BÜYÜKŞEHİR, KALDIRIMLARI KARDAN VE BUZDAN ARINDIRIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son yılların en şiddetli kar yağışının ardından bembeyaz bir görünüme bürünen Başkent'teki kaldırımları temizleme ve yol kenarlarındaki karı kaldırarak, yolları genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı 416 kişilik ekiple, Başkent'in öncelikle sık kullanılan merkezi yerlerindeki kaldırımları temizleyen ekipler, soğuk hava nedeniyle buz haline dönmüş kar yığınlarını kürüyor. Başkentlilerin kaldırımlarda rahat ve güven içinde yürüyebilmesi için öncelikle Protokol Yolu, alt geçitler, yaya üst geçitleri ile hastaneler bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, buz sarkıtlarını da tehlike oluşturmaması için kırarken, yaya üst geçit merdivenlerini de solisyonla (sıvı tuz) temizliyor.
Temizlenen karların kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşındığını kaydeden yetkililer, temizleme çalışmalarının hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki tüm kaldırımlarda devam edeceğini kaydettiler.
-YOLLAR GENİŞLETİLİYOR
Öte yandan Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler de Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan cadde bulvar ve 12 metreden geniş sokaklardaki tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Havaların soğuması ve don olaylarının yaşanması nedeniyle olası kazaların önüne geçmek için sabah saatlerinden itibaren tuzlama çalışmalarını sürdüren ekipler, yol kenarlarında biriken karları da temizleyerek, yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Ana arter, bulvar ve caddelerde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, yolların açık olduğunu ifade eden yetkililer, çalışmaların sürdüğünü belirttiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu Kaynak: Mahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı OlduMahmut Aksoy Yeniden İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Oldu
MUTLU ANNE MUTLU BEBEKGölbaşı Belediyesi ekipleri yeni doğum yapmış anneleri ziyaret ederek ‘Mutlu Anne Mutlu Bebek’ projesi kapsamında hem içerisinde doğum sonrası temel ihtiyaçların yer aldığı çantayı takdim ediyor hem de uygulamalı eğitim veriyor.
BAŞKAN YAKUP ODABAŞI’NDAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJIGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı:
GÖLBAŞI ESNAFINDAN BAŞKAN ODABAŞI’NA ZİYARETGölbaşı Sanayi Kooperatifi Yönetimi ve Gölbaşı esnafını ağırlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ilçeyi istişare ile yöneteceklerini belirterek “Yeni projeleri hayata geçireceğiz. Gölbaşı’mızın daha yaşanabilir, daha düzgün, daha temiz olması içinTel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim


































