aldığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

 Gölbaşı Belediyesi yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, Gölbaşı Belediyesi'nin ASKİ'nin borularını izinsiz aldığı yönünde çıkan haberleri yalanladı. Söz konusu haberin tamamen asılsız ve dayanağının olmadığına dikkat çeken Gölbaşı Belediyesi söz konusu beton boruların Selametli Belediyesi'ne ait olduğunu, Selametli'in Gölbaşı Belediyesine bağlanmasıyla birlikte beton boruların kendisinin olduğunu bildirdi. Gölbaşı Belediyesince yayınlanan basın açıklamasını aynen yayınlıyoruz;

 

Selametli mahallesindeki beton boruların taşınmasıyla ilgili bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan Gölbaşı belediyesi ile ilgili haberlerin tamamen asılsız , dayanaksız , mesnetsiz yıpratılmaya yönelik  yayınlardır. Söz konusu haberin tamamen gerçeklerden uzak, danışılmadan kaleme alındığını bir gerçektir. Halbuki haberin diğer tarafı olan Gölbaşı belediyesinden cevap hakkı alınsaydı doğrular kamuoyunla paylaşılmış olacaktır.Haberin doğru şekli şöyledir. Gölbaşı İlçesi Selametli Mahallesi'nde ASKİ'ye ait olan ve Selametli Mahallesi'nin yağmur suyu kanalında kullanılacak olan beton boruların izinsiz olarak Gölbaşı Belediyesi'nce alınmak istendiği iddia edilmiştir. Oysa söz konusu beton borular Selametli Belediye Başkanlığı tarafından 26.11.2008 tarihinde doğrudan temin yöntemi ile ihale edilerek Dönmez Beton ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti.'nden alınmıştır. Adı geçen firmanın satış işlemlerini gösteren fatura bilgileri de ekte yer almaktadır. Yani söz konusu borular, Gölbaşı Belediyesi'nin kendisinindir.

Kamuoyunun bildiği üzere, Selametli Belediye Başkanlığı'nın tüzel kişiliği, 22,03,2009 tarih ve 26824 (mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 5747 Sayılı Kanun gereği kaldırılmış ve Gölbaşı Belediye Başkanlığı'na katılmıştır. Ayrıca aynı Kanunu'nun geçici 2. maddesinin 4. fıkrası mahalleye dönüşen belediyelerin malvarlıkları, hak, alacak ve borçları, mahalle olarak katıldıkları belediyeye devredilir hükmü de sabittir.”

Gölbaşı ASKİ Şube Müdürü Veli Yıldız konuyu tam olarak bilmediği bir gerçektir.

 

ASKİ GÖLBAŞI MÜDÜRÜ VELİ YILDIZ: BORULAR SELAMETLİ BELEDİYESİ'NE AİTTİR..

 

   ASKİ Gölbaşı İşletme Müdürü Veli Yıldız, Boruların Selametli Belediyesi'ne ait olduğunu doğrulayarak, “Mahalle olduktan sonra bu borular  ASKİ'nin olmuştur. Selametli'deki su pompaları nasıl ASKİ sorumluluğundaysa borularda ASKİ'nindir. Birkaç gün içerisinde de o malzemeyi ASKİ olarak oraya döşeyecektik.

 

GÖLBAŞI TARAF'IN AÇIKLAMASI

Gölbaşı Taraf'ın gündeme getirdiği ve Sabah Gazetesinin Ankara ekinde yer alan haberdeki iddialar ile ilgili, olay günü olan 26 Aralık 2009 Cumartesi günü gazetemiz imtiyaz sahibi Özcan Aydoğdu, Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürü İsmail Bilici'yi telefonla arayarak, konu hakkında bilgi almıştır. Haberin tek taraflı olmaması için İsmail Bilici'yi bilgilendiren gazetemize İsmail Bilici tarafından verilen cevap “Beton boruların faturası elimizde mevcuttur. Konu ile ilgili gerekli açıklamayı yapacağız.” Olmuştur.

Kaldı ki gazetemizin internet sitesinde yayınlanan haberde, İsmail Bilici ile görüşüldüğü ve daha sonra detaylı açıklama yapılacağı duyurulmuştu. Anlaşılan o ki asılsız ve mesnetsiz iddialara dayanarak açıklama yapan taraf Gölbaşı Belediyesi'nin Basın Bürosudur. Gölbaşı Belediyesinin basın bürosu haberin danışılmadan kaleme alındığını ifade etmiştir. Ancak Gazetemiz imtiyaz sahibi Özcan Aydoğdu'nun yanı sıra, Aktif Haber Gazetesi Sahibi Soner Aksakal'da olay günü, İsmail Bilici'den konu hakkında bilgi almış ve aynı cevabı almıştır.

Öte yandan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın Sabah Ankara Ekinde çıkan açıklamasında" Alınmamıştır. Eğer alındığını gören varsa ispat etmelidir.” Demiştir. Görülen o ki Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın ne yazık ki, ne olup ne bittiğinden haberi yoktur yada konu ile ilgili bilgilendirilmemiştir.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın açıklamaları ile Gölbaşı Belediyesi'nin yaptığı açıklamalar birbirine zıt açıklamalardır.

Gölbaşı Belediyesinin asılsız dediği iddialarla ilgili açıklama ASKİ'nin Gölbaşı'ndaki en yetkili ismi olan Veli Yıldız tarafından verilmiştir.Kaldı ki ASKİ Gölbaşı Şube Müdürü Veli Yıldız olayla ilgili tutanak tuttuklarını ve olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ifade etmiştir.

Kaldı ki Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu zaten, Gölbaşı Taraf Gazetesine haber bülteni göndermeyerek  amborgo uygulamaya çalışmaktadır. Gölbaşı Belediyesinin beton boruları, izinsiz aldığını iddia eden kişilerin görüşlerini Gölbaşı Taraf gazetesi internet sitesinde yayınlamıştır. Buna rağmen haberin muhatabı biz olmamıza rağmen, açıklama diğer gazetelere mail yoluyla ulaştırılmasına rağmen, gazetemize gönderilmemiştir.

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosunun buradaki niyeti çok açık ve ortadadır. Gölbaşı Taraf Gazetesinde Gölbaşı Belediyesinin cevap hakkı kullandırılmamak istenmektedir. İnce ve küçük hesapları olan kişiler iyi bilmelidirler ki; Gölbaşı Taraf bu ufak ve küçük ayak oyunlarınıza ayak uydurmayacaktır. Gölbaşı Taraf her ne olursa olsun herkese ve herkesime cevap hakkı tanımaktadır. Gölbaşı Belediyesi doğal olarak TEKZİP “mahkeme kararı” olmadan kullanma cevap hakkına sahiptir.

Gölbaşı Belediyesi'nin “Söz konusu haberin tamamen gerçeklerden uzak, danışılmadan kaleme alındığını bir gerçektir.” deyimini kabul etmemekle birlikte, Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosunun  Gölbaşı Taraf Gazetesini hedef almaya çalışan açıklamasını kınıyor, bundan sonraki açıklamalarında araştırmacı ruhlarını geliştirmelerini temenni ediyorum. Ki aklımıza takılan bir soruyu da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. "Madem beton borular, Gölbaşı Belediyesine aitti de, olay yerine gazetecilerin gelmesi ile birlikte neden tıra yüklenen borular yeniden yerine bırakıldı?  "

Durumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Gölbaşı Taraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Özcan Aydoğdu

 

Gölbaşı Belediyesinin kamuoyuna sunduğu beton boru faturaları

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Cem
30 Aralık 2009 Çarşamba 08:40
Doğrucu
Özel kalem müdürü ve Bilici gazeteciler tarafından arandığında neden açıklamamış bunları, neden başkana bilgi vermemişler de başkanı zor duruma düşürmüşler, neden açıklama için 4 gün beklemişler, Veli Yıldız biliyordu da neden jandarmaya tutanak tutturmuş ve konu adli makamlara intikal etmiş, Bilici hala orada oturmaya devam ediyorsunya pes doğrusu. Sayın Yıldız, aylardır neredeydin de şimdi çıkıp bir kaç gün sonra o büzleri döşeyecektik diyorsun anlayamadım. Burada daha değişik kokular var bence, Bilici ve Yıldız'ın esas amaçları neydi dersiniz.
212.156.71.38
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim