• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 14 °C

Bir depo mazot bile yoktu

11.04.2010 15:08
Bir depo mazot bile yoktu
Yerel seçimlerde “Başkent'in denizi” konumundaki Gölbaşı'nı MHP'ye kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bir yılını Ankara Hürriyet'e değerlendirdi.

Yerel seçimlerde “Başkent'in denizi” konumundaki Gölbaşı'nı MHP'ye kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bir yılını Ankara Hürriyet'e değerlendirdi.

SEÇİMLERDE “Başkent'in denizi” konumundaki Gölbaşı'nı MHP'ye kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı bir yılını Ankara Hürriyet'e değerlendirdi.

“Belediyeyi aldığımızda kasada 92 TL borç, kapımızda alacaklarını alamayan bir çok kurum ve kişi vardı” diyen Odabaşı bir yıllık çalışmalarının ardından belediyedeki değişimi anlattı:
“Gölbaşı çok güzel ve tercih edilen bir bölge. Seçim öncesi kimse Gölbaşı'nın mali tablosunu tahmin edemezdi. Geçmişle ilgili çok konuşmak istemiyorum ama kamuoyunun bilmesi gereken bazı gerçekler var. Belediyeyi aldığımızda kasamızda 92 TL para vardı. Bir aracın deposuna koyacak mazotumuz yoktu. Bir kaldırımda iki taşın arasına koyacak harç yoktu. Sıfırlanmış tüketilmiş ciddi anlamda borçlanılmış bir belediye aldık. 18 milyon TL belediyenin, yeni bağlanan beldelerin de 4 milyon TL olmak üzere 22 milyon TL borç vardı. Nereye gitseniz ayağınız takılıyor. Beldelerden sürekli borç geliyor. Beşi eski belde gerisi köy 19 mahalle toplamda 47 mahalleye çıkmış bir Gölbaşı hizmet bekliyor. 575 kilometrekarelik alanımız yeni yasayla bin 212 kilometrekareye çıkmış.

Bol bol gezip, para harcamışlar

Ankara'nın yüzde yirmisini kapsayan bir metropolün İller Bankası geliri ise Keçiören'in 10'da biri. Çünkü yüzölçümü değil nüfus alınıyor. Bazı bakanlarımıza da ilettik, yüzölçümünün de dahil edilmesi lazım dedik, bekliyoruz. Beş beldenin belediye başkanı seçimle birlikte yok oldu ama 104 personel bize geldi. Bu da yeni bir külfet getirdi. Geçmişle ilgili eleştirim çok ama uzatmak istemiyorum. Özetle laf üretip, bol bol gezip, para harcayıp, abartılı reklamlar yapmışlar.
Biz bölgemize hizmet için 'İsraf haramdır' deyip önce israfı keserek çalışmaya başladık. Ciddi tasarrufa gittik. İlk üç ayda 'Personelin maaşını verebilir miyiz' derdini aştık. 'İnsanların maaşlarını veremezler, perişan olurlar' diye fırsat kollayanları utandırdık. Allah yardımcımız oldu. Sonrasında 47 mahalleyi taramaya başladık. Yol gibi asfalt gibi rutin hizmetlerin hakkıyla yapılmasını sağladık. Haciz gelmemesi için uğraştık ve piyasaya 10 milyon TL olan borcun 8 milyon TL'sini ödedik. Belediyemize haciz getirmedik.

'Alo Belediyecilik Hattı' büyük ilgi görüyor

Fen işleriyle ilgili 68 bin metre yok açtık, 15 bin ton asfalt döktük. Köy konaklarının tamiratlarını ve muhtarlık binalarının tamiratlarını yaptık. Okulların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Üç yeni park yaptık, bir parkın da restorasyonunu tamladık. Bölgedeki sosyal faaliyetlerin artışını sağladık. Gölbaşı'nın Uluslararası Sevgi Çiçeği Festivali'nde halkın bütünleşmesi bizi memnun etti. Ramazan şenliklerimize halkın yoğun ilgisi oldu. Bunları cüzi bütçelerle yaptık. Bazı öğrencilerimiz okullarına aç susuz gidiyordu. Çorba aracımızla onları bir nebze olsun doyuruyoruz, memnun oluyorlar. Huzurevi projesinin projesini hazırladık en kısa zamanda açacağız. Sosyal hayata engellilerin kalkması için 398 engelli vatandaşımıza, belediyeye ait engelli aracıyla hizmet ediyoruz. Maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımızın her türlü bakım onarım hizmetini yapan ekibimiz çalışmaya başladı. 'Musluğu mu bozuk, lambayı mı değiştiremiyor' ekibimiz hemen yardıma koşuyor. Gölbaşı'nın can damarı olan imar konusunda vatandaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz.”

Büyükşehir baba şefkati göstermeli

Belediyesi'yle ilişkilerini şöyle değerlendirdi:
”Seçimden bu yana Büyükşehir'e sempatiyle baktık. Olumlu olan tüm projelerine olumlu oy veriyoruz. Ankara için, Gölbaşı için olumsuz bir şey varsa gereği neyse yaparız. Büyükşehir Belediyesi'nden beklediğimiz bir baba şefkatiyle metropol ilçelere hizmet götürmesi. Onların da bize böyle baktığına inanmak istiyoruz. Bundan sonra da ilişkilerimizi öyle sürdürmek istiyoruz. 'Şu ana kadar çok yardım geldi' desek doğru olmaz ama bu dönem Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini esirgemeyeceğine inanıyorum.”

Eğitim ve turizm kenti Gölbaşı

“GÖLBAŞI'nın iki ayrı kimliği var. Birincisi eğitim kenti Gölbaşı. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi'nin kampüsleri var. Buna Polis Akademisi, Ufuk Üniversitesi ve Fatih Üniversitesi ile bir kaç üniversite daha eklenecek. Dev kolejlerimiz var. Üniversiteler bölgemizde canlılık yaratıyor okur-yazarlık yükseliyor. Ankara'nın tercih edilen bir ilçesi konumuna getiriyor Gölbaşı'nı. Özel sektörü de yatırım için teşvik ediyoruz. Amacımız öğrencilerimizi Gölbaşı'nda tutabilmek. öğrencilerimizi tutmak. Sinemaya gidebilmeleri, alışveriş yapabilmeleri için projeler var. Daha sonra bu öğrencilerimize yurt yapmayı istiyoruz. Öğrencilerimizi bölgemizde ne kadar tutabilirsek o kadar iyi. Gölbaşı'nın bir diğer kimliği, ilçemiz bir turizm kenti. Bir turizm danışma merkezi ve sahil parkı yapacağız. 15 Nisan Turizm Haftası'nda danışma merkezini açacağız.”

Mogan Gölü'nün durumu iyi

ODABAŞI zaman zaman kuruma ve balık ölümleri tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mogan gölündeki son durumu şöyle anlattı:
“Gölbaşı ve Mogan deyince en ufak olumsuzlukta belediye suçlanır.
Aslında bizim yetkimiz yok. Burası Çevre ve Orman Bakanlığımızın yetki alanında. Biz de bir sıkıntı olduğunda DSİ ve ASKİ ile yazışmalarda bulunuyoruz. Gölbaşı'nın seviyesi şu anda çok iyi.
2009'da bir buçuk metre yükseldi. Son 10 yılın en iyi noktasına geldi.”
kaynak:www.hurriyetankara.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yemezler
12 Nisan 2010 Pazartesi 19:03
bu sefer
yakup başkan gene sallamış eskiye başkanım seçim bitti hemde bir sene geçti hala inanamıyorsun heralde başkan olduğuna iş lazım icraat lazım bırak eskiyi.seçimde evlenenlerin şimdi çocuğu oldu sen hala aynı iftiralar aynı nakarat devam ediyorsun.cevdet başkan tuvalet yapmıştı sende çorbacı açtın o kadar.brezilyadan gölbaşı spora futbolcu getirecekmişsin diye duydum ismide odabaşinyo imiş.ne oldu çıkarılan işçiler unuttukmu sandın.
78.166.190.98
kral
12 Nisan 2010 Pazartesi 11:52
yazık
Ama artık yeter bırakın eskiyi ezilmeyin eskinin altında eskiden bahsettiğinizde sizi daha mı çok övüyorlar iş yapın icraat yapın görelim bizde sizi övelim 281. sokata asfaltlarda yama yeri var dört aydır bekliyoruz bi icraaat yok bi bunlara bakın bıktık. yeter artık çalışmaya başlayın.
81.213.156.218
OĞULBEYLİ
12 Nisan 2010 Pazartesi 11:33
nerde verdiğiniz sözler
sadullah kardeş doğru söylemiş seçim öncesinde oğulbeye geldin bize köyümüzün işsizlerinden işe adam alacam dedin namus şeref sözü verdin bir yıl geçti tulumtaşlı haricinde hangi köylüyü işe aldın odabaşı göstermelik olarak bir iki tane aldın oda dört beş aylış geçici aldın hani nerde senin ve meclis üyelerinin verdiği sözler. Kendi köylülerini odabaşı soyadlı akrabalarından başka kimi aldın. Bizlerin tabiriyle ne kadar yanlış olduğunu şimdi anladım yerli yabancı tabiriyle beğenmediğimiz bayburtlu yabancı olan haşlak senin kadar ayrımcılık yapmadı. Nasır Haşlak başkan hakkını helal et sana büyük haksızlık etmişiz bunların böyle yapacağını böyle olacağını tahmin edememiştik seni gezdi dediler seçim öncesinde kendileri BREZİLYA ya, TAYLAND da ( Pattaya ya) meclis üyeleriyle birlikte ne için gittiler acaba her halde belediyeler birliği götürmüştür tabi biz köylüler ne bilelim bize gelip söylücekleri bir sürü yalan atacakları bir sürü iftira vardır. Gene gelirsiniz seçime az kaldı odabaşı ve meclis üyeleri kandırdığınız köylüler sizi dört gözle bekliyor.
212.175.131.130
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim