• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

BU NEYİN GERGİNLİĞİ?

16.02.2012 12:32
BU NEYİN GERGİNLİĞİ?
Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda Yapılan basın toplantısı'nın ardından Gölbaşı Belediyesi'nde de MHP gurubu tarafından bir açıklma yapıldı.

Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı'nda Yapılan basın toplantısı'nın ardından Gölbaşı Belediyesi'nde de MHP gurubu tarafından bir açıklma yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi'nde düzenlenen toplantıda MHP Gurup Başkan Vekili Kadir Yanık konuşmasının başında Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan'ın açıklamalarını mesnetsiz bir açıklama olarak nitelendirdi.

Yanık, Akifer'in Tanımını Yaptı
Biz Belgelerle konuşacağız diyerek hazırladıkları belgeleri basın mensuplarına dağıtan MHP Gurup Başkan Vekili Kadir Yanık, son günlerde Gölbaşı kamuoyunu meşgul eden Akifer olayınını anlatarak toplantıya başladı. Yanık; “Akifer olayı 2009 yılı Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi'nin meclisi'nde Gölbaşı Tulumtaş Mahallesi 9 Parselin emsalinin 0.15'den, 1.50'e artırılması için gündeme geldi. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı ve MHP'li Belediye meclis üyeleri kişiye özel çıkar sağlandığı için bu karara itiraz edildi. Böyle bir yoğunluk hakkı var ise kişiye özel değil, bölgesel bir çalışma yapılsın denildi. Büyükşehir Belediye Başkanı söz konusu parselin sahibinin DSİ'den arazisinin Akifer sahası içerisinde olup olmadığına dair bir yazı getirdiği diğerlerinin de getirdiği takdirde daha geniş bir çalışma yapılabileceğini ifade edildi. Belediye Başkanımız Yakup Odabaşı, daha önce kişiye özel kazandırılmış bir hakkın tüm bölgeye kazandırılması için mücadele veriyor” dedi.

DSİ'ye Bizzat Müracaat Edenler de Vardır
Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan'ın düzenlediği basın toplantısı'nda özellikle altını çizerek belirttiği DSİ'ye yazılan yazıların resmi olması gerekmektedir şeklindeki açıklamasına cevap veren MHP gurubu sözcüsü Kadir Yanık; “DSİ'den Gölbaşı Belediye kanalı ile bilgi isteyen müracaat sayısı 129'dur. Bizim bilgimiz dışında bilgi alanları da bunun içine katarsak bu rakamların 150-200'e ulaştığı tahmin edilmektedir. Bahsi edilen karar henüz askıya bile çıkmamıştır. DSİ'den bilgi alma süresi devam etmektedir. Vatandaşlarımız hala buraya müdahil olabilir. Ayrıca müracaat edilen parsellerin tapu kayıtları incelendiğinde görülecektir ki belediyenin hakkını aradığı kişi sayısı 780'in üzerindedir. Bizzat müracaat edenler de vardır” diyerek konuştu. Ak Partililerin yanlış bilgiler aktardığını iddia eden Yanık, “DSİ'ye müracaat belediye kanalı ile olmak zorunda değildir. Belediyemize uğramadan direk müracaatta bulunanların sayısı da oldukça yüksektir” dedi.

DSİ, Büyükşehir Belediyesi'ni Aldattı
Ak Parti İlçe Başkanın Yaptığı Basın açıklaması'nda belittiği “Büyükşehir Belediyesi de aldatılmış”sözüne cevap olarak Yanık; “Bir arazinin akifer sahası olup olmadığına karar veren Gölbaşı Belediyesi değildir, DSİ'dir. O zaman Karaaaslan'ın sözlerinden ben şunu anlıyorum; DSİ, Büyükşehir Belediyesi'ni aldatmıştır”diyerek konuştu.

Akıllara Ziyan Bir Matematik Hesabıdır
AK Parti İlçe Başkanı'nın Matematik dehası bir başkan olduğunu iddia eden Kadir Yanık, “ 89 dönümlük, 41 dönümlük tek parsellerin bütün hissedarların dönümünü 41'er olarak sayması akıllara ziyan bir matematik hesabıdır. Ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan'ın akrabası olan Talat Karaaslan'ın da kimseyle bir ortaklığı yoktur, arsası tek tapudur” dedi. Yanık; Akifer sahası ile ilgili meclisten geçen ve büyükşehir Belediye meclisine sunulması kararının oy birliği ile kabul edilmiştir. Ak Parti ilçe başkanı daire hesabı yaptı. Daire hesabı yapılan ve çivi çakılabilecek arsalar kendi partililerin gayreti ile malum kişilere kazandırdıkları arsalardır. Bunun sayısı da üçtür. Yapılan çalışma henüz askı aşamasına bile gelmemiştir. Ak Partinin yaptığı açıklamalar siyasi etiğe sığmayan bir anlayıştır. 2009'da bu artırımların yapılmasına ilişkin kendi partilileri oy çokluğu ile karar alırken sayın ilçe başkanı ve ya yanındakiler neredeydi” dedi.

Oy Birliğiyle Geçen Kararlara Hiç mi Dönüp Bakmadınız?
Çok kıymetli siyasetçi arkadaşlarıma sormak istiyorum diyerek AK Partililere göndermede bulunan Yanık; “2009 yılında Gölbaşılı olmayan kişilere aynı imkanlar sağlanırken, kendi siyasi partililerinden oy birliği ile geçen kararlara hiç mi dönüp bakmazlar. Gölbaşı'nın değerlerini hiçbirimizin tanımadığı ama kendi siyasi çizgilerinin yakından bildiği isimlere armağan edilirken neden göz yumdular. Neden kendi ifadeleri ile kapı kapı gezerek, insanları uyarma ihtiyacı hissetmediler” dedi.

Neden Odabaşı ve Yanık Soy isimliler İlk olarak Gönderilmiştir?
Gölbaşı Belediyesi vasıtasıyla DSİ'den istenen sayı 129'durl. Bu parseller üzerinde de 780 kişinin hakkı vardır' diyen Yanık'a basın mensupları 'Neden ilk Odabaşı soy isimli olan parselleri gönderdiniz' sorusunu yöneltti. Yanık basın mensuplarının soruna 'İlk o parseller istenmemiştir' diyerek, “129 parsellerin hepsi bir seferde gitmemiştir. O bölgede netleşen 3 parsel var. Netleşen parsellerin kime ait olduğunu siz araştırın. Vatandaşlara da konuyla ilgili haber verildi. Gölbaşı Belediyesi burada müdahil değildir. Raporu DSİ verir, onayı Büyükşehir Belediyesi verir. Büyükşehir Belediye Başkanı bu tarzda çalışma gelirse hepsine evet diyeceğini söyledi. Biz işte bu noktada vatandaşa bunu duyurmakla mesulüz. Odabaşı soy isimli değil, o bölgede yaşayan herkesin ismi var orada. Niye önce Odabaşı soy isimli olanları gönderdiniz demek doğru değil. İnsanlara duyurulması gerekiyordu ve bunu da ben duyurdum. Bu parsellerin yazılmasında benim emeğim var. Herkesin de haberi var. O bölgeye denk gelen hiç kimse ayırt edilmeden yapıldı işlemler” dedi.

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık, Belediye eski Başkanı A.Nasır Haşlak ile ilgili iddialar ortaya attı. Belgelerle konuşacağız diyen Yanık, Haşlak soy isimli kişiye özel benzin istasyonu arsası çıkarıldığını iddia etti.

ilk olarak 2006 yılında yapılan Gerder-Örencik Taşçılar İmar Uygulaması hakkında elinde bulundurduğu encümen kararlarını basın mensupları ile paylaşarak, bu karar ile ilgili bilgi verdi. Ümit Günay Akıncı'ya ait olan arsalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Belgeleri açıklarken hayretler içinde kaldığını ifade eden Yanık, “Ümit Günay Akıncı isminde bir vatandaşımızın 150 m2 yeri var. 150 m' yere 3000'den 5 tane parsel alıyor. 15.000 M'2 olmuş. Bu kimin zamanın da yapıldı? 2006 Yılında yapılan bir işlemdir, sizin doğruluk anlayışınız bu mu?”dedi.

Gölbaşı Belediyesi eski Başkanı A.Nasır Haşlak ile ilgili iddialar ortaya atan Yanık'a gazeteciler neden bu belgeleri şimdi dağıtıyorsunuz. 3 yıldır neden gündeme getirmediniz. Şimdi bu iddaları gündeme getirmenizdeki amaç nedir? Şeklindeki sorularına Yanık; Ne zaman neyi yapacağıma ben karar veririm diyerek sert bir uslupla cevap verdi. Toplantının başından beri bir hayli gergin gözüken Yanık'ın agrasif tavırlarına anlam verilemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mahmut
18 Şubat 2012 Cumartesi 22:59
dere
dere ihalesi neden zoruna gitti açıklarmısın teşekkür ederim
78.165.136.120
ibrahım
17 Şubat 2012 Cuma 23:30
b
bıızd esabredıyoruz gorecek bu secım de mhp yı velihimetlide
78.167.160.67
deli dumrul
16 Şubat 2012 Perşembe 17:28
iskan
bir mhp meclis üyesinin yaptırdığı binaya kaçak çatı katı dahil müteahit belediyeye hiç uğramadan sadece evraklarını meclis üyesi ile göndererek sizden iskan aldımı? aldı ise kimler ve nasıl imzaladı acaba yetim hakkı yemeyen sayın başkanım!
88.224.159.15
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim