• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

BU İŞÇİLERE NE OLACAK?

17.02.2010 20:14
BU İŞÇİLERE NE OLACAK?
Gölbaşı Belediyesi'den Ocak 2010 itibariyle toplam 58 sözleşmeli belediye personeli sessiz sedasız işten çıkarıldı.

 

 

Gölbaşı Belediyesi'den Ocak 2010 itibariyle toplam 58 sözleşmeli belediye personeli sessiz sedasız işten çıkarıldı. Aralarında 5 çocuklu, hatta emekliliklerine 1 yıl kalanlar da var. İşten çıkarılma sebeplerine gelince, işçiler sebebin ideolojik olduğunu savunuyor.  

Şükür Kurtoğlu, Kahraman Tosunoğlu, Veli Atay, Ramazan Eraslanoğlu… ve  54 işçi daha. Bu kişileri ortak noktada buluşturan ise yaşadıkları mağduriyet. 

GEREKÇE  GÖSTERİLMEDİ

Onlar ve beraberindeki 58 sözleşmeli personel MHP'li Gölbaşı Belediyesi'nden hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldılar. İşçiler ve siyasiler işten çıkarılmaların siyasi olduğunu öne sürüyor.

İŞÇİLER MAĞDUR OLDU

Gölbaşı Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler arasında emeklilikleri için gün sayanlar bile var. MHP'li Gölbaşı Belediyesinin işten çıkardıkları işçiler arasında emekliliğine gün sayanlardan, üniversite mezunlarına ve taş ustalarına varıncaya kadar onlarca kişi bulunuyor. 

GEREKÇE İDEOLOJİK Mİ?

Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi engin çelik de işten çıkarmaların ideolojik olduğunu öne sürdü. Engin Çelik, siyasi nedenlerden dolayı işçilerin işlerini son verildiğini ileri sürerek “Eğer işten çıkarıldıktan sonra yerlerine işçi alınmasa bir şey demeyeceğiz, ancak bu işçiler yerine kendi yandaşlarına aldılar. Bu insanların kirası, elektriği, suyu, doğalgazı ve telefonu var. Bu işçiler bu kurumdan ekmeklerini yiyorlardı. Bu insanların durumu çok vahim. Bu da toplumda itilaf yaratıyor. İşçilerin başvurabilecekleri bir kapıları ve sığınabilecekleri bir kurum yok. Gölbaşı Belediyesi bu işçileri tekrar işe almalıdır.” dedi.

BU İŞÇİLERİN SOSYAL HAKLARI YOK

TEKEL işçilerinin sosyal haklarının olduğuna dikkat çeken Çelik “TEKEL işçilerinin maaşları var, sosyal hakları var ancak. Bu işçilerimizin ise hiçbir sosyal hakları yok. Bu işçilerin tutunabilecekleri bir dal yok, hepsi borçlu. Bu insanların geçindirecekleri bir aileleri var. Bu insanlar Ak Parti zamanında işe girdiği için işlerine son verdiler. Bizler Ak Partili Meclis üyeleri olarak bu işçilerimize sahip çıkacağız” dedi. 

BUNUN ADI PARTİZANLIK

İşçiler sadece Ak Parti döneminde işe alındıkları için kapının önüne konulduklarını iddia ediyor. TEKEL işçilerinin haklarını savunan MHP'nin kendi seslerine de kulak vermesini istiyor.   

Şükür Kurtoğlu evli ve dört çocuğu var. Üç çocuğu okuyor. Eşi Rahile Kurtoğlu da rahatsız ve çalışmıyor. Kirada oturuyor ve 2 aylık kira borcu var. Kira borcunun yanı sıra elektrik ve su faturaları da birikmiş durumda. Çocuklardan bir tanesi 18 yaşında kula zarı delik olduğu için ameliyat olmak zorunda ancak, parasızlıktan ameliyat olamıyor. Ceplerinde bir liraları bile yok. 1 yadır ekmeklerini üst komşusu alıyor. Fırıncıya 500 TL ekmek borcu var. Isınmak için kömürlü soba kullanıyorlar. Doğalgaz alacak paraları yok. Kömürleri de olmadığı için odunla ısınmaya çalışıyorlar. İş güvencesiyle evlerine beyaz eşya ve mobilya almışlar, ancak işten çıkarıldığı  için taksitlerini ödeyemiyor.

OĞLUMUN CEBİNE HARÇLIK KOYAMIYORUM

Şükür Kurtoğlu “Sözleşmem bittiğimde tekrar sizi çağıracağız dediler ancak ne çağırdılar, nede bize kesin bir net cevap verdiler. Neden işten çıkarıldığım konusunda da bir bilgi vermediler ancak, beni Abdulnasır Haşlak'a yakınlığımdan dolayı çıkarıldım. Oğullarımdan birisi liseye gidiyor. Delikanlı çocuk, cebine 1 Lira bile harçlık koyamıyorum. Çocuğum aç susuz okuyor ” dedi.

 

EV KİRAMI VEREMİYORUM

Kahraman Tosunoğlu (65): Emekliliğime 2 sene kalmıştı. İşimi de yapıyordum ancak neden işten çıkarıldım bilmiyorum. 4 senedir belediyede sözleşmeli işçi olarak çalışıyordum. İşten çıkarıldığımı duyunca şaşırıp kaldım. 2 çocuğum var ancak eşimle birlikte yaşıyoruz. 500 milyon bakkala borcum var. 2 aydır da ev kirasını veremiyorum.Bizleri işten çıkaran bu insanlar önce elini vicdanına koyacaklar, sonrada şahsiyetlerine bakacaklar. Bu kadar gariban işçinin bedduasını aldılar.

 

ODABAŞI SÖZÜNÜ TUTMADI

Veli Atay (54): Emekliliğime 1 sene kalmıştı. Lisede okuyan 2 tane çocuğum var. Bankadan ev için aldığım kredinin 2 taksitini ödeyemedim. Bakkal veresiye vermiyor. Eş dosttan aldığımız borç para ile geçinmeye çalışıyorum. Gölbaşı Belediyesinden siyasi görüş ve yerli-yabancı ayrımcılığından dolayı atıldım. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı seçimden bir hafta önce işçilerle yaptığı toplantıda hiçbir işçinin ekmeğiyle oynamayacağını söylemişti ama tam tersi oldu. 21 aydır aralıksız çalıştığım işimden atıldım. Şu an işsizim. Bu yaşta da hiç kimse bizi yanında çalıştırmak istemiyor.

 

ODABAŞI DOKSAN DERECE DÖNDÜ

Seyfi Ali Kaya (45) 2007 yılında işime başlamıştım. Seçimlerden önce yani MHP kazanmadan önce şimdiki  belediye başkanı bize söz vermişti. Ancak şimdi verdiği o sözü tutmadı. Verdikleri sözden doksan derece döndüler, sözlerinin arkalarında durmadılar ve bizleri kapı önüne koydular. 2 aylık kira borcum var, telefonumda kontorum yok, hatta cebimde çay param bile yok. Bu yapılanlar vicdansızlıktan başka bir şey değildir. TEKEL işçilerinin her gün gündeme getirilirlerken, bizim yaşadıklarımız göz ardı ediliyor.

 

EŞİMİN MASRAFLARINI AİLEM KARŞILIYOR

Ramazan Eraslanoğlu (26): Evliyim ve çocuğum yok. Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum. Eşinde şu anda üniversite okuyor. Bizi işten çıkartma sebeplerini tamamen siyasi bir neden. Bizlere çağıracağız dediler. Ama bize dönüş yapmadılar. Ama bazı yetkililer açık açık bizlerin tekrar işe alınmayacağımız söylediler. Şu an eşimin okul masraflarını ailem karşılıyor. Bir çok yerer iş başvurusu yaptım. Ancak henüz bir sonuç alamadım.

 

SİYASİ DÜŞÜNCEM YÜZÜNDEN İŞTEN ÇIKARILDIM

Yasemin Yılmaz (26) Bizi siyasi nedenlerden dolayı işten çıkardılar ve damgaladılar. Biz Ak Parti döneminde işe girmiştik. MHP'li yönetim göreve gelir gelmez, beni büro elemanı iken Kültür merkezinde temizlik işçisi olarak görevlendirdi. İşe ihtiyacım olduğu için sesimi çıkaramadım. İşten çıkarıldığım zamanlarda çok zor günler geçirdik. Hem eşim hem ben 1,5 - 2 ay işsiz kaldık. Bana açık açık Abdulnasır Haşlak'a yakın olduğum için çalıştırılmayacağımı yetkililer açık açık söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
almancı
18 Şubat 2010 Perşembe 19:42
cıs
bu işin birde ahireti var kardeşim birgün hesap sorulacak zaman vardır o hesap zamanı hesap sorulur
95.10.136.204
bir öneri
18 Şubat 2010 Perşembe 11:58
bir öneri
işten çıkarılanlar bence gazeteler kadar bu işin peşine düşmüyor.sanki çıkarannların babasının şirketinden atıldılar da utanıyorlar geri gitmeye.şunu unutmamalı işten çıkanlar onların makamı geçici 3-4 sene sonra bütün odabaşılar oradan gidecek gene sizlerin orada işe başlama ihtimaliniz var ama odabaşıların o ihtimali bile yok.bence toplanın biraraya gelin gidin makamına hakkınızı arayın.
78.167.52.59
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim