• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 24 °C

Böyle devam ederse bir beş yıl daha olmaz

07.10.2010 12:49
Böyle devam ederse bir beş yıl daha olmaz
Bunların hepsini topladığımda Yakup Odabaşı'nın başkanlığının ilk gününde vatandaşa söylediği “5 yıl sonrada nice 5 yıllarda buluşmak üzere yine beraber olacağız” sözünü biraz tehlikeye girmiş olarak görüyorum.

Kent Konseyi ölü doğdu

 

Bu gün iş başında bulunan MHP Gölbaşı Belediyesinin halkta Gölbaşı için iyi şeyler olacağı yönünde bir beklenti oluşturmasına rağmen bu güne kadar vaatleri doğrultusunda sıradan projeler haricinde prestij projelerini ortaya koymaması halkın ve yerli seçmenin beklentilerini boşa çıkarttı. Büyük umutlarla kurulan Gölbaşı Kent Konseyinin şu anda hiçbir çaba ve gayreti ortaya koymaması ise, Kent Konseyinin yeniden yapılandırılmasına acilen ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştur.

Yerel yönetim gerçek bir proje ortaya koymamıştır

Kent Konseyi geniş katılımlarla yapılması gerekirken, mevcut Kent Konseyinin şu anda ne yaptığı ise bilinmiyor. Mevcut yönetimde dahil olmak üzere, 60'lardan bu yana kente hakim olan ve tek adam mantığını benimseyen yerel yönetimler, , kültürel ve ekonomik anlamda yoksullar ve ezilenlerden yana hiçbir iyileştirmede bulunulmadığı apaçık ortadır. Bu gün iş başında bulunan yerel yönetim halkta kent için iyi şeyler olacağı yönünde bir beklenti oluşturmasına rağmen bu güne kadar vaatleri doğrultusunda hiçbir proje ortaya koymayarak halkın beklentilerini boşa çıkartmıştır. Gölbaşı Taraf gazetesi olarak seçim öncesi Gölbaşı halkına vaat edilen talepleri belirli aralıklarla tekrar dile getiriyor ve bunların takipçisi oluyoruz.

 

Yeniden yapılandırılmalı

İlçemizde oluşturulan birçok sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve meslek odalarının bulunduğu kent konseyi ne yazık ki ölü doğmuştur. Yerel aktörlerin (sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve örgütlenmemiş sivil toplumun aktif kişileri) en geniş katılımları sağlanarak Kent konseyi yeniden yapılandırılmalıdır.

 

Taşeronlaşma politikası devam ediyor

Taşeronlaşmaya karşı olduğunu ifade eden mevcut yönetim eski belediye yönetimlerinden aldığı taşeronlaştırma politikasını aynen devam ettirmektedir. Gölbaşı halkı “Birlikte yöneteceğiz” sloganı ile iş başına gelenleri unutmamıştır. Yeri ve zamanı gelince verilen bu sözleri hatırlatıp, yeri geldiği anda en sert cevabı vereceği de şüphesizdir. Mevcut Kent Konseyinin yapısı mutlak surette değiştirilip, yerine daha aktif yerel yönetimin çalışmalarına pozitif yön verebilecek, gelişim planı hazırlayabilecek bir yönetim ortaya çıkarılmalıdır. Unutmayalım ki;

Sözde değil, özde bir Kent Konseyi Gölbaşı'nın gelişimine gerçekten bir katkı sağlayabilir.

 

Gölbaşı Taraf Gazetesi olarak Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na Gölbaşı Belediyesi Belediye Başkanlığı devir tesliminde belediye önünde kalabalığa yaptığı şu konuşmayı hatırlatmak istiyor, “Birazda dostlar alışverişte görsün” deyimini hatırlatmak istiyorum;

 

“Kıymetli hemşerilerim Gölbaşı bizim için çok önemli. Çok güzel bir ilçe. Biz Gölbaşı'nın huzurlu olmasını istiyoruz. Gölbaşı'nın gölleri ile, çiçekleriyle, yeşiliyle huzur kenti olmasını istiyoruz. Yaşanabilir bir ilçe yaşanabilir bir kent olmasını istiyoruz. Bunun için elimizden ne gelirse yapacağız. Ancak şunu söylemek isterim bizim prensibimizde adalet vardır, ilke vardır. Biz ayrımcılığa müsaade etmeyiz. Biz bu gün belediyeyi aldık. Ancak bundan böyle bize oy versin vermesin, bizim dün yanımızda olsun olmasın Gölbaşı'nda oturan her hemşerimizi kucaklıyoruz. Kucak açıyoruz. Herkesin belediye başkanı olacağımıza söz veriyorum. Biz değerli dostlarımızdan şunu isteriz. Olumlu yaptığımız  her hareketi, her hizmeti takdir ederlerse seviniriz. Hatalı gördükleri, eksik gördükleri konularda da bizi lütfen ikaz edin. Yalnız bizi yalnız bırakmayın.Biz sizinle olmak istiyoruz. Birlikte olmak istiyoruz. Çünkü bizim bir sözümüz var. Biz Gölbaşı'nı birlikte yöneteceğiz. Biz 5 yıl boyunca sizlerle sizlerin emrinde olacağız. GÖLBAŞI'NI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ. 5 yıl sonrada nice 5 yıllarda buluşmak üzere yine beraber olacağız.”

 

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı hepimizin kulaklarının duymak istediği “Ayrımcılık yapmayacağız, herkesin belediye başkanıyım, hep beraber yöneteceğiz” gibi güzel söylemlerle iş başına gelmiştir. Ancak ne yazık ki bu sloganlar söylemden öteye varamamıştır. Bugün Özel Kalem Müdürlüğü'nün vatandaşlara, İmar İşeri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol İşleri Müdürlüğünün müteahhitlere yaşattığı sıkıntılar, bugüne kadar belediyede yaşanan hadiseler, bir takım uygulamalar ise bu sloganların söylemden öteye varmadığının en vahim örneğidir.

 

Özel Kalem Müdürü hakkında yerel basına yansıyan “Kraldan Çok Kralcı”, bazı müdürler hakkında öne sürülen iddialar, müteahhitlere yaşatılan sıkıntılar, vatandaşın yüzüne kapanan kapılar bir beş yıldan fazlasını kaldırmaz. Eylül ayı meclis toplantısında MHP'li Sami Özdemir'in “Bu mezar işini bizim arkadaşlardan da kaşıyan var” demesi, Mehmet Atak ile bazı belediye meclis üyeleri arasındaki soğuk savaş, Kadir Yanık'ın yönetime mesafeli olması, MHP  teşkilatı ile yerel yönetim arasındaki dışa vurulmayan soğukluk, yerel yönetim içinde kavga ve kargaşanın açık ve somut örneğidir. Bunların hepsini topladığımda Yakup Odabaşı'nın başkanlığının ilk gününde vatandaşa söylediği “5 yıl sonrada nice 5 yıllarda buluşmak üzere yine beraber olacağız” sözünü biraz tehlikeye girmiş olarak görmekle birlikte, bu söylemi ancak hayal olarak görebiliriz. Eminim ki bu yazıyı okuyan Sayın Odabaşı ve yandaşları çok kızacaklar fakat toplumun genelinde olduğu gibi onlarda bana hak vereceklerdir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
bunlar bitmiş zaten
07 Ekim 2010 Perşembe 16:42
zamaaan
zamanlarını doldursunlar eskilerde sahip çıksınlar yeter bir 5 sene daha rüyalarında görürler bunu oy verenlerde iyi biliyor yapılanları görüyor herkes
85.105.114.93
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim