• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 23 °C

-BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ 3 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR…

01.07.2010 11:49
-BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ 3 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR…
Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü, 3 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği festival, yaz günlerini Başkent'te geçiren vatandaşlara yine unutulmaz bir eğlence fırsa

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü, 3 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği festival, yaz günlerini Başkent'te geçiren vatandaşlara yine unutulmaz bir eğlence fırsatı sunacak.
Atatürk Kültür Merkezi gibi geniş bir alanda eğlenceden konserlere alışverişten yarışmalara kadar pek çok etkinliğin düzenleneceği ve masraflarının büyük kısmı sponsor şirketler ve firmalarca karşılanacak festival, bu yıl 3-11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
En sevilen sesler konser alanlarından yükselirken, çocukları büyüleyen oyun alanları ve festivale katılan firmaların oluşturduğu ucuz alışveriş stantlarıyla, Ankaralı bu yaz da soluğu festival alanında alacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek.
İsteyen bir kır kahvesinde çayını yudumlayacak, isteyen gün boyu hiç bitmeyecek sanatsal etkinliklere, yarışmalara, oyunlara katılacak. Kimi çocukluğuna dönecek, pamuk şekercinin önünde bulacak kendini, kimi tüm bir yılın yorgunluğunu muhteşem seslere eşlik ederek atacak. Bu festival de öncekiler gibi birbirinden renkli sürprizleri ve her adımda şaşırtan etkinlikleriyle ardından çok konuşturacak.
 
- BAŞKAN GÖKÇEK TÜM ANKARALILARI DAVET ETTİ
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 3-11 Temmuz tarihleri arasında AKM alanında, Cumhuriyet tarihinin en büyük festivalinin üçüncü kez gerçekleştirileceğini belirterek, tüm Ankaralılar başta olmak üzere, özellikle tatillerini Başkent'te geçirmek zorunda kalan vatandaşları festivale davet etti.
Başkan Gökçek, 9 gün boyunca sponsorlar kanalıyla getirilecek Türkiye'nin en büyük starlarının Ankaralılarla buluşacağını da belirterek, bu yıl da ücretsiz oyun alanlarında çocukların çılgınca eğleneceğini ve binlerce top ve oyuncak dağıtılacağını kaydetti.
Başkan Melih Gökçek, “Ankaralılar bu festivali o kadar çok sevdi, kabullendi ki artık dört gözle bekler oldu. Bu yıl da vatandaşlarımızı çok mutlu edecek, onlara tatil havası yaratacak bir festival gerçekleştireceğiz inşallah. Öyle eğlenceler ve gösteriler var ki, mübalağa etmiyorum hayran kalmamak elde olmayacak. Sabahtan akşama kadar eğlenceye doyacak olan vatandaşlarımız, festival boyunca ucuz ve kaliteli alışverişin de keyfini çıkartacak. 'Durgun' diye tabir ettiğimiz sezon da  esnafımızın da yüzü biraz gülecek” dedi.
 
- “BÜYÜK ANKARA FESTİVALİ” KAPILARINI AÇMAYA HAZIRLANIYOR
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Uluslar arası Büyük Ankara Festivali”, organizasyon komitesi, belediye bürokratları ve katılımcıların 3 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00'da yapacağı Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. Anıtkabir'de Atatürk mozolesine çelenk koyma töreninin ardından Kızılay'da kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Cumartesi gününden itibaren 9 gün boyunca aralıksız devam edecek festivalde, birbirinden ünlü ses sanatçıları konserler verecek, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun alanlarında çocuklara yönelik gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi kentin farklı noktalarından günde iki defa festival alanına ücretsiz otobüs kaldıracak.
Festivalde, Kültür Merkezi Alanına konserler için büyük bir konser sahnesi, gündüz gerçekleşecek etkinlikler için iki gösteri sahnesi ve bir yarışma sahnesi kurulacak. Gösteri sahnelerinde gün boyu mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenecek.
 
- MOTOKROS NEFES KESECEK
 
3. Büyük Ankara Festivali, gelenekselleşen eğlenceler dışında pek çok sürpriz etkinliğe ev sahipliği de yapacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek. Festival alanına kurulacak özel platformda her gün saat 17.00 ve 19.00 saatlerinde, alanlarında uzman isimler motosikletleriyle özel akrobatik hareketler yapacaklar. Güvenli ve uygun alanlara yerleştirilmiş rampalardan metrelerce yükseğe sıçrayarak havalanan motosikletçiler, etkinliğe inanılmaz bir adrenalin katarak izleyenlere heyecan yaşatacak.
Dünya Futbol Şampiyonası tutkunlarını da düşünen Büyükşehir Belediyesi, festival alanına yerleştireceği dev ekranlardan yapacağı yayınlarla maç izleme keyfini de yaşatacak.
 
-ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK
 
“Büyük Ankara Festivali”nde birbirinden ünlü ses sanatçıları da konserleriyle Başkentlileri coşturacak. Vatan Şaşmaz ve Fırat Paşayiğit'in sunuculuğunu üstleneceği ve sponsorlar tarafından getirilecek 16 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği konserler dışında, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle Başkentlilere unutulmaz geceler yaşatacak.
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile açılış yapacak olan konserler dizisi Kutsi, Ziynet Sali, Mustafa Ceceli, Bengü, Ebru Gündeş, Zara, İsmail Türüt, Sami Savni Özer, Erkan Mutlu, Sümer Ezgü, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Safiye Soyman, Gülşen ve Orhan Ölmez ile devam edecek. Ünlü sanatçılar, 9 gün boyunca her akşam konserlerle Ankara gecelerini renklendirecekler.
 
-BAŞKENTLİLER SANATA DOYACAK
 
AKM'de kurulacak özel alanlarda, Ankaralılar sanatla da iç içe olacak. Şiir dinletileri, dans gösterilerinin yanı sıra stand-up gösterilerinin de yer alacağı festivalde Başkentliler sanata da doyacak. Festival, bu yıl Türk halk oyunları gruplarının yanı sıra 14 ülkeden gelecek yaklaşık 500 kişiden oluşan halk dansları topluluklarını da ağırlayacak. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri üyeleri de hazırladıkları özel gösterilerle sahne alacak. Çocuklar ve gençler “7 bölge 7 kültür” başlığıyla kültürlerin kaynaşması adına her gün başka bir ilin tanıtımını yapacaklar.
 
-ÇOCUKLARA MASAL GİBİ OYUN DÜNYASI
 
İlginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun alanlarında ise çocuklara birçok gösteri sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, özel eğlenceler gerçekleştirilecek. Dev plastik oyuncak kaydıraklar, gokart mini otomobil yarışları, dev şişme oyuncaklar, penaltı atış noktaları bulunan festival alanında, buz pateni, langırt ve basketbol yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca tahta bacaklar, animatörler, palyaçolar gün boyu gösteriler yapacak, Rus Sirki ve Kenya Gösteri Grubu heyecanlı şovlar sunacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı “Sevgi Seli” korteji festival alanında dolaşacak. Kortejden, festivali izlemeye gelen çocuklara binlerce oyuncak ve top dağıtılacak. Ayrıca gün boyu düzenlenecek çeşitli yarışmalarda da çocuklar sürpriz birçok hediye ile sevindirilecek.
 
-210 ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN ŞÖLENİ
 
Her gününde ayrı etkinliğin, ayrı eğlencenin ve ayrı bir sesin sahne alacağı festival kapsamındaki bir başka muhteşem kutlama ise Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen toplu düğün şöleni olacak.
Ferhat Göçer ve Safiye Soyman konserleriyle 210 çifte unutamayacakları bir düğün yaşatılacak. Festivalin bu etkinliğinde de Başkentli vatandaşlar hep birlikte bu güzel törene şahitlik yapacak.
 
-FESTİVAL BOYUNCA HESAPLI ALIŞVERİŞ
 
Büyük Ankara Festivali'nde tüm vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış stantlarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı da bulacaklar.
Ankara Ticaret Odası, Ankara Ticaret Borsası, Ankara Sanayi Odası, ANKESOB, Ayakkabıcılar ve Çantacılar Meslek Odası, Anafartalar Çarşısı, Maltepe Pazarı ve GİMAT esnafı başta olmak üzere birçok meslek ve esnaf odasının da kapılarını açacağı festival alanında, tüm vatandaşlar keyifli ve hesaplı alışverişi doyasıya yaşama fırsatı elde edecekler.
Başkentliler, festival alanında çeşit çeşit lezzeti tatma imkanı da bulacaklar. Hem hazır yemek hem de yöresel lezzetlerle herkes damak tadına uygun bir mönü oluşturabilecek.
 
-KENTİ DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI DOĞACAK
Büyükşehir Belediyesi'ne ait 30 birim, kendilerine ayrılan çadırlarda, çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken, Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar. Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, TRT, Çevre ve Orman Bakanlığı, Türk Kızılayı, Türk Hava Kurumu gibi devlet kurumları ve üniversiteler kendi tanıtımlarını yapacak. Ankara'nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, yörelerinden yerel örnekler sunacak. Ayrıca proje maketleriyle Ankaralıların kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim